MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

December 19, 2007

ORBAN SACRIFICAT DE IGNAT

Filed under: Dileme,Lumea de azi — Maria Barbu @ 11:41 pm

De ce s-au pus baietii pe vanarea lui Orban? Cine si ce avea cu ministrul transporturilor de il urmarea si filma tocmai pe ninsoarea aceea viscolita? Sa fie oare vreo legatura cu faptul ca Orban e un inamic declarat al presedintelui, sau este din cauza faptului ca tocmai era pe cale sa dezvaluie niste masinatiuni sinistre facute la ministerul transporturilor de catre unii ministri care l-au precedat?

Oricum, e clar ca bietul Orban este pregatit de sacrificiul ritual pentru Ignat, chiar fara sa fie respectate normele europene. Iar presa, molipsita de avantul epocii Basescu, il injunghie fara mila pe ministrul neatent, de parca cine stie ce crima ar fi comis. Ca presedintele a condus masina dupa ce bause, nu a contat. Ca acelasi presedinte si-a dat un casoi el fiind si cel care a aprobat aceasta cand era primar general, nu mai conteaza. Atunci, de ce sa conteze ca un ministru a produs un accident minor? Ce aveti cu el, oameni buni?

Care ar putea sa fie morala acestui sacrificiu, care mie mi se pare nu doar inutil si facut pe un motiv derizoriu, ci si fabricat artificial, la modul cel mai suparator cu putinta? Tocmai acest sacrificiu ar putea deschide, Doamne fereste, cine stie ce alte sacrificii politice, mai mult sau mai putin rituale. Cine si de ce maculeaza dn nou Craciunul, ca de macularea sinistra a Craciunului de acum 18 ani tot nu ne-am lamurit. Ce demon had ii face pe romani sa faca gesturi/ritualuri demonice tocmai in apropierea sarbatorilor cele mai sfinte?

4 Comments »

 1. Frumoasă şi adevărată postare, Maria Barbu.
  La români, sărbătorile sunt prilej de scandaluri în familie, bătăi şi ridicatul poalelor în cap. Acest popor de sclavi este ţinut în frâu doar de frică, sub cnutul nemilos al exploatării patronilor, în timpul anului de muncă. În concediul de vară, Bucureştiul fiind nelocuibil, nu au loc astfel de spectacole groteşti. Rămân, deci, vacanţele de Crăciun şi de Paşti, când românul îşi poate refula instinctele criminale în voie.

  Comment by mihneageorgescu — December 20, 2007 @ 6:29 am

 2. @Mihnea,
  ce stranie si nefericita soarta purtam fara sa stim? Unde si cand s-a rasucit roata destinului national si ce putem noi face oare ca sa o indreptam?

  P.S. Asta e o intrebare pe care i-am formulat-o si lui Adrian Nastase, in iunie 2000, cand stateam alaturi (si cu presedintele Iliescu) la palatul Elisabeta, pentru lansarea cartii mele de atunci “Romania in pragul mileniului III. Renasterea optimismului”.
  Cred ca nici unul dintre noi nu a aflat inca raspunsul!

  Comment by Maria Barbu — December 20, 2007 @ 11:51 am

 3. ORBAN SACRIFICAT DE IGNAT… mi-e groază să mă gândesc ce ar putea fi Orban. După ce am auzit ce i-a comunicat telefonic lui Turcescu chiar mă gândesc că este modelul animalic legat de sacrificarea de Ignat. Nu-mi este milă de el pentru că se simte grof. Nu ştiu dacă este sau nu vinovat, dar de minţit a minţit.
  Tot ceea ce trebuia să facă Orban, dacă nu era băut şi dacă era vinovat de nimic, trebuia să pună mâna pe telefon şi să spună grobian la Poliţia Capitalei “Aici e Orban. Trimiteţi bă aici un echipaj că mă grăbesc”. Nu există decât o singură morală, câinii latră, caravana trece… Eu stăteam ca prostul şi mă miram cum de are domnul Orban o maşină de servicu de minimum 50.000 de dolari, din banii noştrii, nou-nouţă.

  Comment by Bibliotecaru — December 21, 2007 @ 1:34 am

 4. @Bibliotecaru

  toti traiesc din banii nostri, si Base, si Tari si turmele care ii insotesc. Nu iti face iluzii in legatura cu nici unul dintre ei. Doar “ritualul” de sacrificiu ma oripileaza, atat. In rest, Dumnezeu cu mila.

  Comment by Maria Barbu — December 21, 2007 @ 2:09 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: