MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

October 6, 2007

IUBIRE SI SEX

Filed under: Lumea de azi,Sinele ascuns,Uncategorized — Maria Barbu @ 3:16 pm

Cred ca nu mai socheaza pe nimeni adevarul ca intre iubire si sex exista o mare diferenta si o mare apropiere in acelasi timp. Apropierea tine de truism, pentru ca stim cu totii ca iubirea nu este platonica ci are si componenta sexuala, resimtita ca o traire cosmica. Dar marea, adevarata problema cu care ne confruntam este aceea a capacitatii noastre de a face diferenta intre sentimentul de iubire si dorinta sexuala. Intalnim adeseori persoane care “ne pun pe jar”, ne fac sa avem tensiunea 18 000/18, vorba instructorului meu de la scoala de soferi, ne fac sa uitam daca plecam sau venim, si toata aceasta nebunie launtrica nu pare sa aiba decat un singur tratament: posesia, consumul sexual. Dupa aceea, incet sau mai putin incet simpomele dispar si ne uitam dupa alte persoane care sa ne faca din nou sa ne simtim ca si cum am fi conectati la o priza cu un voltaj mult prea mare.

Din nefericire, cei mai multi dintre noi cred ca asta e iubirea, dar nu este asa. Este doar manifestarea instinctuala a iubirii, este dorinta, care nu se va transforma niciodata in iubire, in sentiment, daca nu simti nevoia sa te daruiesti complet, daca nu apare in tine gandul acela insidios care te face sa te imaginezi alaturi de fiinta cealalta nu doar pentru toata viata ci pentru toata eternitatea. Dorinta cere implinire imediata, iubirea pretinde daruire nelimitata. Dorinta are limita temporala, iubirea se vrea eterna. Dorinta sexuala are mereu poarta deschisa catre alte “victime”, in timp ce iubirea te face sa te dedici complet persoanei iubite.

Dincolo de programul sexual al trupului nostru care ne impinge sa fim mereu nerabdatori, in cautare de partener pentru o zi, pentru o noapte, pentru o saptamana si un pic, seducandu-ne cu implinirea rapida a dorintelor si cu o anume exaltare traita furtiv, ca atunci cand iei un drog, iubirea procedeaza tocmai dimpotriva, ne face mai rabdatori si mai delicati, pentru ca ea exista in programul sufletului nostru si ne face sa concepem iubirea ca fiind existentiala, ca pe o predestinare ori ca pe o implinire life time, pe viata.

Cine este acela atat de grozav incat sa se dedice doar iubirii? Aratati-mi-l si il voi admira nesfarsit. In jurul nostru pare sa fie din ce in ce mai frecventa bucuria pe furate, preferinta pentru sex in dauna iubirii adevarate, pentru care chiar trebuie sa faci eforturi , sa daruiesti suflet si energie vitala, in timp ce implinirea dorintei sexuale nu cere decat trup si atat.

Cine mai are timp si rabdare pentru iubire? Cati dintre copiii vitorului se vor naste din iubire? Cred ca foarte putini si poate ca ar trebui sa li se puna stea in frunte, sa se deosebeasca de cei multi de tot, conceputi rapid, mecanic, fara suflet, fara gand, parca dintr-o greseala sau dintr-un accident, dintr-o placere pasagera care de cele mai multe ori nici nu le permite partenerilor sa isi mai spuna pe nume!

Va daruiesc o imagine a uneia dintre cele mai minunate expresii artistice ale pasiunii, o plamadire in marmora a iubirii,  statuia celebrisssima intitulata “Sarutul” a lui Auguste Rodin. 

500642059_a97f304046.jpg

38 Comments »

  1. A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.
    Pentru ca iubirea sa poate intra in noi, egoul trebuie sa plece. Daca intra egoul, iubirea pleaca. Daca pleaca egoul, intra iubirea. Un om egoist nu va putea sa iubeasca. Egoul si iubirea se exclud reciproc, tot asa cum finitul nu poate sa se compare cu infinitul, tot asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina.
    …iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui.
    Cam asa bat eu campii 😀

    Comment by gabitzubitzu — October 6, 2007 @ 4:50 pm

  2. Pai eu ma dedic iubirii. Chiar nu am simtit niciodata o atractie sexuala fata de altcineva si nici iubire. Bine, acum nu imi spune ca Angelina e pe lista 🙂 . Ea o himera. Dar in viata reala nici macar nu am avut timp sa ma gandesc la dorinte sexuale. Sunt cam plafonata, nu?

    Comment by Oana — October 6, 2007 @ 5:00 pm

  3. 🙂
    iata oamenii mari scriind despre iubire…
    sex.. iubire… impreunare..
    satisfactia deplina vine atunci cand inainte de toate iti unesti sufletul, cand te impreunezi ca spirit, iar sexul, sau impreunarea trupeasca, sa vina ca o compltare; sa finalizeze actul magic..
    altfel, nu vorbim de iubire.. ci de o imbarligare ieftina si rece intre doua bucati de carne..

    Comment by blur — October 6, 2007 @ 6:25 pm

  4. @gabitzubitzu

    ce frumos “bati tu campii”! dar aceasta iubire, asa cum o descrii tu, cat e de reala? Cat timp tine? pana la prima dorinta rebela a unuia dintre parteneri? Sau pt totdeauna?

    Comment by Maria Barbu — October 6, 2007 @ 7:35 pm

  5. Oana, nu stiu cat te dedici iubirii dar stiu ca te dedici scrisului. Este pasiunea noastra pt scris mai mare decat capacitatea noastra de a iubi? Si ma refer la noi doua dat fiind ca noi ne dedicam timpul, energia si pasiunea cea mai intensa artei noastre.

    Comment by Maria Barbu — October 6, 2007 @ 7:38 pm

  6. @blur

    cat de bine iti poti da seam daca nu cumva dorinta ia forma iubirii? Sau spune-mi: exista iubire fara dorinta, sau sexul ucide iubirea? Cat de departe am mers noi, cei de azi, in exacerbarea simturilor? oare nu ajungem sa fim victimele propriilor noastre experimente?
    Spune-mi tu, pt ca am sentimentul ca tu stii sigur ce este iubirea.

    Comment by Maria Barbu — October 6, 2007 @ 7:47 pm

  7. Sexul ca act nu exclude ideea de iubire. Atunci cand e vorba de doua persoane care se iubesc numai e vorba doar de sex, sau cel putin de sex ca modalitate de reglare hormonala. Cand iubesti esti pasional, ai tendinta de a cauta sa iti faci partenerul fericit si aici sexul este una dintre metode. Ce poate fi mai placut decat asta?

    Comment by Aurel Dragut — October 6, 2007 @ 8:36 pm

  8. Asta si spuneam, Aurel, ca in iubire actul sexual este un act cosmic, o intalnire de energii sublimate, nu este o simpla mecanica ori o “descarcare hormonala ” cum ii spui tu. E foarte adevarat ca implinirea desavarsita este implinirea dorintei celuilalt, pe care il iubesti, daruindu-i-te pe tine!

    Comment by Maria Barbu — October 6, 2007 @ 8:40 pm

  9. Imi place sa cred ca acesta iubire este pentru totdeauna, cu o singura conditie: cei implicati afectiv sa perceapa in aceeasi maniera si sa reuseasca ceea ce eu spuneam ca o definitie; sa nu ceara nimic la schimb chiar daca iubirea presupune o reciprocitate de sentimente , o certitudine a placerilor pe care nimeni si nimic nu o poate afecta.Ea nu traieste decat atata vreme cat se crede vesnica iar cei ce sunt indragostiti cu adevarat cred ca dragostea lor e vie si dincolo de mormant.Nu are cautare vesnica decat ceea ce este vesnic frumos si adevarat, adica dragostea.Ea este un templu al tuturor, un lacas care asteapta un abur de dorinta, este un drum pavat spre eternitate, un drum ce presupune compromisuri care uneori depasesc puterea de intelegere.

    Comment by gabitzubitzu — October 6, 2007 @ 8:56 pm

  10. @Maria: Pai daca ma iei asa, m-ai pierdut. Sacrific oricand iubirea pentru o ora de inspiratie mareata. Si cand ma apuc de scris iubesc, dar atunci iubesc ceea ce fac. Probabil ca scrisul va ramane iubirea vesnica. Cu toate ca la cat sunt de nebuna, e posibil ca intr-o zi sa zic STOP. Gata, de astazi ma fac aviator. Ce putin pentru mine este mai mare pasiunea pentru scris decat capacitatea de-a iubi. Dar nu se stie niciodata.

    Comment by Oana — October 6, 2007 @ 8:57 pm

  11. @gabitzubitzu

    oh, ce bine ca poti crede si trai o asemenea daruire!

    Comment by Maria Barbu — October 6, 2007 @ 9:08 pm

  12. Oana, nici eu nu cred ca am puterea de a iubi o persoana mai mult decat iubesc scrisul!

    Comment by Maria Barbu — October 6, 2007 @ 9:11 pm

  13. La naiba!NOI Pelerinul stie ca are un avans considerabil(cativa ani…Dumnezeu stie) fata de iubirile lasate in drum.Cine oare l-a pus pe NOI Pelerin sa te gaseasca pe tine POETO,aparent impasibila ,dar cu toate simturile gata sa explodeze?.Inchina o cupa de Veuve Clicquet Ponsardin pentru NOI Pelerin, a carui viata sentimentala este pusa sub monitoare si contorizata de specialisti.Inima Pelerinului inca mai bate ,desi buzele si mainile-i sunt imobilizate. Doamna profesor doctor inca mai spera.Aflati in octogonul regulat studentii ei s-au molipsit de speranta si asteapta a opta zi a saptamanii ce va sa vie.
    Numai NOI Pelerinul stie ca drumul nu-i perfect,dar are placerea de a pelegrina si de a se bucura.

    Comment by PELERINUL — October 7, 2007 @ 12:00 am

  14. Merci, Maria. M-ai ajutat sa ma dumiresc. Stiam eu ca voi avea copii cu stea in frunte, dar nu-mi dadeam seama de ce. Acu’ inteleg…;)

    Comment by Horia — October 7, 2007 @ 12:07 am

  15. @Pelerinul

    dragul meu prieten, ma emotionezi pt ca imi spui de cupa de Veuve Clicquot!. Imi amintesti de un om fff drag, plecat in America si ….
    Stii ca mi-am luat doctoratul, dar predau doar ca profesor invitat, si simbolistica si leadership. Am dinamismul leului dar si lenea poetului si prefer sa am un program facut in libertate si rasfat!
    Iti multumesc din suflet ca vii la mine aici si ma bucuri cu semnale misterioase, de parca ai veni dintr-o stea!

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 12:08 am

  16. Horia, dragul meu, stii ca si eu m-am nascut cu stea in frunte?
    Asa mi-a spus mamica mea si mi-a spus ca bunicul, vazandu-ma, a “profetit” ca voi fi Cineva! Eeeeeeeee!
    Iar copiii tai vor avea stea in frunte pt ca vor fi facuti cu iubire, cu daruire, cu sentimentul ca ca se reunesc doua energii cosmice intrupate si din reunirea lor… rasare Viata! Mult noroc si fericire!

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 12:13 am

  17. NOI Pelerinul chiar nu stie nimic despre tine ,si nu-l intereseaza nimic altceva decat poezia ta .Pelerinul razuieste muschiul crescut pe pietre(pentru ierbar)si descopera inscrisuri .acum , putin dupa miezul noptii,NOI Pelerinul a descoperit o piatra vie pe care sunt inscrise trei cuvinte .. … …… .

    Comment by PELERINUL — October 7, 2007 @ 12:35 am

  18. @Pelerinul

    hai sa iti daruiesc un poem al meu:

    PRAG

    mi te inchipui sarbatoare,
    in care-am fost strain
    si-n care astazi intru cu talpile curate,
    spalate indelung de glodul negru, gros.
    in fata portii tale, – o inima oculta-
    facandu-ma partas
    la nesfarsita nunta.

    – poem din antologia de poezie “Sunt fiica regelui David” (2003), aparut initial in volumul “Exercitiu spiritual” (1997)

    P.S. In general in poezia mea am simtit nevoia sa folosesc masculinul pt eul poetic, pt ca nu are sex, ci se infrupta din Eternitate. Te imbratisez cu drag.

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 12:57 am

  19. MULTUMESC.Pentru pelerinul este prea mare darul.Crezi tu ca ar putea umilul pelerin sa acordeze sistemele tale de inalta frcventa REALTATE-VOINTA,REALITATE-DORINTA? Nu , pelerinul are limitele lui…poate doar NOI Pelerinul ar reusi sa le sintonizeze.
    Astazi Pelerinul culege ce nu a semanat IUBIRE.

    Comment by PELERINUL — October 7, 2007 @ 1:53 am

  20. @Pelerinul

    nu stiu nimic despre tine, dar te simt ca fiind minunat. Imi intorci darul si iti multumesc!

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 2:04 am

  21. Cuvinte, cuvinte, cuvinte… de ascundem în spatele lor dezamăgirile.

    Comment by Bibliotecaru — October 7, 2007 @ 2:31 am

  22. Te iubesc, te iubesc, te iubesc mama ca mi-ai dat viata si bucuria de a vedea soarele , boabele aurii in spicul de grau ,mierea in faguri,pomii cu ramurile aplecate de fructe toamna…
    Te iubesc Iubita mea ca din dragostea noastra ai adus la viata copiii, sa se bucure de lumina soarelui, de painea din bobul de grau, de gustul fagurelui cu miere…
    Daca am gresit cu ceva ,Prea Sfanta Fecioara Maria te rog cu lacrimi in ochi sa ma ierti!

    Comment by omul — October 7, 2007 @ 12:50 pm

  23. Multumesc, Maria! Asisderea!:)

    Comment by Horia Blidaru — October 7, 2007 @ 12:53 pm

  24. @Bibliotecaru

    vorbele sunt facute sa ii ajute pe altii, in ceea ce ma priveste nu am suferit niciodata – inca! – vreo dezamagire, pentru ca nu m-am amagit niciodata!

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 3:43 pm

  25. @Omul

    foarte frumos, bravo! poti sa te lauzi cu sentimentele tale, daca sunt intr-adevar asa cum scrii aici.

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 3:44 pm

  26. @Horia

    cu tot dragul, din toata inima!

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 3:53 pm

  27. Maria, ai putea iubi un barbat foarte inteligent, elegant, cultivat, cu ‘suflet de zahar’ si-o ‘inima de aur’; un om care a vazut intreaga lume, si care, din tot, ar alege sa te iubesca pe tine cu sentimentele adanci de care vorbesti; dar….te previn…. ar fi gras, chel, miop si destul de scund :))))

    Deci un personaj care ar avea toate calitatile de compatibilitate cu tine, mai putin pe cele fizice. Vezi tu, Maria – tocmai o astfel de situatie ar putea evidentia importanta atractiei sexuale dintre indivizi.

    Nu exista intalnire perfecta care sa emita energii inalte pe parcursul a zeci de ani de viata, impreuna. Dar unii oameni stiu sa alega intre a fi singuri, sau a face un oarecare compromis (niciodata prea mare!!). E doar arta de a exista implinit. Viata nu se poate trai dupa metode standard, este de obicei imperfecta; ar trebui sa alegi in ordinea prioritatilor tale ce ai avea de facut incat sa-ti fie draga ziua de maine (fara sa-ti pese prea mult ce spun altii despre preferintele tale)

    Viata nu trebuie traita in singuratate, dar nici in sila sau nefericire.

    Comment by CJ — October 7, 2007 @ 4:20 pm

  28. @CJ

    nu pot iubi un barbat pe care sa nu il doresc, sincer! Si am si recunoscut ca dorinta, ca si implinirea sexuala, este partea obligatorie a iubirii, contopirea cosmica, fara de care insa, crede-ma ca nu as rezista nici o clipa langa un tip cu a carui iubire nu am ce face daca nu are ecou in mine, daca nu ma atrage, daca nu isi gaseste corespondenta in fiinta mea toata, cu suflet si trup deopotriva.

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 4:33 pm

  29. Stiu, am citit cu atentie ceea ce ai scris; si am apreciat ideile tale, sincer. Exemplul meu subliniaza doar ideea compatibilitatii fizice.

    Insa, destinul poate fi ironic. Minunata lucrare a lui Rodin, a carei imagine ai ales-o, a fost inspirata de iubirea lui pt Camille Claudel, nicidecum fata de sotia lui… de care…nu s-a despartit niciodata pt a trai langa Camille.

    As mai aminti ca “full figure spectrum” o ideea lui Revel: “A honorable person does not take less than he/she deserves” (The Monk and the Philosopher, JF Revel). Pentru asta trebuie sa stii exact ce meriti, sa fii constient de valoarea ta reala, dar si de defectele pe care le-ai putea avea, fara sa exagerezi.

    Oamenii inteligenti asteapta pana cand se indragostesc de persoana care i-ar obliga la cel mai onorabil compromis, posibil. Nu suntem perfecti, iar situatiile din viata reala nici atat. Totul este sa decizi daca vrei sa traiesti singur, sau in compania cuiva care ti-e cel putin minim-compatibil, incat sa nu te streseze. Sau din contra, sa-ti indulceasca existenta.

    Comment by CJ — October 7, 2007 @ 7:12 pm

  30. @CJ

    cred ca un partener este un om pe care il pretuiesti si care te iubeste, admira si respecta, chiar daca asta pare sa fie destul de departe de iubirea-pasiune si mai aproape de iubirea-interes ori de iubirea-compromis, de care cred ca spuneai tu. Asta ma face sa exalt valoarea loialitatii, dar nu pe cea a fidelitatii, pentru ca destinul iti poate scoate in cale o iubire infocata, cand tu esti deja implicat intr-o relatie stabila la care nu esti dispus/a sa renunti. Viata este mult mai complexa si mai plina de neprevazut chiar decat pot imagina romancierii ori scenaristii!

    Comment by Maria Barbu — October 7, 2007 @ 7:57 pm

  31. CJ, comentariile tale spun mai mult decat vor sa spuna si ceea ce spun ele imi place. In schimb ideea cu modul in care se indragostesc cei inteligenti imi suna cam ciudat desi e foarte plauzibila. Parca incepe sa sune a dragoste “la comanda”, premeditata, ceea ce ar iesi din definitia normala a iubirii. In rest iti dau perfecta dreptate in majoritatea ideilor.

    Comment by Aurel Dragut — October 8, 2007 @ 12:42 am

  32. maria,
    iubirea adevarata, cea care iti ajunge pentru o viata, are proiectii in “material”, in bucata de carne. sexul nu ucide sentimentul. eu cred ca este vorba de o balanta. de un echilibru. ei bine, balanta asta se inclina delicat, continuu intre niste limite. in momentul in care experimentele noastre inclina prea mult balanta, magia relatiei (trupesti si spirituale) se rupe, dispare. se produc daune ireversibile. se creaza lipsuri/goluri ce raman de cele mai multe ori in trecut. iar la “trecut” nu avem acces si nu le putem umple.
    ying yang 🙂
    golurile acestea se simt in momentul in care incercam sa compensam cu dorinta carnala sentimentul iubirii; cand te simti agatat in relatie, fara cai de intoarcere, fara carari de inaintat.
    ……….. cred ca scriu un articol pe tema asta.. sa am spatiu 😛

    Comment by blur — October 8, 2007 @ 2:24 pm

  33. @blur

    nu stiu cine esti dar semeni extraordinar cu mine, ai ceva din felul meu de a gandi si de a intelege realitatea, vizibila sau invizibila. Ma emotioneaza extraordinar ceea ce spui pt ca ma regasesc in profunzimea formularilor. Daca iti multumesc, e prea conventional si prea putin!

    Comment by Maria Barbu — October 8, 2007 @ 4:02 pm

  34. Dragii mei prieteni,

    Ca sa fii loial, trebuie sa ai curajul sa treci peste sentimentele de iubire “magica”, atunci cand acestea te surprind intr-o relatie (legiferata) cu mult mai putin incarcata “energetic”. Sunt multi care nu au curajul sa fie loiali, sau incearca o reactie de loialiatate fara “fideliate”…which doesn’t work, anyway!

    Da, viata este cu mult mai complicata. Totul este sa fii cinstit cu tine si cu partenerul tau, excluzand idea de a trai nefericit. De indragostit, omul este cladit sa se indragosteasca de mai multe ori in viata (1x, de 2x poate chiar de 3x). Si de fiecare data ti se pare ca, in sfarsit, acela este omul perfect langa care ti-ar fi drag sa traiesti pana la sfarsitul zilelor.

    Aurel, ceea ce am vrut sa spun este ca, nimeni nu trebuie sa grabesca legiferand la propriu, o iubire care… poate fi al naibi de trecatoare. Este bine sa ne lasam timp. Sa traim intens momentul, dar sa fim lucizi.Nu-i vorba de premediatre, ci de rabdarea de a estima corect o anume intalnire.

    Maria, nu poti trai fericita (in long run) langa un partener pe care doar il ‘pretuiesti’ pentru calitatile lui de a te iubi, respecta etc…vine timpul ‘magico-cosmic’, cand iti pui intrebarea daca asta iti este de ajuns. Aici intervine “compromisul” cu tine insuti: ramai loial iubirii dinainte sau te arunci in bratele persoanei care-ti trezeste (iar!) simtiri “cosmice”. Nu-i usor sa tii drumul drept, nu-i usor sa fii moral intr-o casatorie, nu-i usor sa fii casatorit/a cu o persoana pe care ai supra-estimat-o ca valoare, (numai in timp iti dai seama de asta).

    Va doresc o saptamana luminoasa,
    Cele mai bune ganduri,
    CJ

    Comment by CJ — October 8, 2007 @ 4:18 pm

  35. Multumesc CJ, o sa ma gandesc la ce mi-ai spus. Si tie, o saptamana minunata, macar in suflet!

    Comment by Maria Barbu — October 8, 2007 @ 5:00 pm

  36. 🙂

    Comment by blur — October 9, 2007 @ 8:13 pm

  37. IUBIRE…IUBIRE…IUBIRE !!!
    ESTE UN SENTIMENT CE STA LA BAZA VIETSII, CE UNESHTE KLIPA KU ETERNUL; NESFARSHESHTE NECUPRINSUL, DAR SHI ECLIPSEAZA ZARILE; DA PUTERE, DAR SHI ADUCE DURERE…
    ESFTE FORTSA CREATOARE DE FIINTSA !
    LIBERTATEA NU EXISTA DEKAT IN PREZENTSA DRAGOSTEI ! CINE SE DARUIESHTE TOTAL, CINE SE SIMTE LIBER IUBESHTE LA MAXIMUM SHI CINE IUBESHTE LA MAXIMUM SE SIMTE LIBER !!!
    IN DRAGOSTE NIMENI NU POATE LEZA PE NIMENI…FIEKARE E RASPUNZATOR PENTRU CEEA CE SIMTE SHI NU PUTEM DA VINA UNUL PE ALTUL PENTRU ASTA… NIMNENI NU PIERDE PE NIMENI, FIINDKA NIMENI NU POSEDA PE NIMENI !
    KAT DESPRE SEX – SEXUL ESTE LIMBA SUFLETULUI, PRIN KARE POATE VORBI KORPUL…
    DECI, DUPA PAREREA MEA, O IUBIRE ADEVARATA (NU DE O SIMPLA PASIUNE VORBESK, CI DE IUBIRE !!! – DA, DUPA PAREREA MEA EXISTA IUBIRE) NU SE SFARSHESHTE KU SEXUL !

    Comment by Danushka — December 7, 2007 @ 6:26 pm

  38. @Danushka

    din ceea ce spui, atat de frumos, desi ma ameteste aceasta grafie!, manifestarea sexuala poate fi expresia carnala a iubirii. Foarte adevarat! Asa incat nu numai ca iubirea nu se termina cu sexul, cum scrii tu, ci se continua, se dezvolta, prin aceasta exprimare, sustinuta dsigur de sentiment!

    Comment by Maria Barbu — December 7, 2007 @ 9:03 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.