MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

May 16, 2010

PLOAIE, INIMI ŞI LACRIMI

Filed under: Ideal,Poezie — Maria Barbu @ 2:53 am

în oraşul putred de plâns

nici arca lui Noe nu ar găsi

Araratul promis.

turnuri de sticlă încearcă să  dea

gustul de paradis.

îndrăzneşti să te uiţi

cum se înşiruie măştile zilei,

aşteptând un vicios apus,

ca să între măştile nopţii, carnavalul

să-nceapă,

să şiroiască sângele şi vinul,

să se înece în el ca în apă.

oraşul e ostil

ca un crocodil.

în dinţii fiarei vom sfârşi osteniţi

de tot ceea ce am spus ori plantat,

de tot ceea ce am visat.

o nouă zi răsare

din inima ta

înnobilată de o durere

şi mai chinuitoare.


11 Comments »

 1. SCUZATI CA INTRERUPT VRAJA POEZIEI. DIN PACATE REALITATE PERMEAZA CU URATUL SI MINCIUNA ,IN TOT CE AM TOT CREZUT SI SPERAT. VA DORESC MULT SUCCES SI NUMAI BINE, Robert,

  STIMATA DOAMNA MARIA BARBU.
  SCUZATI CA INTRERUP DIN NOU CU O RUGAMINTE. CUNOSCAND CA PRESEDINTELE CITESTE INACESTE ZILE CU ATENTIE BLOGURILE POPULARE PENTRU A MASURA PROPRIA IMPOPULARITATE, VA ROG SA POSTATI URMATOARELE :

  MULT PREA INFAIMOS PRESEDINTE
TRAIAN BASESCU

  Trimit aceste randuri din orasul Rouen. loc de care va leaga atatea placute amintiri. Dupa redeschiderea cazului dumneavoastra de eroism, locuitorii acestui vechi port de pe Sena va asteapta cu bratele mai mult decat deschise. In speciai copilul , nevasta si pilotul care au scapat prin miracol datorita gestului dumneavoastra unic. Ei va roaga sa reveniti printre ei chiar cu…..helicopterul. Ei inpartasesc speranta de a ramane printre ei pana la sfarsitul vietii dumneavoastra si chiar dupa aceea. In asteptarea acestui acestui moment al destinului CATEDRALA DIN ROUEN BATE CLOPOTELE !
Exact cu respectul pe care al meritati.
Robert Horvath DEVA Cineast si ziatit de invstigatii baseciene.
New York – Tokyo
  BASESCU……..ROUEN , CRIMA SI PEDEAPSA!

  VICTIMELE INCENDIULUI CER DESPAGUBIRI DE MILIOANE SI EXTRADAREA
CATRE FRANTA A PRESEDINTELUI ROMAN !

  LA ORIZONT UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT !
  
Redeschderea dosarului Basescu de catre autoritatile judiciare Franceze este un semn bun. Nu pot sa scap ocazia sa fac un film, un documentar si sa scriu un serial. El poate fi citit pe blogul meu personal.http://devanewyork.blogspot.com/
Acesta este episodul 3.
BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ

  ( Interviuri cu martori oculari si cu victime al incendiului )
  
Scriu de la locul crimei. Portul Rouen este un port important care se poate compara cu Antwerp sau Hanburg. Vizitez portul cu un grup de vizitatori. Ghidul ne explica istoria portului care a inceput acum 2000 de ani pana in zilele noastre.
Explicatiile ghidului un batranel cu parul alb si cu un fel de chipiu de marinar este anosta ,mai ales ca cargourile sunt la distanta si prin ceata abia se distig. La un moment dat fata acestui lup de mare se face rosie povestind de cel mai mare incendiu din potul Rouen cel creiat in iarna lui i981.El descrie o ” flacara uriasa care a cuprins tot portul. Panica uriasa . Descrie aproape cu lacrim in ochi victimile accidentului.
Trei oameni – pilotul unei nave, soţia sa şi copilul lor – au fost la un pas de-a muri arşi de vii. Ei au fost salvaţi miraculos de un macaragiu, care a manevrat macaraua aflată pe mal şi i-a cules pe cei trei de pe puntea vasului care ardea.”
Filmez cu un aparat minuscul. Am si hotarat. Filmul pe care al fac numit Crima si pedeapsa va incepe cu vorbele si mai ales cu ochii acestui martor . Martor ocular a unei din cele mai mari incendii din istoria moderna maritima. Primavara se preface in iarna . Se face frig si astept cu infrigurare si la propriu si la figurat sfarsitul vizitei. Intru in vorba cu ghidul si al intreb daca vrea sa devina unul din eroii documentarului meu M-am hotarat pe loc sa nu mai astept venirea echipei de filmare de la Nrw York si sa folosesc momentul. Arunc prima interbare care poate fi si ultima Este Presedintele actual vinovat de acest accident si ce crede despre redeschiderea dosarului Rouen?
Raspunsul este firm si transant si intr-un fel ma luat pe nepregatite. ” Pentru creiarea incendiului nu stiu poate sa fie o lipsa de noroc sau o neglijenta dar falsificarea probelor este o CRIMA PREMEDITATA CARE CERE INCHISOARE PE VIATA. CAPITANUL BASESCU TREBUE ADUS IN FATA DE UN TRIBUNAL FRANCEZ SI SA DEA OCHII CU VICTIMILE ACCIDENTULUI IN CARE UN COPIL SI-A PIERDUT
UN OCHI SI UN PILOT DE VAS A SUFERIT ARSURI PE 90 % DIN CORP. LA SPITAL AU FOST DUSI VREO 50 SAU 60 DE PERSOANE, …………..MULTI CU ARSURI DEOSEBIT DE GRAVE. CINEVA TREBUE IN CEASUL DIN URMA SA PLATEASCA PAGUBE, PENTRU INCENDIEREA A 37 DE VASE. ELE SE RIDICA LA ZECI SAU CHIAR DUPA UNELE NOI ESTIMARI LA APROAPE 100 MILIOANE DE DOLARI. INCENDIEREA UNUI URIAS PORT NU TREBUE UITATA…. SARKO ( ALINTARE PENTRU PRESEDINTELE FRANCEZ ) TREBUE SA REFUZE SA DEA MANA CU …..ACEST…………. PRESEDINTE.
Cu aceste ultime cuvinte sa descarcat si bateria minuscului aparat video.

  I-am multumit batranului care intinerise in ochii mei. In timp ce ne strangeam mainile mii-a facut cu ochiul spunand ” Am o mare surpriza pentru domnul Robert, ziaristul care a scris primul articol despre incendiu il chama François Henriot.
si este ofiterul de presa al portului Rouen, este un bun amic de al meu.
Deci surprizele se tin lant. Am uitat de frig si de foame si am luat-o pe malul Senei . Intre timp la timp printre nori a iesit soarele. Un soare zambitor si galben. Am plecat pe jos pe Quai du Havre si apoi pe Voie sur Berge unde copacii sunt inca in floare uitand… de incendii si criminali anca nepedepsiti. Abia sosit de cateva ore orasul incepe sa-mi placa. Va fi o sedere poate lunga. Sotia mea Kiyoko din Tokyo nu pare deloc incantata. Am hotarat oricum sa nu plec de aici pana nu inchid dosarul Rouen ……cu presedinte cu tot.

  
Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo
Corespondenta speciala
  
http://devanewyork.blogspot.com


  http://www.devagallery.com/

  Comment by rhorvath — May 16, 2010 @ 4:26 am

 2. @dle Horvath,

  foarte interesant, fff interesant!

  Comment by Maria Barbu — May 16, 2010 @ 3:17 pm

 3. […] Maria Barbu […]

  Pingback by Nea Gogu din Afumati si ZeListul « Hai ca se poate! — May 17, 2010 @ 1:16 pm

 4. […] Cum ne furăm noi timpul | Trecatorule, du-te si spune-i Pinguinului si lui Zeus… | Galatea.. | Ploaie, Inimi si Lacrimi | Suntem nebuni ? | Manifest | Să vorbim… | Un sibian ce merita felicitat!!! | Pe 19 mai […]

  Pingback by 17 mai 2010 — May 17, 2010 @ 2:26 pm

 5. […] Româna este de sorginte autohtonă. Românii şi-au construit singuri cuvintele într-un mod particular, specific. Graiul românesc cuprinde cea mai veche latină şi cea mai veche slavonă, înainte de a exista Rom… […]

  Pingback by Româna, limba vechii Europe | Editura Solif – Dr. Lucian Iosif Cueşdean — May 17, 2010 @ 9:01 pm

 6. Salut Maria!
  Long time no talking…cand poti scrie-mi doua vorbe la noua adresa E-mail (m-am mutat in Palo Alto/Stanford)
  Cu drag,
  C

  Comment by CJ — May 18, 2010 @ 3:45 am

 7. @ Cristiana,

  ce placere, chiar imi era dor de tine, de prietenia si caldura ta, de finetea ta analitica. Ma bucur foarte mult ca esti acolo la Stanford si cred ca esti foarte, foarte bine.

  Eu m-am implicat in zona universitara, m-am inscris la al doilea doctorat, in Estetica si Hermeneutica, si tin 2 cursuri f frumoase, unul de Semiotica spatiului arhitectural si altul de Poetica arhitecturii, iar din toamna voi avea cursuri la o noua Universitate, facuta mai ales pentru copiii diplomatilor si unde voi preda un curs de Institutii europene si arhitectura de securitate si altul de Cultura organizationala.

  Ma tenteaza enorm sa ajung la tine, la Stanford, si ca sa te imbratisez ca prietena si sper ca as putea sa am un schimb de experienta pedagogica academica!

  Astept un semn de la tine cu deosebit interes.

  Te imbratisez cu drag,

  Maria

  Comment by Maria Barbu — May 18, 2010 @ 11:39 am

 8. Maria,mi-au venit lacrimile,poezia ta se asemeana cu melodia pe care ti-am dedicat-o,o zi minunata!

  Comment by octavpelin — May 18, 2010 @ 1:19 pm

 9. Dacă lumea actuală nu consideră impotant să-ţi cunoşti trecutul istoric, să-l iscodească măcar din pură curiozitate!
  După peste zece ani de studiu zilnic am finalizat cartea Romanian, the first language of Europe, observând că oficalii români nu sunt interesaţi nici cu spatele de cartea Româna, limba vechii Europe.
  Există argumente solide în sprijinul acestei teme ce nu pot fi evaluate corect fără a citi cu atenţie textul de aproximativ 200 de pagini, în română şi în engleză, plus tabelele cu 2000 de cuvinte arhaice româneşti duse de geţi în Punjabi, India, 1000 având etimon latin, cuprinse în cartea: Senzaţional! Suntem români de peste 2500 de ani.
  În indo-europeană sau sanscrită există doar forma românească a latinei; AQUA, SOL, CENTUM lipsesc.
  APĂ, SUARE, SUTĂ există fără putinţă de tăgadă.
  Geţii vorbeau tot atât de latineşte ca şi noi, în ciuda argumentelor neogramarienilor, care cu legile sunetului inventate de ei, domină lingvistica contemporană implementând nişte falsuri, conform cărora APA şi SOARE se trag din AQUA, SOL –lis, etc.
  Geţii Vechii civilizaţii danubiene sunt cei care au intrat în India, ca “indo-europeni” şi tot ei au intrat în cizma italică cu limba lor “latină” cu tot, fasonată apoi de către poeţii Romei.
  Latinitatea limbii române este mai veche decât Roma cu 1000 de ani, pentru că sanscrita conţine cuvintele originale româneşti.
  “Slavonitatea” limbii române este mai veche decât apariţia oricăror slavi, pentru că sanscrita conţine cuvintele originale româneşti ale aşa zisului “fond slavon”.
  Indo-europeana este limba geţilor emigraţi în India, din Civilizaţia Dunării de Jos.
  Lumea vorbea şi în neolitic, desigur cu un bogat fond onomatopeic.
  Româna Onomatopeică este cea mai veche limbă europeană, mai veche de neolitic, pentru că “România” este un spaţiu de antropogeneză europeană, cu schelete vechi de 42.000 de ani şi depozitara întregului fond genetic european de dinainte de ultima glaciaţiune, Wűrm, de vreme ce splendida civilizaţie occidentală, din Pirinei plus Grimaldi, din cursul ei, a dispărut fără urme, persistând în contemporaneitate doar cea răsăriteană, din Carpaţi.
  Curios că unii români nu cred ceea ce eu demonstrez, asa cum “ardeleanul nu crede” că o girafă poate avea un gât aşa de lung.
  Eu sunt tot ardelean, născut la Ruşii-Munţi (de fapt Râu şi Munţi).
  Am constatat că avem o părere greşită despre strămoşii noştri, socotiţi incapabili să compună şi să păstreze nişte cuvinte simple ca apă, soare, pământ, oaie, cioban, grâu, vacă, bou, cal şi ca atare am scris cărţile pe care vreau să vi le prezint pe blogul Editura Solif.
  Geţii erau elita tracilor, pentru că ei erau cei mai bravi şi mai drepţi dintre traci, după Herodot.
  Geţii cei Mari, adică massageţii cum scrie în Wikipedia, aveau 2000 de cuvinte româneşti, dintre care 1000 de etimon latin şi 350 de etimon bulgaro-slav, fără să fi întâlnit niciun roman sau slav, deoarece au plecat din “România” în urmă cu peste 2500 de ani.
  Dacii erau geţi.
  Citţi cartea Suntem români de peste 2500 de ani, de Dr.Lucian Iosif Cueşdean, Ed.Solif,Buc
  Vă invit să vizitaţi blogul Editura Solif – Dr. Lucian Iosif Cueşdean – http://solif.wordpress.com/;
  http://www.libertatea.ro/stire/in-asia-80-000-000-de-oameni-vorbesc-limba-romana-289286.html
  Telefonul editurii este 0722.317.501 şi aici puteţi comanda prin poştă cărţile dorite, la preţurile scrise pe blog, fără tva.
  Cu deosebită stimă, Dr.Lucian Iosif Cueşdean.

  Comment by Dr.Lucian Iosif Cueşdean — July 3, 2010 @ 8:33 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: