MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

January 27, 2010

UN COMENTARIU/MESAJ pentru Preşedintele Ion Iliescu

Filed under: Politica,Punct de vedere — Maria Barbu @ 8:00 pm

Stimate Domnule Preşedinte,

în ultimii ani am primit nenumărate injurii doar pentru faptul că mi-am exprimat public admiraţia pentru modelul de lider politic pe care îl reprezentaţi, deşi nu am fost şi nu sunt pesedistă şi nici nu am avut vreodată vreun avantaj de pe urma relaţiei speciale, de respect şi admiraţie, pe care o am cu dumneavoastră. Nu mă miră ce se întâmplă acum în PSD şi nu mă uimeşte nici renegarea dumneavoastră ca preşedinte-fondator al partidului.

De ce nu mă miră? Pentru că am văzut,  încă de când era PSD la putere, jalnica boală a orgoliului şi vanităţii care îi macină pe “€œfruntasii” pesedişti!

Oamenii lui Băsescu sunt poate “securişti profesionişti”, ei nu se trădează pe faţă ci se “omoară” pur şi simplu, sunt o gaşcă cu un anume caracter inexpugnabil, ca o cetate prost desenată, dar foarte solid şi brutal construită. Cred că numai pe distrugere şi sânge vor mai face românii de acum înainte politică, pe o lipsă de scrupule pe care Căpitanul de acum a dovedit că o are şi că e singura formulă câştigatoare. Păcat!

PSD-ul se ruinează sub ochii dumneavoastră, România se ruinează sub conducerea lui Traian Băsescu, iar românilor nu le mai rămâne nici măcar speranţa. Motivul acestui dezastru este unul: dezagregarea morală a politicii româneşti şi a ţării în întregul ei. Să îmi imaginez că dacă în 2004 ar fi câştigat Adrian Năstase prezidenţialele s-ar fi întâmplat altfel€: nu mai pot nici măcar acest exerciţiu de imaginaţie să îl fac. Sau dacă Mircea Geoană ar fi câştigat acum€! Da, poate că de data asta ar fi fost altceva, pentru că se reuşise – cu ajutorul charismei lui Crin Antonescu – o reînviere a speranţei, o coagulare a unor energii politice aproape incredibile în această infectă mocirlă politică românească.

Nu ştiu nici dacă dumneavoastră înşivă mai puteţi face ceva, cred că numai un miracol divin mai poate scoate România din acest iad al putreziciunii şi folosesc intenţionat cuvinte din vocabularul religios, deşi eu nu sunt bigotă, sunt însă cu adevărat credincioasă. Cred în Energia Divină şi nu cedez nici unei magii, mov sau de altă culoare. Magic pentru mine e doar Idealul, pe care această ţară l-a pierdut de mult timp şi mă tem că va mai trece mult până când îl va putea recoagula.

Ştiu însă cu certitudine că voi trăi destul cât să văd acest miracol şi că voi face parte dintre cei care vor participa la reconstrucţia Idealului românesc! Deşi nici măcar dumneavoastră, atunci când aţi avut cum, nu mi-aţi acordat susţinerea şi încrederea pe care aş fi meritat-o.

Va doresc multă putere sufletească şi tărie morală, Domnule Preşedinte!


11 Comments »

 1. Doamna Maria Barbu,cum poate o admiratoare pesedista sa creada intr-o compatibilizare intre partidul domnului Iliescu si cel liberal al lui Crin Antonescu?Unde sunt principiile noastre tovarasesti de am ajuns sa ne ploconim l-alde Orban et.com.?Si de ce folositi cuvinte din vocabularul religios care stiti sigur ca domnului Iliescu nu-i vin prea bine.Mai bine haideti sa ne mobilizam fara liberali(care si-asa o sa se rupa pe grupuri si grupulete)si sa-l votam pe domnul Iliescu in fruntea partidului,care ar trebui sa se cheme din nou PDSR.Cum credeti ca putem sa ne mobilizam?

  Comment by pinturu — January 28, 2010 @ 1:07 am

 2. @dle Pinturu,

  nu am fost si nu sunt o admiratoare a PSD, cred insa ca Romania are prea multi oameni saraci ca sa poata face capitalism salbatic ori mai putin salbatic, fara protectie sociala. Asta nu inseamna ca nu cred cu tarie in doctrina liberala, asa cum a crezut si bunicul meu!

  Comment by Maria Barbu — January 28, 2010 @ 1:15 am

 3. Doamna Maria Barbu ma umiti!Cum adica sunteti liberala?Eu imi puneam sperante mari in mesajul socialist pe care dumneavoastra il puteti trimite in numele nostru al celor multi.Eu nu il vad pe domnul Iliescu impacindu-se cu ideea liberala.Va rog sa va mai ginditi.

  Comment by pinturu — January 28, 2010 @ 7:30 pm

 4. @Pinturu,

  cu ce se impaca dl. Iliescu este problema dansului, nu a mea! Asa incat va rog sa mai scrieti aici numai din generozitate intelectuala, pt ca nu e cazul sa ma tratati ca pe o “camarada”!

  Comment by Maria Barbu — January 28, 2010 @ 10:42 pm

 5. Dragă Maria, parcă m-aş fi adresat eu domnului Ion Iliescu! Total de acord cu cele scrise de tine. 😀

  P.S. Dacă nu spun nimic, asta nu înseamnă că nu citesc toate versurile. Consideră că mă laşi fără cuvinte, da?! 😛

  Comment by SuKăRiT — January 29, 2010 @ 7:38 pm

 6. @SuKaRiT,

  ma bucura ce spui, pentru ca asa se justifica nevoia mea de a formula aceste adevaruri, care nu mai sunt subiective ci devin obiective si cu adevarat valabile. Iti multumesc pentru comentariu.

  Comment by Maria Barbu — January 29, 2010 @ 8:33 pm

 7. EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE !

  ULUITOR, INCREDIBIL,SENZATIONAL, DEMENT !

  Scandalul ICR creiat prin chemarea de catre mine a politiei americane la expozitia din NEW YORK ramane actual. Expozitia este deschisa si azi dupa aproape doi ani. Articolul scris acum doi ani ramane valabil ,cu singura deosebire fiind faptul ca bugetul ICR sa marit cu 4 milioane $ peste bugetul din anul trecut.
Probabil Presedintele de onoare al ICR ,Traian Basescu consindera ca in mijloc de
criza, cand se taie pensile, oamenii sunt dati afara si copii nu au ce manca ,trebue furat mai mult !
DESCHIDETI BLOGUL ROBERT HORVATH-DEVA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  FOTOGRAFII CU POLITISTI AMERICANI DESCINZAND IN MIEZ DE NOAPTE
  LA ICR NEW YORK.

  MANDAT PENTRU ARESTAREA LUI BASESCU LA NEW YORK
Astazi 12 Noiembrie publicatia New York Magazin a spart cenzura. Redactorul Culian , jurnalist al curajului si adevarului a publicat articolul “Morminte la Bucuresti, Menore la la New York”. El desvalue fapte noi, incendiare ,despre scandalul ICR ,New York: Expozitia antisemita nu a fost una romanaeasca, ci una araba. Mana care a desecrat menore manjind, cu sange cuvantul Fuck, este al arabului OMAR MARWAN AMBAKI.( romanii au fost doar decorul si diversiunea).. . Acesta expozitie de si oficial a fost inchisa la 15 August, este deschisa si azi dupa trei luni de zile….probabil pana la intoarcerea presedintelui din Siria …. Rezultatul anchetei americane incepe sa-si faca loc in media americana….. Profanarea mormintelor este legata de desecrarea menorelor…Se profileaza un scandal international….. Culmea ironiei, face ca.Anti Defamation League cea mai puternica asociatie evreiasca , se se afle cu sediul, la doua minute de galeria ICR. Articolul descrie in amanunt, descinderea in noaptea de 29 octombrie a unei unitati speciale in Hate Crime, pentru a lua probe. Faptul ca presedintele Basescu deschide,sponsorizeaza si refuza sa inchida ,un eveniment extremist care promoveaza teroarea si si ura de rasa in mijlocul celui mai mare oras american, la doi pasi de sediul ONU,creiaza o situatue fara precedent. Aceasta provocare cere un raspuns pe masura . Baza penala o reprezinta “plangerea”adresata politiei, in care subsemnatul cer deschidera unei anchete si dezamorsarea unei bombe a terorismului ideologic islamic. Aceast document oficial impreuna cu probele adunate, pun bazele Mandatului de Arestare in U.S., a cetateanului roman Traian Basescu. Copia acestui document ,cu antetul politiei americane si numar de inregistrare sta la dispozitia celor interesati . Robert Horvath Cineast New York 14 noiembrie 2008 ( cititi nymagazin nr 593 )
http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

  Comment by ROBERT HORVATH NEW YORK — January 30, 2010 @ 12:48 am

 8. Bine ai revenit Maria si sper sa nu ma cenzurezi.

  Desigur suntem in total dezacord, dar nu conteaza, vad ca nici tu si nici eu nu avem avantaje.Suntem deci curati. Crezi ca mi-a multumit cineva dupa, ca in 2 decembrie dimineata am livrat stafului de campanie sloganul castigator: Mai bine presedinte jucator decat presedinte jucarie!.Si nici nu m-am asteptat la asa ceva. Invers sa fi fost si ma miram.
  Basescu a facut semn spre cer cand a raspuns cinstit la intrebarea cum a casigat.
  Ei bine, Dumnezeu a fost putin si in sloganul meu dat cu totala buna credinta si fiind convins ca Iliescu are mainile murdare de sange si oricine primeste stafeta acum se pregateste s-o ia din nou AN tot cu sange o ia.
  Nu i-o spun direct ptr ca eu cu el nu pot discuta, nu este un coate goale, ar fi putut fi cineva si este un complice la niste crime care i-au profitat doar lui si gastii care l-a tinut in spate.
  Uite ce am scris poate si cu referire la el, desigur ca cenzurat de prea democratul transparent AN:

  Epitaful unui Consiliu National care, inca in clipa asta, mai traieste prin discursul “social democrat” impaciuitorist comunist Iliescian.

  De ce ar trebui sa aiba Romania social democratie cand nu e in stare sa aiba nici liberalism, nici crestin democratie, nici democratie si nici dictatura ci doar caricaturi ale tuturor acestora sub pulpana carora se fura, se jefuieste si unii din nefericire azi desi mai putin, sug sangele altora, pentru ca asa cum spuneam fericitele conditii in care sa zburde Nicolski ,Roller , Brucan et co, azi nu mai sunt totusi actuale , adica nu mai avem pe grumaz cizma lui Ivan, ci cizma a doi ciobani pusa pe gatul celui de al treilea , lucru cu care nu putem lupta cat nu o sa ne schimbe cineva de “sus” conditia bicisnica.

  Despre atmosfera a scris excelent si foarte pe scurt Mihnea Georgescu,un mare admirator al lui Iliescu-Nastase dar si regele mistocarilor in acelasi timp:
  Mihnea Georgescu spune foarte candid, la AN blog :
  februarie 4, 2010 la 3:48 pm
  Ce sală este aceasta? Pare impozantă…

  Comentariul meu: asa se pare, ca era o sala frumoasa, adica in afara de Iliescu care credea in ce spune si care era aplaudat fara sa fie si ascultat, restul sunt ce stim ca este politica romaneasca, o adunatura de preaslinosi oportunisti, pentru care ideologia este de tipul “ubi bene…” asadar fara ideologie sau cu ideologia buzunarului propriu comuna cu cea a mafiotilor care cand te impusca spun ca o scuza : “aaa, nimic personal, doar afaceri”
  Asa ca, evident ce puteai spune “dragut” despre eveniment, decat ce a spus Mihnea?

  PS. Este insa mult mai jalnic, mult mai trist, sa vezi ca sunt si oameni inteligenti care poate ca au avut si un crez ideologic in slujba caruia sau pus, dar care trecand prin viata si-au irosit inteligenta punand-o in slujba unui alt dicton mai pericuilos decat cel de sus si anume:
  “aaa, nimic personal, doar ideologic, doar politic” , distrugand astfel sau participand la distrugerea a mai tot ce a avut mai bun acest popor.
  Acestia nu au inteles in setea lor de putere ca trebuie sa dea un raspuns pozitiv la intrebarea de dupa parcurgerea scarii cu trei trepte pe care am invocat-o aici dar probabil ca depasea un anume nivel de intelegere, si anume;
  puterea se cucereste (in democratie demmocratic ) , se pastreaza si se exercita.
  Intrebarea care trebuie sa si-o puna acest cautator al Graalului politic este : in ce scop si daca raspunsul este pentru ea pentru a o avea atunci esueaza lamentabil, si cum va aplica in acelasi timp nelimitativ preceptul ca scopil scuza mijloacele , va ajunge in situatia ca isi va perverti isi va distruge inteligenta intrand sub imperiul fricii de pedeapsa pe care constiinta o stie justa iar inteligenta se perverteste cum spuneam in incercarea zadarnica de ajustifica crimele comise in fata constiintei si a scopului care din meschin si egoist este transformat intr-un fals interior in care va crede si cel schzofrenizat si paranictizad astfel.
  Fata de acesti nefericiti ce poti resimti inafara de mila amestecata cu dispret?
  Si de aceea cu ei, eu mi-am jurat sa nu am nici-un contact niciodata, folosind astfel canale indirecte pentru a le comunica acest disptet si mila ce mi-o trezesc .
  Eu unul nu vreau sa-i vad neaparat in fata plutonului de executie, caci frica si autosiluirea de inteligenta si de constiinta la care procedeaza este o pedeapsa mai mare decat curmarea tuturor acestora…
  Dupa o asemenea tirada s-ar spune: dixit et salvavi animam meam.

  PS Si o postare deasemeni cenzurata pe un fir unde AN critica indulgentele acordate de Basescu si PDL:
  ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.
  februarie 4, 2010 la 12:17 am
  Dar indulgente pentru agentii Moscovei unde se dau? Si in acest sens o intrebare naiva la care poate ca aveti raspuns:
  In seara asta, la B1, in continuarea emisiunilor despre decembrie 1989, Grigore Cartianu, foarte curajos sa infrunte Moscova, a spus ca in 1989 in Romania, puterea a fost cucerita de agentii Moscovei.
  Cel putin in privinta lui Militaru nu greseste, dar ceilalti agenti care au luat puterea care or fi fost?

  Comment by ion adrian — February 6, 2010 @ 8:13 pm

 9. PS. Dupa ce acea postare de mai sus cenzurata la AN a stat la moderare din 4 februarie azi am vazut ca este acolo la citit(adica de fapt la necitit) in mijlocul firului drept care i-am scris Manuelei cele de mai jos care constituie un comentariu despre o maniera insidioasa de cenzurare:

  ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

  februarie 7, 2010 la 2:15 pm
  @Manuela,
  Multumesc ca ai lasat-o la necitit in cele din urma, caci inafara de mine care ma ostenesc sa studiez psihologia virtualului, cine crezi ca mai vine aici dupa atatea zile sa citeasca ce am scris eu.
  Dar ptr istorie da bine . Va constitui o dovada imbatabila ca nu s-a banat acel text.
  Oricum, precum si eu tin la istorie, nu ma deranjeaza ca “eroii neamului” sau mai modest, ca altfel il depasesc pe Mihnea, “personalitatile politice”, sa rezulte mai frumosi decat erau ei in realitate.
  O zi de duminica in continuare, placuta.

  PS. Desigur ca si tie aceiasi urare sincera ca si Manuelei pe care nu pot fi suparat 🙂

  Comment by ion adrian — February 7, 2010 @ 2:46 pm

 10. Si un mesaj mai de demult:

  Mi-a trimis un prieten acest testament pe care marturisesc ca nu-l cunosteam. Merita citit de toti romanii si mai ales de cei care vor sa pretinda ca binemerita de la tara si ca ea, tara, ar trebui sa le dea increderea de a se ocupa de ea:

  http://www.antidotul.ro/2279/testamentul-regelui-carol-i.html

  Comment by ion adrian — February 7, 2010 @ 4:22 pm

 11. Sper sa iei la cunostinta acest text care desi nu mai faci politica cred ca te va interesa.
  Acum pot sa spun si eu, dar nu ca o scuza facand raul, caci nu fac nimic rau: nu e nimic personal ci doar ideologie 🙂

  Spre stiinta Ioan Mircea Pascu, Miron Mitrea , Cristian Diaconescu

  Chiar daca dl AN nu-l va scoate de la moderare sau chiar daca il va scoate doresc sa primiti de la mine acest text care cred ca va trebui sa primeasca raspuns:

  ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

  februarie 8, 2010 la 10:38 am
  Dle AN nu mai puteti s-o scaldati ideologic si eu aduceti-va aminte v-am intrebat la inceputul activitatii mele pe acest blog care este pozitia dv fata de marxism, ca fata de leninism nu miera teama ca n-o sa-l deazavuati.
  Intrebarea era pusa in contextul pacatului original al revolutiei noastre anticomuniste si anume prima declaratie ideologica a lui Ion Iliescu in care il acuza pe Ceausescu ca nu a fost un comunist adevarat ca a intinat idealurile nobile….
  Ati scaldat-o atunci cu raspunsul in doi peri.
  Acum nu va mai las dupa cele spuse de Iliescu la CN si dupa ce-l citesc si pe Tismaneanu care la rugaminitile unora, a inteles mai demult ca trebuie sa se delimenteze de tot ce a fost comunism, incepand cu sursele acestuia adica marxismul si asa zisul socialism -stiintific.
  El s-a delimitat, dvs nu!
  Asa ca transcriu mai jos reactia dlui Tismaneanu la aceste sustineri de la CN:

  Mă întreb cine este mai înstrăinat de realitate – Mircea Geoană sau Ion Iliescu?

  Primul, cu ale sale viziuni despre forţele paranormale, al doilea, patronul său din umbră, recidivând pe linia “nobilelor idealuri” pe care le-ar fi trădat un Stalin ori un Ceauşescu? Ambii par să fie ostaticii unor năluciri, dispuşi să ignore evidenţele empirice în numele unor pulsiuni de-a dreptul iraţionale. Înfeudaţi fixaţiilor şi frustrărilor auto-devorante, cei doi lideri pesedişti şi-au pierdut instinctele pragmatice. Pentru că numai astfel ne putem explica interpretarea elucubrantă a revoluţiilor din 1989 de către Ion Iliescu.

  Una este să crezi anumite lucruri absurde, alta să le proclami public, cu o teribilă, jenantă autosuficienţă. Teza lui Iliescu, similară aserţiunilor unui Mark Tkaciuk, ideologul Partidului Comu niştilor din Republica Moldova, este că sta linismul ar fi o „degenerare”, o „deformare”, o „denaturare” a unui comunism originar impregnat de idealuri umaniste. În acest sens, stalinismul poate fi condamnat pentru că „a întinat” comunismul. Criminalitatea sa a fost de fapt una accidentală, nicidecum legată de natura intrinsec despotică a ideologiei radicale de stânga.

  Sunt de fapt tezele grupurilor de opoziţie din partidul bolşevic în anii ‘20, ideile lui Troţki pentru care impulsul iniţial al revoluţiei din octombrie 1917 a fost unul emancipator. Or, mai aproape de timpurile noastre, este vorba de iluzia hruşciovistă. Ceea ce uită Ion Iliescu este că bolşevismul conţine sămânţa barbariei totalitare în chiar proiectul său fondator. Lenin, Buharin, Stalin şi Troţki au fost militanţi şi ideologi marxişti, ca şi Mao, Castro sau Che Guevara.

  Într-un interviu acordat recent unui cotidian central, preşedintele de onoare al PSD afirmă că „… stalinismul nu poate fi considerat orientare de stânga. Socialismul de tip sovietic a fost de fapt, în esenţa lui, un capitalism de stat cu ambalaj socialist. Revoluţia din 1989 a fost nu o revoluţie antisocialistă, nu de dreapta, dreapta n-a fost prezentă. Cine a fost factorul motor în Revoluţie? Păi, comuniştii. Membrii de partid au fost majoritatea celor prezenţi în acest proces. Factorul social de bază – muncitorimea”.

  Iliescu uită convenabil să menţioneze mişcarea disidentă din Europa Centrală şi de Est. El omite în întregime rolul societăţii civile în prăbuşirea comunismului. Pentru Ion Iliescu, schimbarea istorică din 1989 rămâne opera proletariatul, agentul istoric mesianic al dogmei pe care fostul şef al propagandei comuniste a interiorizat-o până la saturaţie: marxism-leninismul.

  De fapt, Iliescu este chiar mai virulent anticapitalist decât atâţia nostalgici ai unui “marxism luminat” ori ai “comunismului cu chip uman”. Dacă neo-leniniştii zizekieni prezintă stalinismul drept o degenerare a comunismului, Iliescu sugerează că este vorba de o formă degenerată de capitalism. Aşadar, în ultimă analiză, tot capitalismul este vinovat.

  La două decenii după ce l-a tratat pe Corneliu Coposu drept un neavenit, refuzând în perseverentă tradiţie leninistă să accepte pluralismul politic, Ion Iliescu continuă să întreţină mitologiile extenuate ale unei stângi falimentare. Pozând în superdemocrat, omul responsabil pentru confiscarea revoluţiei de către nomenklatură şi pentru mineriade îl atacă pe Traian Băsescu, recurgând la aceleaşi poncifuri găunoase precum Adrian Severin : „Tendinţele şi tentaţiile totalitariste ale şefului statului apar ca un pericol, ca şi încercarea de a slăbi celelalte verigi ale statului, în primul rând a parlamentului”.

  Este într-adevăr culmea tupeului ca Ion Iliescu să reproşeze altcuiva “tendinţe totalitariste”. Mai lipseşte să-l auzim pe Vadim Tudor acuzându-l pe Traian Băsescu de “şovinism” şi “xenofobie”. Avem de-a face cu un truism: Iliescu nu a iubit şi nu va iubi vreodată stânga democratică.

  Singurul marxism aplicat în realitate a fost cel de tip bolşevic.

  Socialismul anti-autoritar, al unor Léon Blum, Titel Petrescu, Guy Mollet ori François Mitterrand, a respins categoric cultul marxist al violenţei sociale, experimentul totalitar leninist, mistica revoluţiei apocaliptice şi a denunţat dogmele luptei de clasă şi ale dictaturii proletariatului.

  Socialismul din Europa de Est nu avea nimic de-a face cu principiile social-democraţiei moderate formulate ca reacţie la puciul leninist din 1917. În egală masură, revoluţiile din 1989 au fost antisocialiste în sensul respingerii colectivismului oligarhic-etatist şi a minciunii instituţionalizate. Revoluţiile din 1989 au repudiat monolitismul ideologic, pretenţiile hegemonice ale birocraţiei de partid, modelul dezastruos al economiei de comandă, himerele propagandistice întemeiate pe pretinsul “rol conducător al clasei muncitoare”.

  Lovitura de graţie aplicată socialismului marxist a fost dată de muncitorii polonezi care au preferat comandamentele religiei creştine şi valorile liberale mirajului ideologic al unui comunism poliţienesc. A susţine, precum Ion Iliescu, că membrii PCR, în calitate de comunişti, au condus Revoluţia din decembrie 1989, ţine de-acum de zona paranormalului, a unei desfigurări aiuritoare a realităţii istorice.

  Nota mea:
  Va scriu acestea azi cand am auzit la RFI ca in Franta(unde altundeva sunt atatia idioti dispusi sa inghita idealisme de doi bani si criminale?) este o mare recrudescenta a marxismului ca face din nou succes Manifestul Partidului Comunist si eronata teorie marxista a plusvalorii si a repartitiei sociale corecte.
  Cred ca de aceea este necesar sa spuna clar PSD ce fel de social democratie doreste ce face el cu Manifestul si cu Stafia comunismului deasupra lumii

  Si sa fie clar, ca intemeietor al Ordinului cavaleresc al Caii a treia, afirm ca nu dinspre marxism pleaca acesta, ci dinspre oranduirea cea mai aproape in mod concret de ce propune lumii aceasta cale, si care asa cum au spus-o multi este cea mai buna cunoscuta pana acum de omenire , capitalismul evoluat, democratic, din tarile desvoltate ale lumii.

  Comment by ion adrian — February 8, 2010 @ 11:40 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: