MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

January 26, 2012

O POSTARE PENTRU O STARE DE CRIZA!

Filed under: Ieşi afară,javră ordinară! — Maria Barbu @ 5:31 pm

Voi face o postare adecvata acestei stari de criza in care se zbate Romania, luand statusurile mele de pe facebook postate in ultimele zile si facandu-le pachet, ca si cum le-as pune intr-o arhiva a memoriei noastre colective nationale.

ROMANII NU-S MATROZI
SI NU SUNT NEROZI
SA MAI CREADA-N CAPITANUL
UNUI ARS VAPOR!
HAIDE CAPITANE,
DU-TE REPEJOR!

BOC E MAI BUN LA LOPATA DECAT LA GUVERNARE, BASESCU E MAI BUN LA VAPOR DECAT LA PRESEDINTIE. DE CE NU SE DUC EI ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL?

S-A INCHEIAT O ZI TRISTA, CU UN DISCURS PREZIDENTIAL ASEMANATOR CU CEL AL LUI PUTIN. S-A INCHEIAT O VIATA, CEA A UNUI ACTOR DE EXCEPTIE- EMIL HOSSU. DE CE NU II IA DUMNEZEU PE CEI RAI SI II LASA SA NE DISTRUGA NOUA VIETILE? BASESCU PENTRU CE MAI TRAIESTE, CA SA NE UCIDA PE NOI TOTI?

TOATE NAVELE CONDUSE DE BASESCU AU LUAT FOC SAU FOST LUATE DE STRAINI. CRED CA ASTA VREA SA FACA SI CU ROMANIA!!!

TRAIAN BASESCU SE PREZINTA CA SI COMANDANT DE NAVA, DAR NAVELE CONDUSE DE EL FIE CA AU FOST INCENDIATE, FIE CA AU AJUNS SUB PAVILION STRAIN. OARE ASTA VREA SA FACA SI CU ROMANIA, CHIAR IMPOTRIVA VOINTEI ROMANILOR?

ACUM, MAI MULT CHIAR DECAT INAINTE, BASESCU TREBUIE DEBARCAT CU ORICE PRET, IMPREUNA CU TOTI BOCII LUI.

TRAIAN BASESCU A FOST JOSNIC, SPUN ROMANII! – dupa asa numita interventie cu romanii, cum a numit-o el.

TRAIAN BASESCU VORBESTE ACUM DE PE POZITIA PROFETULUI INFAILIBIL. CRED CA AR TREBUI PREGATIT SPITALUL DE NEBUNI PENTRU A PRIMI UN CAZ FOARTE GRAV!

PROVOCATORII BASISI CARE INCEARCA SA II ACUZE SI PE LIDERII OPOZITIEI, CARE SUNT CHIAR CURATI, DE NISTE CULPE IMAGINARE, NU FAC DECAT SA II TRANSFORME IN EROI AI MULTIMII. MANIPULARILE SECURISTICE ALE REGIMULUI BASESCU NU MAI AU NICI UN IMPACT, PENTRU CA PROTESTATARII DE ACUM NU SUNT OAMENI IMBECILIZATI ASA CUM II PLACE PUTERII SA AIBA!

BASISTILOR LE E FRICA DE ALEGERI, ADICA DE POPOR, CA DE DRACU’.

PENTRU TRAIAN BASESCU SI PENTRU GUVERN NU MAI EXISTA SALVARE. NICI MACAR SMURDUL NU-I MAI POATE AJUTA!

DACA I-AM FACE LUI TRAIAN BASESCU UN PORTRET IN STILUL ACUZATIILOR SALE DEMENTE ADUSE ALTOR OAMENI POLITICI ROMANI AR FI CEVA DE GENUL: MARINAR BETIV, HOT, NEDEMN DE INCREDERE, INCENDIATOR DE NAVE PENTRU A-SI ASCUNDE FURTUL, TRADATOR IN VIATA PARTICULARA SI TRADATOR IN GENERAL, BISNITAR DEVENIT POLITICIAN DAR CU APAUCATURI DE SMENAR, ETC, ETC.

ELUCUBRATIILE LUI TRAIAN BASESCU AU SPERIAT SI VREMEA!

======

(preluare ZIUAnews)

Traian Băsescu intenţiona să-i favorizeze pe americani şi olandezi în Legea Sănătăţii • Reacţia populară i-a spulberat planurile de politică externă care includeau mituirea Olandei pentru aderarea la spaţiul Schengen şi a SUA pentru menţinerea scutului antirachetă la Deveselu • În timp ce românii protestau, americanii condiţionau ţara noastră pentru acordarea dreptului de preempţiune la construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă • Ruşii au cerut la rândul lor Cernavodă, contra gaze şi materii prime.
ZIUAnews vă explică motivul reacţiilor bizare ale preşedintelui Traian Băsescu de la începutul conflictului cu Raed Arafat şi până la numirea noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu. Pas cu pas vă vom dezvălui cordoanele ombilicale de care este legat Bucureştiul de interesele marilor puteri ale lumii, precum şi necesităţile economice şi strategice ale României în geopolitica actuală.
Traian Băsescu a negociat permanent bucăţi din economia României pentru obţinerea de avantaje militare sau strategice cu Rusia, SUA şi anumite ţări din Europa. În toate aceste zile de proteste au trecut neboservate ameninţări voalate ale SUA, negocieri subterane pentru economia românească şi tratative diplomatice legate de viitoarea putere nucleară a României.
De ce s-a luat în gură Băsescu cu Arafat
Primul semn de întrebare referitor la comportamentul preşedintelui României a apărut în momentul în care acesta a ieşit public de mai multe ori, aproape la toate televiziunile, pentru a susţine Legea Sănătăţii. De ce s-ar fi luat de piept Băsescu cu Raed Arafat, un simplu subsecretar de stat pentru o lege care ar fi putut să fie amendată ulterior de Guvern sau prin tertipurile bine cunoscute în Parlament? Ei bine, ZIUAnews a aflat motivul: Băsescu urma să facă loc pe piaţa asigurărilor de sănătate pentru cinci clienţi strategici. Unitedhealth Group şi Wellpoint Inc. Group (ambele din SUA), Alianz Ţiriac, Astra Asigurări şi compania olandeză Aegon.
Sistemul de preluare a asigurărilor medicale ar fi urmat aceeaşi cale ca cel din domeniul pensiilor private. Dacă vă aduceţi aminte, firmele străine au intrat în România şi au acaparat imediat piaţa prin obligativitatea cetăţenilor de a contribui la ele. Cele două firme americane care urmau să preia grosul asigurărilor de sănătate reprezentau de fapt mijlocul prin care România plătea SUA scutul antirachetă de la Deveselu, mai ales în condiţiile în care bugetul american de apărare suferea negocieri, iar politica de la Washington se axa pe ţări cheie din Europa. În ceea ce priveşte compania olandeză pe care Băsescu o dorea în sistemul asigurărilor medicale, aceasta era vehiculul de transport bani către Olanda ţară care şi-a ridicat veto-ul cu privire la intrarea României în Schengen. Celelalte două societăţi, Ţiriac şi Astra, reprezentau parteneri portocalii şi viitori sponsori. Iată de ce Băsescu a ieşit atât de nervos şi atât de impacientat la televiziune să se ia de guler cu Raed Arafat. Întreaga lui politică externă se ducea de râpă alături de doi parteneri importanţi în sponsorizarea campaniei electorale care urmează.

———————————va urma—————————————–

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: