MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

December 12, 2007

INTALNIRE LA VARF

Filed under: Ideal,Leadership,Lumea de azi — Maria Barbu @ 9:48 pm

Astazi, un eveniment politic de mare anvergura s-a produs cu ocazia lansarii ultimei carti (vol. 3, 4 si 5) a lui Adrian Nastase, “Romania dupa Malta”. Valoarea intelectuala a lui Adrian Nastase si pertinenta ideilor exprimate in cartile sale sunt dincolo de orice discutie. Ceea ce m-a impresionat mai presus de orice a fost evenimentul remarcabil al intalnirii la varf a celor mai straluciti oameni politici de dupa 1989: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Petre Roman. Am fost impresionata in sensul ca am interpretat acest fapt ca fiind un semnal de recoagulare a energiilor politice de cel mai inalt voltaj, care sa duca la o miscare politica de anvergura, capabila sa determine schimbarea reala a vietii politice romanesti, care in ultimii trei ani s-a degradat atat de mult incat aceasta a inceput sa semene cu un camp imund, un fel de Glina politica pe care s-a cocotat impunator si chiar imperial Traian Basescu.

Deci… asta voiam sa va spun. Merita sa fim din nou optimisti si increzatori. Se intampla ceva pozitiv si benefic undeva in stelele politicii romanesti, iar aceste evenimente merita urmarite cu atentie si chiar sprijinite de cei responsabili si implicati in destinul Romaniei sau preocupati de interesele romanesti si de felul in care istoria nationala se construieste. Si e foarte important sa se construiasca semet si solid. Eu asa cred si orice mi-ar spune altcineva nu ma va convinge niciodata si in nici un fel sa renunt la acest ideal national cu care se intalneste, pe dimensiuni emotionale, istorice, biografice, culturale si identitare, destinul meu personal.

8 Comments »

 1. Sa speram ca se intampla. Sa speram.

  Comment by Oana — December 12, 2007 @ 11:41 pm

 2. Oana,

  va fi, trebuie sa fie , pentru ca altfel suntem pierduti cu totii.

  Comment by Maria Barbu — December 13, 2007 @ 12:09 am

 3. Da, alăturarea celor trei nu este întâmplătoare. Şi ca să fie un careu de aşi, trebuie adăugat şi Gelu Voican Voiculescu. Mi se pare mie, sau se pune de o revoluţie de catifea, bineînţeles?

  Comment by mihneageorgescu — December 13, 2007 @ 4:43 am

 4. Maria,

  ai un dar nebanuit de a “pacifica” cuvintele. Este rar si binevenit sa vezi partea buna a lucrurilor, intamplarilor…Din pacate, chiar si cu acesta formula, Romania nu da semne ca se poate indrepta intr-acolo unde-i e locul. Eu cred ca poporul e obosit de-atatea hartuieli, nu stiu in ce masura mai reuseste cieneva sa ne adune in jurul unui crez.
  Sunt sceptica.

  Comment by Gabriela Savitsky — December 13, 2007 @ 8:31 am

 5. @Gabriela,

  stiu ca tot ce spui e adevarat, ca oamenii din jurul nostru nu prea mai au incredere in nimeni si nimic, dar eu raman optimista. Cred tousi ca e nevoie si de noi in politica, de sinceritatea noastra, de onestitatea noastra neinduratoare, si abia dupa ce ne vom angaja si noi, idealistii, visatorii, indragostitii de Romania, abia atunci se va crea acel curent care va duce, prin multiplicarea de asemenea nucleie, la o regenerare a politicii romanesti.
  Dar ce s-a intamplat ieri, cred ca poate determina o reechilibrare a politicii npastre grav afectate de crizele din ultimii trei ani si poate reda macar in parte acel sentiment de armonie din care deriva speranta si optimismul.

  Comment by Maria Barbu — December 13, 2007 @ 6:11 pm

 6. @Mihnea,

  te rog sa nu razi daca iti marturisesc, cu toata sinceritatea, ca si eu m-am gandit la acelasi lucru!

  Comment by Maria Barbu — December 13, 2007 @ 6:17 pm

 7. Îmi place entuziasmul tău. Aş vrea să fiu şi eu aşa.

  Comment by Bibliotecaru — December 13, 2007 @ 7:27 pm

 8. @Bibliotecaru

  poti si tu sa fii asa, doar sa ai mai multa incredere!

  Comment by Maria Barbu — December 13, 2007 @ 8:07 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: