MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

December 29, 2007

Exista sindromul de blogo-dependenta?

Filed under: Leapsa — Maria Barbu @ 3:53 pm

Raspund la o leapsa primita de la Mihnea Georgescu, dupa ce el insusi a primit-o, intr-un fel inedit, de la presedintele Ion Iliescu. Eu cred ca exista acest sindrom de blogo-dependenta, numai ca el poate avea elemente pozitive, in conditiile in care avem a face cu un blogger care isi construieste un blog de idei si opinii nu doar pertinente ci si autentice, adevarate, in timp ce elementele negative sunt specifice bloggerilor care au obsesia traficului, facand concesii din ce in ce mai mari la capitolul calitate ori autenticitate.

In ceea ce ma priveste, eu cred ca ma inscriu in categoria bloggerilor care se exprima onest si original, facand din blog un proiect de comunicare adevarata, ceea ce atrage dupa sine formarea unui cerc din ce in ce mai larg de prieteni si vizitatori, care sunt mai ales din categoria celor care imi impartasesc ideile, optiunile, ori imi admira formula expresiva. Blogul meu are si literatura, si teorie politica de leadership, dar exprima si opiniile mele direct legate de momentul actual, fie politic, fie de alta natura, social-umana in genere.

Blogo-dependenta mea este oarecum soft, pentru ca nu sufar de nici o frustrare daca nu am un numar masiv de vizite, desi am inregistrat, in mod surprinzator, peste 23 000 de vizite in ultimele trei luni de exemplu si aproape 2500 de comentarii la o suta si ceva de posturi, ceea ce este extrem de stimulativ pentru mine. Am cunoscut in blogosfera oameni minunati si faptul ca unii dintre ei au devenit vizitatori fideli ai blogului meu imi da o satisfactie aparte.

Da, sufar de blogo-dependenta la modul la care un pasionat de idei si de exprimare artistica asa cum sunt eu poate fi interesat cu adevarat de calitatea oamenilor care au linkuri la blogul lui, si, la acest capitol cred ca stau foarte multumitor. In afara de asta, mi se intampla uneori sa scriu pe blog tocmai pentru ca stiu ca este asteptata opinia mea, postarea mea noua reprezentand pentru unii dintre oamenii care s-au atasat de bloggerul Maria Barbu un moment asteptat, si asta ma obliga, moral si intelectual.

Deasemenea, imi exprim satisfactia ca cercul din care fac parte in blogosfera este caracterizat de valoare umana, tinuta intelectuala, dinamism politic si continut pozitiv. Asa incat pot sa declar acum, cu sinceritate, ca m-am atasat de prietenii din blogosfera si promit sa nu ii dezamagesc.

Urez tuturor prietenilor mei din blogosfera, blogo-dependenti sau nu, un cald LA MULTI ANI 2008!

Sa aveti un An Nou plin de succese si de impliniri, de prosperitate si dinamism, de evolutie interioara dar si sociala, de bucurie si de multumire pe toate planurile!

UN AN NOU FERICIT!

330707780_f8eaa22700.jpg

22 Comments »

 1. Maria, mulţumesc pentru răspuns, îţi împărtăşesc întru totul opiniile cu privire la “blogo-dependenţă”! Un alt termen iliescian, care va face cu siguranţă carieră, precum “meandrele concretului”! 😉
  La mulţi ani tuturor!

  Maria, te rog să revezi linkul la blogul meu, pe care l-ai dat în articol… Nu se face legătura, cred că ai scris mihneageogescu în loc de mihneageorgescu… Ai mâncat un r… Sorry! 🙂

  Comment by Mihnea Georgescu — December 29, 2007 @ 4:08 pm

 2. @Mihnea,
  multumesc de comment si de observatie.
  Ai perfecta reptate in legatura cu antologicele sintagme ale presedintelui Iliescu. E un om inspirat, inca un motiv pentru care tin atat de mult la el!

  Comment by Maria Barbu — December 29, 2007 @ 4:19 pm

 3. Domnule Mihnea GEORGESCU,

  V-am respectat sugestia, voici textul transmis domnului ANA, nu stiu daca va trece bariera de OK ( gasesc stupida aceasta bariera) en fin este problema lor.

  ——————————————–

  Domnule NASTASE,

  Nu sunt adeptul celor pistonati, impinsi de spate.
  Nu aveti nici o proba de câstigator prin alegeri sau alt type de lupta.

  Detest asemenea persoane dar aceasta nu inseamna ca nu le respect alte calitati.

  Timpul nu este pierdut, incepeti cu o functie iesita din alegeri, p.e. primar intro comuna, dovediti calitatile omului ales, respectati promisiunile dupa care puteti gândi mai departe.

  V-am provocat in nenumarate rânduri la o comunicare, ati refuzat dovedind ca stiti totul, o manifestare care nu trebuie vazuta la un politician.

  Dar inainte de toate ma intreb, sunteti intradevar politician sau un fel de tragator de sfori.
  Va dau posibilitatea sa-mi raspundeti in direct pe adresa de e mail pe care o transmit.

  Am experienta a 25 ani de viata politica in lume, in politica se câstiga si se pierde, ambele aspecte trebuie bine metrizate.

  Nu ati apreciat când erati sef de partid si cu atât mai mult nu ati digerat pierderea politica si publica.

  V-am facut acest mesaj cu ocazia “La rencontre oecumenique de Taizé” unde am avut rdv cu unii amici politicieni din Genève.

  Prima parola sortita, mai exista Nastase ?, bien sûr se pregateste sa candideze presedinte, raspunsul lor d’abord maire et après…

  Salutati comunitatea din Corbu, LA MULTI ANI

  Stefan RADOVEANU

  Parinti nostri au fost colegi de armata

  Comment by Stefan RADOVEANU — December 29, 2007 @ 6:10 pm

 4. @Domnule Radoveanu,

  sunt uimita sa vad ce cale sinuoasa ati ales pentru postarea acestui comentariu, adresat lui Adrian Nastase, invocand o sugestie facuta de Mihnea Georgescu si postat pe blogul Mariei Barbu, al meu adica!
  Oricum va gazduiesc aici cu placere, desi nu achiesez (sic!) intotdeauna la cele spuse de dv.
  In legatura cu textul propriu-zis, va spun ca eu cred cu sinceritate in revenirea in forta a lui Adrian Nastase, pentru ca scena politica romaneasca are nevoie de un intelectual adevarat, de o personalitate elaborata si dominata cu grija si chiar cu vocatie. Cred ca a trecut vremea proletarilor, marinarilor ori altor tipi care se dau drept lideri supremi dintr-un complex de care nu pot scapa niciodata!

  Comment by Maria Barbu — December 29, 2007 @ 6:38 pm

 5. Exista, exista…

  Comment by Oana — December 29, 2007 @ 6:59 pm

 6. Draga Domnisoara,

  Ce credeti Dvs. va apartine, scena politica nationala are nevoie de un barbat politic solid, intelectual sau mai putin intelectual este o alta problema.

  Proletarii i-am uitat odata cu iliescu.
  Un marinar reprezinta o proba de aduranta, avem nevoie de oameni care nu plâng trecutul si privesc viitorul cu optimism.

  Nastase este un gamin in ale politicii, daca nu era Ion ILIESCU nu exista.
  Este un sifon, fara a zice o cârpa, nu are stofa spunem noi occidentali (25 ani in afara Romaniei)

  Va respect parerea dar deceptia va fi enorma.
  Romania a trecut de pragul morti prin venirea lui Traian BASESCU, Presedintele tarii si a Romanilor de pretutindeni.
  Daca doriti detali, aveti adresa mea de e mail privé, nu ezitati sa-mi lansati mesajul.

  Cu stima,

  Stefan RADOVEANU

  NB

  Când voi veni la Bucuresti doresc sa petrecem un moment de comunicatie ensemble

  Comment by Stefan RADOVEANU — December 29, 2007 @ 7:01 pm

 7. genial! deci, Maria! tu aduci oameni impreuna. atragi. punctezi. tragi linie. la obiect. concret. politic, literatura, blogul asta al tau e un loc in care chiar se “revine”. ion cristoiu zicea ca nu va citi un blog vreodata ca e gratis, iar ce e gratis nu are valoare. ei bine, eu cunosc valori dincolo de bani. te pupa Catalin.

  Comment by blur — December 29, 2007 @ 7:14 pm

 8. @Oana,
  bineinteles ca exista aceasta blogo-dependenta, sub diverse forme si in diferite grade. Printre alte vicii, blogging-ul le poate gadila vanitatea celor care simt mereu aceasta nevoie, sau le poate da iluzia ca reprezinta ceva multora dintre cei nesiguri de propria identitate.

  Comment by Maria Barbu — December 29, 2007 @ 8:04 pm

 9. @Dle Radoveanu,
  imi va face mare placere sa va cunosc personal. Poate voi reusi sa va conving ca nu merita reinviat modelul liderului charismatic, caruia i se iarta orice in numele unui farmec indicibil si al un unui magnetism care de cele mai multe ori s-a dovedit a fi fatal celor care il admira.
  Nu pot insa sa nu respect optiunea dv. pentru Traian Basescu desi, din cate il cunosc si personal, el este un model de lider ce mizeaza prea mult pe charisma, in ciuda faptului ca suma calitatilor sale este intotdeauna mai mica decat suma defectelor.
  In ceea ce il priveste pe Adrian Nastase, inclin sa cred ca manipulatorii de opinie si imagine au lucrat cu atata abilitate incat cei mai multi dintre romani nu mai au capacitatea de a apela la propria judecata pt a-l contempla pe un lider cum este Nastase, ci se folosesc de prejudecatile induse, si e pacat. Adrian Nastase are un mare potential si mi se pare a fi un model de lider pe care viitorul il va revela ca fiind mult mai puternic decat pare. Cel putin, asa sper!

  Comment by Maria Barbu — December 29, 2007 @ 8:17 pm

 10. @blur

  Catalin, cred asta e destinul meu, sa coagulez energii, sa aduc impreuna oameni si idei, si fac asta si o voi face intotdeauna cu entuziasm si cu daruire.
  Si eu te pup cu mult drag si iti doresc un An Nou fericit si implinit, alaturi de Ana ta !

  Comment by Maria Barbu — December 29, 2007 @ 8:19 pm

 11. @
  Maria BARBU,

  Chère Madame,

  Sa-l lasam pe nastase sa-si numere oule, poate va descoperi ceva.
  Probabil sunt alte subiecte mult mai interesante ca cel a lui a nastase.
  Ce parere aveti de maladia blog ?

  Dar daca vreti sa ramânem in subiectul politica sunt la dispozitia zeitei blogului.

  Cu stima,

  Stefan RADOVEANU

  Comment by Stefan RADOVEANU — December 29, 2007 @ 9:14 pm

 12. @
  Maria BARBU

  Chère Madame,

  Va propun un subiect foarte interesant, Nicolas SARKOZY.

  Un ADEVARAT PRESEDINTE,

  M. NICOLAS SARKOZY
  PRESIDENT DE LA REPUBLIQUE FRANCAISE

  Né le 28 janvier 1955 à Paris XVIIème
  Trois enfants
  Ancien avocat au barreau de Paris

  Études :
  Maîtrise de droit privé (1978)
  Certificat d’aptitude à la profession d’avocat (1981)
  DEA de Sciences Politiques avec mention (mémoire sur le Référendum du 27 avril 1969)
  Institut d’Études Politiques de Paris (1979-1981)

  Ouvrages :
  Georges Mandel, Le Moine de la Politique – Editions Grasset – 1994
  Au bout de la passion, l’équilibre – Entretien avec Michel Denisot – Editions Albin Michel – 1995
  Libre – Editions XO / Robert Laffont – janvier 2001
  La République, les Religions, l’Espérance – CERF – novembre 2004
  Témoignage – Editions XO – juillet 2006
  Ensemble – Editions XO – avril 2007

  Fonctions politiques :

  Conseiller municipal de Neuilly-sur-Seine en 1977

  Maire de Neuilly-sur-Seine de 1983 à 2002

  Vice-Président du Conseil Général des Hauts-de-Seine, chargé de l’enseignement de la culture (1986-1988)

  Député des Hauts-de-Seine (6ème circonscription) de 1988 à 2002

  Elu Président du Comité départemental du RPR des Hauts-de-Seine le 3 mai 2000.

  Elu Président du Conseil Général des Hauts de Seine le 01 avril 2004.

  Ministre du Budget (1993-1995) et de la Communication (1994-1995)
  Porte-Parole du Gouvernement (1993-1995)
  Secrétaire national du RPR, chargé de la Jeunesse et de la Formation (1988)
  Secrétaire national du RPR, chargé de l’Animation, de la Jeunesse et de la Formation (1989)
  Co-directeur de la liste d’union pour les Élections européennes (1989)
  Secrétaire Général Adjoint du RPR, chargé des Fédérations (1992-1993)
  Membre du Bureau Politique du RPR (depuis 1993)
  Coordonateur et porte-parole de l’équipe de transition (10 juillet 1997)
  Secrétaire général du RPR (6 février 1998)
  Président par intérim du RPR (avril 1999-octobre 1999)
  Tête de la liste RPR-DL pour les Élections européennes de juin 1999.

  Nommé le 7 mai 2002 Ministre de l’Intérieur, de la Sécurité Intérieure et des Libertés Locales du gouvernement de Jean-Pierre Raffarin, Premier ministre après la réélection de Jacques Chirac.
  Nommé le 1er avril 2004 Ministre d’Etat, ministre de l’Economie, des Finances et de l’Industrie du gouvernement de Jean Pierre Raffarin, Premier ministre depuis la réélection de Jacques Chirac.
  Il démissionne le 29 novembre 2004 après avoir été élu Président de l’UMP le 28 novembre 2004 avec 85,1% des voix.
  Nommé le 2 juin 2005 Ministre d’Etat, ministre de l’Intérieur et de l’Aménagement du Territoire du gouvernement de Dominique de Villepin, Premier Ministre.

  Elu le 14 janvier 2007 par les militants de l’UMP comme candidat pour l’élection présidentielle.

  Elu le 6 mai 2007 Président de la République.

  Care sunt apropierele si diferentele de cei doi, bine înteles Traian BASESCU si “idolul” la care asteptati miracolul, Adrian Nastase.
  Am sa-mi permit a va provoca, provocarea face parte din existenta mea, Traian BASESCU este un SARKOZY à la Roumain.

  Cu stima,

  Stefan RADOVEANU

  Comment by Stefan RADOVEANU — December 29, 2007 @ 9:40 pm

 13. @Dle Radoveanu,
  sunteti un pic rautacios, dar nu va sta rau!
  Ati citit textul si ati vazut ca sunt de parere ca suferim cu totii, cei din blogosfera, de aceasta maladie, numai ca unii o poarta cu noblete, altii in zdrente! Pentru mine, blogul este unul dintre proiectele la care tin, pentru ca are un caracter coagulant, constructiv.
  Cat despre politica, eu sunt un teoretician si un contemplator al fenomenului politic, deci imi asum deocamta un rol mai putin activ, dar… nu se stie pentru cat timp!
  Imi face placere sa discutam despre lideri si leadership, dar fara simpatii ori antipatii personale, pentru ca persoanele sunt mai putin importante decat modelul caruia i se subsumeaza.
  Cu prietenie, va astept aici, in casa mea virtuala! Sunteti oricand binevenit.

  Comment by Maria Barbu — December 29, 2007 @ 9:48 pm

 14. @Cher Monsieur Radoveanu,

  un chef d’Etat qu s’expose avec une femme de la sorte de Carla Bruni, ne m’interesse trop. Il parait etre moin un dirigeant(=leader) qu’un amant (a son age, il est entre deja dans une grave crise virile, je le crois!)
  En tout cas, je vous remercie pour le sujet.

  P.S. Va propun o discutie mai complexa, despre liderii europeni actuali. Cu plusuri si minusuri, la fiecare in parte. Incepem de la est la vest, sau invers, cum doriti, ori chiar aleatoriu. Putem chiar risca si niste previziuni, tot suntem in pragul Anului Nou. Poate mai intai in legatura cu Sarcozy, le pauvre!

  Comment by Maria Barbu — December 29, 2007 @ 9:56 pm

 15. @

  Chère Madame,

  Voici un autre sujet, d’ailleur je l’ai proposé déja aussi à M. Mihnea GEORGESCU.
  Je suis à votre disposition.

  Meilleures salutations,

  Stefan RADOVEANU

  Va propun sa metaforzam Adrian Nastase dintr-un politicien emmergent intrun cetatean onorabil confirmé in servicul celor în nevoi, un fel de Abbé Pierre.

  “Sur ma tombe, à la place de fleurs et de couronnes, apportez-moi les listes de milliers de familles, de milliers de petits enfants auxquels vous aurez pu donner les clés d’un vrai logement”

  A vous de jouer !!!

  Stefan RADOVEANU

  Comment by Stefan RADOVEANU — December 29, 2007 @ 11:15 pm

 16. @Cher Monsieur Radoveanu,

  je craigne un peu de malice dans votre proposition!

  N.B. Atunci sa facem la fel si cu voinicul Trajan, ce ziceti? Ca si el se inscrie cu usurinta printre cei mai bogati romani.
  De ce sa nu-i dam si lui sansa de a fi, macar in joaca, un Abbe Pierre?

  Comment by Maria Barbu — December 29, 2007 @ 11:25 pm

 17. Chère Madame,

  Nu m-ati inteles, pas grave.
  Am explicat si Domnului Georgescu,

  “Le mouvement Emmaüs est un ensemble d’associations loi de 1901 caritatives laïques françaises fondées par Henri Grouès, dit l’abbé Pierre, à partir de 1949, pour venir en aide aux plus pauvres, aux exclus, aux réfugiés et aux sans domicile fixe (SDF).

  Les communautés Emmaüs accueillent plus de 3 880 Compagnons d’Emmaüs en France (au 31/12/2005)[1].

  Le mouvement Emmaüs International regroupe 323 associations reconnues par le mouvement en son nom à travers le monde, dont 140 en France fédérées au sein du mouvement Emmaüs France.

  Les personnes accueillies dans les communautés, qui représentent le projet central du mouvement, ont été désignés comme «compagnons» par l’abbé Pierre, leur figure emblématique et mondialement respectée.”

  « L’urgence est aux partages »

  ROMANIA are nevoie imediata de partage.

  Cineva trebuie sa se ocupe, Adrian NASTASE este persoana cea mai indicata.
  Politicul la el s-a terminat, aceasta este singura scapare a deveni un cetatean onorabil confirmé.
  Nu trebuie sa fii bogata a face ce a facut l’abbé Pierre, sa dispui de ratiune si de moment.
  Incearca el sa faca ceva, sa imparta oua, ……

  Pentru instant, Domnul Traian BASESCU are o misiune foarte importanta, alinierea ROMANIEI la UE.
  Nu va imaginati unde se gaseste, merita oare natiunea noastra o asemenea umilinta si saracie ?

  Comment by Stefan RADOVEANU — December 30, 2007 @ 12:08 am

 18. @Domnule Radoveanu,

  imi cer scuze pt malentendu. Crezusem ca este doar o figura de stil. Acum insa, explicatiile dv. m-au lamurit despre ce este vorba.

  Doua probleme ma famanta insa, si as vrea sa ma lamuriti, daca puteti:
  1. de ce credeti ca Adrian Nastase a terminat cu politica si se poate implica intr-un asemenea proiect? De altfel, cred ca nici nu este tipul de personalitate potrivita pentru astfel de demersuri.
  2. de ce considerati ca pozitia Romaniei in UE este atat de umilitoare si in ce masura ar putea Traian Basescu face ceva pt asta, atat timp cat permanentele crize interne, a caror sursa este de cele mai multe ori, il secatuiesc de energie si coerenta poltica?

  Comment by Maria Barbu — December 30, 2007 @ 12:30 am

 19. Sunteti formidabila, si in plus pe France 2 o buna emisiune, deci on y va:

  1. Adrian NASTASE este terminat intern si extern in politica, in prezent se poarta o alta moda.
  Dar acest om are si calitati nu numai defecte, deci pentru o reabilitare este necesar o activitate in slujba celor nevoiasi, probabil dupa care s-ar putea discuta si altceva.
  Acest Adrian Nastase nu a avut nici o functie câstigata prin concurs sau alegeri

  2. Traian BASESCU s-a exprimat in nenumarate ocazii de situatia ROMANIEI, sper ca îl intelegeti si îl ascultati când se exprima.
  Nu sunt în masura sa repet circumstantele, Italia, Franta, Geneva, etc
  SAu coruptia, invatamântul, spaga, consulatele din strainatate, sanatate, infrasructurile rutiere, accidentele etc.

  Traian BASESCU este sansa ROMANIEI si sigur va reusi SA TRAITI BINE, trebuie ajutat.
  Nu va faceti iluzii cu un Adrian NASTASE, si Geoana l-a abandonat.

  Dar pentru aceasta Adrian NASTASE terbuie recuperat de jos in sus si nu de sus in jos.
  Va asigur, o candidatura a lui la presedentie sera o dezamagire pentru cei ce mai cred in el.
  Va ambaleaza cu spuma unor carti scrise de doctorantii lui (auzite la BUCURESTI, juin 07), si cu niste manifestari pe banii contribuabilului.
  RUSINE, RUSINE.

  Sper ca v-am raspuns, nu sunt fanul nimanui, doresc natiunii que de bonheur.
  Pentru moment cel care face eforturi si nu este inteles a ramas Traian BASESCU

  Cu stima,

  Stefan RADOVEANU

  Nb

  Pentru alte detali va rog sa comunicam pe adresa de e mail inscrisa

  Comment by Stefan RADOVEANU — December 30, 2007 @ 12:51 am

 20. @Dle Radoveanu,

  multumesc de explicatii.

  Dar… sunt de alta parere.

  Peut-etre je suis en erreur!

  Comment by Maria Barbu — December 30, 2007 @ 1:23 am

 21. @
  Marie BARBU

  Nul doute : l’erreur est la règle : la vérité est l’accident de l’erreur.

  Il y a des esprits qui vont à l’erreur par toutes les vérités ; il en est de plus heureux qui vont aux grandes vérités par toutes les erreurs.

  Une vérité ne devient pas une erreur simplement parce qu’une foule de gens défendent l’erreur et se rangent de son côté.

  Le métier des intellectuels est de chercher la vérité au milieu de l’erreur.

  La connaissance que nous avons des autres hommes est fort sujette à l’erreur si nous n’en jugeons que par les sentiments que nous avons de nous-mêmes.

  Comment by Stefan RADOVEANU — December 30, 2007 @ 3:28 pm

 22. @Dle Radoveanu,

  sunteti cumva una dintre conservele Securitatii, prefacandu-va ca sunteti un intelectual? Ma deranjeaza exhibarea unor penseuri ce nu va apartin si agresivitatea dv. politica mascata sub pojghita intelectuala. M-as bucura daca ati reusi sa fiti autentic. Daca nu, c’est dommage!

  Comment by Maria Barbu — December 30, 2007 @ 3:46 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: