MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

December 14, 2007

INOCENTA PRESEDINTELUI: reala sau… trucata?

Filed under: Dileme,Lumea de azi — Maria Barbu @ 1:54 am

Dupa ce s-a batut cu pumnii in piept pentru succesul relatiei sale cu Voronin, presedintele Basescu incaseaza tocmai de la acest “bun prieten”, de o buna bucata de vreme, numai lovituri in figura. Si nu in figura domniei sale, ci in figura Romaniei. Si ce gaseste presedintele ca trebuie facut? Sa puna gaz peste foc prin declaratii care, decodificate corect din punct de vedere diplomatic, ar duce la o stare de conflict intre cele doua tari, considerate pana nu demult a fi surori.

Ce s-ar putea ascunde in spatele unei asemenea atitudini a presedintelui Basescu? Oare numai deja mult prea invocatul sau temperament, lipsa de educatie… politica, inocenta sau… Doamne fereste ! participarea constienta la vreun scenariu anti-romanesc sau, si mai urat, anti-european, Mama Russia vizand sa loveasca Uniunea Europeana prin intermediul Romaniei? Altfel, ce Dumnezeu pot sa insemne aceste aberatii, aceste permanente gafe de politica externa, aceste distorsionari care vin din zona serviciilor secrete externe, atat de dragi presedintelui Basescu si atat de apropiate, ori chiar subordonate, lui insusi?

Traim oare un moment istoric in care se pregateste dezmembrarea Romaniei? Ori terfelirea ei pana intr-atat incat Europa sa ne debarce scarbita, desi in documentele Uniunii Europene nu exista clauza de iesire din comunitate? Suntem din ce in ce mai siderati. Asistam oare la implinirea cu succes a unui plan diabloc secretat de superinteligentele cancelarii moscovite si plasate Romaniei via America, care geme inca de spioni fosti sovietici, super antrenati si programati pentru distrugere fara scrupule? Nu mai stim ce sa credem. Sa fie oare o conspiratie si-un tradator sau doar un produs al imaginatiei si un biet inocent?

18 Comments »

 1. Ma reuit la emisiunea “Sinteza Zilei”

  Comment by Aurel Dragut — December 14, 2007 @ 2:13 am

 2. Ma reuit la emisiunea “Sinteza Zilei” si devin din ce in ce mai convins de faptul ca cei doi presedinti sunt marionete in jocul Rusiei, sau de ce nu al Statelor Unite.

  Comment by Aurel Dragut — December 14, 2007 @ 2:14 am

 3. @Aurel,

  ce stupid face America jocul Rusiei, si totul pt a se juca linistita in Afganistan, etc.

  Comment by Maria Barbu — December 14, 2007 @ 2:20 am

 4. P.S.

  iar in acest joc al Americii, Europa nu conteaza, “e doar un istm”. Am citat dintr-un celebru politolog american, care spune clar ca Europa singura e prea putin, Eurasia ar fi ceva mai interesanta. (vezi Zbigniew Brzezinski)

  Comment by Maria Barbu — December 14, 2007 @ 2:23 am

 5. Sunt doua puteri mari si isi impart “prazile” facute. Rusii cu monopolul pe care il cauta in materie de gaze si americanii care cauta acelasi lucru dar la petrol.

  Comment by Aurel Dragut — December 14, 2007 @ 2:24 am

 6. Ba exista stipulat in Tratatul de Reforma de-l semnara ieri corifeii ca poti fi dat afara sau te poti retrage din UE. Este afisat pe site, dar iti trebuie o saptamana sa-l citesti. Nimeni nu a citit, doar a semnat.
  Mi-a trecut ieri prin minte ca aceasta dezordine interna si permanentul razboi nu au fost decat un “joc de imagine” orchestrat dinafara, pus in scena de T&B, pentru ca institutiile statului sa nu aiba coerenta, rapiditate in decizii, si ce mai are un organism care functioneaza la unison.Daca T&B a jucat tot timpul teatru? Daca, de fapt, doar s-a facut ca-l injura pe Patriciu? Daca totul este conform planului dinainte stabilit?
  Unde naiba sunt serviciile si ce naiba fac?

  Comment by Gabriela Savitsky — December 14, 2007 @ 9:56 am

 7. Se pare că zilele lui Băsescu sunt numărate, ca Preşedinte, vreau să zic…
  Am postat şi eu un comentariu pe tema asta, la mine pe blog…
  Lacheul americanilor Băsescu este orbit – nu evaluează bine situaţia, că USA şi RUSIA discută la alt nivel decât Ro şi RUSIA… Păcat nu avem un Năstase preşedinte în contextul ăsta încurcat… Ca de obicei, vom pierde…

  Comment by mihneageorgescu — December 14, 2007 @ 11:47 am

 8. Maria,Mihnea,

  sper ca nu, cred ca mai e timp.

  am scris si eu ceva, en passant si prin acrosaj… 🙂

  Comment by Gabriela Savitsky — December 14, 2007 @ 11:55 am

 9. Adrian este la 13,15 la The Money Channel.

  Comment by Gabriela Savitsky — December 14, 2007 @ 11:55 am

 10. Acum mă uit la “Adrian”. Foarte pertinentă analiză economică…

  Comment by mihneageorgescu — December 14, 2007 @ 1:50 pm

 11. a venit iarna!
  moldova de peste prut nu are resurse: gaz petrol, inclusiv cea mai mare centrala termica este pe malul stang al nistrului.criza in relatii(vezi argentina-falkland 1982) cu bucurestiul,cu binecuvantarea viitorului prim-minstru putin,ca raspuns la unele declaratii care angajeaza statul roman.
  p.s.
  bine ca am aflat cine este principal vinovat in respingerea r.v.u.: sotia lui cristi parvulescu. jenant.

  Comment by ingi — December 14, 2007 @ 4:56 pm

 12. Prestidigitaţia se bazează pe faptul că tu nu vezi ce se întâmplă de fapt. la fel şi Traian Băsescu, ne oferă zi de zi un spectacol, parlamentul ne oferă zi de zi un spectacol, guvernul de oferă zi de zi un spectacol. În timp ce noi ne uităm acolo unde presupunem că este acţiunea, în cu totul altă parte se ascund ouăle de aur ale găinii năzdrăvane. Am scris astăzi despre moartea verde… toată lumea sesizează hoţia şi absolut nimeni moartea. Slavă domnului că nu voi mai prinde vremurile în care se va cumpăra oxigen la tub.

  Comment by Bibliotecaru — December 14, 2007 @ 5:45 pm

 13. @Aurel

  da, cei 2 mari monstri politici, SUA si Rusia, sunt din nou fata in fata, dar nu pentru a se lupta ci pt a complota.

  Comment by Maria Barbu — December 14, 2007 @ 6:53 pm

 14. @Gabriela

  in vechile documente nu exista aceasta clauza, ceea ce a dus la disperarea puterilor europene semnificative si atunci au facut totul sa introduca in noul Tratat si aceasta clauza, cu care sa ii poata constrange pe cei mici din UE sa joace asa cum le dicteaza cei mari.

  Comment by Maria Barbu — December 14, 2007 @ 6:57 pm

 15. @Mihnea

  sut absolut de acord cu tine ca un presedinte ca Adrian Nastae ar fi putut face mai mult, si desigur, va ptea face tot ce trebuie, cu conditia sa avem intelepciunea sa il alegem cu toata increderea in aceasta functie. El are si competenta si inteligenta necesare acestei demnitati politice.

  Comment by Maria Barbu — December 14, 2007 @ 6:59 pm

 16. @ingi

  chestia cu dna Parvulescu este culmea ridicolului, dar dimensiunea acestui ridicol arata ca Traian Basescu e pe punctul de a sucomba sub presiunea propriilor aberatii.

  Comment by Maria Barbu — December 14, 2007 @ 7:02 pm

 17. @Gabriela, Mihnea

  o sa ma uit si eu , dar pe inregistrare. Ma intereseaza tot ce spune AN.

  Comment by Maria Barbu — December 14, 2007 @ 7:03 pm

 18. @Bibliotecaru

  sigur ca realitatea polica se bazeaza pe un paradox: vezi ceea ce nu este, iar ceea ce este ramane ascuns. Pe asta si mizeaza toate miscarile politice obscure, serviciile secrete din toata lumea, iar oamenii obisnuiti asista de multe ori complet nauciti la miscari politice pe car nu le inteleg dar le suporta!

  Comment by Maria Barbu — December 14, 2007 @ 7:06 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: