MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

March 7, 2010

UN CRIN APROAPE REGAL!

Filed under: Uncategorized — Maria Barbu @ 4:37 pm

Sincer, nu mă pot abţine să nu observ că, din punct de vedere simbolic, crinul va rămâne etern simbolul regalităţii. Iar Crin Antonescu, trebuie să  recunoaştem, chiar are nişte calităţi cu totul ieşite din comun pentru un lider politic din România de azi.

În primul rând, dacă tot vorbim de simbolistică regală, Crin Antonescu are înalta nobleţe aristocratică a unui om de caracter! Ceea ce este nu numai detestabil pentru pedeliştii lui T B, dar chiar şi pentru unii pesedişti ori chiar penelişti! Si periculos! DAR PENTRU ROMANIA ESTE BENEFIC! Crin Antonescu are puterea şi curajul de a spune adevărul, de aceea a şi reuşit să schimbe conţinutul electoratului din campania prezidenţială.

Aristocraţia lui Crin se dovedeşte şi în marea lui vocaţie retorică, pentru că numai plebeii cred că trebuie să răcnească sau să spună porcoşenii ca să fie pe placul poporului. Crin Antonescu are un verb atât de elegant, dar extrem de fîn şi de ascuţit, încât l-a putut executa pe Cataramă în public, asemenea acelui maestru samurai care-i taie capul adversarului cu atâta măiestrie încât acela nu află ce i s-a întâmplat decât atunci când face reverenţă şi ţeasta i se rostogoleşte pe jos!

Cei care spuneau despre Crin că e doar o poză au aflat la congres că e o adevărată Figură, ceea ce e foarte rar pe la noi şi chiar prin lume. Îmi place că a căpătat evident Putere, că ştie să-şi gestioneze autoritatea , cu acea nobleţe care te duce cu gândul la mâna unui prinţ, ale cărui degete de oţel sunt acoperite de o superbă mănuşă de catifea. Cu blazon, desigur!

8 Comments »

 1. FELICITARI ! BRAVO CRIN !

   Ambasada Japoniei in Romania 8th Floor, America House East Wing, Sos. Nicolae Titulescu, Nr.4-8. Sector 1, Bucuresti, Romania.
  IN ATENTIA
  Dl. Ambasador Natsuo AMEMIYA
  Ambasada Japoniei in Romania
  在ルーマニア日本国大使館 NOTA INFORMATIVA:
  PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU VA FACE O VIZITA OFICIALA IN JAPONIA IN PERIOADA 9-11 MARTIE.  PROFITAND DE ACEASTA OCAZIE SOTIA MEA KIYOKO HORVATH , FOTOGRAF JAPONEZ, AI VA PREDA ACEASTA SCRISOARE.  ROBERT HORVATH  CINEAST SUA.
                           DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
   VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII  ROMANE  DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
  ( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL” DARIE”  DIN TOKIO. UN MICROFON SUB MASA ! )
  Totul a inceput a inceput pe GINZA la un restaurant al securitatii Romane in capitala Japonei. Fara sa stiu acest lucru ne-am deplasat acolo acum doua seri cu un grup de prieteni. Scopul a fost petrecerea intr-o atmosfera romaneasca si punerea la punct a unui tur al Transilvaniei, urmand sa anunt familia mea din Romania de aceasta intentie.
La un moment dat vorbindu-se despre Ceausecu un prieten ( un important sculptor japonez ), facand o gluma a intrebat daca nu avem sub masa plasat un microfon. Si intradevar spre stupefactia generala gluma a devenit realitate. Sub masa era intradevar un microfon, conform unei tradiiti vechii ce pare de neschimbat chiar de o revolutie.
Am devenit atenta analizand cu atentie fetele de la alte mese. Datorita meseriei de fotograf posed o memorie vizuala excelenta. Nu dupa mult timp la un bar unde ne-am dus cu tot grupul, am recunoscut un individ care fusese la ‘” DARIE ”
Simtind ca sunt urmarita ca la New York ( Studioul este tinut sub observatie neintrerupt, …..au fost doua spargeri cosecutive etc ) am anuntat discret politia. A doua o zi o alta persoana care ma urmarea a fost retIinuta de politie. Persoana “retinuta” ,un cetatean japonez a inceput sa vorbeasca. Se pare ca are multe de spus. Eu voi posta amanunte despre acest caz care incepe sa preocupe media japoneza pe http://devanewyork.blogspot.com/
Concluzia cazului se regaseste in titlul acestui comentariu. In decursul vizitei dumneavoastra voi face cunoscut mediei japoneze acest caz. Sa va fie rusine !
   KIYOKO HORVATH OSAKA JAPAN   Foreign Press Center Japan
  6F Nippon Press Center Building

  Comment by rhorvath — March 7, 2010 @ 10:10 pm

 2. Doooamna Mariaaaa!!!

  Comment by stinjenel olaru — March 7, 2010 @ 11:19 pm

 3. La multi ani si o primavara minunata!

  Comment by theodora0303 — March 8, 2010 @ 9:59 am

 4. Lucrurile continua sa fie normale, in PNL. Si sper ca acest lucru se va simti cat de curand. La multi ani, draga mea Maria!

  Comment by teonegura — March 8, 2010 @ 1:46 pm

 5. La Multi Ani!!!

  Comment by Sibilla — March 8, 2010 @ 8:34 pm

 6. @Teo,

  daca in scurta campanie prezidentiala Crin a reusit sa adune un asemenea capital de incredere incat sa-l faca pe Geoana sa iasa presedinte, – asta in adevarul lucrurilor, nu in farsa portocalie!- inseamna ca exista tpate sansele ca in viitor sa poata face mult mai mult!

  Comment by Maria Barbu — March 8, 2010 @ 8:38 pm

 7. @Teodora,

  multumesc la fel!

  Comment by Maria Barbu — March 8, 2010 @ 8:38 pm

 8. @Sibilla,

  dragostea mea! LA MULTI ANI!

  Comment by Maria Barbu — March 12, 2010 @ 11:08 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: