MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

April 29, 2010

Primăvară politică românească: narcisismul şi mafiotismul!

Filed under: Punct de vedere — Maria Barbu @ 11:16 am

În politica românească se manifestă în această primăvară, parcă şi mai pregnant decât în alte sezoane politice, o augmentare a demersurilor de partid exprimate prin cele două tendinţe clar decelabile de către populaţie:

– narcisimul politic al partidelor din Opoziţie;

– mafiotismul partidului de guvernământ şi al aliaţilor acestuia.

Sigur că şi “narcisismul” şi “mafiotismul” sunt termeni generici, care nu reuşesc să cuprindă complexitatea realităţii ci o simplifică intenţionat, pentru a-i dezvălui nucleul ascuns în adânc.

Mă aşteptam şi ne aşteptam cu toţii ca după alegerile prezidenţiale, în care succesul real al Opoziţiei a fost evident prin cucerirea a jumătate din electoratul dinamic al României, mă aşteptam deci să se continuie acest trend ascendent, prin eforturile coerente şi prin demersurile active ale principalelor partide de opoziţie, PSD şi PNL. Ce constatăm însă este o regretabilă retragere într-un autism politic inadvertent şi un narcisism impardonabil. Sigur că Puterea face eforturi de a dispersa susţinătorii acelui trend care s-a manifestat în decembrie 2009, dar nu văd nici un  fel de acţiune de marcă ori vreo concertare a eforturilor celor două partide.

Cât despre mafiotismul PDL, acesta nu mai este demult deja vreun secret pentru nici un român cât de cât lucid, însă ceea ce mă frapează, până la a mă deconcerta, este reapariţia în forţă a unui disurs demagogic şi cinic parcă mai intens decât în epoca Ceauşescu. Adică sfidarea realităţii dramatice din ţară şi contracararea ei nu cu măsuri anti-criză ci cu o mitralieră de minciuni iresponsabile! Mafiotizarea continuă să escaladeze , magnaţii români, mogulii atât de dragi domnului Băsescu, au devenit cu toţii portocalii şi prosperă continuu, în timp ce restul românilor se prăbuşesc în sărăcie.

Ce se va întâmpla mai departe? Mă tem că portocalizarea României seamănă cu procesul de bolşevizare şi s-a putea să devină o nouă prăpastie politică în istoria ţării! Ce putem face? Ori ne facem cu toţii portocalii şi devenim pioni(eri) ai acestei Puteri atotstăpânitoare, ori reuşim să facem ceva cu adevărat pozitiv şi constructiv, măcar pentru acea jumătate din electorat, care a avut curajul de a spune NU acestei direcţii politice profund pernicioase!

Celor care au urechi de auzit, să audă!

3 Comments »

 1. […] Nu vreau sa supar pe nimeni, am multi prieteni printre liberali, dar nu pot sa nu imi pun urmatoarele intrebari: […]

  Pingback by Basescu si Stolojan sunt nelustrabili « Hai ca se poate! — April 29, 2010 @ 12:46 pm

 2. FASCISMUL ANTINATIONAL.? Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit.?Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creiat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda findu-i rusine sa fie roman.Sub regimul Basescu desfintarea culturii natiomale este institutionalizata, devenid politica de stat. Maneaua tiganeasca se intinde peste tot.?Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desevarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism,impotriva ICR-ului, sau au putina demnitate sunt declarati dizidenti. Ei trebue desfintati. Identitatea nationala dispare, poporul devenind o turma.Trebuie batuta talanga. Ora prea tarziului se apropie .FASCISMUL ANTIROMANESC TREBUE OPRIT.

  ROBERT HORVATH – DIZIDENT POLITIC

  Comment by rhorvath — April 29, 2010 @ 5:31 pm

 3. BASESCU TERORIST INTERNATIONAL !
  INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU SI BEN LADEN.
  Domnule Iliescu

  Nu sunt partizanul dumneavoastra politic ci dimpotriva, Totusi va cer sprijinul. Va rog sa cititi cu atentie randurile mele. Dumneavoastra sunteti persoana indicata ca sa spuneti poporului adevarul. Romania sub Basescu a devenit
umbrela terorismului arab. Sper ca colegii dumneavoastra sa citeasca acest mesj.
Este cazul ca romanii sa faca ceva pentru ei insasi. Indrasnesc sa va rog in interesul tuturor, sa cereti deschderea unei ANCHETE , care va avea sprijin international. RH
I

  -REGIMUL BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL
  -
AM TRIMIS AMBASADEI SUA, DOCUMENTUL IN LIMBA ARABA A INTELEGERII
BASESCU BEN -LADEN. PE BAZA ACESTEI INTELEGERI iINTRE CEI DOI TERORISTI AU FOST ELIBERATI
2021 TERORISTI ARABI , 4 MEMBRII AI CONDUCERII AL QUEDA. A FOST DEASEMENEA ELIBERAT UN TERORIST ROMAN PREGATIND UN ATENTAT LA TIMISOARA. ACEST ATENTAT PUTEA DUCE LA MII DE VICTIME.
IN LEGATURA CU ACEST ATENTAT PRESEDINTELE ROMANIEI FACE O DECLARATIE RECUNOSCAND CA TERORISTII ARABI NU SUNT ARESTATI SAU NEUTRALIZATI , CI DOAR TRIMISI IN AFARA TERITORIULUI PENTRU 15 ANI ! ( SE REITORC DE OBICEI CLANDESTIN DUPA 2-3 LUNI ).
Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu

  VOI REVENI IN CURAND CU DETALII IN LEGATURA CU ANCHETA AMERICANA CARE VA DUCE LA SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL.
Robert Horvath- DEVA Ziarist USA
  
Urmariti noi desvaluiri
http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  Comment by ROBERT HORVATH NEW Y — April 30, 2010 @ 5:17 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: