MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

February 16, 2010

PIRATERIE EROTICĂ

Filed under: Ideal,Poezie — Maria Barbu @ 1:44 am

cu tine am furat, pe mări, tezaure

şi cranii,

am spart în dinţi otrăvuri

şi-am împărţit hoţeşte

şi diamantele şi banii.

acum eşti parcă şchiop şi ochiul tău valid

nu mai e prea măiastru,

iar dinţii auriţi nu-şi mai găsesc

rânjetul larg,

ca al rechinului albastru.

am rămas singură sub steag,

şi mă picură ploaia cu stropul greu

de sânge,

cu zdrenţuita stea lipită-n vârf

şi care parcă plânge.

mi-s oasele subţiri, de nai,

mi-e gura umedă de maci,

nu te găsesc,

deşi te caut,

nu te visez,

deşi mă-mbraci

în venele tale umflate

cum nările de taur.

mi-ai murit şi în gând şi pe punte,

mi-ai lăsat gustul sării

peste sân şi pe frunte,

ceruindu-mă toată.

bob cu bob,

ochi cu ochi,

os cu os.

ca pe-un balot o să te las să cazi ,

peste frânghiile crunte,

căci destinul meu iese azi din ocean

şi se-nalţă stâncos,

mai înalt ca un munte.

7 Comments »

 1. Ami N !!

  Comment by Amy Neagoe — February 16, 2010 @ 12:17 pm

 2. AmiN în limba cea ne-bisericească a iubirii pragmatice şi complete!!

  Comment by Amy Neagoe — February 16, 2010 @ 12:18 pm

 3. O POEZIE PE CARE O RECITESC MEREU DE CATEVA ZILE. ROBERT

  BASESCU TREBUE SA CEARA SCUZE EVREILOR AMERICANI !
  Scrisoare adresata Parlamentului Romaniei
  Aduc la cunostinta dumneavoastra si a opiniei publice un urias scandal care poate avea consecinte dureroase pentru clanul de la putere. Serviciile infiltrate adanc in media romaneasca au reusit pana acest moment sa imbrace evenimentele intr-o totala tacere. Cei interesati in scurtarea mandatului prezidential pot folosi un moment prielnic.
  Acum un an si ceva statul roman a organizat la New York o exozitie Al Queda.
  In centrul acestui eveniment salbatic antisemit se afla ( expozitia este deschsa si astazi ) cetateanul irakian Amwar Ambakhi, artisii romani fiind folositi doar ca diversiune, Vazind din strada ( prin vitrina Galeriei Romania ) pe un perete urias pe o menora evreiasca mazgalit cuvantul FUCK, arborarea zvasticii, tatuarea semnului SS pe umarul unor evreii religiosi , batjocorirea patriahilior din biblie …….am chemat politia americana. Aceasta a descins in miez de noapte la galeria ICR New York. Fotografii despre acest eveniment unic le gasiti pe blogul meu http://devanewyork.blogspot.com/. la articolul EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE ! ULUITOR , INCREDIBIL, SENZATIONAL, DEMENT. Dupa doua saptamani directorul sectiei externe al celei mai puternice organizatii evreiesti ANTI- DEFAMATION LEAGUE , Ionathan Vick ma anuntat telefonic ca ” Dosarul Expozitiei propagandei Al Queda a fost trimis Departamentului de Stat SUA si a Ambasadei americane de la Bucuresti confirmand faptul ca sa trimis un protest guvernului Romaniei. Mentionez ca G. Culian editorul New York Magazin a primit un mesaj similar.
  Lucrurile au intrat in actualitate prin ultimatumul adresat de persoana mea presedintelui Basescu cerand inchiderea acestei manifestari ale urei de rasa , care sfidareaza in continuare a normelor elementare de civilizatie. IN CONSECINTA O ECHIPA SPECIALIZATA IN HATE CRIME A DESCINS LA CLADIREA DIPLOMATICA A ROMANIEI LUAND NOI PROBE IERI SEARA.
  Surprinzator dar nu intamplator evreii romani rup si ei tacerea protestand impotriva Expozitiei ICR al carui Presedinte de onoare este Traian Basescu. Postez pe blogul meu editorialul protest al ziarului Comunitatii Evreiesti din Romania. Atentionez ca prima data un ziar sau revista din Romania mentioneaza protestul Anti Defamation League .
  Tinand seama ca aceste fapte deosebit de grave manjesc imaginea tarii, va rog
  sa descideti o ancheta parlamentara.
  Robert Horvath DEVA cineast SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

  EVREII ROMANI SPARG TACEREA : BASESCU TREBUE SA CEARA SCUZE EVREILOR AMERICANI !

  Incapatanarea lui Patapievici

  La inceput totul parea o gluma. O zvastica pe crupa unui ponei-jucarie, la expozitia unor artisti romani la New York. Sunt convins ca bravul autor n-ar fi putut expune o asemenea aberatie, eufemistic vorbind, la Bucuresti. Organizatorii de la ICR au crezut ca in America orice este posibil. Este, dar cu o conditie – scandalul sa nu aduca nici un fel de tensiuni etnice, total nedorite.
  Institutul Cultural Roman este condus de Horia Roman Patapievici, care intr-o carte a afirmat despre propriul popor (nu suntem specialisti, dar numele sau are o terminatiune slava, poloneza) ca are ceva scatologic in comportament (a scris chiar ceva mai “tare”).
  O sumedenie de autori din Romania si din lume se intrec in texte cu expresii care mai de care mai “teribile”, referitoare la organele interne, la cele sexuale, la fiziologia omului, notiuni care s-ar regasi cu mai mult folos in cartile de medicina. Pornografia, scatologia (este vorba de excremente) au sanse sa intre cu fruntea sus in literatura, alaturi de mari scrieri si mari scriitori care nu au cum si ce sa mai adauge. Asa s-a intamplat si cu poneiul naravas de la New York.
  Anti Defamation League a considerat ca zvastica nu are ce cauta in spatiul public, dar ambitiosul Patapeivici, intr-o totala lipsa de respect pentru opinia publica si fata de organizatii care apara anumite valori ale demnitatii umane, afirma ca zvastica nu deranja pentru ca nu era pozitionata “pe casa unui evreu si nici pe o sinagoga”, asta daca poneiul insusi nu ar fi fost asa ceva. Gluma (!?) directorului Institutului Cultural Roman merita amendata si credem ca organismele in drept se vor sesiza.
  Patapievici nu este responsabil pentru aparitia poneiului buclucas la New York, dar raspunde pentru incapatanarea de a apara o cauza pierduta. Domnule Patapievici, cel putin scuzele de rigoare ar fi binevenite!
  BORIS MARIAN-MEHR
  Realitatea Evreieasca

  Comment by ROBERT HORVATH NEW YORK — February 16, 2010 @ 7:28 pm

 4. Sarut mana Maria! In sfarsit, dupa renuntarea la fostul blog, te-am regasit (e adevarat, mai tarziu)! Regasesc si aici, aceeasi oaza de liniste si frumusete, de poezie, si uneori, de incrancenare politica, normala, zic eu, la un adevarat simpatizant al social-democratiei! Nu as vrea sa fiu off topic, totusi, ma bucur ca alegerile din PSD s-au terminat, acum, cu forte proaspete, trebuind sa dovedeasca, alaturi de PNL, ca este un adevarat partid de opoziti, pensionarii mai ales, uitandu-se cu speranta la ei. Doamne ajuta!
  P.S. Am actualizat adresa in blogroll!

  Comment by Nea Costache — February 21, 2010 @ 8:29 am

 5. @nea Costache,

  multumesc de vizita si de cuvinte. E mai lumina si mai multa armonie aici, desi am pierdut jumatate din vechiul blog si nu pot spune ca nu-=mi pare rau deloc!

  Comment by Maria Barbu — February 21, 2010 @ 10:23 am

 6. […] Maria Barbu – Să fie îndrăgostit de Poezie aproape ca de mine! […]

  Pingback by Despre bărbaţi « Ioan Usca — February 24, 2010 @ 11:40 am

 7. @Vania,

  zau ca esti tare de tot!

  Comment by Maria Barbu — February 24, 2010 @ 8:17 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: