MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

July 11, 2010

Seducţia – între plăcere şi durere

Filed under: Sinele ascuns — Maria Barbu @ 11:14 pm

Când cunoşti un om nou, te înfiori gândindu-te că acela ar putea să reprezinte pentru tine poate cel mai iubit dintre toţi oamenii întâlniţi până atunci. Dacă e vorba de o persoană de sex opus, mai ales!  O femeie vede într-un bărbat pe care tocmai l-a cunoscut, în mod inevitabil, un potenţial partener erotic şi, în funcţie de asta, îşi aranjează măştile, îşi asezonează vocabularul şi dă drumul hormonilor liberi să se manifeste.

Nu spun că eu fac  aşa neapărat, dar este cel mai plauzibil scenariu posibil şi am văzut asta repetându-se de nenumărate ori în jurul meu. E un fel de ritual erotico-social acceptat, tonalitatea râsului se colorează, feţele femeilor se îmbujorează, gurile devin mobile, iar privirile bărbaţilor care sunt ţinta seducţiei încep să selecteze anumite repere corporale, ca şi când ar fi imposibil să scape rutinei unui program prestabilit.

E ridicol şi înduioşător în acelaşi timp să vezi cum femei care păreau teribil de serioase până la acel moment se destind deodată şi îşi regăsesc gesturi lascive pe care sau le folosesc în mod obişnuit pe ascuns, sau le ţineau într-un seif secret al fiinţei lor. Feminitatea debordează, estrogenii se strâng în ciorchini şi le aburesc ochii şi sânii. Cum pot oare bărbaţii să scape de sub asemenea asediu, care nu numai că e înscris în codul speciei, dar care a cunoscut în decursul istoriei umanităţii o asemenea îmbogăţire şi rafinare, încât ar putea fi scrise biblioteci întregi pe tema seducţiei, inconştiente şi conştiente deopotrivă.

După etapa privirilor sorbitoare se trece la etapa atingerilor, de la cele mai delicate şi aparent întâmplătoare, când e aprinsă o ţigară, oferit un pahar, la cele mai determinate şi focalizate touching-uri. Să nu îmi spuneţi că nu aţi studiat niciodată acest ritual, că nu vă cred! E firesc, e natural, e frumos şi chiar emoţionant. Este teribil de ciudat felul în care noi ne agăţăm de plăcerea fizică pentru ca apoi, printr-un salt absolut straniu, să trecem în registrul afectiv şi să găsim acolo nu atât iubire cât durere şi suferinţă.

Poate că totuşi ceva nu se desfăşoară cum trebuie în ritualul iniţial al seducţiei, atunci când ne punem măştile şi, în loc să ne arătăm adevărata noastră faţă şi adevăratul nostru conţinut sufletesc, preferăm să jucăm rolul unor vampe delirante, pentru care bietul masculin poate că simte o atracţie fizică irepresibilă, dar de care nu are de fapt deloc nevoie în viaţa lui, în acea viaţă în care el însuşi e un om şi cu trup şi cu suflet, cu aşteptări şi aspiraţii care se doresc împlinite şi dincolo de clipele de plăcere!

8 Comments »

 1. Roşu şi negru… în cele din urmă, te-ai hotărât? Acesta îmi sugerează un parfum scump…

  Comment by Mihnea Georgescu — July 14, 2010 @ 9:36 am

 2. @Mihnea,

  sa fie negru si auriu – Magie noire de la Lancome!

  cu rosu si negru e un parfum de la Moschino care nu-mi place f mult.

  Comment by Maria Barbu — July 14, 2010 @ 4:45 pm

 3. Va felicit pentru acest articol memorabil. Desi subiectul nu este nou abordarea lui este fenomenala prin curaj si claritate .Indraznesc sa va invit la viitoarea mea expozitie de arta erotica din aceasta iarna.
  RH

  In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european .

  PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
  SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
  si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
  ( Cod A33-2 Rom )
  “Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte “curier diplomatic neinsotit” al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica.” Cod A33-2 Rom
  Semnat
  ION MIHAI PACEPA
  Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
  ……………….. ( video testimony. )
  VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

  Robert Horvath Special for Nipon Press

  Comment by rOBERT HORVATH — July 19, 2010 @ 8:50 pm

 4. @dle Horvath,

  multumesc pt aprecieri. Cat despre Basescu, sper ca in curand sa vedem ce masuri se iau impotriva unui om care nici macar nu are dreptul legal de a face politica!

  Comment by Maria Barbu — July 19, 2010 @ 10:59 pm

 5. Va multumesc pentru atentie. Recitesc articolul dumneavoastra mereu. Probabil este si mai impresionant venind de la o femeie atat de frumoasa si
  talentata. Incep la toamna un program de TV pe internet in limba romana.
  Voi prezenta si un eseu vizual despre Dragos Munteanu. Sper sa ma ajutati.
  Revenind la Basescu . A ajuns sa devina o obsesie si pentru sotia mea Kiyoko . Vrea sa-i pregateasca o surpriza …..nipona.

  SCRISOAREA UNEI JURNALISTE JAPONEZE ADRESATE PRESEDINTELUI
  ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
  Excelenta
  Va dau o veste proasta. Agentura securitatii condusa se dumneavoastra in Japonia sa prabusit.
  Totul a inceput a inceput in pe GINZA la un restaurant al securitatii Romane in capitala Japonei. Fara sa stiu acest lucru ne-am deplasat acolo acum doua seri cu un grup de prieteni. Scopul a fost petrecerea intr-o atmosfera romaneasca si punerea la punct a unui tur al Transilvaniei, urmand sa anunt familia mea din Romania de aceasta intentie.
La un moment dat vorbindu-se despre Ceausecu un prieten ( un important sculptor japonez ), facand o gluma a intrebat daca nu avem sub masa plasat un microfon. Si intradevar spre stupefactia generala gluma a devenit realitate. Sub masa era intradevar un microfon, conform unei tradiiti vechii ce pare de neschimbat chiar de o revolutie.
Am devenit atenta analizand cu atentie fetele de la alte mese. Datorita meseriei de fotograf posed o memorie vizuala excelenta. Nu dupa mult timp la un bar unde ne-am dus cu tot grupul, am recunoscut un individ care fusese la ‘” DARIE ”
Simtind ca sunt urmarita ca la New York ( Studioul este tinut sub observatie neintrerupt, …..au fost doua spargeri cosecutive etc ) am anuntat discret politia. A doua o zi o alta persoana care ma urmarea a fost retIinuta de politie. Persoana “retinuta” ,un cetatean japonez a inceput sa vorbeasca. Mi sa permis sa-i iau un interviu . El a relatat printre altele de intalnirea dumneavoastra cu spionajul romanesc cu ocazia vizitei dumneavoastra in Japonia si indicatile date. Ele reprezinta un atac frontal impotriva Imperiului Japonez si a cetatenilor ei.
  Va asigur . fara parerea de rau ,ca acest document va insemna sfarsitul carierei dumneavoastre politice.Concluzia cazului se regaseste in titlul acestui comentariu. Va rog confirmati primirea scriisorii si numarul de inregistrare.
KIYOKO HORVATH OSAKA ZIARIST JAPAN Date de contact personal.

  Comment by rhorvath — July 24, 2010 @ 12:30 am

 6. seductia e un lucru foarte interesant si pe care l-am vazut si incercat deseori. cind e vorba de instinctul sexual seductia e mai ales placere pentru ca partenerii de obicei se simt si se gasesc in acest joc. atunci cind prin seductie vrei sa incepi ceva mai serios poate sa apara si durerea pentru ca unul din cei doi parteneri – cel ramas implicat sufera iar celalalt – vinatorul – a trecut la un alt joc al seductiei si alta persoana. de asta dupa un timp de naivitate m-am repliat si am incercat sa privesc mai realist relatiile si sa vad ce se cere de la mine si in felul asta durerea a scazut. de pe margine e insa interesant sa consiliezi jocul seductiei, fie ca ajuti vinatorul sau vinatul, observi reactii si instincte interesante, mai ales daca iese treaba. atunci te si bucuri ca ai spus ce trebuie pentru bucuria prietenilor. problema actuala a mea e ca as reveni n jocul seductiei si nu-mi mai iese..

  Comment by razvan74 — July 26, 2010 @ 11:31 pm

 7. @Razvan,

  ai perfecta dreptate in felul in care descrii acest joc, pe care il ador… ca vanatorita insa, nu ca vanat!

  Comment by Maria Barbu — July 27, 2010 @ 9:15 pm

 8. Offf, mi-e aproape ciuda ca ai decodificat atat de bine mecanismul seductiei si riscurile de a te lasa fascinat/a de asta!

  Comment by Maria Barbu — July 27, 2010 @ 9:24 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: