MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

September 26, 2010

Dincolo de agresiune, se naşte o speranţă

Filed under: javră ordinară! — Maria Barbu @ 5:28 pm

În ultima vreme, sunt mereu agresată de tot felul de oameni. Agresiunea asta are multe tipuri de manifestare. Una dintre ele este neîncrederea, mai întâi pentru că sunt femeie, pentru că am idei şi pentru că am curajul de a formula ceea ce cred. O altă manifestare a agresiunii este aceea, mai perfidă şi mai periculoasă, a încercării de a transforma în derizoriu propunerile mele sau ideile şi proiectele pe care încerc să le promovez. Există şi alte tipuri de agresiune, non-intelectuale, dar nu le voi comenta aici!

Cei care mă agresează s-ar putea înscrie în două categorii importante. Prima categorie este alcătuită din oameni importanţi, deja realizaţi şi bine plasaţi politic şi social, iar agresiunea lor are mai mult aspectul unei atitudini condescendente, în ciuda faptului că îmi sunt net inferiori şi ca intelect şi ca viziune. Poate fi şi agresiune directă, grobiană, primitivă, sia€¦ prefer să nu spun mai mult!

A doua categorie importantă a celor care mă agresează este alcătuită în general din trepăduşii celor din prima categorie, adică sunt intelectuali de mâna a doua, a treia ori a şaptea, semi-docţi care parazitează cultura românească şi peisajul intelectual actual, ale căror pretenţii derivă mai mult din grupul din care fac parte decât din meritele proprii, ori din umbra vreunei personalităţi politice sau culturale pe care o vampirizeaza cu neruşinare.

Nici unii nici ceilalţi nu mă sperie, pentru că nu îi respect, nu îi preţuiesc nici din punct de vedere intelectual, nici din punct de vedere moral. Agresiunea lor nu face decât să îmi sporească încrederea în forţele mele proprii, nu face decât să mă stimuleze în a găsi noi idei şi noi demersuri pentru mai binele ţării, nu face decât să mă întărească în entuziasmul meu şi în viziunea pe care vreau să o împărtăşesc cu cei mai buni şi mai valoroşi oameni din jurul meu şi din toată România.

În mod paradoxal, aceste agresiuni îmi certifică tocmai faptul că ideile şi proiectele mele sunt valoroase şi pot reprezenta, în perspectivă, ameninţări serioase pentru actuala stare de lucruri din România. Oricum, eu nu am de gând să tac sau să mă opresc din demersurile mele de reconfigurare a leadership-ului politic ori a societăţii în general. Şi nu numai că nu mă voi opri, dar voi aduce alături de mine mulţi oameni de valoare, care acum sunt marginalizaţi cu bună ştiinţă şi goliţi de speranţă şi energie.

Voi dărui din viziunea mea şi din entuziasmul meu tuturor celor care visează o Românie mai bine condusă, mai coerentă moral, politic, social şi educaţional şi pot să jur că vom reuşi să schimbăm în bine ceea ce astăzi pare imposibil de reînnoit.

Voi pune în slujba acestor proiecte şi demersuri toată puterea mea de convingere, toate cunoştinţele mele în materie de leadership, cultură şi identitate naţională şi voi face ca aceia care vor începe să creadă că se poate trăi mai frumos şi mai bine în România să fie din ce în ce mai numeroşi, mai buni şi mai activi.

Şi ştiu că tot ce vom face va fi încununat de succes. Un succes temeinic, meritat şi de lungă durată!

10 Comments »

 1. nu vreau sa te descurajez,dar nu vei reusi sa schimbi nimic,dar absolut nimic in mentalitatea si felul de abordare a problemelor din societatea romaneasaca.Cum nu e suficient sa afirmi ceva,voi incerca sa argumentez cat mai scurt si coerent posibil ,fara sa te plictisesc.Dupa anul 1989 societatea romaneasca in toate segmentele ei,in toata complexitatea ei,in toate atributele ei,a fost penetrata de indivizi avizi de bani ,verosi si fara scrupule.Ei au format o oligarhie, se regasesc peste tot[arta,justitie,sanatate,aparare,cultura etc ]Acum ei se autodenumesc elite,le place cuvantul,desi eu unul nu cred ca ei il inteleg,elite in sus ,elite in jos[desigur ei sunt elite in ale hotiei,minciuni,pupincurismului,inselaciunii si ale prostului gust]Acesti indivizi jalnici sunt uniti intre ei de interese meschine si de pofta avida de bani,au putere economica si putere politica,ei sunt noii arbitri ai societatii,care nu face ca ei, nu e servil ,da dovada de inteligenta , de simt critic, e rapid indepartat, murdarit ,tarat in noroi ,compromis si trimis la plimbare.Ca sa rezum,e imposibil sa crezi ca un judecator va judeca in mod corect si nepartinitor un dosar,o cauza, o fapta, cand cand i se pot vira intr un cont din strainatate 1 2 3 4 5 n milioane de euro.Ca sa nu te dezamagesc,eu unul sper in regenerarea poporului romanesc,in renasterea lui spirituala si materiala,dar inca nu a sosit vremea,mai e cale lunga,ca sa se trezeasca[noi consideram ca suntem] acest popor va trebui sa urce GOlgota,acum e abia la jumatea urcusului,va trebui sa bea TOT paharul cu pelin,acum abia a baut jumate din el[vei vedea ca evenimentele din lunile urmatoare imi vor da dreptate]Sa ne aducem aminte de mottoul ales de Hemingway pentru cartea sa Pentru cine bat clopotele,,,,,Nici un om nu este o insulă, de sine stătătoare… Moartea oricărui om mă vlăguieşte, pentru că eu sunt parte a omenirii… de aceea nu căuta niciodată să afli pentru cine bat clopotele… căci bat pentru tine.Voi plange pentru poporul meu si voi plange pentru mine,voi strange in suflet atata ura incat la momentul oportun voi putea sa mi distrug adversarul meu si al neamului meu cu o singura lovitura ,dar inca nu a sosit timpul.Cu bun simt,cu onestitate,cu credinta,cu iubire,prin legalitate,niciodata acest neam nu va scapa de calaii sai.

  Comment by peticila — September 26, 2010 @ 8:57 pm

 2. calaii lui??sau ai sai?? iote ca nu mai stiu:)))

  Comment by peticila — September 26, 2010 @ 9:08 pm

 3. @Silviu,

  m-ai surprins si m-ai emotionat. Te respect pentru iubirea de neam!

  Comment by Maria Barbu — September 27, 2010 @ 11:00 am

 4. amandoua sunt valabile, doar stilul este cel care iti dicteaza o formula sau alta, diferenta fiind intre un stil colocvial (“ai lui”) si un stil formal, academic (“ai sai”)!

  Comment by Maria Barbu — September 27, 2010 @ 11:02 am

 5. incepe meetingul in Bucuresti,facem semnul crucii si zicem,intarata i drace!!!:))))))0

  Comment by peticila — September 28, 2010 @ 12:01 pm

 6. amin!

  Comment by Maria Barbu — September 28, 2010 @ 9:52 pm

 7. Cred în Viitorul acestui Popor, asta mă face să nădăjduiesc şi eu în mai bine şi să nu abandonez lupta mea pentru Adevăr.

  Comment by Mihnea Georgescu — September 29, 2010 @ 1:18 am

 8. @Mihnea,

  asta ma bucura!

  Comment by Maria Barbu — September 29, 2010 @ 12:11 pm

 9. Esti atacata datorita superioritatii tale. Sunt si semeni ce te apreciaza la adevarata-ti valoare; ei te vor promova. Rabdare si succes
  George

  Comment by George Gross — September 30, 2010 @ 10:55 am

 10. @George,

  iti multumesc din suflet pentru apreciere si incurajare!

  Comment by Maria Barbu — September 30, 2010 @ 12:02 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: