MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

February 22, 2008

SEMNAL MAJOR: REVENIREA LUI ADRIAN NASTASE

Filed under: Politica,Sa facem lumea mai frumoasa si mai buna — Maria Barbu @ 7:41 pm

Castigand cu o larga majoritate presedintia Consiliului National al PSD, ADRIAN NASTASE a revenit astazi in triumf in structurile de conducere ale marelui partid social-democrat. Cati dintre liderii pigmei ai PSD, ajunsi conjunctural in pozitii de forta, nu si-au frecat mainile cu satisfactie cand Adrian Nastase a fost eliminat de la conducerea PSD, ca si de la presedintia Camerei Deputatilor? Aceiasi care s-au bucurat si de caderea parintelui fondator al partidului, Ion Iliescu.

Primit cu aclamatii, Ion Iliescu a vituperat astazi impotriva slugoilor si a tradatorilor din partid, folosind un discurs puternic, menit sa inflacareze pesedistii si sa ii cheme la actiune politica constienta. Este clar pentru toti cei care indraznesc sa gandeasca curajos si nu cerand voie de la cotroceniul actual, ca tandemul de care vorbeam acum vreo doua saptamani, alcatuit din Adrian Nastase si Ion Iliescu, este cel mai puternic parteneriat politic din Romania post-revolutionara.

Abia cu ziua de astazi putem spune ca incepe o evolutie adevarata nu numai pentru Partidul Social-Democrat, ci pentru intreaga Romanie, sfasiata de nenumaratele crize portocalii, de haosul instaurat de conflictul perpetuu dintre Basescu si Tariceanu. Abia de azi incolo putem vorbi despre mai mult echilibru in politica romaneasca, pentru ca tandemul Iliescu-Nastase reconfigureaza PSD-ul ca partid de forta, punand in umbra PNL-ul si aruncand in derizoriu demagogicul PD-L.

Deci, e cazul sa sarbatorim. De castigat va castiga politica romaneasca, pentru ca se vor accentua elementele serioase si constructive, depasind desantata mizerie populista ori crizele fara sfarsit care domina de trei ani incoace politica de la noi.

Ergo, bibamus! Sa bem deci! Pentru Romania si pentru o politica adevarata si responsabila! Pentru revenirea la echilibru si pentru protejarea reala a cetatenilor acestrei tari de spolierea la care sunt supusi acum. Pentru viitor! Pentru victorie!

43 Comments »

 1. Salut revenirea în forţă a lui Adrian Năstase la cârma P.S.D. Valoarea nu a putut să fie înăbuşită de non-valoare!
  Fără intervenţia energică a lui Ion Iliescu, maestrul nostru al tuturor, acest lucru nu ar fi fost posibil!
  De acum, AN a intrat în linie dreaptă pentru Cotroceni!

  Comment by Mihnea Georgescu — February 22, 2008 @ 7:51 pm

 2. @Mihnea,

  cred cu toata sinceritatea ca revenirea lui Adrian Nastase este primul semnal pozitiv in politica romaneasca, dupa trei ani de haos si crize neintrerupte!

  Comment by Maria Barbu — February 22, 2008 @ 8:09 pm

 3. Indiscutabil Adrian Nastase este marele castigator de care PSD-ul are nevoe, tandemul Nastase -Iliescu a preluat astazi conducerea “de facto ” si are mari sanse sa avanseze in puncte procentuale.
  Intrebarea care se pune este cum se va pozitiona PSD visavis de PNL si PD-L,cat de dur il va ataca pe Tariceanu determinand repozitionarea acestuia si reformarea Aliantei DA.
  Mihnea nu te grabii in aprecieri ca ” mai e cale lunga pana departe “.

  Comment by radupress — February 22, 2008 @ 9:25 pm

 4. @radupress,

  categoric ca este vorba de o lupta politica de durata si cred ca si in termeni duri, pt ca dreapta romaneasca este in descompunere iar PD-L-ul va dori zadarnic sa confiste mesajele de stanga, pt ca deja au venit la conducerea campaniei PSD liderii adevarati! Eu sunt optimista, pt ca sunt convinsa ca Romania merita sa se vindece de cancerul portocaliu: pnl-pd-l.

  Comment by Maria Barbu — February 22, 2008 @ 9:31 pm

 5. @Maria Barbu
  Cancerul e PD-List, nu ştiu cât este şi PNList. În PNL sunt şi “oameni de ispravă” (cum l-a denumit MG pe AN). Patriciu este un mare om de afaceri, iar Chiliman un mare primar şi gentleman.

  Comment by Mihnea Georgescu — February 22, 2008 @ 10:46 pm

 6. @Mihnea,

  bineinteles, bineinteles. Sunt complet de acord cu tine!

  Comment by Maria Barbu — February 22, 2008 @ 11:17 pm

 7. @ Maria, felicitari pentru articol. Cred insa ca se exagereaza si se supra-liciteaza rolul pe care il va avea Adrian Nastase in partid. Daca nu se merge pe ideea colaborarii si respectului reciproc, am putea intra din nou intr-o lupta corp la corp. Sper ca toti sa puna mai presus interesul tarii si al partidului.

  Comment by corinacretu — February 22, 2008 @ 11:52 pm

 8. O cupa de sampanie de cidru !

  Spre viata cand bem vin !

  Dar eu Pelerinul ma uit in oglinda si vad dincolo de pahar apa , adica privesc si vad dincolo de aparente , in urma unui proces de crestere , de maturizare , de indeplinire a lucrarii pe care mi-am asumat-o si pe care am si primit-o in acelasi timp .

  Un drum greu de multe ori sinuos si cu multe obstacole , cu multe piste False .

  Pentru prietenul tau M.G.
  Esti o mare pacoste [optimista in feul ei ] Nu te stradui [ nevoii ] sa ma faci sa-mi schimb parerea .

  Comment by PELERINUL — February 23, 2008 @ 12:07 am

 9. @Corina,

  sunt convinsa ca un rol determinant in aceasta revenire l-a avut presedintele Iliescu si increderea mea este sustinuta in primul rand de acest nucleu uman si politic alcatuit de Presedinte si Adrian Nastase. Ceilalti vor incerca si lovituri, dar, odata facuta o coagulare, se poate generaliza in masa partidului, mai ales daca se activeaza oamenii capabili sa vada interesul partidului, pe de o parte, si cel national, pe de alta!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 12:23 am

 10. Lahaim, Pelerinule drag!
  In inima mea este loc doar pentru iubire, chiar daca aceasta are forme diverse: iubirea erotica ori iubirea patriotica. Ce pacat ca s-a demo(net)izat patriotismul!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 12:25 am

 11. Stiu Maria .

  Comment by PELERINUL — February 23, 2008 @ 12:40 am

 12. Si apoi Pelerinul nu se da in vant dupa politica !

  Comment by PELERINUL — February 23, 2008 @ 12:42 am

 13. LECHAIM ! Noi Pelerinul l-am uitat pe NOE [ de tot ] !

  In fond avem nevoie de un lider-s ca tine sensibil si capabil de a arata mila si compasiune .

  Ii multumesc Lui Dumnezeu ca mi-a dat posibilitatea de a fi cel ce da si nu cel ce primeste .

  Succes Maria ! [ si prietenei tale CORINA .C ]

  Comment by PELERINUL — February 23, 2008 @ 1:00 am

 14. Iti multumesc, iubite Pelerin!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 1:07 am

 15. Nu . Noi trebuie sa-ti multumim pentru ceea ce tu esti si pentru ceea ce reusesti sa ne transmiti .

  Este timpul sa nu fim modesti ci doar in continuare umili [in credinta noastra ] .

  Comment by PELERINUL — February 23, 2008 @ 1:21 am

 16. @Pelerinule drag,

  niciodata n-am cultivat modestia, pentru ca atunci cand eram inca fetita am invatat de la Schopenhauer ca modesti sunt doar mediocrii!
  Imi place insa, mult de tot, sa ii exalt pe cei la care tin!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 1:31 am

 17. Ai dreptate Maria , Am vut sa spun ca a venit vremea sa-i facem pe cei ce trbuie sa fie dati uitarii , sa nu creada ca daca noi suntem umili am fi Doamne fereste modesti .

  Am incercat sa-i spun si Corinei acum cateva momente acest lucru .

  Comment by PELERINUL — February 23, 2008 @ 1:40 am

 18. @Pelerinule drag,
  tu ai harul de a face ca radacinile noastre sa se prinda in pamant si ramurile sa dea rod. Tu stii sa dai curaj cresterii launtrice si asta, cred eu, e unul dintre marile haruri/daruri!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 2:40 am

 19. Am crezut ca ai parasit arena [ adica ,,nani’ ]

  Comment by PELERINUL — February 23, 2008 @ 2:46 am

 20. Daca destinul meu este sa nu-mi pierd harul [despre care faci vorbire ], atunci fie ca acest lucru sa se-ntample acum iar eu sa raman acelasi umil cersetor in fata Portii stramte .

  Comment by PELERINUL — February 23, 2008 @ 2:54 am

 21. Ma cherie,
  adevar grait-ai!

  Comment by ingi — February 23, 2008 @ 8:23 am

 22. Nu-i uşor de reconstruit, dar speranţa într-o conducere stabilă, cu plan intern de dezvoltare pe termen lung şi o vedere corectă în politica internaţională va face ca politicienii de clasa cuplului Iliescu-Năstase să-şi adeverească valoarea.

  Comment by George Gross — February 23, 2008 @ 10:07 am

 23. @Pelerinul,

  fie ca Harul sa te insoteasca perpetuu!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 12:57 pm

 24. @ingi,

  iti multumesc, prietene!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 12:58 pm

 25. @George,

  ai formulat perfect. Asa este!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 1:01 pm

 26. Înainte de a putea cânta:
  Gaudeamus igitur
  Juvenes dum sumus
  Post jucundum juventutem
  Post molestam senectutem
  Nos habebit humus.
  Ubi sunt qui ante nos
  In mundo fuere?
  Vadite ad superos
  Transite in inferos
  Hos si vis videre.

  Să aşteptăm şi valul reacţiunii. Eu mă îndoiesc că acel grup influenţat de Geoană va sta liniştit. La finalul întâlniri am observat că domnul Popescu era un om de paie. S-a observat şi la discurs că citea ca un şcolar la prima vedere. Dar să nu creadă nimeni că cei 200 nu au nici o putere. Dacă reforma PSD nu va începe imediat, până în campania electorală şi până în Congresul care va alege noua structură de putere (care pentru Mircea Geoană a început de mult), atunci câştigul PSD şi al României nu va fi prea mare, jocul de arm wrestling va continua. Nu ştiu de ce am impresia că, după partea cu câştigul, partea cu reforma va fi lăsat mai la toamnă (Leliţo Ioană, să beau vinul cu pastramă…). Tare îmi este mie să nu fie toamna bobocilor după pastele cailor.

  Comment by Bibliotecaru — February 23, 2008 @ 1:03 pm

 27. @Bibliotecaru,

  daca Adrian Nastase nu ar fi trecut prin Purgatoriul petrsonal, poate as fi crezut ca ai dreptate. Dar asa cum este el acum, e in stare sa faca lucruri mari cu adevarat. Suferinta a declansat in AN energii majore. Am stat de vorba cu el direct si l-am intuit pana in celulele cele mai marunte ale fiintei lui. Crede-ma, clocoteste de energie si de proiecte. Sigur ca in paralel va trebui sa lupte si cu grupul lui Geoana si cu securistii pdl-isti cara ataca furiosi, dar va face fata cu brio!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 1:47 pm

 28. Domnul Geoană ce-o spune? Mai plânge? 🙂 Eu cred că lupta cu grupul lui Geoană, cum spuneai tu mai sus, nu va fi una grea decât prin prisma opoziţiei pe care o vor primi. În rest, Geoană este unul dintre singurii cretini veritabili pe care am avut prilejul să-i observ. Este atât de prost şi atât de plin de el, săracul, încât nu mai vede că se întâmplă ceva nici măcar atunci când evenimentul are loc lângă el….

  Comment by DeMaio — February 23, 2008 @ 2:46 pm

 29. @DeMaio,

  ce rau poti sa fii atunci cand vrei, Bogdan! Dar, dincolo de hohotul de ras pe care mi l-au provocat cuvintele tale, ma vad nevoita sa iti dau dreptate!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 3:16 pm

 30. Din pacate si din fericire in acelasi timp, trebuie sa fiu de acord cu voi. Cu toti. Numai cu o singura abtinere la comentariul lui DeMaio si anume ca nu m-as grabi a-i considera, nici pe M.Geoana si nici conducerea actula a PSD cu “etichete” atat de grele…ceva, ceva se pricep si ei sa faca, altfel nu ajungeau acolo si nu rezistau atat…Atat de mult! Sigur ca aici discutiile se pot largi si asupra mediului politic intern si extern, asupra modului de alegere a delegatilor la acel faimos Congres si d ece nu, asupra modului de selectare interna pt conducerile filialelor sau a candidatilor pt listele electorale(si aici ma refer la cei care au participat, in jurul mesei, la “noaptea cititelor lungi” de la “Confort” pt ca nu e asa…nu eram noi cei de aici, cu siguranta!)
  Hai sa tinem aproape, astia cativa care mai suntem si nu ne-am pierdut speranta si increderea si sa vedem ce se mai poate face, de acum incolo, sa FACEM CEVA ODATA!!!!

  (nu se supara nimeni daca de ieri cant incontinuu “Bruce Lee il bate pe VanDamm”…nu?? )

  Comment by anca69 — February 23, 2008 @ 4:27 pm

 31. @anca69,

  bine ai venit. Ma bucur ca esti aici si ceea ce spui este f pertinent. Cred ca putem face ceva noi, optimistii, increzatorii, idealistii. Putem face o coagulare de tipul unei asociatii intelectuale care, facand parte din societatea civila, poate sustine politica reformatoare cu adevarat a PSD-ului. Eu sunt gata de actiune, gata sa trec de la teorie la practica. Depinde si de voi!
  Te astept oricand cu placere!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 4:52 pm

 32. e perfect! nu m-am dat inapoi niciodata nici de la scriere, nici de la actiune. daca si cand va fi nevoie de mine, oricand, voi fi acolo! dar sa stiu ca merita!
  si ca sa am si eu o satisfactie, tarzie, dar inca in timp util, vrea doar sa zic “am zis eu!” asta ne trebuia – doar un semnal – da doamne sa fi fost dat ieri- sa incepem sa ne adunam, si sa incepem sa “facem” sa “construim” – sa recladim increderea prietenilor, vecinilor, colegilor nostrii in PSD, ca intr-adevar este acel partid pe care il vrem cu toti. noi, cei de stanga evident!

  Comment by anca69 — February 23, 2008 @ 7:52 pm

 33. ‘Anca,

  stii ce e ciudat la mine? Ca eu sunt, ca formatie intelectuala, de dreapra, dar cred cu sinceritate ca numai stanga politica poate face ceva pentru aceasta Romanie martirizata! Dar cu credinta, cu responsabilitate, cu loialitate, cu dedicatie. Tinand cont de interesul national, de destinul acestei tari.

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 8:26 pm

 34. Maria,
  Cum califici tu pe cineva care spune ca arta omului de afaceri este sa transforme firul de par care desparte legalul de nelegal, intr-un teren de fotbal si iscusinta parlamentarului om de afaceri sa mute nitel acest fir de par ca nelegalul sa devina legal?

  Comment by ion adrian — February 23, 2008 @ 9:47 pm

 35. @Ion,
  nu stiu cine a spus asa ceva, sau daca e aDEVARAT CA A SPUS CINEVA ASA CEVA. sUNTEM MANIPULATI INTR-UN MOD ATAT DE MARSAV SI MA TEM CA NICI COMUNISMUL NU NE-A FACUT CE NI SE FACE ACUM. pOATE DOAR COMUNISMUL BOLSEVIC SA FI FOST ATAT DE SINISTRU CA REGIMUL BASESCU, DAR EU/NOI NU AM PRINS ACEL REGIM SATANIC. iN SCHIMB IL SIMT PE ACEASTA, CA PE CEVA ODIOS!

  Comment by Maria Barbu — February 23, 2008 @ 10:22 pm

 36. Maria, daca imi trimiti un mail, cu o adresa de mail pe care vrei tu sa-l folosesti iti voi spun caci mie mi s-a spus acest lucru in 1991 de catre cineva pe care tu cred ca-l admiri.
  Apropo eu nu inteleg ceva : fara sa ma loghez aici cand am intrat pe blogul tau ma astepta numele si mailul meu sub textul: Lăsați un comentariu.
  Este din cauza ca am fost logat la AN?Eu nu prea ma pricep la astea.

  Comment by ion adrian — February 24, 2008 @ 7:12 pm

 37. PS Asta nu inseamna ca iti cer sa tii secreta informatia dar cred ca tu trebuie sa hotarasti daca vrei sa fie publica sau nu.

  Comment by ion adrian — February 24, 2008 @ 7:14 pm

 38. PPS. Si in plus nu pot sa dau numai un nume, trebuie sa-ti povestesc epsodul si poate inca unul care se leaga intr-un fel de el.

  Comment by ion adrian — February 24, 2008 @ 7:16 pm

 39. PPPS.
  Ce ti-am spus eu este reteta de baza aplicata de multi si astfel devalizata dupa 1990, tara noastra frumoasa.Fruntasii comunisti nu aveau nevoie de asa ceva pentru ce doreau sa faca si nici nu prea puteau multi sa faca ce doreau si asta este primul motiv pentru care cand a fost posibil, cizmarul paranoic, megaloman dar si prostit, manipulat a luat glontul.
  Cel despre care este vorba nu numai ca a aplicat-o, dar a avut si un maxim succes fiind de fapt teoreticianul ei.

  Comment by ion adrian — February 24, 2008 @ 7:21 pm

 40. @Ion,

  iti multumesc pt tot ce ai scris aici. iti voi trimite un email in minutele urmatoare.

  Comment by Maria Barbu — February 24, 2008 @ 7:25 pm

 41. Si oricum nu e vorba de AN si asta o spun ptr toti, caci fiind asta postat aici, s-ar putea creea impresia… Chiar regret ca nu am fost atent si am postat aici, unde nici macar nu era locul cel mai potrivit.

  Comment by ion adrian — February 24, 2008 @ 7:54 pm

 42. @Ion,

  e bine ca ai precizat asta.

  Comment by Maria Barbu — February 24, 2008 @ 8:10 pm

 43. apologia PSD-ului, a lui Ion Iliescu?! cancerul societatii romanesti dupa ’89. sa ne fereasca Bunul Dumnezeu…

  cu ce echipa se va prezenta Nastase in alageri?! oare tot cu baronii locali, acei vrednici binefacatori ai comunitatii locale, Sechelariu, Mischie, Oprisan, Mazare, Fenechiu?! dar cu cine altcineva… chiar asa de naivi sunteti sa credeti ca Bombonel a revenit in scena prin forte proprii, si nu sprijinit de greii din umbra ai partidului??? oameni buni, treziti-va!!!

  dar nici cu gastile lui Basescu si Tariceanu nu mi rusine.
  niste gunoaie umane, niste lepre, aceasta este clasa politica actuala.

  citez dintr-un manifest politic al unui adevarat Conducator:

  Pentru aceasta campanie electorala am luat urmatoarele masuri:

  I. Dumneavoastra, sefii de judete, veti candida ultimii pe liste. Pentru ca voiesc sa distrug mentalitatea ca un judet este proprietatea politica a unui sef judetean in care acesta isi investeste capital, pentru a si-l recupera mai tarziu din diurne, interventii si afaceri.

  II. Eu nu voi candida nicaieri in fruntea listelor, ci al doilea pe lista.

  III. Am fixat candidaturile in toate judetele fara consilii, fara ciocniri de patimi si interese. In fixarea acestor candidaturi n-am inteles sa fac nici o favoare si sa servesc nici un fel de interes afara de acela de a alege dintre noi pe cei mai apti pentru indeplinirea functiunii de parlamentar.

  IV. Parlamentul nu este o rasplata care sa se acorde celor mai vechi, celor ce au luptat mai mult, sau celor ce au jertfit mai mult. O singura rasplata avem, mai mare ca orice: BIRUINTA LEGIONARA si o singura bucurie in viata: sa vedem cum infloreste Romania din munca noastra pe care o prestam cu drag, cu devotament, fiecare la locul nostru, adica la locul in care putem sa dam maximum.

  Parlamentul nu este o rasplata, ci un camp de lupta, in care eu am obligatia de a trimite pe cei mai apti, pentru a duce lupta in cele mai bune conditiuni si pentru a obtine victoria.

  V. Pentru a fi biruitori, trebuie sa incepem prin a ne birui pe noi. A ne birui, infrangand in noi orice dorinti, orice veleitati desarte, orice pofte de marire, orice interese personale.

  Ganditi-va in ce zari de lumina ridicam aceasta Miscare Legionara atunci cand nici o pofta nu framanta sufletele noastre; in timp ce alaturi in zeci de consilii si comitete, manati de patimi, de pofte si stapaniti de interese se vor sfasia prietenii intre ei pentru fiecare loc de pe lista.

  Spre onoarea miscarii noastre, la noi nu exista un singur om cu astfel de boala. Iar daca ar fi ca sa apara, il voi privi cu cel mai mare dezgust.

  VI. Candidatii vor fi aruncati in judete necunoscute. Masa Romanilor nu are nevoie sa-i cunoasca personal, deoarece nici un deputat legionar nu va avea voie sa se ocupe cu satisfacerea intereselor, sau afacerilor diverselor rude, cumetri sau partizani.

  Celor ce urmaresc satisfacerea unor atari interese, le veti comunica hotarat ca nu au a vota cu Miscarea Legionara.

  In modul acesta vor candida intr-o admirabila infratire, luptatori din Ardeal in capitala Moldovei la Iasi sau la Suceava, la Craiova sau la Cetatea Alba. Din Moldova in Ardeal la Mures, la Turda, la Arad sau la Caras.

  VII. Am invitat sa candideze pe listele noastre mai multe personalitati, printre care:

  Profesor Nae Ionescu, Prof. Manoilescu, General Ignat, Profesor Gerota, etc, etc, nu pentru ca am nevoie, ci pentru ca generatia noastra voieste sa le aduca un omagiu pentru atitudinea lor fata de neam.

  Toti invitatii vor candida numai pe listele de la Senat, ramanand ca la Camera tineretul sa-si duca lupta singur, prin propriile lui puteri…

  chiar nu exista nici o masura comuna intre cele de mai sus si discursurile pompoase, mincinoase, penibile chiar ale politrucilor actuali, la fel cum nu exista NICI O LEGATURA intre interesele lor si interesul National.

  Comment by ovidiu c. — March 4, 2008 @ 10:13 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: