MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

April 29, 2010

CONFESIUNEA MEA, reiterata!

Filed under: Sinele ascuns — Maria Barbu @ 11:34 pm

Vreau sa fac aici o marturisire clara a ceea ce gandesc si simt.

Inainte de orice, vreau sa marturisesc credinta mea in Dumnezeu Tatal, dar si in Fiul Sau,  Isus Cristos! Sunt botezata in ritul crestin ortodox si nu ma voi dezice niciodata de asta!

Marturisesc deasemenea pasiunea mea pentru filosofia idealista si pentru misticii de toate felurile: iudaici, crestini, budhisti si chiar musulmani.

Ma pasioneaza simbolistica religioasa, politica, masonica.

Cred in initiativa si politica liberala, dar pentru cei sarmani cred ca e mai buna doctrina social-liberala.

Consider ca nu trebuie sa cer voie de la nimeni ca sa cred in ceva.

Martusisesc ca sunt si voi fi etern Poeta.

Iubesc natiunea romana cu pasiune si Romania, in ciuda teribilei dezamagiri pe care mi-o pot provoca cei mai multi dintre contemporani.

Ma consider geniala si cred ca am o misiune speciala in aceasta existenta si in aceasta lume, si pentru asta imi dedic energia, timpul si toata viata mea operei poetice si proiectelor pentru Romania, ca parte fundamentala a Europei.

Marturisesc deasemenea pasiunea mea pentru latinitate si pentru maretia imperiala a urmasilor romanilor, printre care ne numaram si noi. Daca ar fi dupa mine, as face o alianta mondiala a popoarelor de origine latina si cred ca ar rezulta cea mai mare forta politica de pe mapamond.

Faptul ca cineva este sau nu de acord cu credintele si ideile mele nu ma intereseaza.

Sunt foarte putini oameni pe care ii pretuiesc, dar cei care mi-au cucerit admiratia si respectul nu le vor pierde niciodata.

Cred cu tarie in loialitate si nu ma voi abate niciodata de la principiile morale care ma conduc in viata.

Semnez cu mandrie aceasta confesiune,

MARIA BARBU

9 Comments »

 1. BASESCU TERORIST INTERNATIONAL !
  INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU SI BEN LADEN.
  Domnule Iliescu
 Nu sunt partizanul dumneavoastra politic ci dimpotriva, Totusi va cer sprijinul. Va rog sa cititi cu atentie randurile mele. Dumneavoastra sunteti persoana indicata ca sa spuneti poporului adevarul. Romania sub Basescu a devenit
umbrela terorismului arab. Sper ca colegii dumneavoastra sa citeasca acest mesj.
Este cazul ca romanii sa faca ceva pentru ei insasi. Indrasnesc sa va rog in interesul tuturor, sa cereti deschderea unei ANCHETE , care va avea sprijin international. RH
I
 -REGIMUL BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL -
AM TRIMIS AMBASADEI SUA, DOCUMENTUL IN LIMBA ARABA A INTELEGERII
BASESCU BEN -LADEN. PE BAZA ACESTEI INTELEGERI iINTRE CEI DOI TERORISTI AU FOST ELIBERATI
2021 TERORISTI ARABI , 4 MEMBRII AI CONDUCERII AL QUEDA. A FOST DEASEMENEA ELIBERAT UN TERORIST ROMAN PREGATIND UN ATENTAT LA TIMISOARA. ACEST ATENTAT PUTEA DUCE LA MII DE VICTIME.
IN LEGATURA CU ACEST ATENTAT PRESEDINTELE ROMANIEI FACE O DECLARATIE RECUNOSCAND CA TERORISTII ARABI NU SUNT ARESTATI SAU NEUTRALIZATI , CI DOAR TRIMISI IN AFARA TERITORIULUI PENTRU 15 ANI ! ( SE REITORC DE OBICEI CLANDESTIN DUPA 2-3 LUNI ).
Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu
VOI REVENI IN CURAND CU DETALII IN LEGATURA CU ANCHETA AMERICANA CARE VA DUCE LA SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL.
Robert Horvath- DEVA Ziarist USA
Urmariti noi desvaluiri
http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  Comment by rhorvath — April 30, 2010 @ 12:58 am

 2. “MARTURISESC CA SUNT SI VOI FI ETERN POETA,minunat ,un weekend insorit ,cu drag Tavi 🙂
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

  Comment by octavpelin — April 30, 2010 @ 12:46 pm

 3. UN TEXT EXTRAORDINAR. IL RECITESC MEREU. RH

  UN DOCUMENT TERIFIANT PENTRU INTREGA LUME !

  SERVICIUL SECRET BRITANIC M16 A STABILIT CA MAFIA BASESCU A VANDUT URANIUM LUI BEN LADEN PENTRU CREIAREA UNEI BOMBE ATOMICE MINISCULE. . ADMINISTRATIA OBAMA A HOTARAT SA FACA INSFARSIT LUMINA IN ACEST CAZ ACOPERIT DE ADMINISTRATIA BUSH SI GUVERNUL BRITANIC.

  AM STUDIAT PERSONAL ACEST DOCUMENT. LUCRURILE AU TRANPIRAT IN PRESA OCCIDENTALA DECI PUTETI JUDECA SI DUMNEAVOASTRA ACEST ULUITOR CAZ. http://cbrayton.wordpress.com/2008/03/09/farc-sought-romanian-uranium-from-russian-mobster-with-israeli-passport/.
  -M 16 a stabilit ca ca comandantul organizatiei teroriste columbiene Raul Reyes sa deplasat in secret la Bucuresti sa cumpere uranium pentru AL QUEDA..- Materialul
  nuclear trebuia obtinut de unul din cei mai importanti financiari – gangsteri ucranieni cu relatii la cel mai inalt nivel in mafia de armament romana. Materialul
  britanic vorbeste de un asistent a lui Basescu care a organizat afacerea criminala.
  “Raúl Reyes buscó uranio en Rumania”: Citing anonymous MI-6 sources, Irish journalist Gordon Thomas signs — or has his name signed to — a story about FARC’s alleged search for uranium for a “dirty bomb” in Romania.
  “It is known that the organization led by Osama bin Laden has established “a presence in Colombia and other South American nations government by a populist left that opposes the United States,” says the [MI6] report.
  UN RAPORT SEPARAT AMERICAN A STABILIT CA ACEASTA ACTIUNE A FOST
  CORDONATA. DE BASESCU. VOI PREZENTA LA ANTENA 3 ACEST DOCUMENT.
  SPUNEAM INTR-UN MESAJ ANTERIOR CA GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL. AM GRESIT GRAV, GARANTEZ TRIMITEREA IN PUSCARIE A PRESEDINTULUI ROMAN !
  Corespondenta by Robert Horvath USA
  DESVALUIRI COMPLECTE DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com

  Comment by rhorvath — May 1, 2010 @ 8:23 am

 4. Circulă pe net, forumuri… ( la comentarii ) :

  * Vladimir Tismaneanu este adus din AMERICA de la UNIVERSITATE AMERICANA in UNGARIA in 1989 pentru a participa la pregatirea militara a refugiatilor romani impreuna cu generali NATO si GRU -sovietic sa atace militar terorist Romania.

  Acest Vladimir Tismaneanu impreuna cu viitori membri ai comisiilor prezidentiale BASESCU au semnat o DECLARATIE IN 16 IUNIE 1989 LA BUDAPESTA, UNGARIA PENTRU ATACAREA MILITARA TERORISTA A ROMANIEI si pentru AUTONOMIE MAGHIARA IN ROMANIA ( atentie, atentie este pe NET la: http://www.europalibera.org/content/art … 55023.html si la : http://analize-si-fapte.com/2008/03/03/ … ismaneanu/) si aveti ocazia sa vedeti semnatarii decalaratiei

  In ianuarie 1990 si au infiintat GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL si acum priviti cine sunt membri GDS si al comisiilor prezidentiale BASESCU care vor PROSTITUTIE, DROGURI SI CIP in KURUL ROMANILOR.

  Au provocat SI REVOLTA DE LA TARGU MURES 15 IUNIE 1990 pentru AUTONOMIE MAGHIARA.

  Semnatarii PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA 11 martie 1990 http://www.asymetria.org/modules.php?na … cle&sid=67 in care doreau implementarea privatizari, restructurari si diponibilizari si cu care au scos ROMANIA LA VANZareE si au distrus industria si economia Romaniei si cu care lupta pentru exterminarea romanilor.

  Semnatarii APEL PENTRU CONDAMNAREA CRIMELOR COMUNISTE IN ROMANIA http://www.revista22.ro/apel-pentru-con … -3326.html

  revista 22 organ al actionarilor de la FMI in Romania si finanteaza GDS si EUROPA LIBERA si ei fac emisiune la TVR si cer DONATII care fac parte din planul de prosteala si saracire al romanilor.

  Membri in Comisia Prezidentială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania http://ro.wikipedia.org/wiki/Comisia_Preziden%C5%A3ial%C4%83_pentru_Analiza_Dictaturii_Comuniste_din_Rom%C3%A2nia#Membrii_Comisiei.
  care fabrica date si acte sa condamne ROMANIA si poporul roman pentru CRIMELE EVREILOR impotriva romanilor in perioada 1944-1964, la care a participat si parinti lui VLADIMIR TISMANEANU, respectiv LEONTE TISMANEANU

  1-5 decembrie 2009 actiuni si demonstratii de forta in Romania si PIATA universitatii pentru sustinerea lui BASESCU in frunte cu MONICA MACOVEI SI VLADIMIR TISMANEANU care erau la NASU TV.

  Comisiile prezidentiale sunt fabricate neconstitutional si consuma mai multi banii decat tot parlamentul romaniei si mai mult folosesc SRI, STS, CSAT si inregistreaza convorbiri telefonice si pe baza lor fabrica dosare penale, dar fiind fabricate de SRI nu au voie sa le vada decat judecatori cu atestat special si nu judecatorul de caz si nici imvinuitul si avocatul sau si daca este o persoana politica informatiile sunt prezentate mass mediei pentru denigrarea lor si cu ajutorul CSM si a membrilor GDS -EUROPA care fac parte din CSM emit avize de arestare.

  Si acum Basescu un infractor care si-a facut comisii pentru a distruge dosarele lui penale si pentru a distruge date si documente, face legi in 10 zile.

  Sursa, ca mic ex… :
  http://www.ziare.com/sebastian-vladescu/ministru-finante/vladescu-nu-luam-in-calcul-majorarea-tva-1012659

  Comment by Sibilla — May 1, 2010 @ 1:48 pm

 5. Cu regret o spun, dar direct, fără ocolişuri: prea mulţi sunt şi-n ograda PSD-ului care mimează social-democraţia, grija faţă de cei mulţi… Cum să înainteze căruţa când unii-s * hăi * şi alţii * cea *, cum să ne implicăm dacă, de-avem dorinţa, îndrăzneala de-a pune umărul, de-a ne alătura luptei, suntem trataţi ca intruşi, neaveniţi, în plus în peisaj, etc… culmea, nu de către putere ci, de către * ai noştri *…

  * Dupa 1989 nu a invins poporul roman, asa cum ar fi meritat, ci grupurile de interese care viseaza o Europa fara Romania. *
  Niciunul din partide NU reuşeşte să mai convingă să mai adune românii… pentru că-n toate ogrăzile s-au aciuiat impostori care la o adică îşi unesc forţele,dau mână cu mână, aceleaşi ticăloşii unindu-i şi nicidecum în interesul poporului român.
  Un exemplu : azi,1 MAI 2010, unii protestează, alţii o ţin în alaiuri ale primăverii, petreceri, iar la centru raportează cu totul altceva… da, dezamăgesc, mint, NU sunt solidari cu milioanele de amărâţi ci * fraţi * cu unii tartori ai actualei puteri… despre acei * alţii* care doar mimează social-democraţia, dar… în zilele următoare.. !! ( cu exemple concrete ) Aceasta ca să audă Victor Ponta cine-i sunt * luptătorii * şi ca să ştie de ce stăm pe margine, fiind consideraţi în plus, incomozi, intruşi, neaveniţi, etc. de către cei ce se intitulează social-democraţi dar sunt aidoma * fraţilor * de la putere… Mătura ar fi o soluţie! Cu încă gunoaie-n bătătură,grădină, NU putem vorbi despre răsaduri de trandafiri, şi-o spun cu regret dar, în cunoştinţă!!..
  E de înţeles întrebarea românului onest, amărât : noi, ai cui suntem.. ??
  Sunt lideri ai PSD din teritoriu care NU au renunţat la paranghelii, la miştouri, la impostură, la teatru. Sunt lideri de sindicat care mimează misiunea pe care-o au , trădători. Sunt cameleoni peste tot! Criza se adânceşte… Criza de moralitate !
  Securistul de la Anvers, Băsescu Tr. îşi face bine mersi de cap, batjocorindu-ne împreună cu Famiglia PD-L şi aceasta ŞI pentru că, parte a * opoziţiei * colaborează cu ei! În teritoriu, puterea şi * opoziţia * convieţuieşte paşnic, doar sunt parteneri de… afaceri ! Iar noi, cei mulţi, ne-am săturat de minciună şi impostură! Speranţă, încredere mai avem în câţiva oameni, politicieni, prea puţini însă… Majoritatea sunt însă NU politicieni ci * politicieni *, păcălici, trădători, fraţi de Loje, impostori, ticăloşi cu care noi, amărâţii NU avem nimic în comun, nimic !
  * Clasa politică * actuală e buba!!

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/01/1mai-2010-un-protest-al-celor-multi/

  Ce să mai înţelegem, căci vedem concret zi de zi cine ne sunt * luptătorii *, * apărătorii *, de care PSD SE IMPUNE SĂ SE SCUTURE, altfel…

  Sibilla

  Comment by Sibilla — May 1, 2010 @ 1:48 pm

 6. Desvaluirile mele jurnalistice despre activitatea criminala a lui Traian Basescu au o semnificatie speciala. Publicarea lor pe blogul unui politician important ca dumneavoastra, are o importanta deosebita. Din pacate ati inceput cenzurarea mesajelor trimise. Ciudat este faptul ca faceti acest lucru dupa un an de zile. Toate afirmatiile mele sunt bazate pe documente usor verificabile. Prin dumneavoastra romanii pot afla ADEVARUL.

  GARANTEZ TRIMITEREA LUI BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL ! CRIME IMPOTRIVA UMANITATII !
  SEMNATURA BASESCU MINISTRUL TRANSPORTURILOR PE UN DOCUMENT ROMANO – IRAKIAN PRIVIND TRANSFERUL DE TEHNOLOGIE NUCLEARA LUI SADAM SI ASCUNDEREA URMELOR IN CAZUL UNEI INVAZII AMERICANE.
  ACEST DOCUMENT A FOST REMIS AZI 1 MAI 2010 AMBASADEI SUA IN ROMANIA
  MAXIMA URGENTA
  IN ATENTIA DOMNILOR .
  Col. Bruce West
Senior Defense 0fficial / Defense Attaché
  Troy Larson
Regional Security Officer
  Harry J. Giknavorian
Supervisory Special Agent
Drug Enforcement Administration (DEA) – SECI Center
  David T. Morris
Political Counselo
  TEHNOLOGIE PENTRU FABRICAREA BOMBEI ATOMICE TRIMISE DIN ROMANIA CATRE SADDAM.
  ROBERT HORVATH ZIARIST DE INVESTIGATIE ATENTIONEAZA CONGRESUL AMERICAN DESPRE UN DOCUMENT GASIT RECENT IN IRAK !
”According to captured documents, Romania’s Uzinexport SA was contracting in October 2001 to provide Iraq withequipment, machinery and materials linked to a magnet production line for an Iraqi V-belt drive project. This company worked with a mix of Iraqi front companies and intermediaries that were representing the MIC, the Iraqi lead for the project. The magnets—assembled by the Iraqis with Romanian help—could have been suitable for systems used to spin gas centrifuge rotors for the enrichment of uranium. Although there is no evidence that the magnets were employed in the production of gas centrifuges, the capability to indigenously produce magnets would have allowed Iraq to maintain knowledge and skill-sets in this area.
The various front companies and trade intermediaries involved in the project included the Jordanian branch of the Iraqi firm Al-Sirat, the Jaber Ibn Hayan General Company, the Aa’ly El-Phrates company, and the Ali Al-Furat Trading Company. Jordan may have been used as a transshipment point for the magnet technology.
Captured documents indicate that the total sum of the contract awarded to Uzinexport for the V-belt project was $4,607,546. This was paid though a combination of cash, letters of credit, oil, and raw materials.”
  Comentariile sunt de prisos.
  Robert Horvath USA 
blog : http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com

  Comment by rhorvath — May 1, 2010 @ 3:05 pm

 7. ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA PENTRU CARE SUA A ATACAT IRAKUL SI NU AU FOST GASITE, AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA.
  BASESCU IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A CORDONAT INTREAGA ACTIUNE CRIMINAL TERORISTA !
  Aparitia in fata Parlamentului Romaniei a lui Scott Ritter seful inspectorilor ONU in Irak si a ziaristului de investigatie american Robert Horvath.

  Doamna Alina Gheorgiu Deputat PDL

  Regimul Basescu poate fi doar o amintire in cateva saptamani. Desvaluirile mele
  se bazeaza pe documente capturate de trupele americane odate cu invazia Irakului. 1- Ele reliefeaza doua faze importante. Transferul tehnologiei nucleare si a rachetelor de transport a bombei atomice amostenite de la Ceausecu catre Sadam, 2- Ascunderea urmelor prin ascunderea armelor de distrugere in masa la Ambasada Irakului la Bucuresti si la 27 depozite militare. Majoritatea documentelor si a cotractelor poarta si semnatura lui Traian Basescu ministrul transporturilor in aceasta perioada. Actiunea de ascundere poarta codul Sarindar si a fost cordonata in intregime de actualul presedinte al Romaniei.
  Dupa terminarea razboiului 1000 de specialisti sau deplasat in Irak si nu au gasit
  nimic. La jumate de an au inceput sa apara documente in limba araba despre actiunile guvernantilor romani, servicilor speciate si a mafiei din industri militara.
  A inceput imediat conspiratia administratiei Bush de a scoate basma curata pe prietenii teroristilor din Romania. Motuvele sunt cunoscute.
  O parte din conspiratie este desvaluita de sefului inspectorilor ONU Scott Ritter.
  Iata ce spune inspectorul sef despre actiune CIA purtand numele cod Tea Cup:
  “I carried out under Tea Cup was aimed at disrupting efforts to obtain ballistic-missile technology and production capabilities from Aerofina, a Romanian military-industrial company. Intercepted conversations between the Iraqi team, headed by Dr. Hamid, and his Romanian intermediary ( BASESCU ) pointedly referred to the oil-for-food program as a means of facilitating the transfer of goods from Romania”
  Saptamana trcuta am facut o depozitie sub juramant in fata diferitelor comisii a Senatului si a Camerei reprezentantilor interesate in acest caz.
  ADMINISTRATIA OBAMA FACE TOATE EFORTURILE DE A FACE LUMINA IN ACEASTA URIASA CONSPIRATIE.
  Sunt gata sa apar in fata Parlamentului Roman pentru a prezenta exact aceleasi documente. Sugerez invitarea lui Scott Ritter pentru clarifica amestecul guvernantilor romani in aceasta actiune criminala.
  Doamna Alina Gheorghiu
  Va rog transmite rugamintea mea colegilor dumneavoastra parlamentari. Considerati aceste randuri ca un memoriu oficial.
  Robert Horvath DEVA ziarist de investigatie specializat in terorism si arme de distrugere in masa
  http://devanewyork.blogspot.com/
  Datele de contact personal:
  http://www.devagallery.com/

  Comment by rhorvath — May 2, 2010 @ 6:19 am

 8. @all,

  vreau sa va arat ce mult s-au schimbat coordonatele comunicarii in acesti 2 ani cati au trecut de cand am publicat pt prima oara CONFESIUNEA MEA. E mai trista acum, mai autista, mai rece si mai indepartata orice fel de comunicare. Si asta este din cauza criminalei presiuni politice!!!

  Redau mai jos cele 77 de comentarii facute la acel moment pe marginea aceluiasi text:
  77 Comments »

  1.

  Frumos! Chiar o confesiune poetică, pentru a nu spune utopică…

  Comment by Mihnea Georgescu — March 10, 2008 @ 6:16 pm | Edit This
  2.

  Bravo, Maria! 😀

  Comment by Dana — March 10, 2008 @ 6:21 pm | Edit This
  3.

  @Mihnea,

  cand te gandesti ca cei care au gandit utopic au transformat lumea cu adevarat….

  Comment by Maria Barbu — March 10, 2008 @ 6:28 pm | Edit This
  4.

  @Dana,

  multumesc.

  Comment by Maria Barbu — March 10, 2008 @ 6:29 pm | Edit This
  5.

  @Maria
  Adesea în rău…

  Comment by Mihnea Georgescu — March 10, 2008 @ 6:36 pm | Edit This
  6.

  @Mihnea,

  nu e adevarat, pt ca cel mai adesea a fost si este in bine.

  Comment by Maria Barbu — March 10, 2008 @ 6:49 pm | Edit This
  7.

  Maria, pe lângă o poetă de geniu (dar, vorba lui Valery, la geniu nu mă pricep!), eşti şi o mare optimistă! Asta trebuie să adaugi în Confesiunea de pe Blog!

  Un fel de social-liberal mă consider şi eu… interesant concept!

  Comment by Mihnea Georgescu — March 10, 2008 @ 7:00 pm | Edit This
  8.

  @Mihnea,

  cred ca social-liberalismul este doctrina viitorului, ca tot spuneai ca sunt utopica!

  Comment by Maria Barbu — March 10, 2008 @ 7:22 pm | Edit This
  9.

  Maria, si eu te cred geniala. Deci esti! 😀

  Comment by Oana — March 10, 2008 @ 7:29 pm | Edit This
  10.

  @Maria
  Utopie, utopie, dar s-o ştim şi noi! 🙂

  Comment by Mihnea Georgescu — March 10, 2008 @ 7:31 pm | Edit This
  11.

  @Oana,

  daca dai tu verdictul, e clar ca e adevarat! Esti super tare ! Vezi, de asta esti prietena mea!

  Comment by Maria Barbu — March 10, 2008 @ 7:35 pm | Edit This
  12.

  @Mihnea,

  vezi ce inseamna geniul? Nu mai scapam niciodata de sintagmele lui Caragiale.

  Comment by Maria Barbu — March 10, 2008 @ 7:36 pm | Edit This
  13.

  Bravo! Respect!

  Comment by cupcake — March 10, 2008 @ 7:39 pm | Edit This
  14.

  @cupcake,

  multumesc mult.

  Comment by Maria Barbu — March 10, 2008 @ 7:43 pm | Edit This
  15.

  Felicitari! Asta inseamna a fi cu adevarat OM!

  Comment by Mihai Mehedintu — March 10, 2008 @ 7:53 pm | Edit This
  16.

  Multumesc, Mihai.

  Este pur si simplu un act de sinceritate, o profesiune de credinta.

  Comment by Maria Barbu — March 10, 2008 @ 8:04 pm | Edit This
  17.

  Maria, eu ce să mă mai consider, dacă tu le-ai luat pe toate? Of, of, of… 🙂

  Comment by DeMaio — March 11, 2008 @ 12:13 am | Edit This
  18.

  @DeMaio,

  hei, ce am luat? Am dat si dau, daruiesc din mine poezie si idei, ca si cand as avea un izvor si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta!

  P.S. Stiu ca ai glumit cu tabdrete si prietenie! Iti multumesc.

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 12:24 am | Edit This
  19.

  @Maria

  Din cand in cand Pelerinul la rascruce [ de drumuri ] asezat pe piatra de temelie joaca un joc , un fel de Alba-Neagra . Apa acopera piatra ! Piatra sparge foarfeca ! Foarfeca taie apa !

  Religie! Politica ! Masonerie ! … Tot un joc ce combina simbolurile ? Ramane sa definim insa : PIATRA , APA si FOARFECA !

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 1:40 am | Edit This
  20.

  @Pelerinule intelept,

  poate ca am multe de invatat de la tine. Ma faci sa ma simt discipol, si asta imi place teribil!

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 1:46 am | Edit This
  21.

  @Maria
  Chiar crezi ca Pelerinul este un maestru intre maestru ?
  Sunt un biet ucenic [ razvatit ] care ar trebui sa fie mut in fata ta POETO.

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 1:58 am | Edit This
  22.

  @ Maria
  Viteza ! Maestru intre maestrii sau maestru intru maestru !

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:01 am | Edit This
  23.

  @Pelerinule noptatec,

  dupa felul in care stii sa te joci cu sufletele cuvintelor, esti un maestru la cub!

  P.S. Totusi cred ca Maestru e de ajuns. Mi se pare mai aproape.

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 2:09 am | Edit This
  24.

  @ Maria

  Il ispitesti pe Noi Pelerinul ,care tocmai a infrant nisipurile fierbinti ?

  Pe peregrin oricand il poti omenii in OAZA ta ,unde tu esti fiica de rege .

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:17 am | Edit This
  25.

  @Stii ce imi prilejuiesti, dragul meu Pelerin?
  Confruntarea cu o dilema: cine este ispita si cine ispititorul, sau este a tour de roles?

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 2:19 am | Edit This
  26.

  @Maria
  Prefer sa nu uit ceea ce sunt : Un ucenic .

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:20 am | Edit This
  27.

  @Maria
  Poate ca in loc de ucenic ar fi mai potrivit MUCENIC ?

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:21 am | Edit This
  28.

  Ai vrea tu, depinde insa ce fel de Mucenic ai putea fi, viteazule Pelerin!

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 2:23 am | Edit This
  29.

  @ Maria
  Nu depinde de mine . Cu gluga pe un ochi port mereu in spate un manunuchi de vreascuri uscate pentru altarul iubirii ce va sa vie si sa ma-nvie !

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:28 am | Edit This
  30.

  @Pelerin, pelerin, dragul meu pelerin,

  daca tu crezi ca aceasta iubire poate veni si ca tu ai putea invia, asa va fi!

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 2:34 am | Edit This
  31.

  @Maria
  Este ca o mostenire pe care o astepti , nu ca s-o risipesti [ in cheltuieli absurde ] ci ca s-o implinesti prin daruire .

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:38 am | Edit This
  32.

  De tine depinde. Si de Destin!
  Pentru ca Destinul se implineste numai daca meriti! De aceea ma straduiesc si eu sa imi inteleg si implinesc misiunea. Prin opera, prin iubire, prin daruire!

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 2:40 am | Edit This
  33.

  @Maria
  Eu nu ascult decat de porunca : PERIT UT VIVAT !

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:44 am | Edit This
  34.

  Poate ca ar fi bine sa asculti porunca inimii!

  Nu ce-ti propui ci ce ti se propune. De undeva din Cerul tau launtric!

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 2:48 am | Edit This
  35.

  @Maria
  Este ca o invitatie la dans pe care nu pot s-o refuz !

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:52 am | Edit This
  36.

  Atunci, danseaza! Cu arta, cu gratie, su desavarsirea pentru care te-ai pregatit atat!

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 2:57 am | Edit This
  37.

  @ Maria
  Asa voi face .

  Comment by PELERINUL — March 11, 2008 @ 2:59 am | Edit This
  38.

  @Pelerinul,

  abia astept sa te vad dansand, ceea ce inseamna supunere la ritm si reguli pe care altfel nu le accepti. Dansul si iubirea, arta si trairea au foarte multe in comun.

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 12:02 pm | Edit This
  39.

  Confesiunea unei Divinităţi
  Putere, Pasiune, Înţelepciune

  Comment by George Gross — March 11, 2008 @ 2:22 pm | Edit This
  40.

  @Pelerinul si Maria
  Ce va mai alintati voi ca doi porumbei! Sa produca blogul si idile?
  Maria, daca tu esti geniul, inseamna ca pelerinul e Catalina, sau cum e la voi?

  Comment by macho — March 11, 2008 @ 2:22 pm | Edit This
  41.

  Nu este o cofesiune utopica, este o confesiune bine simtita si doresc sa fie cat mai mult si traita.

  Comment by ion adrian — March 11, 2008 @ 4:38 pm | Edit This
  42.

  Scuze gresesc impardonabil: confesiune si nu cofesiune

  Comment by ion adrian — March 11, 2008 @ 4:39 pm | Edit This
  43.

  Maria draga, superb ne-ai infatisat felul in care ai perceput viata si oglinda simbolurilor esentiale din inima ta.
  Emil Cioran spunea ca: “Există inimi în care Dumnezeu nu poate privi fără să-şi piardă inocenţa.”
  Te imbratisez!

  Comment by gabi — March 11, 2008 @ 7:45 pm | Edit This
  44.

  @George,

  iti multumesc pentru cuvintele tale atat de generoase incat ma obliga!

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 8:16 pm | Edit This
  45.

  @Macho,

  este un joc, fara nici un fel de urmari. Nu e nici vorba de idila!

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 8:17 pm | Edit This
  46.

  @Ion,

  da, e o confesiune adevarata, a ceea ce cred si simt in mod real.

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 8:18 pm | Edit This
  47.

  @Gabi,

  iti multumesc pentru comentariul tau atat de frumos.

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 8:19 pm | Edit This
  48.

  P.S. Desi ma cam sperie un pic citatul ala din Cioran! trebuie sa meditez la el.

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 8:19 pm | Edit This
  49.

  Maria,esti un buchet de trandafiri fara spini.

  Comment by 4sparrowhawk — March 11, 2008 @ 8:32 pm | Edit This
  50.

  @4sparrowhawk,

  o, nu! Sunt plina de spini, crede-ma, dar cel mai mare este spinul iubirii, cel care ma doare si ma face sa caut si fericirea mea si fericirea altora.

  Comment by Maria Barbu — March 11, 2008 @ 8:35 pm | Edit This
  51.

  Este curios cât de mult semănăm. Singurul lucru pe care l-aş fi nuanţat ar fi fost că sunt practicant ortodox dar credinţa mea este către Dumnezeu şi nu este condiţionată de nimic legat de nici o Biserică. Respect Biserica Ortodoxă Română, respect şi celelalte Biserici şi credinţe, fără excepţie, dar nu-mi condiţionez credinţa faţă de nici o instituţie.

  Comment by Bibliotecaru — March 12, 2008 @ 12:31 am | Edit This
  52.

  @Bibliotecaru,

  am fost botezata in acest rit, iar bunicul meu a fost un mare practicant. Eu nu sunt. Dar respect mostenirea bunicului meu, altfel am o multime de critici la adresa Bisericii Ortodoxe. Relatia mea cu Dumnezeu este intensa dar personala, directa, fara intercesori.

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2008 @ 12:37 am | Edit This
  53.

  @pelerinul

  uita si de celalat ochi. priveste doar cu acela nevazut, ce-ti va fi altar

  Comment by Verisorul lui Philip Singuraticul — March 12, 2008 @ 2:08 am | Edit This
  54.

  Atunci poate că suntem clone ale universului mitic?

  Comment by Bibliotecaru — March 12, 2008 @ 10:01 am | Edit This
  55.

  Uite un link spre ceva care mi-a plăcut astăzi:
  http://www.romanianvoice.com/sounds/cosbuc/Ludovic_Antal-Moartea_lui_Fulger.rm

  Comment by Bibliotecaru — March 12, 2008 @ 10:02 am | Edit This
  56.

  Ce bine imi era cand te gaseam la primul nivel, nu urcam mult incat sa-mi simt inima in gat, urcam doar atatea trepte cat sa pot sa sun iar cand imi deschideai iti spuneam: buna ziua iubito, fara sa gafii ca o locomotiva, aveam o mica intrerupere-n vorbire, care ma avantaja , iti paream emotiv.
  Cand astazi dimineata am sunat la interfon, un glas diafan, vai ce placut era, nestiind ce v-a urma : “domnule, esti primul barbat care ma suna de cand m-am mutat, dar este ultima data cand accept sa ma deranjezi, doamna sau domnita de care intrebi s-a mutat la ultimul etaj, apartamentul patruzeci”
  Am cautat numarul, degetul mangaia butonul interfonului: sa apas !? sa nu apas !? intr-un tarziu am renuntat. Iti las acest mesaj in cutia postala. Nu am incredere in lift. Semnat Jhon Man.

  Comment by omu’ — March 12, 2008 @ 10:31 am | Edit This
  57.

  Maria, este o fiinţă foarte curajoasă! Pentru asta, te admir!

  Comment by Mihnea Georgescu — March 12, 2008 @ 11:25 am | Edit This
  58.

  @Verisorul…..,

  imi place chestia cu ochiu nevazut. Este ochiul care vede nevazutul.

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2008 @ 11:26 am | Edit This
  59.

  @Bibliotecaru,

  toti suntem un fel de clone ale Dumnezeirii, dar nu la fel de apropiate de original.

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2008 @ 11:27 am | Edit This
  60.

  ‘omu’,

  te rog sa faci antrenament. Am cunoscut o multime de fraieri care se tem de lift, de trepte, de comunicare, etc, etc.

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2008 @ 11:29 am | Edit This
  61.

  @Bibliotecaru,

  multumesc pt link. Mi-am adus aminte ca atunci cand eram foarte mica plangeam la acest poem. Teribil! Imi provoci o imersiune in universul meu emotional, desi ma cam feresc de asta!

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2008 @ 11:30 am | Edit This
  62.

  @Mihnea,

  multumesc. Stiu ca sunt curajoasa, dar acest curaj este platit cu solitudinea artistului!

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2008 @ 11:31 am | Edit This
  63.

  Draga mea Maria,

  aceasta confesiune poate fi, sper, a multora dintre noi, cei de aici.

  Chiar daca confesiunea mea, ar putea diferi de a ta, intocmai ca si Crezul ortodox de cel catolic (imi cer scuze pentru alaturarea exagerata facuta, dar numai ca functie de exemplu…) la doctrina social-democrata (fata de cea social-..liberala pe care o declari tu!).

  As semna, oricand aceasta confesiune sau as putea, oricand, sa te “acuz” de … “plagiat intelectual al gandurilor si sentimentelor”!!

  Da, ai dreptate, singuratatea este una dintre monedele de plata ale artistului, daca vrei, ale ganditorului, ale celui care “arde” odata cu durerea celor din jur, care simte sentimentelor apropiatilor, cunoscutilor, oamenilor care ii populeaza lumea lui si care se stinge, asemeni unei lumanari,pentru ei, pentru visele LOR care ii devin propriile vise…si “contra cost” artistul primeste suferinta dar si dragostea lumii intregi, pentru ca la el toate sentimentele sunt totale. Dragostea, ura, iubirea, dezamagirea, frica, curajul, toate ii sunt cunoscute, toate sunt traite de EL si aceste sentimente consuma…consuma din carnea vremelnica a trupului…iar aceasta foame, pasiune pentru sentimente complete, traite la intensitate maxima il face pe artist sa se redescopere ca OM, slab in fata coplesitoarei lor forte, dar puternic pentru ca le poate transforma in cuvinte, in gesturi simple….

  Multumesc Maria pentru gestul, simplu si curat, de a-ti expune inima!

  Comment by anca — March 12, 2008 @ 11:20 pm | Edit This
  64.

  @Anca,

  iti multumesc din toata inima pentru ca atat de direct, onest, profund si cald m-ai inteles!
  Imi dai mai multa speranta in comunicarea adevarata!
  Iti multumesc inca o data si te astept oricand aici, cu tot dragul.

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2008 @ 11:32 pm | Edit This
  65.

  @Verisorul
  Sa inteleg ca pastrezi ceva in cutia Pandorei?

  Comment by PELERINUL — March 12, 2008 @ 11:46 pm | Edit This
  66.

  @Pelerinul meu drag,

  de ce se amesteca invidiosii? (Glumesc, desigur.)

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2008 @ 11:59 pm | Edit This
  67.

  Off! Eu sunt de acord cu (aproape) tot ce zici, nu doar în postarea de faţă, dar, permanent trebuie să le formulezi altfel decât ne aşteptăm…

  (De pildă, e foarte iritant să nu vezi grafiat: Iisus Hristos!).

  Comment by Vania — March 14, 2008 @ 5:56 pm | Edit This
  68.

  @Vania,

  stiu ca ai dreptate, dar intelege-ma ca am nevoie de aceasta distanta a mea, de acest spatiu personal. Grafia asta de care spui nu adauga nimic semnificativ ci este doar o regula. Eu pretuiesc insa atat de mult continutul incat nu cred ca nu iti dai seama sau nu ma intelegi. Voi conta mereu pe spiritul tau critic dar si pe generozitatea ta!

  Comment by Maria Barbu — March 14, 2008 @ 7:00 pm | Edit This
  69.

  Ei, am şi eu fixurile mele cu grafia…

  Comment by Vania — March 14, 2008 @ 7:59 pm | Edit This
  70.

  Nu-i nimic, Vania, oricum ramai pentru mine un prieten pretios.
  Iti multumesc pentru ca ai rabdare si intelegere cu mine.

  Comment by Maria Barbu — March 14, 2008 @ 8:51 pm | Edit This
  71.

  @Maria
  Ma intrebam de ce oamenilor le place tangoul ?
  Am gasit . A fost inventat de un timid .

  Comment by PELERINUL — March 14, 2008 @ 10:32 pm | Edit This
  72.

  Poate ca inventatorul tangoului era un timid, dar era un timid senzual!

  Comment by Maria Barbu — March 14, 2008 @ 10:54 pm | Edit This
  73.

  @Poeto
  Invidiosii . Surad si eu pentru ca pastrez secretul lor . Ei ne guverneaza si habar nu au ca fara ei nu ar exista iubire.

  Comment by PELERINUL — March 14, 2008 @ 11:02 pm | Edit This
  74.

  @Ce-ti place sa te joci cu spectatorii, Pelerin plin de talent!

  Comment by Maria Barbu — March 16, 2008 @ 9:58 pm | Edit This
  75.

  @Maria

  Sa nu-mi spui ca ai citit [ mai bine zis recitit ] :TESTATAMENTUL PELERINULUI !

  Comment by PELERINUL — March 16, 2008 @ 10:25 pm | Edit This
  76.

  @Pelerin shakespearean,

  mi se pare ca tu “donezi vietii problemele” tale intr-un gest teatral suprem. Ca un Hamlet eternizat.

  Comment by Maria Barbu — March 16, 2008 @ 10:30 pm | Edit This
  77.

  @pelerin

  cu siguranta pelerinule. insingurarile Poetei

  Comment by Verisorul lui Philip Singuraticul — March 18, 2008 @ 11:06 pm | Edit This

  Comment by Maria Barbu — May 2, 2010 @ 4:06 pm

 9. SOBOLANUL ROSU URAT SI URAT MIROSITOR VLADIMIR TISMANEANU

  ION ILIESCU ARE DREPTATE
  Ion Iliescu spune“Ma simt ca inainte de 1989, cand zeci de ani am fost urmarit, acasa si pe strada, de securitatea lui Ceausescu. Am ajuns astazi sa fiu atacat, aproape in fiecare zi, de catelusii lui Basescu. E inadmisibil”, a spus Iliescu, E rusinos ca niste catei ai lui Basescu, acest Tismaneanu care nu are niciun fel de calitate morala, sa ma atace zi de zi”, a mai spus Iliescu.
  NU SUNT UN PARTIZAN POLITIC A LUI ILIESCU CI DIMPOTRIVA. DAR IN ACEST CAZ ARE DREPTATE. ILIESCU A FOST URMARIT DE SECURITATE IAR TISMANEANU CA AGENTACOPERIT. NU A FOST NICIODATA URMARIT.

  DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU
  Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
  actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) – Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
  In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).
  Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta….etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela si abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ….. cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. –PENTRU A SE iINFILTRA IN SUA AGENTULUI VOLODYA I SA CREIAT O NOUA BIOGRAFIEi ,UN NUME NOU SI UN NOU PASAPORT !
  PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU, CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA, PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA UNIVERSITATE, (FIT NEW YORK.) DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.
  Robert Horvath DEVA Cineast USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  Comment by rhorvath — May 3, 2010 @ 5:26 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: