MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

August 17, 2010

Iubire şi nebunie

Filed under: Sinele ascuns — Maria Barbu @ 6:46 pm

Ce putem face atunci când ne dăm seama că ne-am pierdut timpul cu cineva care nu a meritat în nici un fel sentimentele noastre, răbdarea noastră, energia şi bucuria pe care le-am risipit fără nici o justificare adevărată? Eu cred că nu mai putem face nimic, decât să ne luăm jucăriile şi să mergem în altă parte, pentru că este evident că persoana cu care am iniţiat un joc existenţial nu avea nici disponibilitate, nici creativitate, nici capacitate. Asta este! O luăm de la capăt atunci când destinul ne scoate în cale pe altcineva, trecând experienţa ratată la capitolul wrong number!!!

Sunt însă atâţia oameni, femei şi bărbaţi, care persistă în greşeală, care fac din aceste wrong numbers iubirile vieţii lor, suferind, scrâşnind din dinţi şi transformându-se în nişte lamentabile victime. Nu înţeleg de ce acceptă să îşi risipească viaţa chiar de tot, de ce mai amână un  deznodământ care a avut loc de mult timp poate, încercând să ascundă ruptura tot mai mare, prăpastia adâncă ce îi desparte de persoana pe care o credeau alături de ei!

Ei, dar poate că aşa trebuie să se întâmple în acest mecanism existenţial, că unele rotiţe umane să rămână înţepenite în ecuaţii/relaţii ratate, în timp ce altele se învârt repede-repede şi ard ca nişte sori, care-şi epuizează energia şi lumina cu o generozitate exacerbată, ce ţine poate de o nebunie sublimă! Căci iubirea rămâne mereu nebunia noastră cea mai păguboasă dar cea mai minunată de fapt, nu-i aşa?

1 Comment »

  1. Vă urmăresc blogul de ceva timp şi îl găsesc destul de interesant.
    De aceea vreau să vă propun un schimb de legături. Eu am două bloguri şi îl mai ajut şi pe domnul Lucian iosif Cueşdean cu blogul dumnealui.

    Comment by munteanul — August 18, 2010 @ 5:17 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: