MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

Despre Iubire

Traim intr-o lume in care aproape nimeni nu mai pare interesat de Iubire, ci doar de iubirile multiple, de fanteziile cele mei elucubrante, de fornicatia vulgara, de sexualitatea cea mai joasa. Ni se pare mai cool sa ne laudam cu tot ce tine de cantitate, dar aproape nimeni nu indrazneste sa isi exprime frustarile, dezamagirile, suferintele datorate lipsei de Iubire. Cautam un partener ideal, pe acel unic personaj care in cer si pe pamant ne este destinat, dar de ce nu-l gasim? Sau, daca ni se pare ca l-am gasit, de ce este Iubirea imposibila?

Ne doare cumplit lipsa de implinire, dar cati dintre noi au curajul sa o marturiseasca? Pentru ca, sa stiti, ca sa spui ca tanjesti dupa trairea Iubirii adevarate iti trebuie curaj, iti trebuie tarie de caracter. Sa faci doar simple prostii sexi-porno-fantastice e cel mai simplu lucru din lume. Dar sa iti asumi acea stare de desavarsire care sa te faca sa meriti Iubirea a devenit ceva de nemarturisit. Ar fi bine sa ne facem curaj, pentru ca marturisirea singura poate deschide calea spre gasirea Iubirii, poate aduce din infinit acele elemente de destin care sa ne duca spre adevarata fericire a Iubirii. Oricat de greu ne-ar fi sa marturisim asta, suntem cu totii in cautarea Iubirii. Sau poate ca nu chiar toti, poate ca numai unii, cei cu adevarat Alesi!

24 Comments »

 1. Oamenii au nevoie decat de dragostea ta pentru a-si da seama de ce sunt capabili sa ofere. Ii poti ajuta sa-si regaseasca dragostea, sa se regaseasca pe ei insisi, asa cum sunt. Sufletul este dragoste. Noi, cei ce ne-am TREZIT, putem schimba lumea. Iubirea este schimbare. De o cauti sau nu, de esti constient sau nu, ai nevoie de iubire, fiindca fara ea esti MORT. Exerseaza-ti iubirea nu pe unul, ci pe toate fapturile lui Dumnezeu, si de ce nu, pentru totdeauna.

  Comment by Kira — September 16, 2007 @ 4:51 pm

 2. @Kira, parca e prea frumos sa fie adevarat, ca noi, bieti oameni si nu zei, putem schimba fata lumii! Si totusi, cred ca ai dreptate, si simt ca ai dreptate si poate tocmai acesta este unul dintre resorturile care ma fac sa renunt la egoismul artistului in favoarea unui altruism, pe care inca nu il stapanesc prea bine!

  Comment by mariabarbu — September 16, 2007 @ 4:54 pm

 3. Ce prompta esti! Imi place asta.

  Nu ai nevoie de puteri ca ale lui superman sa schimbi un sistem. Omul potrivit in locul nepotrivit -sau invers?- poate face toata diferenta. Dar e nevoie si de o rabdare divina. Trebuie doar sa ai incredere in tine. Trebuie sa CREZI ca tot universul este de partea ta si ca tot ce ai nevoie se afla la indemana ta oricand.

  Comment by Kira — September 16, 2007 @ 5:10 pm

 4. Kira, iti dai seama ca o leoaica este convinsa ca tot universul lucreaza pt implinirea dorintelor ei! Si sa stii ca nu glumesc… decat pe jumatate!

  Comment by mariabarbu — September 16, 2007 @ 7:26 pm

 5. Da, în sensul grecesc al cuvântului iubire desemnat de termenul “agape” care semnifică iubirea necondiţionată, iubirea a murit demult, iar pe Pământ au rămas surogate ce încearcă să mimeze cuvântul iubire la care visăm cu toţii. Dacă ai să doreşti să îmi vizitezi blog-ul, la secţiunea Eseuri, am scris şi eu despre iubire. Citeşte şi discutăm.

  Comment by cezarpesclevei — February 3, 2008 @ 2:05 am

 6. @Cezar,

  termenul agape este iubirea=generozitate pentru ceilalti, diferentiata de eros, care este iubirea=sentiment. Contemporanii nu mai iubesc nici ca sentiment nci ca generozitate, cel putin nu aici, in Romania!

  Comment by Maria Barbu — February 3, 2008 @ 2:40 pm

 7. Maria, Iubirea vrea sa ne aiba asa cum noi o vrem din tot sufletul. Este aici un capat de drum sau cea mai mare bucurie pe pamant si-n gand.
  Daca iubirea mare si frumoasa ajunge sa fie altfel decat a fost, atunci am inteles un ciclu si mergem mai departe!…

  Comment by Mihai Mehedintu — February 3, 2008 @ 11:56 pm

 8. @Mihai,

  imi aduci aminte de un pasaj din scrierile unui sfant, care spunea ca Dumnezeu ateapta iubirea noastra asa cum si noi asteptam Iubirea LUI.
  Tot astfel este si cu iubirea ca sentiment uman, iubirea erotica, cea care ne alimenteaza visele noastre cele mai dragi!

  Comment by Maria Barbu — February 4, 2008 @ 12:19 am

 9. Nu poti avea iubirea, daca nu o si meriti si daca vine spre tine cu siguranta ca o faci praf si pulbere.

  Comment by ion adrian — February 24, 2008 @ 7:35 pm

 10. @Ion,

  chiar trebuie sa meritam iubirea? Adica e o chestiune de merit sau de dar?

  Comment by Maria Barbu — February 24, 2008 @ 7:37 pm

 11. si …si

  Comment by ion adrian — February 25, 2008 @ 12:50 pm

 12. @IOn,

  si eu cred la fel.

  Comment by Maria Barbu — February 25, 2008 @ 5:42 pm

 13. iubirea este cel mai frumos sentiment din cate i-au fost date omului sa cunoasca,fiind singurul lucru care poate fi raspandit la nesfarsit fara sa se miscoreze!ea e cea care ii face pe oameni sa se simta egali,iar viata fara dragoste nu e decat o umbra lucrurilor care ar putea fi…ceea ce e adevarat este fatul ca alesii dragostei adevarate sunt la fel de rari ca si geniile,de unde si incapabilitatea multora de a putea merge cu gandul mai departe de sex…

  Comment by eclair1190 — March 17, 2008 @ 1:30 am

 14. @eclair1190,

  frumos si adevarat ceea ce spui. Multumesc.

  Comment by Maria Barbu — March 17, 2008 @ 1:41 am

 15. iubirea..marea dilema umana..pff..serotonina si reactii chimice!iubirea aia ca prin filme e intretinuta de niste lucruri..respect,prietenie,apreciere si cea mai importanta-OBISNUINTA!stii,desi suna oribil si absolut infiorator,toti suferim de complexul lui oedip..deci raman la parerea ca “iubirea” e inventata si stilizata astfel incat sa reiasa ceva divin..cand de fapt este o suma a nevoilor unui om..

  Comment by Radu, mai animalule! — August 14, 2008 @ 1:45 am

 16. P.S. daca facem referire la iubirea de oameni,de bine,altruism etc etc..eee,aia e altceva..devine specie pe cale de disparitie!dar bazele “iubirii” asteia se pun undeva in copilarie,in momente critice din formarea caracterului unui om..dar asta e prea generic deja si suna banal..ma duc sa dorm!

  Comment by Radu, mai animalule! — August 14, 2008 @ 1:49 am

 17. Ploua cu fluturiVezi mai multe video din Film

  Comment by Bodhisattva — July 2, 2009 @ 3:28 am

 18. Lumea este plină de monştrii care aruncă cu pietre în obrazul Iubirii.
  O lume construită perfect, dar în care nu există Iubire, este…nimic.
  Este Infernul Absolut.
  Unde nu pătrunde Iubirea acolo
  este întuneric.
  Pentru că Iubirea este Lumină!
  Iubirea nu cade niciodată.
  Omul cade…
  Pentru Iubire trebuie efort şi sacrificiu pentru a ajunge la înălţimea ei.
  Iubirea te ridică.
  Indiferenţa te coboară…
  Nu-i urma pe cei care urăsc, tu iubeşte!
  Namaste.

  Comment by Bodhisattva — July 2, 2009 @ 3:29 am

 19. Undeva am citit aceste versuri pe care nu am sa le uit niciodata:
  Iubito ma gandesc la tine
  Ca un borfas la ceasul unui lord.
  Si se ciocnesc in carnea mea drezine
  Si caii fac atac de cord.
  Aceste versuri fac cat o poezie de-a lui M.Eminescu.

  Comment by ionut — September 10, 2009 @ 4:57 am

 20. Iubirea e complicata dar e frumoasa atunci cand te face cu adevarat fericit(a)…despre iubire:
  http://www.afladespre.ro/iubirea_un-joc-de-noroc-255.htm

  Comment by iulia1987 — January 20, 2010 @ 11:24 pm

 21. @iulia1987,

  in mod paradoxal, iubirea e frumoasa oricand!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2010 @ 12:08 am

 22. Draga mea doamnă, eu am citit mai mult psihologie decît estetică şi etică şi de aceea permiteţi-mi să re-observ ceea ce cunoşteam de mulţi ani deja: 1= femeile sunt altfel decît bărbaţii îănsă, de ani de zile, se caută numai ‘altfel ul’ bărbatului şi al copiilor acestora de orice gen.
  2, Din această cauză pe care am educaţia diplomatică să nu o mai analizez atît(vedeţi videoclipul Who is it? al lui M. Jackson, care mi-a plăcut de cînd mă ştiu) ămpreună cu aceea de viaţă permiteţi-mi să observ că, la astfel de postări îdespre iubireî, numai femeile răspund. Şi cîteodată acei bărbaţi care au grijă de imaginea lor ăn anumite categorii..Weekend minunat să avem doresc şi..ajutaţi-mă să nu mă lase să îmi mai petrec singură nicio zi, de acum, acest domn al meu care mă merită şi poate eu nu o ştiu..

  Comment by amycommunications — February 6, 2010 @ 1:27 pm

 23. Citiţi vă rog ce am postat astăzi în subsolul propunerii legislative în engleză, pe siteul meu. Poate că îi va ajuta-prin voi-pe cei însărcinaţi cu pedepsirea corupţiei şi cu aplicarea pedepsei penale, să o facă cum trebuie acum, ca să ne putem şi noi promova fundamentala IDEE SOCIAL-DEMOCRATĂ.Mulţumesc, Amy

  Comment by amycommunications — February 7, 2010 @ 5:10 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: