MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

January 20, 2008

CE-MI DOREAM SA FIU!

Filed under: Leapsa,Sinele ascuns — Maria Barbu @ 6:56 pm

Asta e într-adevăr o leapşă simpatică, de fapt cel mai drăguţ tag pe care l-am primit până acum. Şi asta pentru că Mihnea Georgescu s-a gândit să dea amicilor această leapşă delicată, după ce s-a cam săturat de politică.

Ca să răspund la întrebarea “ce-mi doream să fiu cand eram mică?” va trebui să procedez la un excurs în memoria fetiţei care am fost… Am ajuns astfel la ziua fierbinte de august în care am împlinit 4 ani. Eram deja la mătuşa si unchiul meu, care mi-au fost mai mult decât nişte părinţi minunaţi, şi, cum deja începusem să citesc, – titlurile din ziar, – şi să scriu, – cu litere de tipar!- am şi fost declarată în mod oficial GENIUL familiei.

Dar nu a fost numai atât! Cel pe care l-am numit întotdeauna tata, deşi era unchiul meu, – şi asta pentru că Barbu, tatăl meu biologic, îşi luase zborul spre zări străine, – ei bine, tata a decretat sentenţios că eu voi fi EMINESCU. Şi cam ce credeţi că s-a întâmplat în sufleţelul meu? Vă spun imediat! Din acea zi – şi probabil până în ultima zi a vieţii mele – am ştiut că sunt şi voi fi întotdeauna POETĂ, ceea ce m-a făcut să mă străduiesc perpetuu la formarea mea ca atare, ca un creator de elită, în una dintre cele mai minunate arte din lume.

Când eram preadolescentă, pe la vreo 11 ani, am fost descoperită de profesori că scriu versuri şi, în scurt timp, am fost decretată Poetă cu majusculă, am început să public, nu doar în revista şcolii, ci şi în revista “Ateneu” din oraşul Bacău, mai apoi în “România Literară” şi “Luceafărul”. Foarte curând m-am simţit o profesionistă a acestei arte, am început să scriu zilnic şi premiile literare curgeau pur şi simplu. Premii ale concursului naţional “Tinere Condeie”, al revistei “Ateneu”, al revistei “Luceafărul”, etc, etc.

Deci, mi-am dorit întotdeauna să fiu Poetă şi asta sunt în mod fundamental. Poezia este pentru mine o formă de existenţă, este harul cu care m-a înzestrat Dumnezeu, este motivaţia existenţei mele pe acest pământ. Cât despre celelalte studii, de artă, de teologie, de simbolistică ori de leadership, – în care am reuşit un doctorat pe care l-am făcut cu pasiune, – acestea ţin de provocările existenţei, dar Poezia rămâne pentru mine Arta care mă defineşte, fiindu-mi intrinsecă aş putea spune.

În privinţa valorii creaţiei mele poetice, posteritatea îşi va spune cuvântul, mai mult decât contemporanii! Eu mă raportez permanent la Absolut, nu la elemente transiente. Aşa încât, atunci când scriu Poezie, între mine şi Dumnezeu nu se interpune nimeni şi nimic. Ăsta este adevărul meu, esenţa fiinţei mele, a vieţii mele, şi nu voi abdica niciodată de la asta!

12 Comments »

 1. @Maria Barbu
  Mersi pentru răspuns. Eu cred în destin. Domnul Iliescu mi-a răspuns că a dorit de mic o carieră tehnică. Avem fiecare talentele noastre. Eu doream să scriu, dar deja eram mai măricel, pe la şcoală.
  M-am cam săturat de politică e adevărat. Afacerile sunt mai profitabile…
  Uite, Năstase, marele “corupt”, este târât prin tribunale pentru un APARTAMENT… Ce mizerie!

  Comment by Mihnea Georgescu — January 20, 2008 @ 7:05 pm

 2. @Mihnea,

  la mine s-a intamplat exact cum am scris. Cu toata sinceritatea! Asta e adevarul-adevarat!

  Comment by Maria Barbu — January 20, 2008 @ 7:10 pm

 3. 🙂
  E bună această “cestiune”.
  Am să fiu sincer. Primul ce vrei să te faci când vei fi mare, poate la 3 sau 4 ani, a fost “Preşedinte”. De ce? Pentru că troleibuzul în care eram eu aştepta să treacă “conveierul” prezidenţial. Desigur, protestul meu ţipat în gura mare în troleibuz, cum că să moară Ceauşescu ca să-i iau eu locul, era născut din ura mea, fără putinţă de a fi stăvilită, împotriva aşteptării. Niciodată nu am urât mai mult ceva decât să aştept. Rămân deci la visul meu de copil, vroiam să fiu preşedinte.

  Comment by Bibliotecaru — January 20, 2008 @ 9:00 pm

 4. @Bibliotecaru,

  ha-ha-ha! Superb! Atunci… haide, ce mai stai acolo, inchis in biblioteca! Iesi la bataie!

  Comment by Maria Barbu — January 20, 2008 @ 9:04 pm

 5. @Bibliotecaru
  Eu votez cu AN, dar dacă nu candidează… ai votul meu!

  Comment by Mihnea Georgescu — January 20, 2008 @ 10:41 pm

 6. Tu ai fost dintotdeauna o fiinta minunata, Maria. Ti-ai gasit menirea de micuta si ai continuat sa lupti si o sa continui si de acum incolo, caci numai asa se reuseste. 🙂 Minunat construita leapsa asta. Spusa din tot sufletul. 🙂 Te felicit! …pentru ceea ce erai atunci micuta si esti acum.

  Comment by Dana — January 20, 2008 @ 10:44 pm

 7. @Mihnea,

  votul tau e un vot pretios. Ai grija de el!

  Comment by Maria Barbu — January 20, 2008 @ 10:48 pm

 8. @Dana,

  poate ca a fost un mare noroc faptul ca mi-am gasit vocatia f devreme.
  Cert este ca aceasta constientizare m-a facut sa muncesc mereu si sa imi doresc mereu mai mult, mereu mai sus!
  Asa o sa fie pentru mine toata existenta mea!

  Comment by Maria Barbu — January 20, 2008 @ 10:51 pm

 9. @Maria Barbu
  Mulţumesc pentru apreciere. Voi avea grijă!
  Se întreba un domn democrat pe blogul meu cu privire la persoana ta… 🙂 Am încercat să-l lămuresc. Sper că nu am greşit prea mult!

  Comment by Mihnea Georgescu — January 20, 2008 @ 10:53 pm

 10. @Mihnea,

  ai procedat ca un adevarat cavaler. Perfect!
  Chestia pe care o stiu mai putini, in afara de unii fruntasi democrati, pe care ii si cunosc personal, este faptul ca eu sunt intr-o relatie excelenta cu Traian Basescu. Dar ceea ce critic eu este modelul de lider, nu persoana, care este fermecatoare de altfel. Ca si cea a Elenei Udrea.
  Obiectiile mele sunt de alta natura si ma bucur ca tu ai putut sa le intelegi si sa le accepti.

  Comment by Maria Barbu — January 20, 2008 @ 11:01 pm

 11. […] că e supranumită şi geniul familiei ei?! Eu nu, astazi am aflat. Dacă o să primească premiul de „marea speranţă a familiei ei”, […]

  Pingback by Maria Barbu « Problema de rezolvat — January 21, 2008 @ 12:24 pm

 12. […] că e supranumită şi geniul familiei ei?! Eu nu, astazi am aflat. Dacă o să primească premiul de „marea speranţă a familiei ei”, […]

  Pingback by CE PARERE AVETI? « MariaBarbu Weblog - idee şi expresie — January 21, 2008 @ 6:06 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: