MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

January 14, 2008

ANTI-LEAPSA [ ROMANIA MEA IDEALA ]

Filed under: Ideal,Leadership,Leapsa — Maria Barbu @ 7:14 pm

Am luat de la Phosphoros aceasta anti-leapsa, mai ales pentru ca mi se pare ca pica foarte bine pe momentul acesta de leadership politic super-catastrofal al Romaniei. Redau mai intai textul, ori pretextul (sic!) de la care am pornit:

“Să presupunem că eşti marele, unicul şi grandiosul Imperator al unei utopice, virtuale şi latente Europe unite … de la Atlantic, până hăt departe la Urali. Tronezi maiestuos în Polis-ul aflat în inima Imperiului, mai precis pe plaiurile mioritice şi trebuie să îţi stabileşti planul pe următorii zece ani. Planul tău de guvernare poate cuprinde orientări în toate domeniile, având în vedere că eşti un Imperator absolut şi întrupezi sinteza celor trei puteri din stat: eşti primul dintre legislatori, primul dintre magistraţi şi primul dintre executori.

Tu trebuie să predai raportul acesta celui mai apropiat subordonat, să-i spunem prim-consul al Imperiului. Organizat după structură cvasi-romană, domeniul tău are nevoie de nişte linii generale de funcţionare, nu de detalii (de acestea se vor ocupa funcţionarii mai mărunţi). Planul ar trebui să conţină cam trei linii principale, dar nu se limitează neapărat la acestea, şi anume:

 • organizarea politico-militară a întregului Imperiu şi relaţia sa cu provinciile administrative;
 • organizarea economico-comercială;
 • organizarea socio-culturalo-religioasă;”

Pentru ca este vorba de o anti-leapsa, NU voi respecta ceea ce se spune in textul de mai sus. Nu cred ca Romania mea are nevoie de vreo forma de absolutism, nici macar intr-o asemenea domnie imaginaro-ideala! Asa incat va voi propune FORMULA MEA.

Deci, voi incepe domnia mea, ca Regina Maria a Romaniei ideale. Dupa cum ati inteles, Romania mea ideala face parte dintr-o structura confederativa care cuprinde totalitatea Europei. Aceasta structura ii permite Romaniei sa fie o monarhie deschisa catre formula democratica parlamentara, iar primul-ministru e ales dintr-unul din cele doua partide mari care se confrunta mereu, unul fiind de centru-stanga, celalalt de centru-dreapta. Sublinez mereu acest element de centru, pentru ca nu imi plac manifestarile politice extreme.

Toate confruntarile electorale se fac mai intai in cadrul fiecaruia dintre partide, in interiorul lor avand loc alegeri directe pentru desemnarea celui mai bun candidat, care trebuie sa aiba un sprijin popular de larga majoritate si sa fie o personalitate puternica si pozitiva. Se impune examenul psiho-psihiatric al candidatilor, pentru a nu avea supriza de a ne trezi cu vreun lider politic paranoic, schizofrenic sau cu pulsiuni criminale.

Romania mea ideala are un Parlament bicameral de care este foarte mandra, pentru ca in Camera inferioara sunt parlamentari alesi, in timp ce Senatul, care este Camera superioara, este alcatuit din personalitatile intelectuale de elita ale tarii.

Guvernul este condus permanent de un prim-ministru serios si implicat, care are o totala autoritate. El isi foloseste autoritatea pentru a impune ministri valorosi si competenti, pe care ii sustin si eu fara nici o retinere. Intre mine, ca sef al Statului si primul-ministru raporturile sunt foarte cordiale si pline de respect. Tot ce ii cer unui prim-ministru este ca situatia tarii sa fie echilibrata politic, sa existe o situatie economica buna, societatea sa functioneze corect in toate compartimentele ei, iar pretentia mea este ca accentul sa cada pe un sistem performant de educatie si pe un program de sanatate nationala bine pus la punct si urmarit cu asiduitate.

Justitia functioneaza perfect in Romania mea ideala. Nimeni, niciodata, nu pune la indoiala vreo sentinta, pentru ca exista un respect aproape mistic pentru respectarea legii si pentru onestitatea desavarsita a actului juridic. Acest fapt a determinat scaderea drastica a delincventei si a instaurat in societate primatul legii. Nu se cunosc nici un fel de cazuri de coruptie ori de incalcare a legii, pentru ca sunt la fel de dur sanctionati si inaltii demnitari si simpli cetateni.

Romania ideala nu are armata proprie ci face parte dintr-un sistem de aliante, care functioneaza pe intregul continent confederat. Ceea ce face ca Romania mea ideala sa aiba o pozitie deosebit de respectata in intreaga confederatie este faptul ca promovaza cu asiduitatea cercetarea de varf in toate domeniile tehnologiei, inclusiv militare, fiind de obicei prima in gasirea unor solutii novatoare. Inteligenta romaneasca a devenit un brand de tara care aduce mult mai mult profit decat orice altceva.

Mai e ceva. Religia Romaniei ideale este o religie libera, nu este controlata de Stat. Tot ce ma intereseaza este ca formulele religioase adoptate de cetatenii tarii sa sublinieze in permanenta valorile morale si spirituale care fac din fiinta umana o fiinta superioara tuturor celorlalte. Apelul la constiinta, respectul principiilor moralei indiviuale si ale moralei publice sunt cele care le sunt inspirate cetatenilor nostri, inca de la o varsta foarte frageda, atat in familie cat si in toate formele de invatamant, fie acesta prescolar sau scolar.

Si, pentru ca sunt o Regina ideala a unei Romanii ideale, si accept democratia participativa ca formula subtila, astept sugestiile voastre pentru a imbunatati oricare dintre aspectele sau domeniile despre care v-am vorbit.

48 Comments »

 1. 🙂 O singură întrebare: Ce face poporul în tot acest timp?
  Un Imperator atotputernic care are în subordine un parlament bicameral şi democratic… s-ar putea ca această monarhie să tulbure un pic dacă nu te naşti englez… până una alta nu spun decât “Ave Maria, Cezar Imperator!”, să dea domnul să fie bine.

  Deşi nu mi-a dat nimeni o leapşa sau o anti-leapşa, am să spun şi eu ce aş face dacă aş fi Imperator: Aş demisiona. Dacă aş fi imperator, probabil că imediat aş fi cuprins de cultul personalităţii şi aş ajunge dictatorul absolut. Decât să fac rău, mai bine demisia.

  Comment by Bibliotecaru — January 14, 2008 @ 7:28 pm

 2. @Bibliotecaru,

  esti generos si genial.
  Exact asta ar trebui sa faca orice lider care se simte cuprins de febra dictaturii! Numai ca…. el nu este nici generos, nici genial!

  Comment by Maria Barbu — January 14, 2008 @ 7:32 pm

 3. Bine, bine. Ai scris despre Romania ideala, dar anti-leapsa mea nu se referea deloc la o particularizare teritoriala. Eu vroiam sa vad cum organizezi intregul Imperium, nu doar o provincie a acestuia. Tu esti Imperatrix, nu regina 🙂

  Comment by Phosphoros — January 14, 2008 @ 8:07 pm

 4. @Phosphoros,

  stiu cum era schema initiala, dar interesul meu era sa spun niste lucruri care ma dor aici…. tu trebuie sa intelegi aceasta atitudine rebela mai bine ca oricine. Multumesc mult, prietene!

  Comment by Maria Barbu — January 14, 2008 @ 8:16 pm

 5. Şi uite aşa, din sufletul ei bun, Maria ne-a transformat în al doilea stat fără armată. Primul, dacă nu mă înşel, este Costa Rica. Ai uitat un singur lucru. “Ca să asiguri pacea, trebuie să te pregăteşti de război”. Şi cred că dictonul este valabil nu numai atunci când se pune problema unui conflict militar…
  Dar, să ştii, în mare, utopia este splendidă. Şi pentru câteva minute am visat frumos…

  Comment by DeMaio — January 14, 2008 @ 9:03 pm

 6. @DeMaio,

  esti dragut si binevoitor! Partea militara am cam lasat-o balta, dar m-am ocupat de politica si justitie!

  Comment by Maria Barbu — January 14, 2008 @ 9:07 pm

 7. Am văzut 🙂
  Şi nu sunt binevoitor. Chiar am visat frumos. Şi ştii cum este, cât mai putem visa…

  Comment by DeMaio — January 14, 2008 @ 9:20 pm

 8. Iti inteleg revolta. Chiar ma gandeam la o viitoare anti-leapsa, pe tema politicii romanesti 🙂 In orice caz, imi pare tare bine sa vad ca ai participat, fapt pentru care iti multumesc. Te astept in continuare pe domeniul razvratirii.

  P.S.: mi-a placut mult ideea cu Senatul format dintr-o elita intelectuala; totusi as fi curios sa stiu care sunt criteriile care stau la baza selectiei membrilor 🙂

  Comment by Phosphoros — January 14, 2008 @ 9:30 pm

 9. @DeMaio,

  tu esti un visator destept, Bogdan. Multumesc.

  Comment by Maria Barbu — January 14, 2008 @ 9:31 pm

 10. @Phosphoros,

  ma bucur sincer ca m-ai inteles! Criteriul de selectie pentru Senat, ca si pentru inscrierea in elita intelectuala reala, ar trebui sa fie creativitatea. O minte creativa are si viziune si organizare, plus capacitatea de creatie permanenta.

  P.S.Stii ca am formulat o teorie de leadership creativ? Si am si un proiect de Institut de Leadership Creativ !

  Comment by Maria Barbu — January 14, 2008 @ 9:36 pm

 11. Draga Maria, am citit mesajul tau, este adevarat ceea ce am scris doar si argumentat. Romania este condusa de un om care nu respecta democratia nu respecta constitutia. Constitutia care poate fi interpetata gresit ii da lui Basescu mina libera sa faca ce vrea, el nu este prost. Daca eram senator initiam schimbarea constitutiei ca sa-i fie clar lui Basescu. Sa tii minte ce scriu, daca la alegeri PD-L va castiga si va forma guvernul, dictatura va inflorii, se va schimba legi toti adversarii vor fi dati in judecata apoi in puscarie. Daca noi nu facem nimic nu se va schimba nimic, ce ? trebuie sa dezvoltam acest subiect ca suntem pe pragul dictaturii.

  Comment by Ovidiu — January 14, 2008 @ 10:30 pm

 12. @Ovidiu,

  eu cred ca ar trebui sa functioneze si democratia interna, dar si limitarile externe. Cel putin asa vreau sa sper.

  Comment by Maria Barbu — January 14, 2008 @ 10:40 pm

 13. Sunt un prost, Maria 🙂 Incorigibil.

  Comment by DeMaio — January 14, 2008 @ 11:51 pm

 14. @DeMaio,

  ce spui tu, Bogdan? Esti extraordinar, si, ca toti oamenii extraordinari poti fi si naiv. Iar cei nevrednici pot profita de naivitatea ta, sau de buna ta credinta.

  Comment by Maria Barbu — January 14, 2008 @ 11:57 pm

 15. Draga Maria, vezi ca am actualizat.

  Democratia interna nu poate functiuna daca la carma tarii este unul ca basescu care dezbina poporul in cateva taberi. Aici este vorba de MENTALITATE, imi pare rau ca Lia Roberts s-a retras de la candidatura, avea dreptate radacina problemei este mentalitatea care poate fi schimbata prin lideri politici cu vederi pro-occidentale si care au trait-o.

  Comment by Ovidiu — January 15, 2008 @ 12:27 am

 16. @Ovidiu,

  aceasta este misiunea noastra, sa schimbam mentalitatea acestui popor.
  Sa ii redam demnitatea, si pentru asta trebuie sa ne formulam cat mai clar ideile, sa le transmitem oamenilor, sa ii invatam cum sa isi recupereze demnitatea individuala mai intai si apoi, cu totii, demnitatea nationala.
  Numai asa nu se vor mai lasa prostiti de tot felul de farsori politici, demagogia nu va mai avea priza la public, iar tara se va curata de liderii care mint, fura, ori chiar ucid pentru a pune mana pe putere si apoi pentru a sta la putere cat mai mult posibil, conducand dupa bunul plac.
  Ajunge cu asta!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 12:36 am

 17. Sunt deacord cu tine draga Maria, o revolutie de mentalitate. aceasta chestie trebuie promovata prin mass-media, suntem deja in UE, avem de unde invata, trebuie ca cineva sa indrume poporul, cine ?

  Comment by Ovidiu — January 15, 2008 @ 1:30 am

 18. @Ovidiu,

  NOI, Ovidiu, noi, cei care ne adunam acum in virtual. Trebuie sa iesim in real si sa transformam realitatea cu adevarat!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 1:40 am

 19. Frumoasă utopie! Dar, ca orice utopie, irealizabilă…

  Comment by Mihnea Georgescu — January 15, 2008 @ 9:11 am

 20. Draga Maria, vezi aici !

  Asta-i presedintele nostru cel iubit !

  Documente – Traian Basescu – Turnator la Securitate – si Mapa profesionala – Traian Basescu

  INCONTESTABIL !!!!

  Comment by Ovidiu — January 15, 2008 @ 12:01 pm

 21. Frumos
  Dar ca să devină şi real trebuie să începi cu o reformă adevărată în învăţămînt.
  Învăţămîntul este ceea ce numesc strategii baza naţiunii, baza reuşitei, strategia Statului pe termen lung.
  Nu vorbesc de reformă în anii de învăţămînt ci în esnţa învăţămîntului: ce se predă, cum se predă, cînd se predă, cui se predă (nr.elevi per cadru didactit)

  În privinţa religiei: Statul trebuie să fie separat de religie şi să ducă o politică de toleranţă, în care cetăţenii să respecte Constituţia indiferent de apartenenţa religioasă, politică, naţionalitate, sex.

  Comment by George Gross — January 15, 2008 @ 3:40 pm

 22. @Mihnea,

  si proiectul Uniunii Europene a inceput ca o utopie si parea chiar irealizabil… si uite ca s-a implinit!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 7:54 pm

 23. Draga Maria, felicitari pentru materialul acesta. Intr-adevar, daca tot mai multi – mai ales aceia care se afla la guvernare – s-ar gandi la Romania Ideala, atunci poate ca lucrurile ar evolua mult mai repede. In lumea reala, nici o societate nu e perfecta, dar cred ca important este ca lucrurile bune sa prevaleze. Pentru ca intreba un cititor de al tau ce face poporul in timpul acesta, eu cred ca poporul ar trebui sa fie activ, sa aiba opinie – pentru ca exista democratie participativa, nu? – si, nu in ultimul rand, sa traiasca bine, sa se bucure de roadele unui continuu progres economic. Latura aceasta, economica, nu poate fi neglijata in nici o societate, mai ales intr-una reala. Intr-o societate ideala, oamenii sunt, de asemenea, buni, solidari, toleranti.
  Felicitari inca o data.

  Comment by corinacretu — January 15, 2008 @ 9:22 pm

 24. @Maria
  Oare? Tăvălugul mondializării vine peste noi… e adevărat…

  Comment by Mihnea Georgescu — January 15, 2008 @ 9:22 pm

 25. @Ovidiu,

  pentru mine este mai putin relevant ce reiese din aceste documente. Ceea ce ma intereseaza este demersul de leadership pe care il aplica, ori, tocmai acesta este nu numai deficitar, ci chiar periculos.
  Oricum, tu dovedesti ca ai mult curaj si te felicit!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 10:00 pm

 26. @George,

  o strategie inteligenta pentru invatamant este cu adevarat fundamentala. Trebuie formulat scopul, decelate metodele de atingere a acestui scop si puse la dispozitie resursele necesare.

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 10:01 pm

 27. @Corina,

  iti multumesc pentru cuvintele tale calde.
  Imi doresc foarte mult, si sunt convinsa ca si tu gandesti similar, ca noi toti sa fim cat mai implicati cu putinta in procesul de evolutie al societatii. Sa ne preocupe totul, si progresul economic, pentru ca fara aceste resurse nu se poate face nimic, si cel intelectual, si cel politic.
  Mai multa dedicare pentru societate este absolut necesara, ori asta presupune, asa cum spunea si presedintele Iliescu, educatie civica, si, din pacate, la asta suntem inca foarte deficitari. Dar ne revine noua sa facem mai mult si sunt convinsa ca vom face!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 10:07 pm

 28. @Mihnea,

  tocmai de aceea trebuie sa profitam de postmodernism, pentru ca el face sa coexiste globalizarea cu particularitatile nationale si locale.
  Daca vom fi inteligenti si ne vom urmari cu asiduitate implinirea intereselor nationale, vom reusi lucruri mari, cred asta din toata inima!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 10:11 pm

 29. @George,

  o strategie inteligenta pentru invatamant este cu adevarat fundamentala. Trebuie formulat scopul, decelate metodele de atingere a acestui scop si puse la dispozitie resursele necesare

  @
  Marie

  Doriti o strategie in invatamânt, nimic mai simplu.

  Roata nu trebuie descoperita, eventual adaptata sau mai precis aplicata, montata la caruta.

  hai sa lasam filosofia si sa fim pragmatici.

  Comment by Stefan RADOVEANU — January 15, 2008 @ 10:29 pm

 30. @Stefan Radoveanu,

  foarte curand voi/vom face o propunere concreta Parlamentului Romaniei!
  Viitorului Parlament.

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 10:32 pm

 31. @
  Marie

  Ati vazut ca nu v-am uitat.
  Scoateti cât mai rapid o lista cu tineri si tinerela care sa inlocuiasca fosilile si mumiile actuale din politic.
  O aveti, ce mai asteptati ?
  Aveti inca frica ?

  Comment by Stefan RADOVEANU — January 15, 2008 @ 10:34 pm

 32. @
  Va rog sa-mi dati definitia imbecilului.
  Merci

  Comment by Stefan RADOVEANU — January 15, 2008 @ 10:41 pm

 33. @St. Radoveanu,

  nu voi da aici aceasta lista, dar pe cei cuprinsi acolo ii veti vedea foarte curand.

  P.S. Nu imi este frica decat de Dumnezeu!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 10:49 pm

 34. @
  32

  definita va rog !

  Comment by Stefan RADOVEANU — January 15, 2008 @ 10:53 pm

 35. P.S.2 Uitati-va in dex pentru definitia imbecilului.

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 10:54 pm

 36. P.S.3

  Lamuriti-ma in legatura cu aceasta cerere de definire/definitie, pentru ca sunt deconcertata!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 10:57 pm

 37. @
  Marie

  Avem imbecili in politica ?
  Social dmocratia se modernizeaza, evolueaza, Nastase nu a inteles acest val de schimbari.
  Este imbecil sau nu ?

  Comment by Stefan RADOVEANU — January 15, 2008 @ 10:58 pm

 38. @St. Radoveanu,

  este o aberatie sa sustina cineva ca Adrian Nastase nu a inteles evolutia social-democratiei. Dati-mi voie sa va suspectez de rea credinta, daca puneti o asemenea intrebare, sau de intentie neortodoxa. Pentru ca la o problema complexa nu se pot da raspunsuri simpliste!

  Comment by Maria Barbu — January 15, 2008 @ 11:03 pm

 39. eu unul daca mi s’ar ivi o asemenea ocazie..hm..
  fiecare oras ar avea intr’o piata centrala un numar nedefinit de tzepe..nu tzepe din acelea care sunt la moda..tzepe ca’n vremea lui..a lu’ vlad.
  alaturat camera sinceritati …detectorul de minciuni. Mai problematic ar fi cu capitala caci am convingerea ca nu ar mai exista nici macar un singur supravietutor. In acest caz dat nivelul ridicat al investitei cel mai corect ar fi o bomba atomica in tigania numita bucuresti. sau nu zic bine? poi nu de la cap se impute pestele?
  dar iarasi ironie..romania chiar are forma de peste si tot ca o ironie bucurestiul nu doar ca nu este pe post de cap ba din contra este situat exact acolo pe unde un peste face si el kakitza. ..si daca as fi fost imperator caci imparati avem slava domnului.

  Comment by daniel A — January 16, 2008 @ 12:13 am

 40. @daniel A,

  nu stiu de ce, dar ma amuza aceasta viziune a ta, cu tepele! Sa fie oare o anume nostalgie eminesciana, sau doar un dor basescian? Nici nu conteaza asta, ci doar faptul ca viziunea ta e prea …. simplificanta.
  Te astept cu un imaginar mai complex, pentru ca sunt sigura ca poti spune lucruri interesante.

  Comment by Maria Barbu — January 16, 2008 @ 1:42 am

 41. Majestate
  iti scapa esentialul, lucrurile simple sunt cele care rezista in timp. simplitatea e frumoasa si nu se demodeaza :)restul n u sunt decat improvizatii ptr a impune un pct de vedere, cel personal in majoritatea cazurilor..vezi…arta muzica si nu in ultimul rand politica.Cat priveste imaginatia mea pot sa’tzi spun ca uneori este chiar bolnavicios de bogata incat ai fi ingrozita pur si simplu. Eu incerc sa’mi imaginez femeile romance cu mai mult caracter, demnitate ..cu mai multa educatie caci aici este bubba romaniei, educatia femeilor.Femeia este cea care are rol foarte important in educatia copiilor la bunul mers intr’o familie ..imaginea unei tari e data de calitatea femeilor. vezi majestate ca ai o problema in regatul tau potterian mioritic?

  Comment by daniel A — January 16, 2008 @ 4:30 pm

 42. @daniel A,

  da, elementul feminin ar putea f remodelat in sensul unei mai inalte moralitati, dar, orice discriminare poate fi daunatoare pana la urma. Noi toti trebuie sa acceptam ca avem nevoie de criterii educative si educationale mai inalte, pentru ca altfel pierdem si din demnitatea individuala si din cea nationala.
  Si asta nu ma e un joc!

  Comment by Maria Barbu — January 16, 2008 @ 4:41 pm

 43. Draga Maria,

  cred ca va aflati in plina instaurare a unei noi dictaturi in Romania. Evenimentele de azi ma fac sa cred asta. Actualul presedinte incearca sa-si zguduie toti adversarii politici in timp ce PD-istii si PLD-istii sunt curati ca lacrima in opinia sa.Credeam ca scandalul Norica Nicolai era destinat sa accentueze incapaciatea premierului, dar, de fapt, face parte dintr-un atac concentrat pe intreaga opozitie.Un atac murdar, de tip dicatorial, care aminteste de perioada stalinista. Pur si simplu aparatul de stat pare ca nu mai functioneaza. S-au creat organe paralele vasale presedentiei.

  americanii au mai sustinut dictatori, ca apoi sa dea cu ei de pamant; dar fiind an electoral, s-ar putea ca autorii aceste stari de fapt sa inceapa sa pluteasca pe uscat.

  vad ca intra in corzi si AN si Oprescu (pe care-l cunosc bine si stiu exact ca e curat profesional)…Numai PD-istii, repet, sunt spotless.

  Mai sa fie, tare m-am suparat sa vad mizeria asta.

  Numai bine sa dea Dumnezeu, dar a-ti ataca adversarii politici in felul acesta…nu-i prea intelept. Se anunta un an “interesant”.

  Calde salutari,
  CJ

  Comment by DrC — January 16, 2008 @ 7:00 pm

 44. @Dragul meu CJ,

  daca vrei sa iti spun parerea mea sincera, sa stii ca eu am convingerea ca acest comportament dictatorial si aberant al lui Traian Basescu este mult mai putin coordonat decat pare. El foloseste aceleasi proceduri care au prins pana acum, dar cred ca declinul lui e mai aproape decat isi imagineaza. Iar sustinerea americanilor, ma indoiesc f tare ca ar avea-o. Poate a rusilor, desi pare paradoxal, dar aceasta e sustinerea de care se bucura. Pentru ca vad ca urmeaza acelasi model securistico-mafiotic.

  Comment by Maria Barbu — January 16, 2008 @ 7:09 pm

 45. Ma Reine,

  Carol I ,Carmen Silva au construit aproximativ acea Romanie.(mai putin referirile la armata si biserica).din pacate ma refer la trecut.
  al dumneavoastra,
  ingi

  Comment by ingi — January 17, 2008 @ 7:14 pm

 46. @ingi,

  ai dreptate, Radu, doar ca nu faceau parte dintr-o confederatie, si armata nationala era extrem de importata.
  Sincer, inca mai cred ca e nevoie de ea, dar, de dragul constructiei utopice, am sacrificat-o!
  Poate ca o sa revin asupra acestei decizii, doar sunt Regina, nu-i asa?

  Comment by Maria Barbu — January 17, 2008 @ 7:22 pm

 47. Oui,Ma Reine

  Comment by ingi — January 17, 2008 @ 7:27 pm

 48. @ingi,

  eeeeeeeeei, atunci sa vezi cum as reface aristocratia romaneasca!

  Comment by Maria Barbu — January 17, 2008 @ 8:34 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: