MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

April 24, 2010

O noua parabola – “PIRAMIDA ÎN TREPTE”

Filed under: Parabola — Maria Barbu @ 12:56 am

Grupul de turişti roia gălăgios în jurul piramidei în trepte şi Luana se întreba îngrozită ce caută ea acolo. I se părea că o vrajă malefică i-a tulburat viaţa şi adus-o aici, parcă predestinand-o unui ritual sângeros.
–      Ce făceau ăia acolo sus, pe terasa aceea?  – €“ întrebă o doamnă cu părul alb, vizibil excitată de uriaşa piramidă, la care putea să se uite doar de jos, pentru că biatei femei îi era imposibil să urce treptele acelea, care păreau că duc până în cer.
–      Doamne, acolo sus, pe terasă, se făceau sacrificiile umane. Erau duşi cei cărora urma să li se scoată inima, încă vie şi palpitând, pentru a fi adusă ofrandă zeului ori zeilor solari, pentru că preoţii azteci credeau că fără acel sacrifiu nu mai răsare soarele niciodată.
–      Vai de mine, ce credinţe criminale au putut să existe pe lumea asta! – €“ completă o turistă obeză, făcându-şi repede şi oarecum înfricoşată semnul crucii.
–      Ei, lasă dragă, că şi creştinismul e sângeros, atâta l-au bătut pe Cristos şi l-au răstignit, că tot de oroare e şi credinţa voastră! – zise un domn cu mustaţă, parcă enervat de remarcile colegelor de grup.
–      Păi da, că tot o epocă sângeroasă era şi atunci şi evreii tot sângeroşi au rămas până azi! -€“ completă un tânăr subţirel, cu pistrui şi ochelari.
–      Tocmai tu îi vorbeşti de rău pe evrei, cu mutra aia a ta de ovreiaş polonez sau moldovean? – €“ întrebă rânjind un tip negricios, la vreo 40 de ani, care stătuse tăcut până atunci şi îi ascultase pe toţi, cu un zâmbet lăţit pe toată figura lui smeadă.
–      Hei, oameni buni! Ascultaţi-mă! -€“ ţipă Luana din răsputeri pentru a se face auzită.    Cine vrea şi poate să meargă sus pe terasa sacrificiilor, să ridice mâna dreaptă!

Vreo douăzeci şi ceva de mâini se ridicară aproape instantaneu, numai cei cu adevărat neputincioşi urmând să rămână la baza piramidei şi să vadă cum se descurcă singuri, fără ghid, vreo câteva ore cât avea să dureze urcuşul şi apoi coborârea. De fapt, urmau să stea la umbră şi să bea apă rece cu dulceţuri, servite pe nişte tăvi grele, făcute dintr-un metal cu aspect antic sau antichizat mai bine spus.
Luana se străduia să nu mai simtă acel fior sinistru şi alungă cu îndărătnicie presimţirea sumbră care pusese stăpânire pe întreaga ei fiinţă.
–      Haideţi, să mergem!  – €“ le spuse ea turiştilor care urmau să facă dificila ascensiune, pe care o făceau cândva preoţii-calai şi nevinovatele lor victime,  “€œisp
ăşitorii”, cei care urmau să fie jertfiţi.
Absurde sau nu, aceste jertfe umane au marcat o epocă istorică şi s-au coagulat într-un fel de blestem aruncat asupra istoriei popoarelor ai căror strămoşi au practicat ritualurile de jertfe umane. Aşa au dispărut civilizaţii strălucitoare cum su fost cea mayaşă şi cea aztecă, iar în Europa, urmaşii dacilor, altoiţi cu romanii, erau şi mai sunt poate şi ei purtători de blestem.

Au început să urce încet, parcă drămuindu-şi forţele şi pe măsură ce urcau mai sus, zâmbetele lor vesele dispăreau, făcând lor unor grimase temătoare, panicate, uşor mefistofelice în încercarea lor disperată de a-şi masca frica. Vorbeau din ce în ce mai încet, aproape în şoaptă, dar ecoul straniu al acelei piramide făcea ca fiecare şoaptă să se audă de parcă ar fi fost transmisă prin megafon.Începuse să bată vântul, parcă nişte eşarfe de aer se strângeau în jurul fiecăruia, pregătindu-se să se transforme în laţ. Era din ce în ce mai ciudat, din ce în ce mai mulţi dintre ei şi din ce în ce mai des întorceau capul, de parcă cineva îi urmărea, una sau mai multe umbre fantomatice părând că păşesc în spatele lor.

–      Doamne-Dumnezeule, mai bine nu veneam aici, sus, mi-e o frică de mor!  – şopti cu ecou o fată bloduţă şi răguşită.
–      Dacă vin după noi fantomele preoţilor şi or să încerce să ne scoată inimile atunci când ajungem sus, pe platoul de jertfă? -€“ întrebă cineva, nu se ştie cine, si…..
Parcă deodată se treziră din vrajă, se scuturară şi spuseră mai mulţi în acelaşi timp:
–      Gata, ne întoarcem, am văzut destul, ajunge! Nu mai are nici un rost să mergem sus, că doar nu e ăsta scopul excursiei, să vedem locul unde erau ăia omorâţi, ci să vedem piramida în trepte şi atât. Salut, am zis! Hai să ne întoarcem!

Şi, ca la un semn, se întoarseră cu toţii şi începură să coboare în ritm alert, din nou veseli şi plini de insufleţire.  Ajunseră jos într-un timp record, fără să observe că cea care lipsea era tocmai ghida, Luana, cea cu care veniseră până aici. Au strigat-o, au căutat-o, dar nici urmă din fata frumoasă şi melancolică, ce părea că poartă cu ea un secret greu şi dureros.
Se uitară în sus , dar nu se vedea nici o siluetă pe treptele nesfârşite şi nenumărate care duceau spre terasă. Începură să se agite, să dea telefoane, să facă ceva ce ar fi putut să o aducă înapoi pe frumoasa lor ghidă. Degeaba însă. La vreo oră şi jumătate de la momentul când descoperiseră că Luana lipsea, a apărut un nou ghid, un tânăr cu părul creţ şi lung, împletit într-o coadă deasă. Părea că nu e deloc mirat de dispariţia Luanei şi preluă grupul în mod sportiv, îi urcă pe turişti în autocar şi îi duse la hotelul unde urmau să rămână peste noapte.

Niciunul dintre ei nu se putuse odihni în noaptea care a urmat. Simţeau din nou spaima aceea care-i însoţise la urcuş, unii mai în vârstă aveau parcă o gheară în inimă şi dimineaţa părea să nu mai vină. Când coborâră la micul dejun erau cu toţii nedormiţi, cu o stare neagră în suflet şi parcă aşteptau ca dintr-o clipă într-alta să li se anunţe o nenorocire.

După ce mâncară se adunară cu toţii în holul mare de la recepţie, aşteptându-l pe ghidul cel nou. Spre completa lor uluire însă, cea care veni fu Luana însăşi, arătând luminoasă şi perfect odihnită, de parcă nimic din cele întâmplate în ziua precedentă nu ar fi avut loc.

–      Bună dimineaţă tuturor! – €“ le spuse ea cu glas voios, şi nimic din vocea ori din înfăţişarea ei nu mai avea marca acelei stranii anxietăţi care o terorizase până la dispariţie.
–      Dar unde ai dispărut, Luana, unde ai fost azi-noapte? – întrebară mai mulţi.
–      Cum unde? Am fost sus de tot, pe platoul jertfelor şi m-am aşezat pe patul de piatră. Cred că am leşinat acolo de frică, de groază că vor veni fantomele preoţilor azteci care-mi vor scoate inimă mea vie din piept,  ş….
–      Şiiiiiiii?  –  întrebară cu extremă curiozitate mai multe voci.
–      Şi nimic. Am leşinat acolo sus şi când m-am trezit era dimineaţă cu soare strălucitor, aşa cum vedeţi şi voi, şi eu eram în camera mea de la hotel, perfect odihnită , de parcă aş fi dormit cel puţin 5000 de ani.
–      Dar poate că într-adevat ai dormit 5000 de ani şi cea de acum, din faţă noastră  nu este Luana, ci un spirit puternic, care a luat trupul ei pentru a trăi din nou în lumea oamenilor! – €“ spuse, cu un zâmbet cam diabolic, ghidul cel nou.
–      Ei na, asta-i acum! Habar n-am când şi cum am coborât şi nici cum am ajuns la hotel, dar ştiu sigur că eu sunt tot Luana cea care murea de frică la urcuş şi care de acum înainte nu o să se mai teamă niciodată de nimic! Gata, ajunge cu atâta vorbărie, haideţi să urcăm în autocar, pentru că ne aşteaptă multe alte monumente miraculoase!

Porniră cu toţii, urcară în autocar şi adormiră imediat ce acesta se puse în mişcare. În visele celor mai mulţi dintre ei, Luana apărea că o zeitate a Luminii, a cărei putere nemărginită se hrănea cu viaţa din inimile încă palpitând, pe care nişte preoţi îmbrăcaţi în negru le scoteau din piepturile lor însângerate!

Niciunul dintre ei nu se putuse odihni în noaptea care a urmat. Simţeau din nou spaimă aceea care-i însoţise la urcuş, unii mai în vârstă aveau parcă o gheară în inimă şi dimineaţă părea să nu mai vină. Când coborâră la micul dejun erau cui toţii nedormiţi, cu o stare neagră în suflet şi parcă aşteptau că dintr-o clipă într-altă să li se anunţe o nenorocire.

După ce mâncară se adunară cu toţii în holul mare de la recepţie, aşteptându-l pe ghidul cel nou. Spre completă lor uluire însă, cea care veni fu Luana însăşi, arătând luminoasă şi perfect odihnita, de parcă nimic din cele întâmplate în ziua precedentă nu ar fi avut loc.

–      Bună dimineaţă tuturor,! a€“ le spuse ea cu glas voios, şi nimic din vocea ori din înfăţişarea ei nu mai avea marca acelei stranii anxietăţi care o marcase până la dispariţie.
–      Dar unde ai dispărut, Luana, unde ai fost azi-noapte? – întrebară mai mulţi.
–      Cum unde, am fost sus de tot, pe platoul jertfelor şi m-am aşezat pe patul de piatră. Cred că am leşinat acolo de frică, de groază că vor veni fantomele preoţilor azteci care-mi vor scoate inimă mea vie din piept sia€¦.
–      Siiiiiiii? a€“ întrebară cu extremă curiozitate mai multe voci.
–      Şi nimic. Am leşinat acolo sus şi când m-am trezit era dimineaţă cu soare strălucitor, aşa cum vedeţi şi voi, şi eu eram în cameră mea de la hotel, perfect odihnita, de parcă aş fi dormit cel puţin 5000 de ani.
–      Dar poate ca într-adevat ai dormit 5000 de ani şi cea de acum, din faţă noastranu este Luana, ci un spirit puternic, care a luat trupul ei pentru a trăi din nou în lumea oamenilor! a€“ spuse, cu un zâmbet cam diabolic, ghidul cel nou.
–      Ei na, asta-i acum! Habar n-am când şi cum am coborât şi nici cum am ajuns la hotel, dar ştiu sigur că eu sunt tot Luana cea care murea de frică la urcuş şi care de acum înainte nu o să se mai teamă niciodată de nimic! Gata, ajunge cu atâta vorbărie, haideţi să urcăm în autocar, pentru că ne aşteaptă multe alte monumente miraculoase!

27 Comments »

 1. Mi-a placut foarte mult!
  Multumesc!

  Comment by theodora0303 — April 24, 2010 @ 5:43 pm

 2. […] Ieri seara au fost inregistrate mai multe ciocniri intre fortele de ordine si protestatari de extrem… […]

  Pingback by Si totusi Grecia are un mare avantaj « Hai ca se poate! — April 24, 2010 @ 5:51 pm

 3. ori n-am citit eu atent, ori sunt la fel de fraiera ca toti turistii din poveste! ce s-a intamplat cu fricoasa luana? numai faptul ca a reusit sa urce piramida si sa-si invinga temerile a facut-o sa fie atat de puternica si demna in dimineata urmatoare sau e cu totul altceva?!
  foarte misto dialogul, exact starea mea cand citesc o poveste fiind complet captivata. 😆 😀

  Comment by dana — April 24, 2010 @ 11:32 pm

 4. @Dana,

  ma bucur mult ca ti-a placut. Da, e o posibila interpretare cea pe care ai dat-o tu, dar ramane deschisa povestea si pt alte interpretari.

  Comment by Maria Barbu — April 24, 2010 @ 11:48 pm

 5. @Theodora,

  imi face placere ca ti-a placut. Poate-mi si spui ce interpretare dai tu povestii!

  Comment by Maria Barbu — April 24, 2010 @ 11:50 pm

 6. In ce pasaj ciudat mi-ai pus linkul! sau poate fi o oarecare tenta profetica!!!

  Comment by Maria Barbu — April 24, 2010 @ 11:55 pm

 7. Eu-s curioasa care a fost si interpretarea ta, Maria. 😛 Poti sa-mi zici si-n privat daca vrei si nu mai zic la nimeni!! 😀

  Comment by dana — April 24, 2010 @ 11:58 pm

 8. GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI PRESEDINTELUI BASESCU !
  2
  SCANDALUL SECOLULUI
  ACTIUNE TERORISTA CORDONATA DE ACTUALUL PRESEDINTE
  AL ROMANIEI.

  MINISTRUL TRANSPORTURILOR
  TRAIAN BASESCU.
  Nu ete vorba de vreo exagerare ci dimpotriva. Scandalul este descris de seful
  inspectorilor UN din Irak SCOTT RITTER in cartea IRAK CONFIDENTIAL. Despre acest caz sau scris numeroase carti si poate sute de corespondente de presa. Dupa razboiul din ” Gulf War Sadam incearca sa aiba bomba atomica si sa creieze rachete balistice intercontinentale cu care sa stearga de pe harta Israelul si sa incinereze civilizatia occidentala.
  SCOTT scrie “UNA DIN CELE MAI IMPORTANTE OPERATII A FOST ACEA DE A IMPIEDICA EFORTURILElLUI SADAM DE A OBTINE :ballistic-missile technology and production capabilities from Aerofina, a Romanian military-industrial company.Citing secret missile contracts with the Romanian company Aerofina…… Aerofina agreed to supply missile-engine parts, gyroscopes for missile guidance, the tools and equipment needed to produce these items, and the equipment needed to test them. MATERIALUL CONTNE
  SEMNATURA LUI TRAIAN BASESCU -MINISTRUL TRANSPORTURILOR IN ACEASTA PERIOADA.

  NTI special report.
  In August 1995, Hussein Kamel, son-in-law to Iraqi President Saddam Hussein, defected from Iraq and alerted UN Special Commission on Iraq (UNSCOM) that secret documents were hidden at a Baghdad chicken farm. One of the documents stated that after the 1991 Gulf War, Iraq sough to build a longer-range ballistic missile from the short-range al Samoud missile. To achieve longer ranges, the missile needed increased fuel capacity and a more sophisticated guidance system. 

According to the “chicken farm documents,” in March 1995, Iraq secretly ordered advanced missile guidance systems that the Romanian company Aerofina agreed to sell. It was at this point that UNSCOM, realizing it needed help to find “concrete proof,” consulted an Israeli intelligence agency known as Task Force Green, headed by General Yaahov Amidor. “Operation Teacup” was approved by former UNSCOM Executive Chairman Rolf Ekeus and UNSCOM officials, working with Israeli intelligence, began to track down information about the gyroscope purchase. Within two months of the creation of “Operation Teacup,” former UNSCOM inspector Scott Ritter, acting on a tip from Israeli intelligence, intercepted gyroscopes with “Cyrillic markings” in Jordan bound for Iraq. Of the 60 ordered gyroscopes, 30 were intercepted by UNSCOM and 30 are still unaccounted for. 
The Romanian government was informed of the chicken farm document as well as intelligence surfacing about the March 1995 gyroscope purchase. UNSCOM learned that Iraq had proposed more shipments of missile technology from Romania. UNSCOM chairman Richard Butler approved a new Operation Teacup, which would involve Israeli and US. Said Ritter, “We caught them red-handed.” According to Ritter, the evidence from this surveillance was never made public as it would have “torn down all the foundations of support that had been build by Iraq with the Security Council…” and “…exposed and put at risk capabilities which governments did not want to put at risk.” 

Said Ritter, “We had the proof. We couldn’t present it.”

  Supporting Sources: [1] “Iraqis Attempted to Buy Missile Guidance Equipment From Romania, CNN Learns,” CNN, 30 November 1998, [http://www.cnn.com]. [2] “Romania Denies Selling Missile Systems to Iraq,” Xinhua News Agency, 30 November 1998; in Lexis-Nexis Academic Universe, 30 November 1998, [http://web.lexis-nexis.com/universe]. BBC, 2 December 1998; in Lexis-Nexis Academic Universe, 2 December 1998, [http://web.lexis-nexis.com/universe].
  REPORT The Associated Press Robert Horvath
  Urmariti: http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/
CITITI NOI DEZVALUIRI SAPTAMANAL:
IN CARTEA LUI VICTOR NICOLAE BAZATA PE INTERVIURI CU ROBERT HORVATH SERIALIZATA DE NEW YORK MAGAZIN . ” Daca ai trecut prin casa mortii ” -( CNN a cumparat drepturile de autor si produce un documentar iar NHK Japan va transmite un ” special “.de 45 minute pe aceasta tema. )
NEW YORK MAGAZIN NR NY Magazin, nr. 664 SI MIERCUREA VIITOARE nr 666 http://www.nymagazin.com/ ………… ETC Saptamina viitoare in mod spesial apare vineri.

  Comment by rhorvath — April 25, 2010 @ 1:04 pm

 9. Vasile Mardare – Păpuşarii :

  Comment by Sibilla — April 25, 2010 @ 3:39 pm

 10. […] când Moartea va să vină […]

  Pingback by Rabindranath Tagore (1861 – 1941) – În ziua-n care Moartea… « Orfiv — April 26, 2010 @ 8:06 am

 11. Ca să vezi! Ce uşor poate fi manipulată gloata (altfel, atoateştiutoare în rânduielile zeităţilor 😛 ) şi cum se poate induce teroarea, subliminal. Despre cât de repede pot fi făcuţi să uite, nu mai zic, da? (Că mă nervozez şi’ncep să pui întrebări incomode. Cine-i Luana şi cum o ajuns ea să fie ghid, ha? Şi… la care fras de piramidă i-o fraierit pe fraieri? Că-s muuulte! 😉 )

  Comment by SuKaRiT — April 26, 2010 @ 9:23 am

 12. Maria,Basescu nu prinde sfarsitul mandatului din motive de sanatate,dar in nebunia sa ,se razbuna pe natiunea romana,o zi minunata 😦

  Comment by octavpelin — April 26, 2010 @ 11:47 am

 13. DOCUMENTE SEMNATE DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR TRAIAN BASESCU
  LEFATURI CU SADDAM SI AL QUEDA.
  Cititi saptamanal New York Magazin. – Cartea lui Victor Nicolae bazata pe interviurile cu mine.http://www.nymagazin.com/ Drepturile de autor au fost cumparate de CNN care pregateste un documentar. Toate desvaluirile apar treptat si pe blogul meu personal. Interesul politic este enorm. Saptamina viitoare apar in fata unei comisii speciale a senatului american. Toate afirmatiile mele apar in documente
  descoperite de armata SUA. Sunt cu miile. Sansele lui Basescu de supravietuire sunt nule. Toate documentele referitoare la transportul de tehnologie catra Saddam si ascunderea lor pe teritoriul romanesc poarta semnatura Basescu.
  TRANSPORTURI CATRE IRAK SI ORGANIZATIILE TERORISTE INTERNATIONALE PURTAND SEMNATURA LUI BASESCU . VERIFICATI DOCUMENTE ROMANESTI.
  Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Irak at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.

  http://www.monitor.co.ug/artman/publish/news/UPDF_generals_linked_to_merchant_of_death.shtml
  —————————————————————————————-
  Viktor Bout`s airplane IL-76 operating for AIR SOFIA, landed at Bucharest Otopeni. Overnight standing at military apron was necesary for Romanian secret services to load the romanian anti aircraft missilles for underembargo destination.
  At least 80-90 missiles, 24 L.R.; 6 M.R.T.S.; 2 complexe T.B. with few mobile components ( missile`s fuell is high toxic and corrosive, a reason to transport and storage separate; ansambly it only before the launching ). For deploy by air the 2 regiments of missile was planned at least 20 flights of wide body aircraft ( IL-76 or B-707 type ) of Viktor Bout`s companies and 6 flights using medium cargo aircraft ( AN-12 ). In 1996 was only 11 flights. In my page ( http://www.myspace.com/val2002 ) can see in adition the flight of February 21-st 1998 of Uzbekistan Airways ( UZB-3509/3510 ) operated by AN-12 registred UK-11639. The agreement of landing and overflight for this flight was eliberated by Ro Department of Defence-MApN ( Acord de survol nr. 00096/02.98 ). This document mention : the purpose of flight is to transport components of missiles wich property of Army Arsenal ( transporta componente de racheta din Arsenalul Armatei ). For high priority of this flight Romanian Air Force according the military schedule for Air Traffic Controller`s papers ( 8683 specify for special flights-cargo ). The destination of flight is wrong. Nobody find out this type of Romanian AA missiles in Uzbekistan Army or Azerbaidjan Army.The second flight was at March 1-st 1998. Boeing 707 ex-Santa Lucia`s
  Airways company first registered as J6-SLF, now re-registered in Liberia EL-JNS operated by Sky Air together with Air Atlantic Cargo property of US-Iranian Farhad Azima, aviation magnate and gun-runner, business partnership in Heavy Lift company with arms dealer Victor Bout a close friend of actual Romanian President Traian Basescu.
  Ancheta americana a dus la descoperiri de o gravitate exceptionala. Zilele mafiei Basescu (Presedintele Romaniei ) sunt numarate.
  Corespondenta speciala Nipon Press by Robert Horvath
  ARTICOLE COMPLECTE DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com

  Comment by rhorvath — April 26, 2010 @ 1:43 pm

 14. O VESTE MINUNATA MARIA BARBU SI AL EI BLOG :
  AMBASADA SUA DIN BUCURESTI CONFIRMA PRIMIREA

  DOCUMENTULUI FATAL CARE POARTA SEMNATURA
MINISTRULUI TRANSPORTURILOR TRAIAN BASESCU
  ARME CATRE IRAK
In jurul anilor 1998 atentia lui Sadam se indreapta spre Romania. Odelegatie militara insotita de zeci de agenti secreti soseste la Bucuresti prezentand o uriasa lista de echipament militar. Din acest moment toate intreprinderile militare devin furnizoare de arme si tehnologie de varf. Se poate spune fara exagerare ca intreaga tehnologie creiata sub Ceausecu a fost transferata in intrgime catre Sadam.Acesta actiune afost dusa fara a se tine cont de sanctiunile ONU.Pentru clica lui Iliescu nu a contat ca Sadam vroia sa posede arme atomice cu care sa stearga depe harta Israelul si care transportate de rachetele romanesti trebuia sa incinereze civilizatia Ocidentala. Iata ce spune un raport confidential al inspectorilor despre armele romanesti. Acest raport nu a fost niciodata publicat
.
TEHNOLOGIE ROMANEASCA PENTRU ARMA ATOMICA.
DOCUMENT DECLASIFICAT CIA :
“The final shopping list included the diamond-cutting tools, which can be used to make precision parts for nuclear weapons and long-range missiles, and a highly sensitive plasma spray machine that can be used to protect nuclear-weapon components from corrosion. The list also included design work for integrated circuits destined for a military electronics plant that, before the Gulf war, had produced military radars, missile components, and equipment for making nuclear-weapon fuel.” Delegatia militara care sa deplasat la Bucuresti a fost condusa de Brigadier General Naim Bakr Ali seful programului de rachete Scud. Interesul principal a fost Aerofina o firma specializata un productia de rachete de unde au cumparat 250 de motoare pentru rachete.
TRANSPORTUL SA FACUT DE PE AEROPORTUL OTOPENI .
  CONTRACTUL ESTE SUBSEMNAT T BASESCU MINISTRUL TRANSPORTURILOR.
  ATENTIE
TOATE ARTICOLELE IN LEGATURA CU RELATIILE PRESEDINTELUI BASESCU CU SADAM , AL QUEDA SI ALTE ORGANIZATII SUNT TRIMISE SIMULTAN AMBASADEI SUA LA BUCURESTI .

  Comment by rhorvath — April 27, 2010 @ 12:03 am

 15. CITIND ZIARUL CURENTUL VETI AFLA NOUTATI ( CHIAR PENTRU MINE ) DESPRE ORIENATARILE MELE SEXUALE SI POLITICE.

  6. 26-04-2010 23:02
  Între noi poponarii
  Se zice că poponar la poponar trage ca în cazul Nistorescu-Horvath RobertNY. Un amănunt picant din viaţa poponarului Nistorescu. În tinereţe a cunoscut-o pe fata medicului veterinar Costin din Dej cu care s-a căsătorit fără ca ea să ştie de fapt ce orientare sexuală avea Nistorescu. După un timp de la căsătorie fata a început să se plângă că Nistorescu Cornel nu e înstare să o lase gravidă şi că are relaţii suspecte cu diferiţi bărbaţi dubioşi. Sătulă de situaţia ingrată în care se afla a divorţat de impostorul soţ, recâştigându-şi libertatea şi demnitatea. Acum se explică dece poponarul Horvath.NY îşi laudă partenerul de pat. Ca jurnalişti amândoi sunt de fapt nulităţi dar buni ca poponari.
  Scris de poponarul neserios

  PS Imaginati ce fata ar fi facut DRAGOS MUNTEANU auzind aceste noutati despre depravarea mea !

  Comment by rhorvath — April 27, 2010 @ 12:07 am

 16. @Dle Horvath,

  sunteti un optimist incorigibil!

  Comment by Maria Barbu — April 27, 2010 @ 12:40 am

 17. @Octav,

  si tu te-ai molipsit de optimism, ceea ce e bine!

  Comment by Maria Barbu — April 27, 2010 @ 12:41 am

 18. @SuKaRiT,

  mai, da’ carcotas mai esti! Sa zicem ca e Marea Piramida azteca de la Teotihuacan, e bine? ….Asta e pe undeva pe langa Mexico City,… lamurit? 😛

  Comment by Maria Barbu — April 27, 2010 @ 12:45 am

 19. Maria, povestea m-a prins în mrejele ei. Admirabil!… Cu ce pret ajungi in varful piramidei! … hranindu-te cu viaţa din inimile încă palpitând …

  Comment by Nicu — April 27, 2010 @ 11:18 am

 20. @Nicu,

  orice ascensiune cere sacrificii! Cu cat mai sus, cu-atat mai mare pretul!

  Comment by Maria Barbu — April 27, 2010 @ 11:35 am

 21. Doamna Barbu
  Indraznesc sa va dau o veste foarte buna :

  ROBERT HORVATH LA ANTENA3 VA ANUNTA SFARSITUL REGIMULUI BASESCU !

  Ascunderea armelor cautate de americani motivul pentru care sa declansat razboiul din IRAK, pe teritoriul Romaniei, a intrat in atentia Senatului SUA. Vor pierde painea nu numai Basescu ci si sute de participanti la aceasta misiune criminala si secreta. La aceasta misiune a participat intregul guvern roman cu servicii secrete si presedinti cu tot. A intrat in actiune biroul INTERPOLULUL de la ONU si toate serviciile speciale americane. Sfarsitul regimului Basescu este pe rol. Am pierdut doi ani de viata studiind mii de documente. Am facut acest efort din propria initiativa neplatit de nimeni. Dar in acest moment voi fi platit din greu de CNN sau orice ziar sau revista care vrea sa participe la ” SCANDALUL SECOLULUI “. Sunt gata oricand sa particip la o emisiune al Antenei 3 pentru a prezenta documentele relevante.Sunt oricand gata sa vin in Romania. Armele si tehnologia atomica in ambele directii au plecat de pe aeroportul Otopeni si sa reintors la acelasi aeroport. Fiecare transport conectat cu Saddam sau Al QUEDA poarta semnatura Traian Basescu. Voi lua in cateva zile un interviu lui Scott Riter seful inspectorilor ONU. In convorbirea telefonica preliminara el afirma .” Cordonatorul intregii actiuni teroriste a fost actualul presedinte Roman. Au existat uriase presiuni politice sa nu incriminam guvernul roman la ONU ” Inspectorul este gata sa apara cu mine la o emisiune televizata si sa spuna adevarul romanilor. 
  Toate lamentarile sau diversinile sunt inutile. Documentele mentionate sunt destule pentru a aduce pe presedintele Romaniei in fata unui tribunal 
  international impreuna cu alti prieteni ai terorIsmului international. Scriitorul Victor Nicolae preia in cartea ” ” DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII ” bazata pe interviuri cu mine, aceste documente si a inceput publicarea lor in editia de miercuri14 Aprilie 2010 al revistei NEW YORK MAGAZIN. In aceasta saptamana revista apare vineri. http://www.nymagazin.com/ 
  Fragmente din aceasta carte pot fi urmarite deasemenea pe blogul ROBERT HORVATH -DEVA 
  http://devanewyork.blogspot.com/ 
   
  http://www.devagallery.com/

  Comment by rhorvath — April 27, 2010 @ 12:17 pm

 22. Woow!

  Comment by Maria Barbu — April 27, 2010 @ 1:04 pm

 23. RENASTEREA ROMANIEI

  PRINTUL NICOLAE, VIITORUL REGE AL ROMANIEI
  Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic, social si rasial. Suntem numiti Tiganii Europei.
Un popor, cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinare isi pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devenind usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana, interzisa la centrele culturale din jurul lumii. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent, cand o natiune europeana, in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, isi refuza geografia si destinul istoric. In aceasta fundatura a istoriei apare la orizont o sansa a destinului – Prabusirea regimului Basescu.Ascunderea armelor cautate de americani motivul pentru care sa declansat razboiul din IRAK pe teritoriul Romaniei a intrat in atentia Senatului SUA. Vor pierde painea nu numai Basescu ci si sute de participanti la aceasta misiune criminala si secreta.Sunt gata oricand sa particip la o emisiune al Antenei 3 pentru a prezenta documentele relevante.Sunt oricand gata sa vin in Romania si sa desvalui adevarul.
Golul politic va creia posibilitatea unui nou inceput a RENASTERII NATIONALE.
Monarhia reprezenta un inceput de drum si macar o speranta. Solutia cu primarul Sibiului a fost o ultima incercare pozitiva in aceasta directie . Dar dupa prabusirea acestui proiect nu se intrevede nimic la orizont cu exceptia revenirii la monarhia constitutionala. Criticii mei spun ca visez sau am nostalgii romantice. Daca cineva are o alta ideie de a scoate Romania din criza economica sociala si rasiala ( problema tiganilor) trebue ascultat cu atentie. Din punctul meu de vedere si sper si a altora monarhia reprezinta o necesitate.
 RENASTEREA ROMANIEI

  NOUL REGE NICOLAE, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila, ctitorul manastiri moldovenesti.
  Efortul de revenire la civilizatie este sprijinit de Casele Regale europene.
  Romanii sunt inteligenti si au inceput sa inteleaga despre ce este vorba. Este ultima noastra sansa. La o rascruce a destinul trebue sa decidem daca continua destinul nostru european, sau devenim un fel de tara orientala.
  In incheiere va dau o veste buna. Printul Nicolae ne spune tuturor celor care mai speram”Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor.”
  “Sunt pregatit sa fiu Regele Romaniei”
  Robert Horvath Cineast New York
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  Comment by rhorvath — April 27, 2010 @ 8:19 pm

 24. Dumnezeu ne-a hărăzit cu o ţară pe care nu ştim să o preţuim îndeajuns.

  Comment by hangeonos — May 18, 2010 @ 5:03 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: