MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

February 21, 2010

CONGRESUL PSD – geneza politica!

Filed under: Uncategorized — Maria Barbu @ 10:44 am

Stiu c-am promis sa nu mai scriu despre politica, dar Congresul PSD de ieri a fost cu adevarat extraordinar, cu adevarat adica pe bune! Adica s-a vazut aproape tot, ca la o radiografie, inclusiv inelul de aur inghitit de Victor Ponta inca dinainte de a intra in scena. S-a vazut incrancenarea si schema jocului, ba chiar l-am  putut admira pe Marele Maestru al ” jocului cu margele de sticla”, Ion Iliescu, jucandu-se de-a Dumnezeu!

A fost o zi ca de Geneza, cu spirit, vointa si noroiul aferent, ca doar nu se poate crea chiar din nimic. Din noroiul acela gros in care aproape ca inotau candidatii, am vazut rasarind alesul, alesul lor! Retrageri spectaculare, aglutinari necesare pentru a da contur si greutate celui ce avea sa apara ca noul Salvator, toata masinaria demiurgicii politice si-a dezvaluit mecanismele, facandu-ne sa stam fascinati si sa urmarim aceasta naratiune “mistica”. Intre Geneza biblica, Star Wars si Matrix, Congresul extraordinar al PSD ne-a oferit un film de exceptie. De fapt un super movie, cu miscare cu tot, ca doar cuvantul movie contine dinamica genezei cinematografice. Sau a genezei politice.

Mi-a placut. Ma bucur ca a iesit la vot Victor Ponta, noul Messia pesedist! Ce va fi mai departe, vom vedea. Oricum, aceasta febra a miscarii, a schimbarii, a re-genezei, sper ca va atinge si molohul pedelist, ca acolo stau serpii impietriti care au transformat lumea edenica, ori cvasiedenica, romaneasca in iadul insuportabil de acum!

Dar, hai sa ne intoarcem la PSD si sa vedem cum, dupa oboseala acestei creatii, mai mult sau mai putin demiurgice, se va face si lumina. FIAT LUX! Ca mi se pare ca , spre deosebire de actiunea biblica, care se petrece deja in lumina, la PSD s-a petrecut la intuneric, dar camera ascunsa, cu raze X, ne-a lasat sa vedem cam tot ceea ce parea ascuns, cam tot ce ar fi putut fi ocultat.

Ceea ce, de fapt, e foarte bine! Macar sa fie cu noroc!

aproape ca inotau candidadtii,

5 Comments »

 1. Din pacate,trebuia sa iasa Cristian Diaconescu,NU “copilul de casa a lui Udrea-Cucos-Basescu,o duminica minunata !

  Comment by octavpelin — February 21, 2010 @ 2:54 pm

 2. Maria,
  daca-i pe asa da-mi si mie cuvantul ca sa-ti omunic spre stiinta si cateva ganduri comunicate si lui AN p blogul dlui:

  1.
  Felicitari Victor Ponta,
  Felicitari Marean Vanghelie,
  Cei doi castigatori ai acestui Congres.
  Fraza epocala a Congresului a emis-o Vanghelie spunand ca spera ca Victor Ponta sa scoata PSD de sub cele doua mari acuze:
  CORUPTIA si COMUNISMUL.
  Bravo Mareane, cu asta m-ai dat gata.Sancta simplicitas!
  De altfel si in 21 decembrie sus pe baricada nu statea Petre Roman si in niciu-un caz Adrian Nastase ci tot niste baieti de baieti ai strazii: Dinca si Dan Iosif
  Ei, asa-i, acesia inconstienti de curajosi apar in momentele de cotitura.
  Acum sa vedem acesta cotitura : fara coruptie si fara comunism.

  2.Daca e sa ma refer la amaratul acela de Diaconescu si la santajul la care a fost supus, constat ca toti care comenteaza se dovedesc cam amatori in ale diversiunii..
  Ganditi-va la ce spun mai jos, dar fara partis pris si lasand deoparte ce dorim sa fie:
  Nici nu stiu sigur ca santajul a fost in favoarea lui Geoana, caci evident alegatorii lui Diaconescu au banuit ca D. este fortat si s-au intors si mai mult contra lui Geoana, plus si altii nehotarati, asa ca poate e o mutare mai subtila, mai profesionista, mai kgbista…
  3. Cat despre Ponta:

  Hopaaa…
  Deja micutul Titulescu se urca pe cai mari caci:
  Dl Ponta are ambitii mari si este dreptul dlui.
  Dlui spune cu aplomb ca regreta ca Basescu nu v-a mai putea candida in 2013 ca sa-l poata avea adversar.
  Acum la cald asta este visul lui de acum incolo.
  L-as fi apreciat daca ar fi spus chiar si nesincer:
  Sper sa-l putem sprijini pe AN ca daca nu sa-si poata lua revansa ptr ca Basescu nu va mai candida dar macar sa duca din nou PSD -ul la presedentie, asa cum eu sper ca o sa-l duc la Guvernare.

  Comment by ion adrian — February 21, 2010 @ 4:00 pm

 3. Da, da, este bine caci : ex oriente lux, ex occidente luxus 🙂 🙂 🙂

  Comment by ion adrian — February 21, 2010 @ 4:01 pm

 4. CANTECUL DE LEBADA AL DEMOGRAFIEI NATIONALE
  ( Trecerea dureroasa si putin lenta de la folclor la manea )
  Pe tot globul traditia cerea ca oamenii bogati sa faca multi copii. Astazi creiatorii valorilor, cei care sau afirmat in societate nu mai fac copii. Clasele sociale mai joase fac o gramada de copii punand in pericol caracterul genetic al societatii. Efectul este general si vizibil.Tarile desvoltate din vest au creiat enorme avantaje pentru familile cu multi copii. Asfel sa ajuns la o industrie de cresterea a copiilor. In USA nasterea unui copil anunta cumpararea……unui nou frigider sau televizor color. Efectul politicii democratice de stanga este evident pe continentul european unde populatia araba va deveni majoritara iar in USA populatia alba nu mai este majoritara.
  Nici unde sitiatia este mai vizibila ca in Romania. In timp ce un roman face un copil, tiganii fac 8. Am facut un film despre tigani , Sunt fascinat de tigani si am
  fost todeauna interesat de cultura lor autentica. Cei cu satra sunt probabili ultimii oameni liberi! Vorbesc cu totul de altceva. Se gasesc fata doua culturi diferite, iar una din cauza exploziei demografice este pe cale de disparitie. Romanii au obiceiul sa inchida ochii sperand ca lucturile se vor aranja de la sine sau cineva din afara va face ceva pentru ei. De data aceasta cand vor deschide ochii …..va fi prea tarziu. Acest blog de exceptie ar putea gazdui o discutie despre acest fenomen socio- demografic, definitiv cel mai important in evolutia viitoare a societatii romanesti.
  Robert Horvath DEVA Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/
  http://devanewyork.blogspot.com/

  Comment by rhorvath — February 22, 2010 @ 2:46 am

 5. Pacat ca nu am pus o miza pentru ca,as fi jurat ca nu dureaza foarte mult. Chiar e bine ca aveti prilejul de a va calca o promisiune ce, oricum ,o veti tine greu.Sau din ce in ce mai greu.Motive?Daca inca nu sunt ,vor apare cu siguranta .In astfel de situatii,cel mai bun este un optimism bine temperat.
  Sa fie intru.n ceas bun !

  spedy/22/02/2010

  Comment by spedy — February 22, 2010 @ 8:31 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: