MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

December 8, 2007

PAIATA POLITICA

Filed under: Leadership,Lumea de azi — Maria Barbu @ 1:22 am

Chiar vreti sa stiti ce este o paiata politica? Ei bine, este un ins care se agita tot timpul, actionand dezarticulat atunci cand nu este clar distructiv, care nu lasa sa se inchege nici un fel de coerenta politica ori de directie strategica, pentru ca orice fel de realizare ori evolutie pozitiva pe care ar putea-o inregistra tara ar fi resimtita de paiata politica drept o ofensa directa la adresa statutului sau de vedeta.

Daca ati recunoscut pe cineva, sa imi spuneti si mie, pentru ca eu aici nu fac decat sa teoretizez! Paiatei politice ii place sa umple scena cu agitatia sa stupida, cu figura sa, care de cele mai multe ori este ori de estropiat ori de hidrocefal. Gestica sa este dezordonata, retorica sa este agramata, distorsionata ori fals documentata, iar actiunea sa este aceea de intrigant, de ruinator al demersurilor altora, de abuz , de distrugere si razbunare.

Paiatele politice sunt modelele cele mai nocive si mai nemeritorii, oameni falsi si cu apetit dictatorial ori chiar criminal, insi care isi elimina si dusmanii si aliatii cu aceeasi lipsa de scrupule, toate actiunile lor fiind supuse doar scopurilor personale, acumularii de averi ilicite si uzurparii autoritatii altora, pentru a-si adauga lor insile alte si alte merite si onoruri la care nu ar avea in nici un fel dreptul.

Paiata politica se umfla din vampirizarea celorlalti, iar demagogia nerusinata pe care o practica e menita sa ii faca o imagine de generos si incoruptibil, cand el de fapt este exact inversul a ceea ce vrea sa para. Cei mai mari capi ai mafiilor politice sunt tocmai asemenea paiate care ranjesc incontinuu, batand-si joc si de bunul simt comun, dar si de morala ori etica elitelor autentice. Il doare-n cot pe insul-paiata de ceea ce cred ori simt altii, caci ceea ce il intereseaza este doar atingerea propriilor scopuri, care sunt, practic fara exceptie, distructive si pernicioase.

Paiatele politice pot fi recunoscute cu usurinta, mai ales dupa rasul lor de neconfundat, dupa usurinta cu care mint ori propaga minciuni, dar si de nerusinarea cu care nu-si recunosc vina sau retracteaza, fara nici un fel de remuscare, ceea ce au spus in mod iresponsabil, lasand sa planeze asupra altora suspiciunea sau blamul.

Chiar ma intreb daca paiata politica este o fiinta umana. O fi om sau alt tip de animal, pe care stiinta inca nu vrea sa il omologheze? Oricum, stiintele politice ar trebui sa tina seama de aceasta specie sinistra, macar pentru a ajuta societatea in intregul ei sa constientizeze acest pericol si sa se vaccineze impotriva veninului letal pe care il secreta, in joaca ori in bataie de joc, aceasta oribila paiata!

14 Comments »

 1. Maria, mai bine intitulai articolul
  PORTRETUL LUI TRAIAN BĂSESCU!

  Comment by mihneageorgescu — December 8, 2007 @ 2:23 pm

 2. Mihnea,
  sunt mai multi care se pot inscrie, cel putin partial, in acest pattern. Asta din pacate pentru scena politica romaneasca.

  Comment by Maria Barbu — December 8, 2007 @ 2:55 pm

 3. Hmm, da, si mie mi-a dat acceasi senzatie ca si lui Mihnea. De fapt, nu trebuia sa fii atat de explicita, se intelege ca e portretul lui. Pentru cine l-a urmarit cat de cat 😀

  Comment by Oana — December 8, 2007 @ 5:21 pm

 4. Oana, cred ca pare ca este El, dar aceste trasaturi le gasesti si la altii.

  Comment by Maria Barbu — December 8, 2007 @ 5:29 pm

 5. @Mihnea
  @Oana
  Maria a spus Paiata politica ,asa ca nu poate fi vorba in niciun caz de cel pe care -l pomeniti , pentru simplul fapt ca o paiata nu are personalitate . Daca ar fi folosit cuvantul Arlechin atunci da nu mai incapea indoiala .

  Comment by PELERINUL — December 8, 2007 @ 5:57 pm

 6. Eu mă recunosc în portret… îmi mai trebuie un partid ca să fiu şi politic 🙂 Trebuie să dau un anunţ:
  “Sfertodoct fără rost în acestă ţară caut partid politic fără şansă la alegeri pentru a-l reprezenta drept candidat politic marionetă (paiaţă). Aştept provincia.”
  🙂

  Comment by Bibliotecaru — December 8, 2007 @ 6:21 pm

 7. @Pelerinul

  ei, Arlechinul fara Colombina, nici nu se poate, nu-i asa?

  Comment by Maria Barbu — December 8, 2007 @ 6:55 pm

 8. @Bibliotecaru

  sunt multi care se pot inscrie in acest pattern si ma tem ca cei care vor deveni de acum incolo, pt o buna perioada de timp, lideri, vor apela la acest model ca fiind singurul de succes!

  Comment by Maria Barbu — December 8, 2007 @ 6:57 pm

 9. Paiata , marioneta , papusar, cuvinte ce ne duc in lumea circului, a teatrului. Paiata i se potriveste rareori lui Basescu ,mai des i se potriveste papusar ,iar marioneta lui ii BOC .De trei ani asistam la un show politic de proasta calitate in care regizorul e si papusar.

  Comment by omu' — December 8, 2007 @ 7:02 pm

 10. @Omu’

  Nicu, ma tem ca nici un politician de la noi nu este Papusarul! Acela este in afara. Asta si este drama istoriei noastre.

  Comment by Maria Barbu — December 8, 2007 @ 7:52 pm

 11. @Maria
  Ai dreptate ca Arlechinul nu se poate fara Colombina insa NUDACOLOMBINA impreuna cu intreaga ceata de demoni , monstri si strigoi , ce s-au prins in hora noastra , invartindu-ne draceste , paina la perpetua ameteala .
  Muzica exceptionala ( Spargatorul de nuci ) si-adaptarea dupa minunatul basm cu soricei . nu are nicio legatura cu SOBOLANII si cu ARLECHINII zilei .

  Comment by PELERINUL — December 8, 2007 @ 8:39 pm

 12. Da, asa este.

  Comment by Maria Barbu — December 8, 2007 @ 8:43 pm

 13. Sus cortina!

  Creepy clown galery: clowni imbuibati imbracati in Armani au invatat sa se iscaleasca special pt dvs. Ei stiu sa va atraga atentia la scena deschisa sau in culise. Marionete, manuite de ventrilogi in no-clown zone vor transmite mesajul clownilor.

  Magicieni rostind simplu vor transforma totul la cerere. Balerine-columbine cu par cat mai blond, sau cat mai brun, cu breton sau fara, vor face jocurile de carti.

  Dresori de tigri, cu bici lung care te poate ajunge oriunde; trateaza vietatile domestice, ca pe fiarele junglei. In fata lor te poti simti intotdeauna leu-paraleu. Daca vrei poti trece prin cercul de foc, fara sa te arzi; totul pana la proba contrarie.

  Dresori de maimute: urlatoare, gorile, urangutani. Toate avand chipuri de oameni inteligenti, vor repeta automatic tot ce spune dresorul. La nevoie isi vor arata dosurile fara rusine si fara frica.

  Hipopotanul Juba, namila care va poate inghiti tot ceea ce aveti, defecand apoi oceane de mizerie in care sa innoate toti amatorii de senzatii moi, infricoshati de senazatiile tari.

  Elefanti, tacuti, greoi, cu pielea groasa care te pot tine in trompa si-n tromba, numai daca vrei sa mergi pe drumul care duce spre cimitirul lor.

  Zburatori la trapez. Mereu zburand cu plasa sub ei, vor tine publicul cu ochii-n soare, in timp ce creepy clowns vor prepara numarul urmator la sol

  Echilibristi pe sarma. In functie de inaltimea la care-si fac numarul, vor avea pregatite la capatul firului trofee proportionale cu riscul. Nu va panicati au si ei centura de siguranta.

  Cai, avand coada si coama impletite si shaua aurita vor alearga in manej in bataia biciului, pt numai un cub de zahar. Biete martzoage domesticite se cred mustangi liberi in preerie.

  Purcelushi parfumati mergand pe bicicleta, purtand fustitze roz cu dantele, se vor prezenta si ei in fata dvs. Trebuie sa ghiciti care-i fetita si care-i baietel.

  In sfarsit, cel mai inedit numar al spectacolului cilindrici, inelati sau simplu: latzi. Ei sug totul: sange, seva, etc. Apoi se transforma in pupe grase, si din pupe in fluturi firavi, multicolori, nevinovati. Vor zbura perechi-perechi. Totul pt atractia si placerea publicului.

  Si cum sa pierzi un astfel de spectacol ?! Ce conteaza ca ti-e foame, important este sa mori facand haz de necaz.

  Comment by CJ — December 9, 2007 @ 2:23 am

 14. @CJ

  bine ai revenit!

  Esti in verva si asta imi place extraordinar!

  Comment by Maria Barbu — December 9, 2007 @ 2:20 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: