MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

October 21, 2010

Camera de blog!

Filed under: Avem nevoie de curaj si demnitate — Maria Barbu @ 10:08 pm

Îmi este din ce în ce mai greu să scriu pe blog, de parcă ar fi spaţiul prea mic, locul prea strâmt, aerul prea puţin pentru a fi împărţit cu mii de oameni. E doar o cameră de blog (sic!), un spaţiu personal, pe care îl pun la dispoziţia tuturor şi de foarte multe ori vin aici călători trişti, călători care intră din greşeală sau chiar netrebnici care vin doar să maculeze locul. Aşa e la blog, ca să parafrazez o sintagmă televizivă, dar dureros de realistă de fapt, “la bloc”!

Am nevoie de un spaţiu mai mare, de o tribună de unde să mă audă poate sute de mii sau chiar milioane de oameni, am nevoie să îmi strig adevărurile şi să le împărtăşesc tuturor, ca pe nişte formule magice, care să îi ajute pe oameni în aceste vremuri de restrişte, cum spuneau cronicarii. Sunt vremuri de cumplită urgie, de ură patologică, de hoţie la drumul mare, de încrâncenare criminală în spolierea acestei ţări.

Vreau să mă audă tot poporul acesta chinuit şi umilit, dar vreau să mă audă şi toţi europenii, să ştie şi ei ce nenorociri se petrec în biata Românie! Şi chiar voi face asta! Voi striga în pieţele marilor metropole europene, voi striga după ajutor, voi ţipa “hoţii! hoţii!” şi sunt convinsă că cineva important va auzi şi va face ceva pentru a ne salva din ghearele căpcăunului din Carpaţi!

În camera de blog poţi şopti, poţi cânta, poţi psalmodia, dar nu îţi poţi urla durerea. Am nevoie de un  blog cât UE, din care să strig cât să se audă de la Constanţa la Gibraltar, să sară toate neamurile vestice şi să-i alunge pe nemernicii care le strică şi lor casa europeană, le-o maculează, le-o subminează în cel mai mizerabil mod. Ori exact asta nu vor ei cu nici un chip: să aibă asemenea specimene degradate şi degradante în propria lor casă!

Deci, dragii mei cititori de blog, vă ofer această cameră mică şi dragă mai mult pentru lirică, pentru sentimente gingaşe şi mai puţin pentru pathosul meu revoluţionar, care nu încape aici, oricât l-aş forţa. Pentru aceste strigăte vă aştept în inima Europei, să urlăm ca lupii dacici până când vom scăpa de Fiara care ne distruge destinul!


38 Comments »

 1. Chiar doream să-ţi spun că tu ai trebui să apari la marile televiziuni ca să propovăduieşti această Nouă Ordine, împotriva Fiarei… şi Internetul este bun, dar are limitele lui… Să fie Imaginea mai puternică decât Cuvântul?!

  Comment by Mihnea Georgescu — October 21, 2010 @ 10:24 pm

 2. @Mihnea,

  tu esti o minune de om! Nu la imagine/ecran ma refer ci la un spatiu real, care va (re)deveni locul preferat al noilor profeti!

  Comment by Maria Barbu — October 21, 2010 @ 10:28 pm

 3. Evropa sa ne ajute!! Ce gluma buna,putin ai pasa Evropei de noi.Noi suntem baietii cu forta de munca ieftina,ei vin la noi sa faca profit,nu sa ne planga de mila.Iluzii,iluzii.

  Comment by peticila — October 21, 2010 @ 10:45 pm

 4. @Silviu,

  eu vreau sa ii folosim noi pe ei, sa ne descotorosim de puterea asta imbecila.

  Comment by Maria Barbu — October 22, 2010 @ 12:13 am

 5. […] Gabriela Ilieş, Gabriela Savitsky, George Valah, George Şerban, Ioana Dudulean, Madi, Manole, Maria Barbu, Mario Ovidiu Oprea, Matilda, Michaela, Mircea […]

  Pingback by Susţinem moţiunea de cenzură | Ioan Usca — October 22, 2010 @ 10:08 am

 6. Noi sa i folosim pe ei??Alta gluma buna!!:)Ei ne folosesc pe noi.Ce umor nestavilit ai!!Franta, Germania Olanda sa nu vorbim de Anglia,Spania, Portugalia au avut mereu colonii,in 1947 Anglia pierdea Perla Coroanei ,India,prin 1910 razboiul Anglo- Bur,anii 1950-1957 ani nefasti pentru Franta ,care pierde pe rand Marocul,Tunisia si Algeria.Si acum gasesti batranei nostalgici prin Trafalgar Square,Champs Elysees,care la un whisky sau dupa caz la un pernod iti povestesc ce bine era in acele vremuri,si ce inventivi erau ei in ale comertului .Vreau sa zic cu alte cuvinte ca ei au o traditie din a se juca cu soarta popoarelor cu care vin in contact,au experientza,ei sunt baietii de la oras,noi baietii de la tara.Ma uimeste parerea pe care o au romanii despre straini,cum ca acestia sunt oameni corecti ,cinstiti si binevoitori fatza de noi si de tara noastra.Ca ei strainii ne ajuta asa din generozitate,ei strainii au vocatia intrajutorarii semenilor lor mai pricajiti.Eroare.Ei nu si urmaresc decat interesele lor economice, politice,militare,geostrategice.Daca nu suntem in stare sa ne ajutam singuri si sa negociem de la egal la egal cu ei,va fi vai de noi.Sa nu uitam ca America daca are interese in zona sprijina si cate un mik dictator[vezi america latina trecut si prezent]Azi ai un umor negru, pur englez.

  Comment by peticila — October 22, 2010 @ 10:46 am

 7. @VAnia,

  SUSTIN.

  Comment by Maria Barbu — October 22, 2010 @ 11:28 am

 8. @Silviu,

  ai exact aceeasi atitudine perdanta ca a tuturor celor care au adus Romania in situatia de acum. DA, noi ii putem manipula pe ei, inteligent, simbolic, avand ca scop sustinut doar interesul national, cu superioritate dar si cu subtilitate, cu diplomatie si cu consecventa. Dar aproape toti gandesc ca si tine si asta ne arunca in pubela istoriei! Pacat.
  Va dati destepti, ironizati ori jigniti pe cei care indraznesc sa se ridice din mormanul de gunoi romanesc si sa isi materializeze sperantele, visele, viziunile si va complaceti de fapt in aceasta pubela. E rusinos si trist, e pernicios si urat!

  Comment by Maria Barbu — October 22, 2010 @ 11:33 am

 9. ha ha ha,,noi ii putem manipula pe ei, inteligent, simbolic, avand ca scop sustinut doar interesul national, cu superioritate dar si cu subtilitate, cu diplomatie si cu consecventa,,,noi nu am manipulat niciodata pe nimeni,noi am platit tone de sange pentru idealurile noastre.1877,ww1,ww2 sa nu mai vorbim de bataliile vechi,,tone de sange,,se vede in 20 de ani,,ce bine i am manipulat,eu nu jignesc pe nimeni,nici nu mi a trecut prin cap umbra unei idei de a jigni pe cineva,destept nu ma dau ,ca nu mi sta in caracter,dar nici prost nu sunt[sau nu chiar asa de prost pe cat ar dori, unii/unele]Eu nu ma complac in nimic,astept,doar astept,pana cand milioane de romani vor incepe sa gandeasca ca mine,atunci vor iesi in strada si le vor pune mana in gat guvernantelor si poate vor zice,da socoteala boierule!Asa sunt romanii, tafnosi,pusi pe scandal,repede varsatorii de acuze,nu suporta sa fie contrazisi,toti neam de voievozi.Asta e neamul meu.Neam pe care il iubesc asa cum este,daca ar fi sa lupt, as lupta pentru tot neamu’; si pentru cocosati si pentru ciungi ,prosti, senili,idioti,tavnosi,irascibili,lucrul asta l am inteles de demult,de pe vremea cand am depus juramantul fata de Neam si Tara.Eu imi cunosc locu,’nu sunt, nu voi fi si nu am fost niciodata un fin intelectual cu pretentii academice,sunt un biet soldat al armatei romane,durerea si necazu’, e ca pot face o analiza pertinenta sau sa trag o concluzie justa,asta supara pe ff multa lume,lume asa zis buna,oameni care jongleaza cu cuvintele ,figurile de stil,au un logos special[formă superioară a gândirii umane. 2. (fam.) cuvântare, discurs moralizator. ma refer la ambele forme].Si astia intelectualii cand se supara,sunt ceva de speriat,imediat sar la jugulara omului,ce sa fac,io ai iubesc si pe ei,ca de ,sunt din neamul meu.

  Comment by peticila — October 22, 2010 @ 12:43 pm

 10. Maria,avem o bloggerita pe profesoara Carmen Amza care a declarat GREVA FOAMEI-SOLIDARA cu invatatoarea CU CRISTINA ANGHEL
  p.s.http://dictaturajustitiei.wordpress.com/

  Comment by octavpelin — October 22, 2010 @ 2:40 pm

 11. Interesant insa ca pe facebook te exprimi mai bine, desi spatiul e mult mai mic. Poate pentru ca simti ca te vad mult mai multi oameni si nu doar din greseala? 🙂

  Comment by dana — October 22, 2010 @ 7:52 pm

 12. Propun ca noaptea,pe timpul noptii sa fie aprinse lumanari la geamurile scolilor, ale tuturor institutiilor de invatamant din toata tara,in semn de solidaritate cu invatatoarea Cristina Anghel din Caracal .

  Comment by peticila — October 22, 2010 @ 9:24 pm

 13. @Silviu,

  te rog in primul rand sa ai grija de limba romana si sa intelegi ca niciodata un cuvant nu poate incepe cu i din a. Se spune imparat si NU amparat!!!!

  Comment by Maria Barbu — October 23, 2010 @ 10:31 pm

 14. @Octav,

  admir nesfarsit oamenii capabili de sacrificiul suprem, iar faptul ca se regasesc si printre romani, in acest moment cumplit, asemenea martiri, ma emotioneaza mult mai puternic decat iti pot spune!

  Comment by Maria Barbu — October 23, 2010 @ 10:33 pm

 15. @Dana,

  da, pe facebook am sentimentul unui spatiu deschis, numai ca imi trebuie portavoce, ca sa fiu auzita cat mai departe!

  Comment by Maria Barbu — October 23, 2010 @ 10:34 pm

 16. @Silviu,

  o propunere superba!

  Comment by Maria Barbu — October 23, 2010 @ 10:34 pm

 17. uite ca luai si o urecheala,ei cum sa inceapa imparat cu a,e o scapare,la mine scrisu’ nu e o virtute,e un instrument,ceva ca un ciocan acolo,ca are coada mai scurta, ca are coada mai lunga,nu conteaza.Important sa inteleaga lumea ce vreau sa transmit,.desigur vei zice,daca nu scrii corect ,nu vei fi inteles!!:)))Aferim bre!!

  Comment by peticila — October 24, 2010 @ 12:05 am

 18. propun ca sa incepem un pelerinaj la spitalul unde este internata invatzatoarea.Sa i ducem flori si sa i aratam ca suntem alaturi de ea.Daca parintele catolic Jerzy Popiełuszko a fost un reper pentru poporul polonez,cred ca si invatzatoara Cristina Anghel poate fi un simbol pentru noi,un simbol in jurul caruia sa ne strangem si sa incepem razvratirea impotriva acestor impostori ,ce se fac ca guverneaza.

  Comment by peticila — October 24, 2010 @ 12:33 am

 19. @Silviu,

  e o urecheala prieteneasca, fii sigur de asta!

  Comment by Maria Barbu — October 24, 2010 @ 5:04 pm

 20. Asa ar putea fi, daca acest neam ar sti sa-si omagieze eroii si martirii.
  Dar in afara de un cult aproape satanist al moastelor unor insi mai mult ori mai putin sfinti, ma tem ca romanii nu prea mai au nimic sfant cu adevarat!!!

  Comment by Maria Barbu — October 24, 2010 @ 5:07 pm

 21. astazi[forma veche,corect azi]o sa va spun o poveste despre Sfinti,Moaste si Icoane Facatoare de Minuni.Sfanta Parascheva este cea mai cunoscuta dintre toti sfintii ale caror moaste se afla in tara noastra. Dobrogea este detinatoarea celor mai vechi Sfinte Moaste descoperite pe teritoriul Romaniei. Ele apartin preotului Epictet si monahului Astion care au primit cununa de „martiri ai lui Hristos” in ziua de 8 iulie anul 290. SFÂNTA MUCENIŢĂ FILOTEIA de la Curtea de Arges .Această sfântă fecioară şi mieluşea iubită a lui Hristos era de neam româno-bulgar, născându-se pe la începutul secolului XIII (circa 1206), în oraşul Târnovo, vechea capitală a Bulgariei. Tatăl său era lucrător de pământ, iar mama sa, de origine valahă, era casnică. Pelerinii se vor putea închina la hramul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, Cuviosul Dimitrie cel Nou, în perioada 24-29 octombrie,LA CINCI RACLE în care se află moaşte ale sfinţilor, două fiind aduse din Grecia şi de la Viena, restul din Capitală. Este vorba despre o parte din moaştele Sfântului Vasile cel Mare, care vor fi aduse de la Atena, şi de moaştele Sfântului Grigorie de Nazianz, prietenul Sfântului Vasile cel Mare, oferite în dar pentru această sărbătoare de către Arhiepiscopia de Viena şi o parte din moaştele Sfântului Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare, care se află la Biserica Domniţa Bălaşa din Bucureşti. Totodată vor fi scoase în baldachinul din curtea Patriarhiei moaştele sfinţilor Dimitrie cel Nou şi ale sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena, raclele sfinţilor aflându-se în incinta Catedralei Patriarhale. Nu vreau sa mai enumar zecile de Icoane Facatoarede Minuni,nu vreau sa pomenesc de petrache Lupu de la Maglavit,simt ca ar fi prea mult pentru domniile voastre.Avem o inflatie de Moaste, Sfinti si Icoane,unele sunt autohtone,altele aduse din import.Siruri nesfarsite de credinciosi se perinda sa vada,atinga aceste, moaste [ramasite omenesti ,de provenientza dubioasa]Unii rautaciosi spun ca nu moastele sunt atractia principala,ci sarmalele distribuite de preoti si calugari.Nu vreau sa analizez fenomenul[credintza,speranta,naivitate,inselatorie,manipulare,blasfemie]Da blasfemie,pentru ca prin acest pelerinaj barbar divinitatea este ultragiata,se incalca porunca 2 din Vechiul Testament,,Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele. (Exodul 20:4-6)Romanii incalca intr o veselie porunca 2.Surprinzator ca in marele sir al celor ce l jignesc pe D zeu se afla ,profesori,invatzatori,doctori,asistente ,ingineri,arhitecti,oameni cu o educatie peste medie,oameni ce nu obsearva minunea de langa ei,o invatzatoare care a trecut de a 60 a zi ,de greva a foamei.Aceasta invatzatoare poate sa mora oricand,isi sacrifica sanatatea si poate chiar viatza pentru un principu,nu merita ea atentia ,consideratia,respectul romanilor macar cat o falanga din degetul Sf.Grigorie cel Mic?? Sper ca nu am fost prea stufos in exprimare.

  Comment by peticila — October 24, 2010 @ 8:07 pm

 22. Nu ai fost stufos, ai fost prolix, ca de obicei, dar interesant. Imi pastrez totusi parerea ca acest cult al moastelor este auto-distructiv, pentru ca slabeste Spiritul si adevarata Credinta!

  Comment by Maria Barbu — October 24, 2010 @ 10:37 pm

 23. prolix??Au ce inseamna aeasta??E cumva o rasa de caine ,de care urechile mele nu au auzit??:))))Eun caine pitic?Seamana cu BOC??:)))

  Comment by peticila — October 24, 2010 @ 11:14 pm

 24. CER DEMISIA PRESEDINTELUI Basescu! este un presedinte nedemn,care si a incalcat juramantul depus. Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu! Propasairea neamului nu inseamna minciua si taieri de salarii si pensii.

  Comment by peticila — October 24, 2010 @ 11:15 pm

 25. Buna chestie, Boc=caine pitic! Foarte tare!

  Comment by Maria Barbu — October 25, 2010 @ 12:43 pm

 26. Asa este: Basescu este un presedinte nedemn! Ai perfecta dreptate.

  Comment by Maria Barbu — October 25, 2010 @ 12:44 pm

 27. […] Iulia Diana Mihai, Joy, Klara Incze, Lady Allia, Lilick, Madi, Maminineta, Marcel Răduţ Selişte, Maria Barbu, Mario Ovidiu Oprea, Matilda, Mârlanul, Melami, Mika, Mircea Suman, Nepoate, Nicu, […]

  Pingback by Deratizare | Ioan Usca — October 26, 2010 @ 10:04 am

 28. @Vania,

  trebuie facuta o deratizare strasnica!!!

  Comment by Maria Barbu — October 26, 2010 @ 10:55 am

 29. […] Flavius Obeadă, Florin Crăciun, Gabriela Savitsky,  George Valah, George Şerban, Lilick, Madi, Maria Barbu, Mario Ovidiu Oprea, Matilda, Mika,  Oana Stoica-Mujea, Pro Atitudine, Transildania, Alex […]

  Pingback by Opozitia mai cauta 4 voturi – Deputatii PSD vor picheta sediul Parchetului ICCJ « Dum spiro, spero — October 26, 2010 @ 3:56 pm

 30. intai sa scapam de javrele Uscate:)))De parazitii ce traiesc din delir mistico religios

  Comment by lupul — October 26, 2010 @ 4:48 pm

 31. […] Diana Mihai, Joy, Klara Incze, Lady Allia,  Lilick, Madi, Maminineta, Marcel Răduţ Selişte, Maria Barbu, Mario Ovidiu Oprea, Matilda, Mârlanul, Melami, Mika, Mircea Suman, Nepoate, Nicu, Nuclearrr, Oana […]

  Pingback by Cârlanii | Gabriela Savitsky — October 26, 2010 @ 7:06 pm

 32. […] Flavius Obeadă, Florin Crăciun, Gabriela Savitsky,  George Valah, George Şerban, Lilick, Madi, Maria Barbu, Mario Ovidiu Oprea, Matilda, Mika,  Oana Stoica-Mujea, Pro Atitudine, Transildania, Alex […]

  Pingback by APEL CATRE BUCURESTENI – VENITI MAINE CU NOI IN STRADA « Hai ca se poate! — October 26, 2010 @ 10:01 pm

 33. o deratizare nu cu DDT-eu ,ci cu paru ,secera si ciocanu’:)))

  Comment by peticila — October 27, 2010 @ 10:36 am

 34. @Silviu,

  cu parul e traditional!

  Comment by Maria Barbu — October 27, 2010 @ 4:23 pm

 35. @Vania,

  bucurestenii stau la caldurica!

  Comment by Maria Barbu — October 27, 2010 @ 4:24 pm

 36. Da, de astia care fac un fel de vraji voodoo, cu oase de mort. Sorry, dar crestinismul a luat-o razna de tot.

  Comment by Maria Barbu — October 27, 2010 @ 4:25 pm

 37. Vrem capul lui MOT-BOC!!!:))))

  Comment by lupul — October 28, 2010 @ 4:39 pm

 38. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

  Comment by Maria Barbu — October 28, 2010 @ 10:26 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: