MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

May 25, 2008

EU SI EXTRATERESTRII!

Filed under: Sa facem lumea mai frumoasa si mai buna,Sinele ascuns — Maria Barbu @ 12:10 am

Exista in fiinta noastra un fel de stargate, o poarta magica prin care pot intra doar cei care au acelasi tip de configuratie interioara cu noi insine, aceeasi capacitate fantastica de a trai si realul si idealul.

Din asemenea intalniri miraculoase se alcatuieste mitologia noastra personala, legendele si eroii care definesc existenta noastra subtila, cea pe care de obicei nu o comunicam oricui, pentru ca nici nu ar intelege.

Suntem facuti dupa chipul si asemanarea Domnului, spune Scriptura! Numai ca eu cred ca doar unii dintre noi sunt asa, in timp ce cei mai multi sunt mai degraba facuti dupa teoria lui Darwin.

Din categoria celor pe care eu ii numesc cu o intentionata naivitate extraterestrii fac parte si eu insami, dar si putinii oameni care pot patrunde prin poarta mea stelara, in sufletul meu!

26 Comments »

 1. Ai vazut? sunt putini cei care sunt pe aceeasi lungime, daca ne gandim la cat de mare e lumea si cu cati oameni interactionam. Dar stii cum se spune, cine seamana se aduna. Adevarata e treaba asta, eu o tot experimentez 😉

  Comment by Oana — May 25, 2008 @ 12:14 am

 2. Oana, ma bucur ca imi dai dreptate!
  Numai ca asemenea intamplari miraculoase, cum este intalnirea cu un extraterestru de acelasi fel cu tine, nu tine nici de exercitiun nici de intentie. Tine de destin. Si de miracol!

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 12:23 am

 3. Eu nu stiu ce sa cred despre subiectul asta … tu sigur vii din extraterestii 😆 dar altii …
  Nu stiu, chiar m-ai luat prin surprindere cu subiectul asta. Da de gandit.

  Comment by Dana — May 25, 2008 @ 12:48 am

 4. Asa e, Dana! dar am mai declarat si altadata ca nu ma simt din aceeasi specie cu cei mai multi dintre locuitorii umani ai acestei planete!

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 12:56 am

 5. Total de acord cu tine Maria,desi trebuie sa spun ca e putin elitist sa zic ca unii dintre noi fac parte dintr-o specie aparte fata de locuitorii umani ai acestei planete.Cu toate acestea,ma regasesc in ceea ce ai scris,de fapt cred ca de aceea este si asa de greu sa fim intelesi uneori tocmai din cauza acestei porti intime,magice ce ne face atat de complexi,cel putin pe unii dintre noi. 😛

  Comment by lex — May 25, 2008 @ 1:23 am

 6. Da, Lex, tu ai decodificat si ai inteles ca ma refer, metaforic!, la aceasta specie aparte, Artistii, si la cei f putini, care comunica Adevarul!

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 1:27 am

 7. Dragă Maria,

  Normal că faci parte dintre Cei Aleşi. Am ştiut-o de la bun început… Despre Imago Dei câte nu ar fi de spus… cred că aş putea face un articol pe tema asta… Mai bine îl scriu aici, că e un blog mai serios ca al meu.

  Sigur, există, fundamental, două tipuri de umanitate: Massemensch, omul-masă, sau omul inferior şi noi, Cei Aleşi, care suntem chemaţi să îi conducem pe cei de jos. Aici stă şi taina alegerii divine, pentru că alegerea este în vederea conducerii, a leadershipului, cum îţi place ţie să spui. Fireşte, ne referim la conducerea autentică, nu la surogatele ei democratice.

  Dumnezeu, Principiul Unic, manifestându-se prin Creaţie şi Providenţă, după tradiţia iudaică, noi, care suntem purtători de dumnezeire (ca şi chip, sau structură), suntem chemaţi să conducem. Aici avem promisiunile biblice făcute poporului Ales Israel: “Vei fii cap, nu coadă…” Ce să ne mai ascundem, ăsta e Adevărul.

  Felicitări pentru curajul de a-ţi vădi adevărata faţă, Maria… 🙂 Oops, “adevăratul Chip”…

  Eşti periculos de sinceră…

  P.S. Ah, şi nu e elitism aici, dimpotrivă, pentru că Omul Masă este fericit în prostia lui şi ne urăşte, deci nu avem nici o obligaţie morală faţă de el. Moral este să îl Iluminăm noi, dar nu se lasă… deci, ce alternative ne rămân?!

  Moralitatea poate exista doar ca relaţie între persoane de acelaşi tip (rang), altminteri discutăm despre război sau milă. Şi ambele nu ţin de moralitate, ci de “depăşirea” ei.

  Comment by Mihnea Georgescu — May 25, 2008 @ 8:24 am

 8. Frumos text! Dar, din pricina febrei fiind azi redus la starea de simplu biped, nu mă hazardez într-o disertaţie…

  Comment by Vania — May 25, 2008 @ 8:44 am

 9. @Mihnea,

  Baruch Hashem! Ce ma fac eu cu tine, ca atunci cand incepi sa scoti cuvintele importante, scoti si adevaruri si le arunci, ca pe niste pietre (pretioase!?) peste toti.

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 2:15 pm

 10. @Vania,

  multumesc oricum ca ai citit si ti-a placut! Fa-te repede bine!

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 2:16 pm

 11. @maria
  ce ne facem daca vin extraterestrii in romania si sunt si ei socialisti? sau mai rau neocomunisti? daca pt ei iliescu este mesiah lor pe care il cauta de mii de ani? vor vrea romanii a il dea, pt ai conduce pe “greys” pe calea cea dreapta (de fapt cea stanga)? vor pute traii psd-istii fara farul lor calauzitor? oare mihnea georgescu va putea supravetui traumei separarii de Cel datator de Seva Sinergica Socialista?

  @apropo mihnea, eu incercam sa te ajut ca vad ca esti timid intra-le amorului bloggeresc…de acuma esti pe cont propriu, sa te vad cum o curtezi pe maria fara ajutorul meu…si inca ceva: daca m-as intalni cu adelu’ (adrian nastase, pt socialistii de vita veche)i-as spune in fatza ca e terminat politic si moral pt mine…i-as da sfaturi despre cea mai buna cale spre retragerea din politica,dupa care am merge impreuna la o partida de vanatoare la tzarc….

  Comment by neinfectat de comunism — May 25, 2008 @ 2:19 pm

 12. sa votam presedinte pt romania un extraterestru
  Pt ca trebuie sa avem un presedinte, TREBUIE SA VOTAM pe cel mai acceptabil dintre ei….
  Nu prea avem de ales….Basescu cu populismele sale….Nastase cu impertinenta si hotia sa (sa-i numaram intai oualele!)….Geoana prostancul, fara coloana vertebrala….Becalli ciobanul (la propriu si la figurat!)….vadim iese din discutie pt ca nu capata certificat mintal…. vreo sluga a lui patriciu….????
  Prefer pe unul care sa mai traga de maneca nerusiantul nostru parlament; o adunatura de mafioti care se apara intre ei atunci cand vreunul este bun de dus la puscarie (Nastase, Mitrea Pacuraru)…Sau cand rudele lor sunt bune de inchis (d-na criminala paunescu)….
  Astia sunt….sa ne ferim sa iasa cei mai rai!!!!

  Comment by neinfectat de comunism — May 25, 2008 @ 2:29 pm

 13. Din pacate istoria e prea aproape de noi ca să nu ne doară. Piaţa Universităţii şi mineriadele care ne-au aruncat din nou pe toboganul istoriei nu pot fi uitate atât de repede. Ortacii care au terorizat Capitala, „intelectualii în mină ca să avem lumină“, nu rămân scrise doar în cărţile de istorie, pentru că sunt marcate-n noi. Eu nu sunt stare sa il iert pe iliescu din pacate… Un coleg de-al meu are şi el o pecete iliesciană: o dâră urâtă îi brăzdează ţeasta. L-au confundat minerii cu un intelectual, deşi el era un pârlit de student la Politehnică, care se băga-n seamă, aşa ca opinia publică, cum se face pe la noi. Alţi zeci de mii, dacă nu cumva sute de mii de români care au emigrat la dracu-n praznic pentru o bucată de pâine nu-l au deloc la suflet pe Iliescu.

  Spre deosebire de Bunicuţa, Basescu nu stă la Cotroceni în geam să ude muşcatele, în timp ce alţii jefuiesc ţara precum fanarioţii altădată. Se agită, vorbeşte, acuză. Că lumea nu pricepe că nu poate face altceva şi-l asimilează doar cu unul care numai dă din gură, e o altă problemă.

  Comment by neinfectat de comunism — May 25, 2008 @ 2:51 pm

 14. Mi-a placut mult textul, nu-mi ramane decat sa incantez si eu , vorba Sibillei Erithreea : Zamolxis sa fie cu noi toti !
  Felicitari Maria, ca de obicei teme interesante si care ne invita si inspira la …iz de nemurire 🙂
  O duminica senina pe cerul sufletului tau minunat,
  respecte si pretuire sincera,
  Sibilla

  Comment by sfinx667 — May 25, 2008 @ 2:53 pm

 15. @Neinfectatule,

  mie imi place de tine atunci cand nu iti reciti textele pe care esti obligat sa le postezi, in virtutea nu stiu carei misiuni. Sincer te simpatizez… mai ales ca nu cred o iota din aberatiile politice pe care si tu le spui, pe exact aceleasi teme si cu aceiasi termeni ca si alti agenti ai lui Baselu. Asta e! Din fericire, istoria noastra personala poate sa scape mizeriilor istoriei in care politicul a transformat in mocirla tot ce a atins!

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 3:24 pm

 16. @Sibilla,

  iti multumesc iar si iar, pentru rabdarea cu care citesti textele mele si le decodifici in nota aceea superioara pe care ti-ai asumat-o!

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 3:25 pm

 17. Şi am trecut Poarta,
  “un joc de foc,

  o lume se naşte.

  Lună şi stele pe masă,

  lângă paharul de apă curată”

  găsind aşternute aceste rînduri. Le-am luat, bucurîndu-mi SUFLETUL

  Comment by George Gross — May 25, 2008 @ 8:25 pm

 18. @George,

  cat de mult ma bucur ca ai revenit si, mai ales, ca te-ai luminat sufleteste!

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 8:27 pm

 19. Totul se rezuma la o poarta a stelelor, inchisa mult timp, prea mult timp.
  Si intr-o zi poarta se deschide…dar eu gandesc ca cei ce ar putea sa fie lasati sa intre nu vor intra, pentru ca au in cap o poarta vesnic inchisa.E teribil, sa nu vezi,desi nu esti orb!

  Comment by PELERINUL — May 25, 2008 @ 9:04 pm

 20. @PELERINUL,

  cred ca ai foarte mare dreptate! Ceea ce ne face atat de mult rau este tocmai incapacitatea noastra de a iesi din prejudecati!

  Comment by Maria Barbu — May 25, 2008 @ 9:20 pm

 21. @Maria, Suntem de acord am mai spus mai demult si pe blogul lui AN spunand ca de unde credeam ca sunt original am aflat din Aldine ca lucrurile s-au spus de vre-o suta de ani si anume ca noi oamenii facem parte din regnul uman fiecare individ avand valoarea unei specii deosebirea facand-o procentul de noetic din “compozitie”
  Este posibil sa nu fim unici dar este posibil si sa fim.
  Se spune: nici odata unu fara doi, asta este adevarat in inmultirea sexuata, dar in rest, poate fi foate bine sa fi fost nimic si apoi unu si apoi iar nimic.

  Comment by ion adrian — May 26, 2008 @ 1:06 pm

 22. PS. Dar chiar nici-o virgula n-am pus in prima fraza, in scrierea asta dintr-o suflare, care ma caracterizeaza. Scuze.

  Comment by ion adrian — May 26, 2008 @ 1:08 pm

 23. @Maria,
  De ce crezi ca Neinfectatul este chiar obligatoriu sa fie in serviiu comandat, daca va intalniti in zone comune de interes, si mai ales daca acele zone sunt zone sensibile, zone importante in plan noetic, ca tot am utilizat cuvantul?
  Nu crezi ca, in oglinda, s-ar putea si el intreba la fel?

  Comment by ion adrian — May 26, 2008 @ 1:11 pm

 24. @Ion,

  ma bucur ca suntem de acord! Asta arata ca de fapt divergentele noastre politice nu sunt semnificative, atata timp cat de raportam la mai binele acestei coagulari nationale romanesti!

  P.S. Am o simpatie speciala pt neinfectat si cand spun ca pare sa fie in serviciu comandat, cum spui tu, e un semn ca il pretuiesc intr-atat incat nu-mi vine sa cred ca unele consideratii inadvertente ii apartin cu adevarat! Stiu ca si el ma pretuieste, pt ca nu este deloc agresiv, ci, dimpotriva, are o anume retinere. cel putin, asa imi place sa cred!

  Comment by Maria Barbu — May 26, 2008 @ 6:51 pm

 25. Oare si pe mine, mai putea crede in serviciu comandat?Motive, Slava Domnului, raportandu-mi tu convingerile la ale tale, ai avea, poate nu de pe aici, dar din alte parti cu siguranta.

  Comment by ion adrian — May 26, 2008 @ 8:55 pm

 26. @Ion,

  eu de fapt nu judec pe nimeni, ca nu sunt eu Dumnezeu! Dar mie mi se pare ca e corect sa critici puterea politica, nu sa o sustii in aberatiile ei. Si, mai e ceva: eu ma conduc dupa principii si modele, ai vazut doar, nu reactionez nici psihologic, nici isteric, nici pt ca asa da bine! Dar nici nu am cum sa nu vad la cate primejdii este expusa tara asta!

  Comment by Maria Barbu — May 26, 2008 @ 11:24 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: