MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

January 21, 2008

CE PARERE AVETI?

Filed under: Uncategorized — Maria Barbu @ 6:06 pm

Cineva, care s-a suparat pe mine ca i-am sters, – din greseala totusi, adica din neatentie! – un comentariu, publica pe blogul personal http://dilema.wordpress.com/ urmatorul articol despre mine.

Eu nu m-am suparat, dar voi, prietenii mei din blogosfera, ce parere aveti?

 

 

” Maria Barbu

Sau de la extaz la supărare.

 

Eu o citeam dinainte de a îmi face blog. Era în programa şcolară. Poeta. Artista. O femeie deosebita. Un fel de gheişă modernă şi politică.

 

Îmi place foarte mult de ea. E şi frumoasa. Mai ales în interior. Am un fel de admiraţie ascunsă pentru ea. Dacă ar concura la cea mai sexi blogeriţă, voturile mele s-ar scurge câtre ea.

 

Ştiaţi că e supranumită şi geniul familiei ei?! Eu nu, astazi am aflat. Dacă o să primească premiul de „marea speranţă a familiei ei”, eu voi merge acolo la festivitate. Să o aplaud. Îmi pare rău că am ratat premierea asta cu geniul familiei. Oricum sunt curioasă să aflu daca ar face echipă bună cu Maria Andrieş, aia de la Gazeta Sporturilor. Şi aia e o genială. Amândouă Maria. Şi amândouă geniale.

Maria Barbu dinspre derapta


Dar m-am supărat pe ea. O să îmi treaca. Dar să vă scriu de ce m-am supărat.

 

A scris un articol foarte fain. Splendid chiar. Politic splendid. Articolul în cauza se numeşte: „Jurnaliştii anti sunt mai buni decât jurnaliştii pro!”. Un articol care a declanşat o adevărată dezbatere intelectuală la ea pe blog. Nu mai puţin de 72 de comentarii la ora când eu voi publica articolul acesta. Şi am vrut să îmi spun şi eu părerea. Dar ea m-a cenzurat şi mi-a sters comentariul. E frumos măi Maria? După ce ţi-am citit poeziile tale şi după ce că te-aş vota în cadrul concursului de cea mai sexi blogeriţă, tu m-ai cenzurat? M-am supărat pe tine. De acum nu mai vorbesc cu tine.

Maria Barbu


Iată dragi cititori şi ce i-am scris sau motivul pentru care am fost cenzurată:

 

„Sincer să răspund nu ştiu dacă jurnaliştii anti sunt mai buni decât jurnaliştii pro. Eu îi urmăresc în mod deosebit pe jurnaliştii de ProTV şi pot spune că îşi fac treaba foarte bine. Deci jurnaliştii pro sunt buni.

 

Asta e doar părerea mea. Dar ca să mă pot pronunţa ar trebui să îi urmăresc pe şi pe jurnaliştii anti. Dar am abonament tv standart şi nu prind ANTI-TV, aşa că nu îi pot urmări.

 

Apropo, prinde cineva ANTI-TV să mă lămurească şi pe mine dacă sunt mai buni jurnaliştii anti, decât jurnaliştii pro?”

 

Şi mi-a dat unapprove la comentariu. Deci m-a privat de informare. Şi eu care chiar doream să aflu dacă jurnaliştii anti sunt mai buni decât jurnaliştii pro. De acum nu mai vorbesc cu ea. Maria… află că şi eu ştiu să scriu poezii, uite una pe care am scris-o mai demult:

 

Te dezvăţ de inhibiţii,

Oricât ai fi de busy.

Te învăţ noi poziţii,

Oricât ai fi de dizzy.”

50 Comments »

 1. Da, orgolioasa pentru o greseala. Se mai intampla. Acum ei ar trebui sa ii treaca, a fost doar o neintelegere. Reactia e putin exagerata.

  Comment by Oana — January 21, 2008 @ 6:22 pm

 2. Sincera sa fiu, imi vine sa rad. Si ce daca ti se sterge un comentariu? Se mai intampla. Se intampla sa ajunga la spam, sa fie sters din greseala… si mie mi s-a intamplat sa sterg accidental comentarii. E asa o mare tragedie? Pe deasupra era si un comentariu stupid, cand subiectul in discutie era unul serios.

  Comment by cupcake — January 21, 2008 @ 6:24 pm

 3. @Oana,

  daaaaa. Fata s-a suparat tare de tot!
  Dar ma si amuza, si asta pentru ca e studenta la arhitectura!
  Am eu o slabiciune aparte pentru domeniul asta, sincer!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 6:32 pm

 4. @cupcake,

  exact asa am apreciat si eu. Am sters comentariul pur si simplu din greseala, dar nu am facut efortul sa il preiau de pe Outlook Express pentru ca nu mi s-a parut ca ar merita. Dar ea… are alta parere.
  E simpatica totusi, desi e si rautacioasa, cat cuprinde!

  P.S. E studenta la Cluj si probabil tine cu Boc!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 6:35 pm

 5. @ dilema!
  sper si o cred pe maria ca a fost o eroare.
  ma cherie,
  anul trecut, pe blogul lui a.nastase mi-am scris pdv ref la un analist,jurnalist,politolog,etc. care de joi si-a primit sinecura:este consilier la adm.prezidentiala! cine imi reamintea c.v. sau mai poate sa exprime aceeasi obiectivitate?

  cum vezi convobirea melescanu-basescu?(daca este adevarat ce am aflat prin media)
  Y.R.H. al dvs,ingi.

  Comment by ingi — January 21, 2008 @ 6:36 pm

 6. @ingi

  Radu, te numesc de azi Cavaler Regal, care are dreptul sa imi spuna pe nume, Mie, Regina Maria!

  In legatura cu postul meu, se intampla sa stergi si comentarii f bune, dar le recuperezi cumva, ori la asta nu a fost cazul!

  In legatura cu cealalta problema, am aflat ca Basescu ar fi folosit un limbaj tziganesc de cea mai joasa speta. De groaza… M-au sunat mai multi insi si mi-au spus, ceea ce inseamna ca a fost inregistrata convorbirea si “difuzata”! Iti dai seama ce porcarie!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 6:44 pm

 7. Nu stiu cine este aceasta “dilema”, nu i-am vizitat blogul (parca!) insa acum chiar nici nu o voi face. E posibila atata prostie? Sincer acum. Sa iti bati joc de cineva, numai pentru ca ti-a fost sters un comentariu sau doua sau trei !!!, mi se pare o dovada de prostie infinita. Ce? Vrei trafic pe faptul ca postezi porcarii din astea? 8-|
  Maria, stai linistita. Sunt destui care se dau mai mari si mai tari fara sa aiba ce arata de fapt. Au fost si vor mai fi cei care te vor ataca. Pacat! Mare pacat!

  Comment by Dana — January 21, 2008 @ 6:54 pm

 8. Dar eu aş vrea să ştiu dacă individa în cauză a râs la comentariul acela pe care vroia să-l posteze. Pentru că, dacă a făcut asta, este grav…

  Comment by DeMaio — January 21, 2008 @ 6:54 pm

 9. @Dana,

  nici nu as fi stiut ca exista acest blog daca nu m-ar fi intrigat sa vad cate vizite vin de acolo. Asa am descoperit “chestia”. Pe mine ma amuza totusi, dar e si multa rautate continuta in text! Parca prea multa totusi!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:02 pm

 10. Comentariul d-soarei “dilema” oricum era destul de vag. Si apoi la Pro TV eu nu am vazut pana acum emisiuni in care sa se discute cum se discuta in emisiunile de pe Antena 3. Parca era la un moment dat o emisiune cu Silviu Brucan…altceva nu am vazut. Cei care prezinta pur si simplu stiri nu pot fi luati in calcul aici.

  Comment by Aurel Dragut — January 21, 2008 @ 7:02 pm

 11. Y.R.H. Maria,
  va mutumesc !
  poate,in clipe de calm,vom discuta si despre juramantul cavalerilor.(titlu cu care m-ai onorat,eu urmand sa ingenunchez,iar Y.R.H. sa ma atinga pe umeri cu sabia cu doua taisuri,intr-o ceremonie in care sa fim asistati de curte,episcop si scutierii mei !
  zi o vorba despre numirea de la cotroceni pe care am evidentiat-o!
  al vostru sevitor,
  ingi.

  Comment by ingi — January 21, 2008 @ 7:03 pm

 12. @DeMaio,

  nu stiu daca a ras. Cred ca a fost convinsa ca e un comentariu valoros. Eu nu am crezut la fel si de aceea nu l-am recuperat, ca de sters l-am sters totusi fara sa vreau. Numai comentariile calugarului Teofil le sterg intentionat!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:04 pm

 13. @Aurel,

  cred ca fata a intentionat un joc de cuvinte cu Pro-Tv si , vezi Doamne, Anti-Tv!
  Nu am nimic impotriva ironiei, dar nu mi se pare ca a fost o pierdere majora ca nu a aparut acest comment. Ori, ea este de alta parere!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:08 pm

 14. @ingi,

  Avramescu a muncit mult pentru acest post. Ce nu stie el insa este faptul ca secretarii de Stat de la Administratia prezidentiala sunt la discretia umorilor Sefului! Nu pot fi siguri pe post niciodata, asa ca…

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:10 pm

 15. O roade. Asta e singura explicatie. 😆

  Comment by Dana — January 21, 2008 @ 7:10 pm

 16. @Dana,

  probabil ca da! Ce sa spun?

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:11 pm

 17. La jocul de cuvinte nu m-am gandit, e si asta o idee. Oricum nu a spus nimic concret. Nu trebuie vazut nici un jurnalist mai bine pentru ca e anti sau pentru ca e pro, nu trebuie sa tinem cont de acest aspect. Ci de cat de solide ii sunt argumentele cu care vine in analizele pe care le face. Un exemplu ar fi acel superb show de care stim (cel putin eu si Maria) si care a iesit intr-un episod al emisiunii Sinteza Zilei unde fusese invitat Valentin Stan. Subiectul cuprinsese si problema celor doi ambasadori trimisi acasa de catre presedintele Moldovei si reactiile anterioare cat si cele posterioare.

  Comment by Aurel Dragut — January 21, 2008 @ 7:13 pm

 18. @Aurel,

  si eu tot la argumente ma referisem, atunci cand am afirmat in articolul respectiv ca jurnalistii care sunt anti-Basescu aduc mai multe si mai sustinute motivatii si deci sunt mai buni, in timp ce cei pro-Basescu merg doar pe gargara si demagogie!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:16 pm

 19. Nu-ti fa pobleme pentru stergerea mesajului. Se mai intampla. Unii sunt pro, altii contra, fiecare avem dreptul la exprimare, dar asta nu ne dreptul sa fim incrancenati, sa nu vedem fata adevarata a lucrurilor. Nu putem fi chiar atat de orbiti de nedreptate. Tine-o tot asa, vei avea multi, foarte multi sustinatori. Daca te simti bine in pielea ta poare mergi si mai departe. Succes !

  Comment by ghiocel07 — January 21, 2008 @ 7:30 pm

 20. @Maria Barbu
  Am fost la DilEma pe blog. Este o fată frumoasă… Nu înţeleg de ce s-a supărat pe tine?!
  Scuză-mi ignoranţa, chiar eşti în programa şcolară sau te confundă cu Ion Barbu?

  Comment by Mihnea Georgescu — January 21, 2008 @ 7:32 pm

 21. @ghiocel07,

  te asigur ca ma simt foarte bine in pielea mea, asa ca iti promit ca voi merge cu mult entuziasm mai departe!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:42 pm

 22. @Mihnea,

  stiu despre un manual, dar poate sunt si altele, care au preluat comentariile facute de Eugen Simion la poezia mea.
  Oricum ma inscriu in generatia anilor ’90. Am scos prima carte de poezie in 1994, urmata de inca doua, in 1997, si o Antologie in 2003. Alte carti ale mele sunt de eseuri culturale si politice, plus ultima carte facuta din teza de doctorat, pe teme de leadership.

  De altfel am pus si pe blog, ca pagina, un articol al acestui renumit critic in legatura cu creatia mea poetica. Vezi “Portret in doua culori sau in doua teme”.

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 7:45 pm

 23. @Mihnea: “Este o fată frumoasă… Nu înţeleg de ce s-a supărat pe tine?!” — exact asta conteaza mai putin 😆

  Comment by Dana — January 21, 2008 @ 8:52 pm

 24. @Dana,

  iarta-ma ca intervin. Oare?
  Nu poti sa stii care sunt resorturile ascunse ale unei atitudini, pentru ca exista motive declarate, stiute, si altele nu doar nedeclarate, ci chiar nestiute, nici macar de persoana care are reactia respectiva.

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 8:56 pm

 25. @Dana
  Are 19 ani, e normal să arate fresh… este clujancă… dar este invidioasă pe succesul Mariei! 🙂

  Comment by Mihnea Georgescu — January 21, 2008 @ 9:24 pm

 26. @Mihnea,

  fata are 21 de ani si e prea exhibitionista pentru a ma convinge ca este cu adevarat interesata sa-si construiasca o cariera, ori, Doamne fereste, chiar un destin!
  Iar in textul ei spune ca eu as fi o gheisa! M-as bucura daca ar face eforturi mai mari pentru cunoasterea si pretuirea cuvintelor.
  In rest, e amuzanta!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 9:34 pm

 27. @Maria Barbu
  Asta cu “gheişa” este o obrăznicie adresată unei femei măritate. De fapt, pentru orice femeie este o jignire, fiind vorba despre prostituţie. Din partea unei femei este o răutate invidioasă. Nu fi supărată pe ea, femeile de succes ca tine sunt acuzate adesea de a fi “gheişe.”

  Comment by Mihnea Georgescu — January 21, 2008 @ 9:47 pm

 28. Pentru DilEma, ştiu că citeşti…

  Se face Grupul de la Cluj al blogărilor şi nu ştiam? 🙂

  Comment by Mihnea Georgescu — January 21, 2008 @ 9:48 pm

 29. @Mihnea,

  nici nu-mi trece prin cap sa ma supar. Ma amuz!

  Cat despre casatorie, eu consider ca e o constructie personala, nu sociala!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 10:08 pm

 30. Maria.. parerea mea sincera, cum ne-o ceri:
  Sa inteleg ca tu nu lasi toate comentariile sa treaca de obicei, numai ca pe asta l-ai sters din greseala; pt ca altfel, dc nu umbli de obicei la comentarii.. n-ai mai fi avut ocazia sa gresesti.

  Dar oricum, din greseala din negreseala, fata e okay, serios; adica nu spune lucruri strigatoare la cer de jignitoare doar ca sa se razbune; face si ea o ironie decenta si chiar desteapta se poate spune.

  Parerea mea: dc nu lasi toate comentariile de obicei iar pe asta l-ai sters din greseala.. asta e, e greseala ta:) accpeti urmarile si treci mai departe:)

  Comment by aprozarnet — January 21, 2008 @ 10:48 pm

 31. ps: domnu asta Mihnea Georgescu, cred ca e politician:)
  trage el concluzii si face analogii zdruncitoare instant..

  auzi.. gheisa, prostitutie.. trafic de carne vie, mai avea putin si spunea :))
  dc nu stiti din alta parte, va recomand sa vizionati filmul “Memoirs of a Geisha”. Face mai bine un film sau poate chiar cultura decat fluturarea “valorilor morale” ca pe un steag, uzat si fortat in toate directiile intr-atat pana ramaneti doar cu un bat in mana:)
  “Memoirs of a Gheisa”, da?
  ..sa nu-mi spuneti ca l-ati vazut, ca ar fi si mai urat.. s-o fi facut-o in cunostinta de cauza adica:)

  Comment by aprozarnet — January 21, 2008 @ 10:58 pm

 32. @Domnule Aprozanet (!)
  Faceţi pe avocatul diavoliţei? De ce nu îşi apără singură cauza?
  Din film nu am văzut decât secvenţe şi am răsfoit cartea! Sunt foarte ocupat cu afacerile şi nu am timp.
  Dar intenţia domnişoarei trebuia judecată. Mi se pare o nesimţire cu N mare să faci o femeie măritată gheişă. Punct.

  Comment by Mihnea Georgescu — January 21, 2008 @ 11:04 pm

 33. @aprozarnet,

  am ajuns sa sterg unele comentarii de cand au aparut niste “baieti” care il apara pe Traian Basescu jignindu-ma in mod nepermis.

  Asa cum am spus, acest articol al Emanuelei (asa o cheama) m-a amuzat, desi am simtit si ceva rautate in el.
  Pe mine nu m-a jignit neaparat termenul de gheisa. Toata povestea are ceva ireal, si spun asta pentru ca am citit comentariile facute pe blogul ei unde un var afirma ca fata se plange ca nu mai vorbeste cu mine, etc, etc.
  Asta este o fantezie a ei, pt ca nu ne cunoastem deloc. Dar, nu conteaza.

  Sa ne amuzam mai bine, pt ca prefer sa ma simt bine. E draguta fata oricum.

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 11:14 pm

 34. @Mihnea,

  stai putin! Nu are de unde sa stie fata de faptul ca eu sunt sau nu maritata. Iar casatoria nu este relevanta pentru personalitatea mea intelectuala, face parte din alt palier existential.

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 11:16 pm

 35. Te rog, nu ii spune pe nume, ca ma simt ca si cand ai vorbi despre mine 😆

  Comment by cupcake — January 21, 2008 @ 11:19 pm

 36. e genul ei ironia 🙂 doar i-ai dat motiv; am mai citit la ea pe blog si obs.. cauta victime; dar totusi imi place ironia ei; o face ca lumea; sper sa ajung si io destul de important pt ea cu ceva si sa faca si de mine; serios 🙂

  Comment by aprozarnet — January 21, 2008 @ 11:19 pm

 37. D-le Mihnea Geogescu
  pai tocmai asta e chestia: ca pe dvs va ofenseaza ceva ce nu cunoasteti 🙂
  Daca sunteti foarte ocupat cu afacerile si nu aveti timp.. nu mai vb:)
  Nu conteaza din ce cauza nu cunoasteti..:)

  Comment by aprozarnet — January 21, 2008 @ 11:23 pm

 38. @cupcake,

  e un nume minunat, recunoaste! Stii ca tu esti prima din lumea pe care o stiu eu care sa aiba dreptul la acest nume!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 11:31 pm

 39. @aprozarnet,

  iti doresc sa ti se intample si tie, pt ca vad ca iti doresti de-adevaratelea!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 11:32 pm

 40. @aprozarnet

  P.S. Fa si tu ceva nazdravan, scrie o aberatie chiar despre ea, si o sa simta ceva! Va reactiona, fii sigur!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 11:34 pm

 41. Uite cum ai ramas fara un fan 🙂

  Comment by Oana — January 21, 2008 @ 11:43 pm

 42. Deja acordam prea multa importanta unei fatuce fara importanta. 😉

  Comment by Dana — January 21, 2008 @ 11:43 pm

 43. @Oana,

  crezi? Eu cred ca “ne vom impaca”, asa cum se afirma pe acolo, pe blogul ei!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 11:46 pm

 44. @Dana,

  importanta nu e pentru ea, ci pentru felul in care se poate uza de altii pentru a te afirma in vreun fel.
  E interesanta procedura!

  Comment by Maria Barbu — January 21, 2008 @ 11:48 pm

 45. CE SE-NTAMPLA MARIO ?
  Mario eu Pelerinul daca as putea , acum cand te cunosc atat de putin , ti-as scrie un haiku ceva mai lung despre ochii tai atat de-albastrii si-un alt haiku despre prenumele tau de clestar [ MARIO ca pe-o strigare ] .
  De ce-ti risipesti clipele POETO ?
  @Mihnea Georgescu
  Maria fiind Poeta este dragule necasatorita , as putea spune casta . Doamna MARIA BARBU se pare ca da insa ce importanta are pentru noi ?

  Comment by PELERINUL — January 22, 2008 @ 2:17 am

 46. Tare poezia! Sorry c-am ras in biserica 🙂 . Este doar un copil.

  Comment by Tiberiu Lovin — January 22, 2008 @ 5:07 am

 47. @Pelerinul,

  si eu cred in aceasta castitate. Perpetua. Intrinseca. De neatins.

  Comment by Maria Barbu — January 22, 2008 @ 11:22 am

 48. @Tiberiu ,

  nici nu voiam sa aveti vreunul dintre voi un aer prea rigid. E o intamplare hazlie, pana la un punct, oricum, amuzanta!

  Comment by Maria Barbu — January 22, 2008 @ 11:24 am

 49. 🙂
  Tară arde şi voi vă certaţi prin declaraţii de dragoste. 🙂
  Cum spunea Gyuri, “tu nu vezi că politica e-n trombă şi dragostele se sucombă”. :)))))))))))))))))))))))))))))))
  Cel mai mult mi-a plăcut acel “o să-mi treaca”.
  :))))
  Şi râsul îngraşă, offff.

  Comment by Bibliotecaru — January 22, 2008 @ 2:26 pm

 50. @Bibliotecaru,

  si tu ai ras? Si eu.

  Comment by Maria Barbu — January 22, 2008 @ 8:47 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: