MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

January 24, 2008

UNIREA=SARBATOAREA MOLDOVENILOR?

Filed under: Dileme,Lumea de azi,Politica — Maria Barbu @ 8:28 pm

Astazi am aflat cu stupoare ca Unirea de la 24 ianuarie 1859 a fost, si este, dupa parerea actualului presedinte al Romaniei, un eveniment DOAR al moldovenilor! Eu/noi stiam ca este Unirea Principatelor Romane si formarea Romaniei, deci un eveniment al Romaniei! Dar, ce credem noi este irelevant. Important este doar ce crede si spune Seful Suprem.

Vedeti? Romanii se hlizeau pe seama lui Ceausescu, pentru ca era atat de fascinat de ideea de a da greutate istorica Romaniei, incat se ducea pana la Burebista! Ei bine, acum nu va mai puteti hlizi! Romania a inceput doar acum trei ani se pare, odata cu TRAIAN… Basescu. Tot ce a fost inainte este fara importanta, cel putin asa reiese din magistralul discurs al presedintelui.

Dar, cine o fi scris oare acest discurs? Ce minte luminata ori clar-obscurizata a scos din tainitele Cotrocenilor o asemenea colectie de aberatii? Oare presedintele a stiut la ce se expune, reproducand acel text? Sincer, cred ca nu. Adica nu ma lasa inima sa il invinuiesc pe Traian Basescu de aberatiile din discursul de azi.

Cu siguranta, presedintele va trebui ajutat sa scape de sub presiunea terorista a intelectualilor de palat, care, dupa cum se vede, ii fac numai deservicii, si sa isi aduca in echipa intelectuali adevarati si nu farseuri, anti-romani si poate chiar anti Basescu. Ca prea il pun in situatii nu numai ridicole, ci chiar periculoase si cu mesaje tradatoare de natiune. Nu e pacat de presedinte?

18 Comments »

 1. Maria, eu nu stiu cum de nu te-a descoperit calugarul Teofil. Vad eu, tot mai multi vreti sa ma urmati pe lista neagra.
  PS. Te asteptai ca Base sa fie si inteligent? -retoric, evident 😀

  Comment by oanastoicamujea — January 24, 2008 @ 9:05 pm

 2. @Oana,

  calugarul Teofil m-a descoperit si mi-a trimis o gramada de mesaje, de la odioase la copioase, dar le-am sters pe toate, cu sadism!

  P.S. Este atat de evident subtextul?

  Comment by Maria Barbu — January 24, 2008 @ 9:11 pm

 3. Nu stiu daca e evident sau nu, dar cand esti pe aceeasi lungime de unda pricepi mai repede. Sau ai acelasi sentiment 🙂

  Comment by oanastoicamujea — January 24, 2008 @ 9:12 pm

 4. @Oana,

  da, ai perfecta dreptate. Asa este. De fapt aceeasi lungime de unda este o conditie esentiala a intelegerii, dar cati mai stiu asta?

  Comment by Maria Barbu — January 24, 2008 @ 9:13 pm

 5. Oricum si daca spunea ca e Sarbatoarea Tuturor Romanilor, tot o dadea pe politica, pe durerea lui cu justitia, pe ceva cu iz electoral. Te asteptai la altceva ? Noroc ca poporul incepe sa nu mai inghita astfel de discursuri. Vezi si cel de Anul Nou. Pacat ca televiziunile nu arata chiar tot, cenzureaza huiduielile. Sa vedem ce urmeaza.

  Comment by ghiocel07 — January 24, 2008 @ 10:22 pm

 6. @ghoicel07,

  pot sa cenzureze oricat. Important este ca se produc, semn de trezire si de sanatate a electoratului. Prea era (si, din pacate mai este inca, dar nu de tot) obnubilat.

  Comment by Maria Barbu — January 24, 2008 @ 10:33 pm

 7. Asta e bună, pai dacă era în Moldova nu era normal să fie a moldovenilor. 🙂
  Este o chestie de management… ştii la concerte nu te duci si spui Buna seara! ci Buna seară pucheni-moşneni! Adică să simtă aia că i-ai reperat pe hartă. Dacă era în Ardeal, era sărbătoare ardelenilor, dacă era în Sofia, era a bulgarilor… Cum spune şi cântecul:
  Toata lumea danseaza,
  Toata lumea se distreaza,
  Toata lumea danseaza,
  Fiindca asa vreau eu.

  Din păcate văd că, în politică, cam toată lumea a început să fie junior. Deja s-a depăşit grupa mică, vor ajunge la creşă, un pic gângavi când scapă suzeta.

  În ce stadiu se află instituţia aceea menită se reformeze politica… tare îmi e dor de ea.

  Comment by Bibliotecaru — January 24, 2008 @ 10:36 pm

 8. @Bibliotecaru,

  nu e o salata, ca sa fie gata asa de repede. Si nici nu am interes sa o transform in tinta, crede-ma. Ar fi o carne de tun proaspata pentru razboinicii politici insetati de sange!

  Comment by Maria Barbu — January 24, 2008 @ 10:41 pm

 9. Sarbatoarea unirii nu este a celor din orasul/regiunea unde merge presedintele.. aici nu este ca la concert. Sarbatoarea e aceeasi, indiferent de locul de tinere a discursului. Insa mai are vreo importanta pentru Basescu? Nu cred.

  Comment by cupcake — January 24, 2008 @ 10:59 pm

 10. @cupcake,

  bineinteles ca asa este. Chestia cu concertul e o bagatelizare atat de cumplita, incat am preferat sa o ignor.

  Comment by Maria Barbu — January 24, 2008 @ 11:17 pm

 11. Ce ţi-e şi cu interpretările istoriei. Realitatea istorică rămîne, iar încercările jocurilor politice vor plătite de cei ce o fac; după faptă şi răsplată.
  Poţi să negi sau să nu iei în considerare acte istorice, dar lumea nu te va ierta.

  Comment by George Gross — January 25, 2008 @ 8:07 am

 12. Ma Reine,
  cel putin trei dintre ei ii cunosc si eu!

  Comment by ingi — January 25, 2008 @ 4:37 pm

 13. @George,

  istoria este ca si destinul: o poti distorsiona, dar se razbuna cumplit!

  Comment by Maria Barbu — January 25, 2008 @ 5:18 pm

 14. @ngi,

  iti dai seama ca am intrebat retoric. Si eu stiu cine, ce si cum!

  Comment by Maria Barbu — January 25, 2008 @ 5:18 pm

 15. @ ma cherie,
  nu crezi ca a.nastase a pornit cam repede?
  oare are munitie suficienta? un scor slab la locale l-ar avantaja (sau prevede un scor bun si de aceea face aceste atacuri pe mai multe fronturi?) scor al psd!

  Comment by ingi — January 25, 2008 @ 7:13 pm

 16. @ingi,

  cred ca e bine ca Nastase apare acum, pt ca are electoratul mai mult timp sa il metabolizeze si, prin omparatie, sa il pretuiasca.

  Scorul la locale e f posibil sa fie unul bun, dar Geoana trebuie neparat dat la o parte inainte de parlamentare!

  Comment by Maria Barbu — January 25, 2008 @ 7:58 pm

 17. Din cate am ascultat eu la televizor, pentru domnul presedinte ziua unirii a fost importanta doar penrtu faptul ca in urma marelui eveniment s-a infiintat in sfarsit CURTEA DE CASATIE care dupa cum s-a exprimat a adus in sfarsit fericirea peste populatia asezata pe cele doua maluri a Milcovului.
  Sa fi fost ideia domnul Avramescu, noul consilier prezidential, care daca tot veni vorba trebuia sa il informeze si data exacta a actului unirii, dar ce mai conteaza zece ani in colo sau in coace.

  Comment by radupress — January 26, 2008 @ 4:14 am

 18. @radupress,

  daca unui sef de Stat ii este indiferenta istoria tarii pe care o conduce, atunci, cu siguranta, nu are ce cauta in istoria acesteia!

  Comment by Maria Barbu — January 26, 2008 @ 9:41 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: