MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

June 26, 2010

Mărturisire

Filed under: Sinele ascuns — Maria Barbu @ 5:45 pm

Simt nevoia să mărturisesc aici chinul pe care-l îndur de aproape două săptămâni, când am promis unei prietene care are o revistă virtuală că voi scrie un articol despre feminitate, trăiri feminine, relaţionare cu masculinii, etc, etc. Ei bine…. mi-am dat seama că îmi este teribil de dificil să exprim în scris ceea ce poate verbal exprim foarte bine şi foarte frumos şi sincer nu înţeleg de ce îmi este atât de greu.

Eu personal mă simt o femeie liberă, genul de persoană feminină gata de orice fel de experienţă, fără încorsetarea nici unui contract, dar cât este oare de adevărat? Sunt eu cu adevărat gata de orice aventură, de orice nebunie? Mă tem că nu şi mă şi bucur că este aşa, pentru că de foarte multe ori fetele şi femeile se aruncă în experienţe libertine şi nu libere doar pentru a face plăcere partenerilor, mai mult sau mai puţin ocazionali, sau pentru a impresiona, cred ele, sau pentru a nu face figură de persoane neemancipate.

Eu ştiu că sunt şi emancipată şi liberă şi puternică şi curajoasă, dar asta nu mă face să fiu gata chiar de orice, numai şi numai pentru a arăta nu ştiu cui cât de ultramodernă sunt eu. Modernitatea şi emanciparea nu au nimic de-a face nici cu libertinajul şi nici cu a ţine pasul cu cine ştie ce demenţiale experienţe aflate în trend. De pildă, nu o să mă pot droga niciodată, oricât de tentantă ar fi atmosfera, de petrecere şi nebunie. Îmi place să-mi păstrez mintea limpede, mai ales că am descoperit, de nenumărate ori, că însăşi plăcerea momentului poate fi augmentată de o minte deşteaptă.

Nu pot spune că frustrările ori complexele celorlalţi mă şochează în vreun fel, pentru că le înţeleg şi chiar îmi oferă puncte de sprijin în relaţia cu unul sau altul, cu una sau alta. Dar să mă las eu însămi desfigurată de frustrări ori complexe, asta mi s-ar părea cea mai imbecilă situaţie posibilă. Nu toate avem splendida vârstă de 17 ani, nici silueta graţioasă a adolescenţei, nici frumuseţea perfectă pe care o visăm, dar fiecare fată sau femeie are propriul ei farmec, aşa cum de altfel au şi băieţii şi bărbaţii. Există în fiecare om nu doar sex appeal, ci un fel de magnetism personal, care combină fizicul cu intelectul, trupul cu mintea şi rezultatul poate fi destul de spectaculos.

De multe ori m-am întrebat de ce eu atrag mai multe priviri masculine decât alte tipe mult mai frumoase ori mai sexy. Răspunsul posibil ar putea fi acela că eu am un farmec indicibil, o atracţie care vine din adâncurile fiinţei mele şi care-i face pe ceilalţi să simtă că merită să se lase pierduţi în acest vârtej al fanteziei şi creativităţii mele. Oricum, mi-e foarte bine că sunt aşa cum sunt şi de foarte multe ori simt o teribilă stare de bucurie doar pentru că exist în această formulă şi nu în alta. Înţelegeţi?

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: