MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

About me

http://www.facebook.com/profile.php?v=info&ref=sgm&id=100000581372729

Sunt poeta Maria Barbu, doctor în leadership, iar în curând şi doctor în estetică şi hermeneutică. In mine există şi propensiunea pentru Artă şi cea pentru Putere, adică acele direcţii care configurează Creaţia şi Dominaţia. Dar în amândouă direcţiile eu caut autenticitatea şi valoarea.

In tot ce fac şi spun sau scriu caut să exprim ceva important, raportându-mă mereu la Ideal şi la Absolut. Indrăznesc să afirm că cel mai important în viaţă este Adevărul, care e mai presus de noi, aşa cum e şi Divinitatea.

Unora le este jenă de el. Le este frică! Sau poate că nici nu au habar de Adevăr şi se preocupă doar de micile lor adevăruri , ignorând complet Adevărul absolut! Adevărul cu majusculă!

Dar eu cred cu tărie în  El, în Adev ăr, tot aşa cum cred în Frumos şi în Bine. Apostolul Pavel spunea că mulţimea îi nume şte “nebuni” pe cei care cred în Adevăr şi în Bine, în Absolut!

De fapt, numai “nebunii” duc omenirea mai departe. Restul este poate doar molcoma turmă umană, care se mulţumeşte cu mizeria tristei existenţe.

Dar cei care cred în Absolut nu se mulţumesc cu fragmente ori cu simulacre. Aşa încât nici eu nu  mă pot mulţumi cu asemenea nimicuri. Vreau Absolutul! Cu majusculă!

128 Comments »

 1. Doamnă Maria Barbu,

  vă dorim să aveţi spor în viaţa dv. cât şi în munca pe care o depuneţi la blogul pe care l-aţi iniţiat. Avem nevoie de poeţi dar şi de oameni care ştiu să ne înveţe frumosul bunului simţ.

  Pr. Dorin.

  Comment by bastrix — August 27, 2007 @ 9:03 pm

 2. Va multumesc foarte mult pentru urari.

  Comment by mariabarbu — August 27, 2007 @ 9:59 pm

 3. “poeta Maria Barbu şi sunt şi doctor în leadership” s-ar putea sa vina vremea cand vei fi nevoita sa-ti incalci principiile…urat(sau ar fi mai bine sa spun indiscutabil?)

  Comment by c|neva — August 28, 2007 @ 7:53 pm

 4. Ah…about me: “zapacit” poate…dar destept nu am recunoscut niciodata ca sunt, poate doar cand ma descriu in trei cuvinte pe internet si atunci sa zicem ca nu intr-un mod ironic ci doar pentru ca mi se spune sa ma descriu in 3 cuvinte: “Sunt baiat destept!”

  Comment by c|neva — August 28, 2007 @ 7:57 pm

 5. Doamne, daca nu te-as considera prietenul meu, in virtual deocamdata, poate ca as fi tentata sa fiu rea cu tine. Dar nu pot.
  Esti destept, dar nu vrei sa te straduiesti sa arati mereu asta!
  Cat despre incalcarea principiilor mele, sigur ca fac si voi face greseli, sunt om, nu inger! Dar ma raportez la perfectiunea absoluta, chiar daca sunt atat de departe de ea!

  Comment by mariabarbu — August 28, 2007 @ 8:11 pm

 6. Iti dau voie sa fii rea. Tocmai cand spui ca esti prost iti dai seama ca nu esti defapt.

  Comment by c|neva — August 28, 2007 @ 8:21 pm

 7. Mai, mai, ce grozav esti tu! Chiar esti, atunci cand te straduiesti, cat de putin macar!

  Comment by mariabarbu — August 28, 2007 @ 8:25 pm

 8. Prost?

  Comment by c|neva — August 28, 2007 @ 8:40 pm

 9. Nu, Doamne fereste! Daca ai fi prost nici nu m-as deranja sa vorbesc cu tine! Esti destept! Hai, crede-ma! Si tu stii asta! Big hugs!

  Comment by mariabarbu — August 28, 2007 @ 8:47 pm

 10. stephen covey spunea “Live out of your imagination, not your history”….

  Comment by monoloage — August 29, 2007 @ 3:31 pm

 11. Da, si, mai mult decat atat, istoria personala a fiecaruia dintre noi se construieste din efortul de imaginatie pe care il depunem, din straduinta noastra de a fi pe jumatate in imaginar/ideal, pe jumatate in real. Dar cred ca asta este specific artistilor, mai mult decat celorlalti oameni!

  Comment by mariabarbu — August 29, 2007 @ 4:30 pm

 12. Hmm…You’re cute !..and smart ! Si inca un lucru mai este cert : familia Wasserman nu va castiga niciodata batalia impotriva raului!…Chiar daca va continua sa lupte la nesfarsit !… Spor !

  Comment by Narcotourist — September 3, 2007 @ 1:19 am

 13. Thanks! Sigur ca nu va putea probabil nimeni – n-a putut nici Messia – sa extirpe Raul din lume, dar eu raman optimista si cu un entuziasm inepuizabil. Cred ca putem participa la constructia destinului viitor al Romaniei, dar trebuie sa vrem cu adevarat!

  Comment by mariabarbu — September 3, 2007 @ 1:35 am

 14. m-ar interesa cum vezi paradigma “morala-politica” in general,dar si aplecat pe proiectul politic pe care ti-l propui?
  rr

  Comment by ingi — September 8, 2007 @ 11:46 am

 15. Te salut leoaico!
  O fi coincidenta, n-o fi,
  numai de ei dau.
  Virtual cel putin..

  [Nu cred in ‘sunt destept, dar nu o arat’.]

  PS: ultima oara cand am verificat, eram barbat.

  Acum vad.. Ai o fetisoara zambitoare 🙂

  Comment by Kira — September 16, 2007 @ 2:43 pm

 16. @Kira

  esti sigur masculin? Cred ca da, dupa “muscatura”. Am fost pe blogul tau, si m-a iritat putin ce spuneai despre arta abstracta. Sigur, toti fraierii cred ca pot sa faca pictura abstracta, dar sunt putini adevaratii pictori abstractionisti. Unul pe care eu il iubesc cu patima este Nicolas de Stael.
  Daca esti pasionat de pictura, precis il stii. Ma bucur ca ai venit pe blogul meu, te mai astept.

  Comment by mariabarbu — September 16, 2007 @ 2:53 pm

 17. Eu nu sint nimeni si nimic, nici macar prost, dar tu pari o persoana cu bun simt. Intr-o tara cu atite conspiratii de ce nu exista si o conspirate a oamenilor cu bun simt? E plin de ei in spatiul VIRTUAL dar lipesc cu desavirsire in REALITATE. Se fac ca nu vad MINCIUNA si viseaza la ABSOLUT?
  “Doctor în leadership.”? Atunci tu ar trebui a fii pe baricade.

  Comment by Tio — September 30, 2007 @ 3:20 pm

 18. @Tio

  Da, ai perfecta dreptate. Voi fi pe baricade, promit!

  Comment by Maria Barbu — September 30, 2007 @ 5:01 pm

 19. Buna ziua !
  Am primit la redactie cartea dumneavoastra, pe care, recunosc, mi-am dorit-o !
  Va multumesc in numele redactiei ! Va voi anunta in care numar al revistei noastre o vom prezenta !

  Cu multa stima,

  Alina Ungheanu
  redactorul-sef adjunct al revistei Gandirea Militara Romaneasca

  Comment by Alina Ungheanu / GMR — October 2, 2007 @ 3:10 pm

 20. @Alina Ungheanu

  multumesc de mesaj. Asa cum stiti, cartea este rezultata din prima parte a tezei mele de doctorat, care a avut ca titlu academic “Rolul liderului in configurarea securitatii nationale, in conditiile noii arhitecturi de securitate, europene si euro-atlantice”. Partea a doua a acestei teze va aparea sub titlul “Arhitectura europeana”, dar am considerat ca aceasta parte, concretizata in “Postmodernismul, liderii si crizele”, aduce elemente cu adevarat noi in literatura de leadership si este foarte aproape de evolutiile actuale ale politicii nationale si internationale.

  Comment by Maria Barbu — October 2, 2007 @ 6:23 pm

 21. Interesanta descrierea ta, pana in punctul in care incep sa te suspectez de “lipsa de modestie” … insa este doar o prezumtie, nu te cunosc si inca n-am parcurs continutul acestui blog … Ma bucur ca tu crezi in Adevar (Absolut) in Frumos si in Bine.

  – revin cu eventuale comenturi dupa ce-ti citesc posturile.

  Comment by Sky-Hunter — October 20, 2007 @ 2:14 am

 22. Buna Seara! V-am urmarit ideile despre politica pe un blog si as dori sa sa va adresez o rugaminte: sa-mi spuneti parerea dvs despre influenta factorului politic in administratia publica. (…..) Multumesc! Si va Admir!
  Succes!

  Comment by ^alina^ — October 31, 2007 @ 10:39 pm

 23. Nici nu stiu care e mai frumoasa: poeta sau liederul. Interesanta paralela cu prostituata sacra, am cunoscut cateva in Agio Corinthos…

  Comment by DISCORDIA — November 26, 2007 @ 7:05 pm

 24. @Sky-Hunter

  sunt convinsa ca intre timp te-ai lamurit. Nu-i asa, prietene?

  Comment by Maria Barbu — November 26, 2007 @ 7:26 pm

 25. Prietenul tau s-a lamurit: mai ieri pe blogul lui la pagina cu “alb si negru” te-a parasit! Alta poeta i-a zambit si…

  Comment by DISCORDIA — November 28, 2007 @ 4:46 pm

 26. ma intreb daca nick-ul tau “discordia” are vreo semnificatie 🙂 – Multzam fain pentru aprecieri Maria si crede-ma ca nu te-am parasit, mai intai trebuie sa te cunosc.

  Comment by Sky-Hunter — November 28, 2007 @ 5:24 pm

 27. @Discordia

  nu e mare lucru sa fii marul discordiei, mul mai mult este sa aduci armonie!

  Comment by Maria Barbu — November 28, 2007 @ 5:50 pm

 28. @Sky-Hunter

  te cred si te astept.

  Comment by Maria Barbu — November 28, 2007 @ 5:53 pm

 29. @maria: Pai exact asta am si facut – nu v-ati grabit sa va imbratisati si sa va reasigurati 🙂

  Comment by DISCORDIA — November 29, 2007 @ 2:11 pm

 30. Stimata Doamna, v-am descoperit dintr-o pura întâmplare, va citesc episodic si as vrea sa am mai mult timp disponibil pentru a parcurge tot blogul dvs… Din câte am citit pâna-acum, îmi place si sunt de-acord cu ceea ce afirmati: sunteti o poeta-ziarista sau o ziarista-poeta… Sper sa surfez mai des pe-aici. Salutari toulousene, sanatate si spor în tot ceea ce intreprindeti! Un weekend formidabil, relaxant, dupa planul si placul dvs! Amicalement, Mélanie, capricoarna, ascendenta…”felina”:-)

  Comment by Mélanie — January 19, 2008 @ 2:50 pm

 31. @Melanie,

  bine ai venit! Intre leoaice nu e nevoie de formalism, cred eu.

  Te astept oricand, cu placere.
  Eu sunt poeta, si cealalta parte a mea este nu de ziarista, ci de teoretician de leadership politic. Activitatea mea oficiala este in sfera politicii si securitatii nationale si internationale.
  Zaristica mi-ar fi stimulat superficialiatea poate, de aceea nu sunt tentata de ea. Prefer constructiile intelectuale foarte dificile, iar opera poetica este facuta pe vocatie, cu mult mai mult decat pe vointa.

  Te salut cu drag si prietenie,

  Maria

  Comment by Maria Barbu — January 19, 2008 @ 3:09 pm

 32. Va multumesc pentru atentie si amabilitate! Scuzele de rigoare pentru atribuirea titlului de “ziarista”, dar dupa ce v-am citit ultimele texte politice, cred ca ati putea fi SI ziarista… modesta mea parere! Sunt mai interesata de postarile dvs poetice decât de politica, atât la noi, cât si în România… Va doresc o duminica relaxanta si o saptamâna spornica, dupa planul si placul dvs! P.S. NU sunt “leoaica”, ci “caprella”(sic!), am numai ascendent-leu…:-)

  Comment by Mélanie — January 20, 2008 @ 10:03 am

 33. Hey!

  Am inteles ca vii maine la dezbaterea din club A… In sfarsit ne intalnim! De abia astept! 😀 Ti-am dat si un mail aseara, pe o adresa pe care o aveam de la comentariile tale mai vechi de pe blogul meu, dar banuiesc ca nu a ajuns… Eh, in fine 🙂 Te pup!

  Comment by Pyuric — January 21, 2008 @ 7:25 pm

 34. @Pyuric,

  pur si simplu nu am avut timp sa ma uit pe emailuri.

  Si eu abia astept sa-ti dau un pupic real!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:47 pm

 35. Ce este Adevărul?

  Scris fără majusculă s-ar defini prin a spune asemeni unui filosof căruia nu îi mai reţin numele că ceea ce este este iar ceea ce nu este nu este, spfre deosebire de neacdevăr care este ceea ce nu este şi nu este ceea ce este. Scuze jocul uşor ameţitor de cuvinte.
  Scris cu majusculă şi asociat cuvântului absolut, Adevărul desemnează Persoana divină, Îl desemnează pe Dumnezeu. El este Adevărul, întrupat în Persoana lui Iesus Hristos.

  Comment by cezarpesclevei — February 3, 2008 @ 1:51 am

 36. “Cui ii este frica de Internet si de politica online?” – Noua nu ne e frica:) Multumesc pentru vizita pe http://www.inpolitics.ro si ma bucur ca ne-am cunoscut astfel si “direct”, desi nu inca “face to face”. Tinem aproape!
  Cele mai bune ganduri!

  Comment by dianadragomir — February 3, 2008 @ 10:07 am

 37. @cezarpesclevei,

  Asa inteleg si eu Adevarul, iar raportarea adevarurilor noastre individuale la acel Absolut cred ca este obligatorie.

  Comment by Maria Barbu — February 3, 2008 @ 1:38 pm

 38. @Diana,

  ma bucur mult ca ai trecut pe aici. Pentru un demers puternic si constructiv, asa cum este si cel propus de tine,trebuie sa fim cu adevarat solidari. Tinem aproape. Cu prietenie, Maria

  Comment by Maria Barbu — February 3, 2008 @ 1:40 pm

 39. Maria sunt aici pentru a fi alaturi de OAMENI, cu Adevarul drept o tinta, spre care ma indrept si eu, si ma arunc.
  Cred in evolutia spirituala a celor ce se afla pe acest pamant, cu crucea si destinul calauza in pas de galop sau de furnica.
  As vrea sa inteleg mai mult din lumea asta abatuta de gand, de fapta, de nimic, de pretul fals al fericirii.

  Comment by Mihai Mehedintu — February 3, 2008 @ 10:18 pm

 40. @Mihai,

  se simte imediat poetul din tine!
  Lumea asta e facuta pentru cei multi, iar noi, poetii, suntem facuti ca sa innobilam lumea!

  Comment by Maria Barbu — February 3, 2008 @ 10:25 pm

 41. Multumesc, dar e prea mult pentru mine acum.
  Laurii sunt la tine, sunt tot un zambet si ma inclin in fata ta zeita din eon.

  Comment by Mihai Mehedintu — February 3, 2008 @ 10:35 pm

 42. @Mihai,

  esti un cavaler plin de lumina! Multumesc.

  Comment by Maria Barbu — February 3, 2008 @ 10:42 pm

 43. great Maria!

  Comment by Giornale Wordpress — February 6, 2008 @ 11:45 pm

 44. @Giornale WordPress,

  I’m proud of me! Thank you.

  Comment by Maria Barbu — February 7, 2008 @ 1:07 am

 45. stimata d-na Maria Barbu, o intrebare: n-am chef de conflicte, dar chiar credeti ca Mihnea Georgescu are nevoie de atingerea matasoasa a cuvintelor dvs. atunci cand este mustruluit (ma rog, pe drept sau pe nedrept)? N-are si el o prezenta feminina acasa care sa-l incurajeze constant sa-si urmeze destinul?

  Comment by alterema — February 17, 2008 @ 12:19 am

 46. @alterema,

  nu atingerea mea matasoasa conteaza, ci speranta mea ca un om ca Mihnea este recuperabil, ca poate fi determinat sa nu mai adulmece in toate directiile politice, ci sa isi asume o directie, pentru care sa faca eforturi si chiar sacrificii. E tot ce sper, altceva nu ma intereseaza. Dar simt nevoia sa conturez acest model uman, acum inca neclar si….. nu spun mai mult, spre o formula pozitiva. Daca reusesc, e bine, daca nu, vom vedea cum se va adauga inca un ins versatil si gata de orice la galeria deja atat de bogata a politicienilor de acest fel.

  Comment by Maria Barbu — February 17, 2008 @ 12:27 am

 47. Asa este Adrvarul este cum se spune in Evanghelie: Adevar graiesc voua.
  Dar in lumea noastra duala de dupa cadere, foaia de hartie are doua fete si pe o parte se afla adevarul iar pe cealalta minciuna si criteriul de departajare este greu de gasit sau de folosit.
  Pe mine ma multumeste in continuare definitia scholastica si anume:
  Adevarul este concordanta dintre lucruri(res, reis) si intelect(deci reprezentare, perceptie.
  Se poate mult discuta dar daca ne tinem de aceasta esenta vom gresi mult mai putin.
  Rationamentul permite gasirea unui adevar atunci cand premisele sunt adevarate iar stiintele naturii sau ale gandirii gasesc premize adevarate si inlatura premizele false.

  Mult succes pe calea lui IISUS caci acesta este drumul regal al Adevarului.

  Comment by ion adrian — February 17, 2008 @ 4:58 pm

 48. @ion adrian,

  imi face placere sa gasesc pe blogul meu un “combatant” de elita!

  Da, si eu cred ca acesta este drumul Adevarului. Multumesc de urari si marturisesc ca ma simt bine sa fiu sprijinita in demersurile mele.

  Comment by Maria Barbu — February 17, 2008 @ 6:28 pm

 49. Multumesc pentru precizarile facute referitor la blogul lui Mihnea. Sa speram ca viitorul nu va aduce aspectele sumbre. Toate cele bune.

  Comment by alterema — February 17, 2008 @ 8:15 pm

 50. @alterema,

  si eu prefer sa fiu optimista. La fel, urari de bine.

  Comment by Maria Barbu — February 17, 2008 @ 8:16 pm

 51. @multumesc si eu pentru apreciere dar acolo in politica doar rezultatele conteaza. Aici vom discuta poate si altele.

  Comment by ion adrian — February 18, 2008 @ 10:44 am

 52. @ion adrian,

  rezultatele de acolo, din politica, depind si de noi, nu crezi?
  Macar de am putea fi noi atat de buni incat sa putem discerne in aceaste fumigene politice ce este cu adevarat benefic acestei tari!

  Comment by Maria Barbu — February 18, 2008 @ 12:59 pm

 53. Nu stiu cat depind de noi, nu stiu nici daca depind cu advarat de cei care cred si sunt mandrii ca depind de ei. Intr-o lume atat de manipulabila, pe care mass media nu are alta preocupare sa o provoace si sa o isterizeze(vezi cazul concret actual Kosovo) ce se poate face fara bani( ce-i cu bani au alte tinte, stiu se spunne cu bani si prostii se descurca dar…)
  Fac ce pot si ce cred eu ca este bine, desi lipsindu-mi informatia pot gresi si chiar ma intreb cat si de cate ori am gresit.

  Comment by ion adrian — February 18, 2008 @ 8:25 pm

 54. @ion adrian,

  pentru mine este important sa ma raportez la interesul national si nu la vreo pasiune politica, fie pentru stanga/dreapta, fie pt o persoana/lider.
  Nimeni nu merita pretuit daca nu isi supune interesul personal interesului national, daca este vorba despre un lider politic de top. Astfel vom gresi mai putin in aprecierile noastre, pt ca altfel, crede-ma, nimeni nu merita sa ii cantam osanale!

  Comment by Maria Barbu — February 18, 2008 @ 8:45 pm

 55. Exact la fel gandesc si eu, si ma bazez doar pe fapte cand vremea vorbelor adica a campaniei a trecut.

  Comment by ion adrian — February 19, 2008 @ 10:31 am

 56. PS
  Te rog sa nu o iei ca o referire la cineva anume:
  Numai ca eu nu consider Interesul National cu majuscule, eu nu iubesc numai eroii morti pe ale caror pietre funerare ma pot urca si cu bocancii, eu cred ca interesul national se compune din suma intereselor fiecaruia si ca arta omului politic este sa le compuna cat mai organic sa elimine contradictiile aberante si sa le rezolve pe cele fondate. Ei, sunt multe de spus si de aceea cateva fraze, prea putine si nu intotdeauna fericit gasite, pot uneori creea chiar si impresia contrara. Poate ca asta se intampla si cu Patapievici, cand i se scot din context unele ziceri.
  Ce mai are dreptate Buda cand aseaza prostia printre pacatele capitale:
  Cred ca prostia +rautatea= ticalosia(de fapt bruta ticaloasa caci exista si perversitatea ticaloasa)

  Comment by ion adrian — February 19, 2008 @ 10:39 am

 57. Frumoasa prezentare!!! 🙂

  Comment by Veverita — March 5, 2008 @ 1:43 am

 58. @Veverita,

  multumesc mult. Am vrut sa fie adevarata mai mult decat sa placa, dar ma bucur totusi ca ti-a placut!

  Comment by Maria Barbu — March 5, 2008 @ 1:59 am

 59. Un mail de contact ar fi foarte util, eu spre exemplu prefer să-mi mărturisesc în privat situaţia în blogosferă decât s-o fac public şi sunt cunvins/ă că şi mulţi alţii s-au mai lovit de asta.

  Comment by Tumult şi dor — April 10, 2008 @ 10:32 pm

 60. @Tumult si dor,

  atunci cand voi comenta pe blogul tau vei avea si emailul meu. pana atunci, astept comentariile tale cu placere!

  Comment by Maria Barbu — April 10, 2008 @ 10:58 pm

 61. ADEVARUL o sa-l aflam cand murim, chiar daca am auzit sau am descoperit o parte de adevar il gasim senzational si cu timpul il uitam

  oamenii nu stiu ce forta ascude mintea lor, NU EXITA NU POT, NU SE POATE, 1 poate schimba lumea, 2 se vor contrazice…

  LUMEA in care traim, ma simt pierdut furat de timp

  Toti ne pierdem timpul intr-un mod copilaresc si tottusi ne consideram maturi.
  Ne simtim maguliti ca gandim, incercam, facem ceva pt noi si suntem cat putem de buni cu cei din jur, de fact cronicitatea lumii a ajuns la un egoism incomensurabil…
  Ne pierdem timpul care il cosideram atat de valoros…
  Ciudat, uit cine sunt nestiind ce sunt, ma zbat sa castig cat mai multa informatie si realizez ca sunt o mare, un ocean de timp pierdut
  P.s. SCUZE pt ideile incepute si neterminate, din curiozitate am intrat, cautam poze pe google,
  NOI NU VREM SA NE SCHIMBAM, SI MAJORITATEA NU AU CUM cu toate ca ar putea fi ajutati

  Comment by Leu — May 2, 2008 @ 7:07 pm

 62. @Leu,

  destul de ciudat mesajul tau. Te astept sa mai revii dupa ce treci de aceasta pasa usor depresiva, din cate imi dau seama.

  Comment by Maria Barbu — May 2, 2008 @ 7:16 pm

 63. Si daca fiecare opinie conteaza in masura in care cu totii avem loc sub soare, marturisesc ca Adevarul reprezinta si pentru mine ceva menit sa imi dea starea de bine. In fapt imi procura oxigenul necesar. Sigur ca de cele mai multe ori adevarul ” meu” nu este pe deplin inteles sau si mai complicat, provoaca uneori stari de…isterie. Adevarul e unul singur si are aura absoluta? Imi amintesc de un personaj care m-a fascinat in timpul tineretii:acel ziarist, Gelu Ruscanu din celebra piesa a lui Camil Petrescu ( Jocul ielelor). Are o expresie care provoaca fiori:” Adevarul nu e o girueta in bataia vantului. E absolut.” Stim cu totii ce s-a intamplat, mai ales cand a constatat ca e nevoit sa minta in numele iubirii… Apoi anii au trecut si eu am mai invatat cate ceva despre adevar: mie imi face bine, e clar , e limpede! Dar numai eu sunt pe lumea asta? Marturisesc ca pentru mine Dumnezeu este ABSOLUT . Deasupra lui nu vad nimic( chiar daca o sa fie cineva tentat sa spuna ca nu vad bine).Suntem creati din iubire ( desi uitam adeseori)si uneori totul se nuanteaza…In functie de perceptia noastra a fiecaruia.
  Ma bucur insa ca militati pentru adevar si sunt convinsa ca absolutul adevarului dumneavoastra nu scade cu nimic latura umana, acea partea a noastra , a fiecaruia de care nu intotdeauna suntem mandri, dar ca iubitori de adevar, ne-o asumam si incercam sa o remodelam. In fond daca manati de adevar , putem remodela fiinta noastra , inseamna ca Dumnezeu ne iubeste inca. Sa fiti iubita!

  Comment by catiamaxim — May 13, 2008 @ 4:34 pm

 64. Salut Maria,

  Mai intai, felicitari penstru blog! Am dat intamplator peste blogul tau incercand sa ma documentez asupa caracteristicilor leaderilor politici. Sunt in ultimul an la facultatea de Stiinte Politice si imi scriu licenta pe Leadership in Politica. Imi plac articolele tale de Leadership, si pe mine ma pasioneaza mult tema. As vrea sa te rog sa-mi recomanzi niste carti pe care le pot cumpara din Romania referitoare la Leadership si Politica, si aici ar putea sa intre practic orice, de la componentele leadershipului la exemple de leaderi.

  Merci si numai bine!

  Comment by Alexandra — May 13, 2008 @ 6:10 pm

 65. @catiamaxim,

  sigur ca numai in Diumnezeu e Absolutul si tocmai de aceea am vrut sa subliniez raportarea mea constanta la Divin.

  Multumesc mult pt comentariu si urare!

  Comment by Maria Barbu — May 13, 2008 @ 9:42 pm

 66. @Alexandra,

  bine ai venit aici!

  ma bucur ca iti faci licenta pe aceasta tema. O sa iti fac un email cu ceea ce te-ar putea interesa si ajuta!

  Comment by Maria Barbu — May 13, 2008 @ 9:45 pm

 67. Merci mult,

  astept mailul tau si orice alte resurse!

  Comment by Alexandra — May 13, 2008 @ 11:54 pm

 68. Cu toata prietenia, Alexandra!

  Comment by Maria Barbu — May 13, 2008 @ 11:59 pm

 69. maria, absolutul nu-l vei gasi in politica si nici in ceilalti. cauta sa te cunosti mai bine pe tine insuti.

  Comment by carla — June 10, 2008 @ 11:39 pm

 70. @Carl/a,

  as putea sa ma cunosc pe mine insAmi, pt ca eu sunt femeie. Folosesti incorect acest pronume, ceea ce ma face sa cred ca sub acest pseudonim feminin al tau se ascunde un barbat… sau o persoana care nu stie gramatica!
  Sorry.

  Comment by Maria Barbu — June 10, 2008 @ 11:43 pm

 71. Marie,Marie,ce loc ocupa prietenia in sufletul tau?H

  Comment by veronica b. — July 14, 2008 @ 10:20 am

 72. @Veronica draga,

  te asigur ca prietenia ocupa un loc f important in sufletul meu. De iubire nu mai spun, pt ca scriu atat de mult despre asta, incat e f evident ce cred!

  Comment by Maria Barbu — July 16, 2008 @ 3:22 pm

 73. auzi maria,lamureste-ma si pe mine cu ceva..care e faza cu Divina Poeta?ca l-am intrebat pe mihnea georgescu despre asta si nu m-a lamurit..nu de altceva,da` e foarte curios titlul asta pe care il porti pe alte bloguri..a,si inca un lucru: lantul ala de aur de 2 kg pe care il aveai la gat print-o poza,da-l jos..e pacat de coloana ta vertebrala!

  Comment by Radu, mai animalule! — August 14, 2008 @ 11:26 pm

 74. Auzi, radu, ma doare-n tenisi ca nu-ti place tie lantul meu, si, in general, sa stii ca nu ma intereseaza nici parerea ta si nici a altor shmekeri de doi bani de prin bloggosfera. Nu va place nu veniti aici si oricum evita si tu si amicii tai sa cititi ce scriu, ca nu e pentru minti mici si perverse, ca ale voastre. Adios, mai animalule! Misto nick ti-ai ales!

  Comment by Maria Barbu — August 15, 2008 @ 1:52 am

 75. Vai, Maria, m-am amuzat copios cand am citit ultimele doua comentarii de aici. Chiar asa! Cine nu e capabil sa priceapa, sa nu mai incerce. Ca incepe sa doara! 😆

  Comment by Dana — August 15, 2008 @ 2:02 am

 76. @Dana

  e f corect. Asa e, cine nu-i capabil sa priceapa, nu are ce cauta pe aceste meleaguri artistice!

  Comment by Maria Barbu — August 15, 2008 @ 2:05 am

 77. Romania si-a cucerit dreptul de exprimare in 1989, dar a sarit peste gard. Traim o perioada de tranzit intre acel “socialism” cu lacat la gura si un asa zis capitalism care ne permite sa spunem tot ce vrem. Nu oricui i se poate da aceasta libertate si spre surprinderea mea vad ca pina si Patapievici a exagerat. O fi crezut el ca ceeace face este avangarda, dar americanul crede ca este antisemitism.
  El, americanul, auzind ca vin din Romania ma intreaba daca sunt tigan. Acum va spune ca sunt un tigan antisemit.

  Comment by Philo — August 22, 2008 @ 12:07 am

 78. Dtaga mea tiza, tot am citit depsre tine si am intrat in fine pe nlogul tau si ti-am citit “crezul”. Am cateva nedumeriri. Ti-ai dat un doctorat in management sau cand spui ca esti “soctor” in leadership trebuie sa inteleg ca esti experta in acest domeniu? Apoi, crede-ma un continut poate fi descris, prezentat, dar nici intr-un caz exprimat, decat p[oate metaforic si atunci verbul necesita niste ghilimele.

  Adevarul? Fiecare din noi are un Adevar, sunt si cateva adevaruri universal valabile, dar ADEVARUL ABSOLUT nu poate fi sesizat de oameni. Daca oamenii ar putea cunoaste adevarul absolut ar insemna sa atingem cunoasterea maxima, sa atingem nemurirea si limita maxima a infinitului – lucru imposibil. Dorinta de absolut exista in fiecare din noi, dar il putem atinge? Poetic l-a atins Faust, dar cu ce sacrificiu! L-a incercat Icar si a murit, s-a sacrificat Prometeu furand focul pentru oameni. Adevarul si Absolutul. Daca nu am avea indoieli si am crede ca detinem adevarul absolut, am deveni mici sau mari dictatori. Dictaura se naste de obicei din credinta detinerii ADEVARULUI ABSOLUT.

  Bine si raul. Cred ca in bine. Cred ca exista bine, dar mai cred in vorba ca de multe ori drumul spre iad e pavat cu bune intentii.

  Tu esti leoaica, eu sunt rac cu ascendent in zodia leului.

  Nu sunt poeta, nu fac filosofie, am acutul sentiment al efemerului nostru…iubesc paradoxurile si incerc sa realizez banda lui Moebius aplicata la curbarea spatiu – timp.

  Comment by Maria — August 22, 2008 @ 4:40 pm

 79. Bine te-am găsit, Maria!
  Te citesc de o vreme, dar abia acum sparg gheaţa.
  Mă alătur ţie şi celor care vor să găsească Adevărul Absolut cu majusculă :))) Puţini vrem să-l aflăm, deşi ştim că este aproape imposibil, şi mai puţini au curajul să-l caute. În peregrinările mele plin blogosferă am găsit mulţi căutători, dar, din păcate, ei au abandonat lupta pierzându-şi crezul în partizanat. Cred că Adevărul absolut nu s-a scris şi încă trebuie să-l căutăm. Mai cred că în fiecare părere există o fărâmă de adevăr şi că ea trebuie acceptată ca atare. Ca o fărâmă din Absolut.

  Am văzut tot felul de comentarii aici. Ca să nu existe discuţii, precizez că atunci când vorbesc de Adevăr mă refer la Adevărul acela ce poate deveni palpabil într-o zi şi nu de Adevărul din ceruri 😉

  PS. Merci pt. blogînrolare. Întorc gestul 🙂

  Comment by Satmareanca — August 24, 2008 @ 9:44 pm

 80. @Crina draga,

  bine ai venit! Sa stii ca si eu m-am temut cand am scris Adevarul Absolut ca se va intelege Divinul, dar eu ma refer de fapt la adevarul-adevarat, valabil aici, in existenta noastra, dar sustinut de credinta si de morala, adica de ceva divin totusi, pt ca asta e partea divina din noi, oamenii!

  Multumesc inca o data ca esti aici si pt blogroll!

  Comment by Maria Barbu — August 24, 2008 @ 9:48 pm

 81. Maria ,pentru tine poezia este lumea,umanitatea,propria viata,inflorite prin cuvant:limpedea minune a unui ferment delirant cand gasesc in tacerea aceasta a mea,un cuvant,el este dezgropat din viata mea ca dintr-un abis,iti multumesc,cu stima Octav

  Comment by octavpelin — August 28, 2008 @ 2:03 pm

 82. @Octav,

  si eu iti multumesc si te astept oricand pe blogul meu. Te voi citi si eu pentru ca am vazut ca ai si curajul de a formula adevaruri si puterea de a-ti asuma riscul acestei atitudini. Felicitarile mele!

  Comment by Maria Barbu — August 28, 2008 @ 5:04 pm

 83. @Maria,multumesc,cu stima Octav

  Comment by octavpelin — August 29, 2008 @ 2:47 pm

 84. Cu multa placere, Octav!

  Comment by Maria Barbu — August 29, 2008 @ 6:02 pm

 85. […] Link. mariabarbu.wordpress.com […]

  Pingback by Suflet de poIet de curte: Maria Barbu | Gogosfera — September 5, 2008 @ 11:16 am

 86. sar’na doamna. pentru curajul de a raspunde si pentru atitudine. asta nu inseamna ca nu mai trecem pe-aici. macar in vizita (desi puteti bloca IP-ul, cum ni s-a mai intamplat). joaca are o logica speciala 🙂 la fel si ironiile.
  !regards

  Comment by gogosphere — September 6, 2008 @ 9:30 am

 87. @gogosfera,

  te rog sa ma crezi ca pana la urma m-ai facut sa ma bucur ca ai scris “chestiile” alea. E acolo, asa cum ti-am spus, multa risipa de inteligenta, ceea ce este placut, spre deosebire de alte articole aparute despre mine pe diverse bloguri, dintre care unele abundau in vulgaritati si stupizenii greu de digerat.

  Comment by Maria Barbu — September 6, 2008 @ 12:46 pm

 88. P.S. Inca un detaliu: nu scriu poezie dedicata politic, iar poemele mele au ca tema doar credinta si iubirea. Asa incat, chiar nu pot fi numita poeta de curte. Asta asa, ca sa clarificam situatia! In articolele politice, unde exprim niste puncte de vedere personale, discutabile ca orice atitudine subiectiva a oricaruia dintre noi, pot exprima simpatie pt un X sau Y politic. dar in poezie, niciodata!

  Comment by Maria Barbu — September 6, 2008 @ 12:50 pm

 89. buna seara.desi am doar 18 ani ma bucur sa gasesc o persoana care il pune pe DUMNEZEU inainte de sex.ce pacat ca adolescentii nu cosntientizeaza ca trupul e ca un dar de la EL si pe care trebuie sa l pretuim si sa l iubim.st o persoana foarte sociabila,deschisa dar in acelasi timp conservatoare.nu am limite impuse de parinti dar stiu ce inseamna respectul de sine si ce satisfactie am atunci cand un baiat imi spune cat de mult valorez.imi place cum ganditi si intr o zi sper sa ma pot face auzita si eu{vreau sa fiu psiholog}

  Comment by andreea — November 8, 2008 @ 9:33 pm

 90. […] decembrie 11, 2008 de Satmareanca Lăsaţi telefonul! Nu răspund la 89.89.89! Nu sunt „hot” nici din alte pricini la care s-ar gândi unii. Piei Satană! Sunt în topul hotcity. În top 50 al celor mai influente bloguri feminine. Dacă mă întrebaţi pe mine, da, trebuia să se gândească cineva şi la noi. Prea mulţi bărbaţi în lumea asta în care femeile sunt majoritare. Nu ştiu dacă şi în blogosferă e la fel, deoarece tocmai îmi dau seama că am bătătorit puţine cărări la cât de întinsă e planeta asta, dar încep să bănuiesc că este aşa. Dintre cunoştinţele mele virtuale le-am mai văzut acolo şi sunt „hot” Corina, Mana, Roxana şi Maria. […]

  Pingback by Sunt hot! « Sătmăreanca — December 11, 2008 @ 8:47 pm

 91. Ceau
  Am o prietena care canta foarte frumos, dar nu a avut sansa sa fie promovata de cineva pana acum. A inregistrat 2 melodii populare si a realizat si videoclipuri la ele.
  Daca iti place, te-as ruga sa o promovez cu ajutorul blogului tau.
  Aici ai prezentarea ei
  http://www.palconivalentin.ro/2009/01/fabiana-stroe-privighetoarea-banatului/
  iar mai jos cele 2 melodii:
  http://www.palconivalentin.ro/2009/01/fabiana-stroe-prisacea-pamant-iubit/
  http://www.palconivalentin.ro/2009/01/fabiana-stroe-ca-asa-imi-vine-cateodata/
  Iti multumesc pentru ca citesti acest mesaj si iti doresc o zi frumoasa.

  Comment by palconi — February 1, 2009 @ 2:40 pm

 92. O poeta leoaica, wow…ceva rar, pasional si misterios, O placere sa va citesc, pot sa sper la o corespondenta pe mail ? Toate cele bune. Cristian

  Comment by Cristian — February 2, 2009 @ 3:29 pm

 93. Buna Maria
  Asteptam un semn de la tine dupa festivitatea de la primaria S2.
  Am accesat Blogul Domnului Ion Ilescu si am ajuns la tine

  Pe curand ,Lucian

  Comment by tudose lucian — February 15, 2009 @ 3:30 pm

 94. @Lucian,

  vezi ca ti-am trimis un email. Te rog sa raspunzi si dupa aceea putem lua legatura si prin telefon. Bye,

  Maria

  Comment by Maria Barbu — February 15, 2009 @ 4:55 pm

 95. Draga Maria, iti multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase…Am postat lista cu cartile pe care le vor primi 25 dintre spectatorii prezenti la spectacolul de astazi, de la Palatul Copiilor…cartile nu sunt noi dar au fost citite cu grija…m-as bucura daca una din ele ar ajunge si la tine…
  http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/02/anuntul-de-la-ora-20.html

  Comment by adriana — February 27, 2009 @ 12:41 pm

 96. @Adriana,

  nu voi putea fi prezenta acolo, dar apreciez foarte mult ceea ce faci. Iti multumesc din suflet ca te-ai gandit la mine.

  Comment by Maria Barbu — February 27, 2009 @ 7:17 pm

 97. sant inca sub puternica impresie a intalnirii de aseara; o ciocnire puternica (in sensul pozitiv), o intalnire trasata de destin- sant sigura! sant altfel de ieri. multumesc!

  Comment by lizi — March 6, 2009 @ 6:47 pm

 98. @draga Lizi,

  si pentru mine a fost un moment extraordinar intalnirea noastra magica, un fel de ritual in virtual, ceva in care mineralul si umanul s-au intalnit in sfera frumosului. Mi-a placut grozav!

  Comment by Maria Barbu — March 6, 2009 @ 7:27 pm

 99. Ne-am cunoscut in 29.04.2002,la M.AP.N.!Atunci ofeream relatii,acum citesc doar bloguri ,OAMENII m-au uitat!

  Comment by MATEI MIHAIL — May 9, 2009 @ 4:00 pm

 100. @Dle Matei,

  recunosc, nu imi amintesc de acea zi, dar imi face placere ca ati trecut pe aici.

  Comment by Maria Barbu — May 9, 2009 @ 6:10 pm

 101. UITAREA face parte din noi…Cat despre acea zi, s-ar putea sa nu va mai amintiti, dar de colegul meu ,TUDOR PERFIL va amintiti sigur.Citesc cu placere comentariile dv.La ultima intalnire mi-ati promis o carte cu autograf.Acum cand detineti un nr. apreciabil de lucrari ,va este usor sa va despartiti de una.Mai aveti superbele palarii.Pe curand!

  Comment by M M M — May 17, 2009 @ 10:55 am

 102. @dle Matei,

  nu o sa uit niciodata nimic legat de Perfil Tudor un om foarte drag sufletului meu, dar alte intalniri, pasagere, nu am in general de ce sa le tin minte. Sunt foarte rare situatiile in care o astfel de intalnire sa fie atat de bogata in semnificatii incat sa merite retinuta in arhiva/memoria personala.
  Cat despre palarii… nu le mai port de cativa ani si ma bucur ca am scapat de ele si odata cu ele de nevoia de distanta pe care mi-o asigurau!!!

  Comment by Maria Barbu — May 17, 2009 @ 3:31 pm

 103. Putin cam tarziu, dar l-am descoperit. Citesc, Pretuiesc si ceea ce este mai important, ma Regasesc in scrierile dumneavoastra! Este fabulos ca mai exista persoana care se regasesc parca intr-un joc al unor doua iele – amintiri si fantezie de viitor, imbinata cu speranta si virtute.

  Comment by Ego — June 11, 2009 @ 2:05 pm

 104. @Ego,

  ma bucur f mult.

  Comment by Maria Barbu — June 11, 2009 @ 11:38 pm

 105. Stimata Poeta!
  solicit adresa Dvs Pentru a va expedia oferta necesara includerii in Dictionarul si Antologia scriitorilor romani contemporani de pretutindeni,proiecte coordonate de acad.Mihai cimpoi.

  Cu aleasa pretuire,
  Traian Vasilcau,
  chisinau

  Comment by TRAIAN Vasilcau — June 12, 2009 @ 11:32 am

 106. @Dle Vasilcau,

  imi puteti trimite pe adresa Uniunii Scriitorilor din Romania, Asociatia Scriitorilor din Bucuresti. Multumesc ca v-ati gandit la mine.

  Comment by Maria Barbu — June 12, 2009 @ 12:40 pm

 107. Doamna, mult noroc si inspiratie !

  Comment by md2002 — June 16, 2009 @ 11:40 pm

 108. @md2002,

  multumesc mult. Si tie, bafta in toate!

  Comment by Maria Barbu — June 17, 2009 @ 12:41 am

 109. Bărbati, pătrundeţi cu delicateţe şi iubire in sufletul femeii.
  DESCĂLŢAŢI-VĂ BOCANCII LA MARGINEA UNIVERSULUI!
  Plouă cu fluturi, Şoptit, iubirea ei.
  Fiţi apă vie rădăcinii ei firave…
  E secetă mare in lume…
  Mă plec cu Iubire şi respect în faţa sufletului femeii…
  Bodhisattva

  Comment by Bodhisattva — July 2, 2009 @ 3:36 am

 110. Salutare,

  Daca va intereseaza aforismul, se prea poate sa ma gasiti interesant, si daca o sa va placa cartea mea peste masura poate ma-ti putea ajuta cu un sfat… sunt de gasit la adresa de email: the_ditron@yahoo.com sau pe id: the_ditron

  Comment by Eusus — August 9, 2009 @ 11:04 am

 111. Imi place calitatea scriiturii de aici, dar m-ar fi interesat ce idoli aveti, m-ar interesa daca exista un Cioran, un Valery, Baudelaire ..

  Comment by Eusus — August 9, 2009 @ 11:13 am

 112. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea da adresa de email a dlui Traian Vasilcau,

  Lidia Vianu

  Comment by lidia vianu — August 27, 2009 @ 11:19 am

 113. Stimata DOamna!
  Inca putin si ne apropiem de finalizarea proiectelor noastre.
  Ati primit cartea subsemnatului?
  Dati-ne un semn.
  Nu ne incoronati doar cu Tacerea!

  Cu drag,
  Traian,
  Chisinau

  Comment by TRAIAN Vasilcau — September 9, 2009 @ 2:37 pm

 114. Interesant blogul tau…
  Este prima data cand poposesc aici, din pura intamplare, insa voi reveni cu siguranta.
  Felicitari!

  Comment by Lorena — September 18, 2009 @ 12:28 am

 115. Buna ziua.
  Ma numesc Nidelea Cristian, administratorul directorului web http://www.edelbeta.ro.

  Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri.

  In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:

  Titlu – Web design
  url – http://www.nidweb.ro

  Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati la nideleacristian@gmail.com cu detaliile link-ului dorit de dvs

  Comment by Cristi — October 12, 2009 @ 11:08 pm

 116. primul blog de poezie naiva
  Un om căra în spate
  Un dram de naivitate.
  http://www.ivcelnaiv.blogspot.com/
  http://twitter.com/ivcelnaiv

  Comment by Iv Cel Naiv — December 2, 2009 @ 3:01 pm

 117. Maria..esti geniala ! Imi place la nebunie munca ta ! Esti adougata in blogroll-ul meu. Multi pupici !

  Comment by mia — February 1, 2010 @ 3:08 am

 118. @mia,

  merci, merci, iti dai seama ca ma topesc de placere!

  Comment by Maria Barbu — February 1, 2010 @ 4:25 pm

 119. Al doilea doctorat? În Estetică? Impresionant… Adevărul este că este un domeniul complementar cu studiile mele doctorale în domeniul Eticii… Se pare că preocupările tale merg înspre domeniul filosofiei, de la praxisul leadershipului, înspre Estetică şi Hermeneutică, ultima nefiind o surpriză pentru o Interpretă a Simbolisticii ca tine.

  Comment by Mihnea Georgescu — February 2, 2010 @ 6:11 pm

 120. aratai bine atunci:))))arati si acum la fel,sa nu fie de deochi!:)))))

  Comment by peticila — September 2, 2010 @ 10:58 pm

 121. Buna seara! E o ora prea tarzie ca sa mai citesc articole, dar maine voi reveni. Imi place sa vad ca poetii romani au inceput sa apara online 🙂 pe blog.

  Comment by Victor@AboutWeb — December 21, 2010 @ 2:31 am

 122. “Rolul liderului in configurarea securitatii nationale, in conditiile noii arhitecturi de securitate, europene si euro-atlantice”. Doctoratul l-ati facut la Universitatea Nationala de Aparare?

  Comment by ihornea — March 15, 2014 @ 12:05 pm

 123. Sarut mina Maria. Rasfoind ceea ce scrii mi-a placut mult aceasta fraza:” De fapt, numai “nebunii” duc omenirea mai departe. Restul este poate doar molcoma turmă umană, care se mulţumeşte cu mizeria tristei existenţe.” Sunt un fost coleg de-al tau din clasele v-viii din Buhusi. Tu stateai pe partea cu Silviu Pavalache, pe linga el pe A I Cuza. Iar eu pe 1 mai. Ti-am trimis o cerere de prietene pe facebook, dar in ciuda continuarii activitatii pe pagina ta, nu ai dat importanta cererii mele. Daca doresti sa ne auzim, mie mi-ar face mare placere, mai ales ca sigur ai printre colegii tai la Universitatea Bucuresti, un profesor de sociologie, ce mi-a fost si el coleg de liceu de data asta la Bacau. Numele meu este Gigel Serban. Iti urez succes in activitatea ta profesionala si in viata personala. Cu respect.

  Comment by Gigel Serban — March 16, 2014 @ 9:50 am

 124. Gigel, imi pare rau ca nu am dat confirm pe facebook, dar am atat de multe cereri ciudate incat….
  poti sa mai ceri inca o data, mai ales ca am sters din nou o multime de “prieteni”, asa ca am din nou ceva mai putin de 5000 si pot primi prieteni noi.

  Comment by Maria Barbu — April 7, 2014 @ 7:46 pm

 125. da, primul meu doctorat e dat la UNAP.

  Comment by Maria Barbu — April 7, 2014 @ 7:47 pm

 126. Doamne, ajută! Lucrez de mai mulți ani la o suită de dicționare dedicate personalităților băcăuane, în care aș vrea să vă includ. Indicați-mi o adresă de e-mail, pentru a vă trimite un chestionar. Toate cele bune, Cornel Galben, directorul Editurii Corgal Press Bacău

  Comment by Cornel Galben — September 22, 2014 @ 11:35 am

 127. Adresa mea de email o gasiti si pe facebook https://www.facebook.com/poetamariabarbu
  Este aceasta: maria_barbu_68@yahoo.com

  Comment by Maria Barbu — October 5, 2014 @ 12:32 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: