MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

December 27, 2007

TRIST SFARSIT DE CRACIUN

Filed under: Dileme,Lumea de azi — Maria Barbu @ 9:10 pm

Craciunul a trecut. A fost, in primele doua zile, cel mai cald si mai cuminte Craciun din viata mea de adult. Politica am lasat-o in pace, dar, dincolo de scena politica romaneasca care a stat aproape cucernic de tacuta, uite ca pe scena lumii se intampla orori! Azi a fost asasinata Benazir Bhutto! Imi pare ingrozitor de rau, cu atat mai mult cu cat, de indata ce am aflat ca s-a intors in Pakistan m-am gandit ca asa se va intampla, dar nu credeam ca va fi atat de curand. De ce trebuie sa fie ucisi acei lideri care nu convin fortelor dure, intunecate si autoritariste care inca mai staruie cu o tenacitate dementa pe mapamond?

Acest asasinat si imaginea cailor abandonati precum cainii la marginea soselei mi-au indurerat sfarsitul acestui Craciun, care fusese atat de cald si de cuminte! Unde e Dumnezeu atunci cand se intampla atatea orori? Unde e credinta noastra, unde este sufletul acestei lumi chinuite si ratacite de sine insasi? Indraznisem sa cred ca am refacut Paradisul cu o Stea si-un brad inchinat Pruncului Sfant, incercam sa tin in suflet cat mai luminoasa picatura de pace divina, dar… realitatea urata si brutala a navalit peste pacea mea. Da-le Doamne acestor oameni mai multa minte si mai mult suflet, da-ne noua, Doamne, tuturor, precum credinciosului Stefan care s-a lasat lapidat, puterea credintei!

4 Comments »

 1. Nu suntem mai buni de sărbători, doar uităm că suntem la fel de răi… Suferinţa se vinde, este o marfă. Televiziunile fac comerţ cu suferinţa oamenilor şi animalelor.

  Comment by Mihnea Georgescu — December 27, 2007 @ 11:26 pm

 2. Da, Mihnea, din pacate mass media exacerbeaza pana la absurd apetitul pentru oroare si grotesc, ii face pe oameni sa nu mai poata discerne intre suferinta/durere si expresia ei virtuala. Totul pare ca se intampla ca si cum ar fi o poveste iar tele-spectatorul nu mai are sentimente ci priveste imaginile suferintei cu o detasare care inseamna deja dezumanizare!

  Comment by Maria Barbu — December 27, 2007 @ 11:45 pm

 3. Era de asteptat ca asta se va intampla. Oricum, trebuie sa te gandesti ca asta i-a fost destinul. Mai mult nu poate nimeni sa faca.

  Comment by Oana — December 28, 2007 @ 5:15 pm

 4. @Oana,
  bineinteles ca si ea stia ce o asteapta si s-a supus de bunavoie acestui destin.
  Ai dreptate, dar e un destin tragic al unei intregi familii de oameni politici, care, la fel ca si cei din familia Ghandi, platesc prea scump un demers politic!

  Comment by Maria Barbu — December 28, 2007 @ 7:38 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: