MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

June 19, 2008

MELANCOLIE

Filed under: Ideal — Maria Barbu @ 1:22 am

Undeva, in adancul cel mai adanc al sufletului nostru, exista o raza divina, care ne face sa vedem Adevarul-adevarat si sa intelegem Frumosul si Binele.

Daca in lupta noastra cu realitatea mica, cu aceasta realitate a existentei, ne simtim la un moment dat coplesiti de povara unor momente, atunci trebuie doar sa invocam acea Raza, si totul se va lumina.

Dar, daca in adanc este acea raza, de ce ne obsedeaza intr-atat Inaltul? Pentru ca raza aceea din noi vine din Inaltul Divin, din acea sursa de energie si lumina pe care o numim Dumnezeu!

18 Comments »

 1. Bravo Maria!
  Un bun crestin asa gandeste si nu-si pierde increderea. Poate ca toate aceste lucruri sunt incercari ca de iubit ne iubeste cu siguranta!

  Comment by mirelateodorescu — June 19, 2008 @ 9:08 am

 2. Dragă Maria,

  Optimismul tău mă copleşeşte. Dar asta e valabil doar pentru Cei Aleşi, cum eşti şi tu şi eu… mă bucur că ai astfel de trăiri dar şi putinţa de a le exprima fără restricţii interioare. Harul tău poetic se împleteşte aici, şi nu doar aici, cu harul tău profetic.

  Comment by Mihnea Georgescu — June 19, 2008 @ 11:02 am

 3. Fiindca m-ai invitat ma intorc dar eu unul nu ma mai implic neintrebat in nici-un comentariu politic, pentru asta este blogul lui AN, aici se mai petrec si altele care de fapt pe mine ma preocupa mai mult. Chiar nici macar nu voi deschide firele care mi se vor paea ca miros a opinii politice…

  Nu am certitudinea ca ce spui tu exista chiar la toti cei ce nasc sub specia homo sapiens sapiens sau daca exista poate ca este ingropat sb tone si straturi groase de intuneric, invidie, rautate, egoism dus pana la ura viscerala fata de alteritate etc,etc.
  Desigur ca acea monada este nu poate fi altfel decat de esenta divina si deci numai in raport real cu Divinitate putem spera sa o aducem putin spre lumina, ea fiind de fapt lumina necreeata.

  Comment by ion adrian — June 19, 2008 @ 12:26 pm

 4. @Mirela,

  eu sunt crestina, adica sunt botezata crestineste, dar convingerile mele spirituale sunt dincolo de crestinism cred. Il inglobeaza la fel cum se intampla si cu alte sfere spirituale.

  Comment by Maria Barbu — June 19, 2008 @ 8:53 pm

 5. @Mihnea,

  te pricepi grozav sa faci placere cuiva! E si asta un dar, iar cuvintele tale isi ating scopul, ceea ce este remarcabil!

  Comment by Maria Barbu — June 19, 2008 @ 8:54 pm

 6. @Ion,

  bine ai revenit. Imi face o nespusa bucurie prezenta ta aici, iar daca discutiile noastre pe teme politice ne pot crea vreo amaraciune, le putem evita cu eleganta. E cel mai bine asa.

  Cat despre Divinitatea din noi… ea exista in fiecare om, doar ca in doze diferite!

  Comment by Maria Barbu — June 19, 2008 @ 8:56 pm

 7. mario
  nu vreau sa comentez din spirit de fronda pt ca te-ai alaturat lu’ madam cretzu, mihnea turcitu’ si victor ciutacur la cenzura folositoare partidului unic si monolit, de altfel nici nu vreau sa publici acest comentariu, am vrut doar sa stii ca m-am cam plictisit de istericalele voastre privind necesitatea protejarii idolilor vostri de lut adelu si nea nelu, desi ei stiu ca de aia au intrat in politica pt a fi criticati si examinati de marele public, dar tu si cei mai sus mentionati nu o sa intelegi niciodata asta…cenzurati cenzurati si iar cenzurati

  Comment by neinfectat de comunism — June 19, 2008 @ 9:03 pm

 8. @neinfectat,

  dar daca iti promit ca nu te mai cenzurez niciodata vei scrie si tu mai frumos? Poti sa fii oricat de critic, te rog sa ma crezi ca nu ma deranjeaza deloc asta, dar ai unele chestii de o vulgaritate politica nepotrivita tie. Sigur ca toti liderii politici merita si criticati, sau, mai ales criticati, si ei stiu la ce se expun din momentul in care intra in arena. Nu e problema mea sa apar neaparat pe cineva, ci sa imi mentin echilibrul si armonia. Daca accepti asta, esti oricand si cu orice comentariu binevenit aici, mai ales ca stii parerea mea despre tine.

  Comment by Maria Barbu — June 19, 2008 @ 9:24 pm

 9. Minunata expunerea! Este greu drumul pana la Cel Suprem cand uitam ca religia este doar o cale si suntem plamaditi din acelas aluat, indiferent de confesiune.

  Comment by omu' — June 19, 2008 @ 9:28 pm

 10. Asa este, Omule, asa este!

  Comment by Maria Barbu — June 19, 2008 @ 9:35 pm

 11. Nu de putine ori cad in aceasta transa,in aceasta stare, launtrica as spune eu, care-mi
  cuprinde toate simtamintele si patrunde fara frica de a-mi face rau,si-atunci ma regasesc pe mine,alaturi de cei dragi,iar RUGA mea adresata Lui e ne-ndestulatoare.Cat de slabi suntem si vulnerabili in acelasi timp in asta lume dar credinta in El ne face puternici, increzatori in noi. Comunicam cu El, fara sa constientizam acest lucru,Al iubim, pentru ca ne iubeste. Iubim,pentru ca asa ne cere. Si iata! ce stare suprema creata intr-un anumit loc,la un moment dat in EUL nostru.
  Imi este frica de puterea Lui nemarginita si-L rog sa ma ierte cand gresesc, sa-mi indrepte pasii, sa-mi arate calea si-mi sa-mi dea puterea de-a IERTA!
  Iar tie,prietena mea si-a tuturor, iti MULTUMESC!

  Comment by Paul — June 20, 2008 @ 12:39 am

 12. La 1:22 a.m ai postat acest subiect???!!!

  Comment by Paul — June 20, 2008 @ 12:54 am

 13. Dumnezeu este iubire si El este in toate, Dumnezeu este Lumina, este iertare, este adevar, este bine…in noi este deci Lumina, acea raza divina, de noi depinde sa o tinem aprinsa 🙂
  Sunt din pacate tot mai multi ceai care, fie uita sa intretina focul aprins al Luminii, adica uita a mai fi oameni, sau, sting Lumina cu bunastiinta, amagiti de ispite si slujind forte ale intunericului, sunt acei ” neoameni “…
  Dar, cel care crede cu tarie in Dumnezeu, nu in compas, nu poate fi invins de nimeni, Lumina mereu ii va pazi sufletul si-l va pastra neintinat…
  Felicitari Maria Barbu, cu adevarat e adevarat !
  pretuire,
  Sibilla
  @Mihnea druje, cei Alesi, sunt in cea mai mare parte oameni simpli, curati cu sufletul si duhul, nu trebuie sa-i cautam pe Alesi numai intre ” alesii la un moment dat “, sa nu facem confuzie, Alesii lui Dumnezeu nu au nimic in comun cu cei care aleg puterea, banul, influenta, etc… am simtit nevoia sa-ti zic asta, in felul meu direct, cu riscul ca ma vei alinta iar ” pioasa Sibilla “… fara suparare druje Mihnea, nu noi stim, nu noi decidem cine , care sunt Alesii, daca te referi insa la cu totul altceva, in stilul tau ghidus, atunci da, esti tu insuti un Ales de care eu umila de mine nu voi fi never 🙂
  Si MISA se erijeaza in pepiniera de ” alesi “, se erijeaza in Divinitate , fara sorti de izbanda, caci unde nu e Lumina Sfanta nu e nimic, initiatii in tehnici de relaxare, simpatizanti ai ” gandirii pozitive “, din nu stim noi care motive, nu prea respecta macar Cele 10 Porunci, daramite si Legile Belagine… e mai curat si limpede sa zicem : ” sa-mi dea Dumnezeu intelepciune sa primesc Lumina, sa fiu si eu la timpul potrivit, unul din cei Alesi ! “… 🙂
  respecte si pretuire Mihnea, dar nu te iert 😉
  Sibilla

  Comment by sfinx667 — June 20, 2008 @ 1:28 am

 14. @Paul,

  nu stiu daca este o transa, pentru ca atunci poti avea viziuni, ci mai mult o iluminare launtrica.

  Comment by Maria Barbu — June 20, 2008 @ 2:40 am

 15. P.S. De ce te mira ora? Eu sunt o noctambula.

  Comment by Maria Barbu — June 20, 2008 @ 2:42 am

 16. @Sibilla,

  Lumina Divina este in noi toti, si in cei Alesi si in cei mai putin insemnati, dar fiecare om vine in existenta cu alta forta a acestei raze si cu alte aptitudini in a aprinde Lumina launtrica sau, dimpotriva, de a o acoperi!

  Comment by Maria Barbu — June 20, 2008 @ 2:44 am

 17. Este o stare psihica in care ma transpun rupandu-ma de tot ce ma poate influenta din jur, adica hipnotica, ceea ce ma face sa cred
  ca starea mea este mult mai profunda decat a altora. Deci aceasta “transa” si “ambalsamare”
  imi apartin. Nu folosesc cuvintele in necunostiinta de cauza, sunt eu mai putin pregatit decat D-voastra dar…aici,am comentat
  o stare pe care o am uneori. Sa auzim de bine!

  Comment by Paul — June 20, 2008 @ 10:48 am

 18. @Paul,

  sorry ca am uitat pur si simplu sa raspund la acest comment al tau. Este extraordinar sa traiesti stari de mare intensitate spirituala si poti sa le definesti cum crezi tu ca este mai bine. Este absolut ok.

  Comment by Maria Barbu — June 21, 2008 @ 7:46 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: