MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

March 27, 2010

ROMÂNII şi EUROPA LIBERĂ!

Filed under: Punct de vedere — Maria Barbu @ 10:30 pm

Scriam, azi, pe pagina de FACEBOOK destinată postului de radio EUROPA LIBERĂ:

E un paradox totuşi faptul că noi, românii, deşi facem parte dintr-o arhitectură politică definită ca fiind structurată pe libertăţi democratice, cum este Uniunea Europeană, încă ne simţim prizonierii unui (in)conştient colectiv deosebit de încărcat şi rămânem fani ai Europei libere!

Şi mai departe, ca răspuns dat cuiva care mă acuza că spun “prizonieri”:

Nu am spus prizonieri în sensul peiorativ. Ştiu că atunci, în comunism, EUROPA LIBERĂ era un fel de fereastră spre lume, acum însă ar trebui să avem alte ferestre deschise şi nu e vina noastră, a “prizonierilor”, că nu le avem. Eu cred că libertatea şi demnitatea sunt coordonate fundamentale şi pentru conştiinţa individuală şi pt cea naţională, dar, aşa cum vedeţi, ceea ce se întâmplă azi în România ne face să ne simţim prizonierii unui dureros abuz asupra conştiintei noastre, afectată tocmai în coordonatele ei fundamentale, libertatea şi demnitatea!

1 Comment »

 1. BASESCU A OPRIT ANCHETA SRI, CARE PUTEA DESCONSPIRA PE AGENTUL RUS VLADIMIR TISMANEANU. !
  -infiltrarea lui Tismaneanu la Europa Libera
  – infiltrarea in Diaspora americana
  Serialul meu intitulat ” Desconspirarea spionului rosu Volodya Tismanetsky ” se bucura de atentia asteptata, Primesc zilnic comentarii, documente
  si incurajari. Am primit astfel un numar de mesaje din partea unor ofiteri ai servicilor de informatii care sunt ingrijorati de “conspiratia tacerii” in vederea acoperiirii adevarului . Iata unul primit in cursul zilei de azi :

  Domnule Horvath
  Nimeni din cadrul serviciilor romanesti contesta faptul ca Vladimir Tismaneanu este un spion al strain infiltrat in Romania. Exista numeroase inregistrari si documente in aceasta privinta.
  Serviciile au luat cunostinta de semnalele CIA directe si indirecte ,in legatura cu activarea reteli NKVD dupa revolutie. Intalnirea secreta in 1990 intre KGB Chief Evghenii Primakov si Magureanu sef SIE a fost semnalul reactivarii retelei ruse din Romania
  Ca urmare a memoriul dumneavoastra, SIE a deschis o ancheta oficiala
  in cazul Tismaneanu. Un raport de informare preliminar a fost trimis Presedintelui Basescu. Acesta informa printe altele :
  ” Dumitru Mazilu (singurul om de incredere al americanilor la acea vreme) in 1990, cu ocazia unei vizite oficiale la Washington in calitate de prim-vicepresedinte CPUN (sau cum se numea) l-a denuntat pe T ca fiind trimis si legendat de aripa cominternista pt actiuni de intoxicare, dezinformare, atacuri coordonate impotriva adevaratilor oponenti ai comunismului-destinatia Washington. ) Dupa 89 protectia principala la Buc a luit T a fost Magureanu, In perioada 90-96 au auvut loc 16 intilniri monitorizate intre T si M. Un alt sustinator crucial al lui t la Buc si la Wash in perioada 88-93 a fost seful statiei CIA la Buc, Harold Nicholson, arestat in 96 pt spionaj in favoarea sovieticilor.
  In ancheta seful statiei CIA din Buc a dezvalui intreaga retea rusa activand in Romania “Agentul Volodea” era seful retejei de infiltrare a diasporei si a altor activitati in SUA.
  Materialul a fost respins de Basescu fara nici o explicatie.
  Va doresc succes. Deasemenea va asigur ca marea majoritate a celor care lucreaza in serviciului nostru, apreciaza efortul dumneavoastra.
  G.J.- Serviciul Roman de Informatii.
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/
  PS CITITI PE BLOGUL MEU SERIALUL DE 12 ARTICOLE- DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU TISMANEANU.

  Comment by rhorvath — March 28, 2010 @ 8:01 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: