MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

November 1, 2007

PROstia TV

Filed under: Lumea de azi — Maria Barbu @ 9:15 pm

Ati fost si voi, sunt convinsa, cel putin o data socati de ceea ce transmite acest post de televiziune, numit Pro Tv. Ce ma exaspereaza la aceasta televiziune nu este numai prezenta unor foarte extinse relatari despre diversele nunti si botezuri ale unor personaje mai mult sau mai putin indoielnice, ci mai ales faptul ca tinuta intelectuala a celor cateva, foarte putine de altfel!, emisiuni culturale, se subtiaza dramatic.

E revoltator sa vezi in emisiunile de stiri ale acestei televiziuni scene de torturare a animalelor, e cumplit si chiar imputabil moral si,- daca ar fi dupa unii oameni severi, chiar penal! -, faptul ca aceasta televiziune are un grupaj de stiri, “celebrele” stiri de la ora 5 (17), in care crimele, violurile ori bestialitatile cele mai oribile sunt prezentate in extenso, ca si cand ar fi niste modele de care natiunea are neaparata nevoie.

Cat despre emisiunile de carte, Dumnezeule mare!, parca cele mai importante carti din lume ar fi cele care trateaza despre sex ori despre tehnici mai mult sau mai putin ingenioase in obtinerea placerii! Asta este PROstia TV, renumita televiziune, adorata de cei care au prea mult timp liber si accepta de bunavoie acest procedeu soft de spalare a creierului!

17 Comments »

  1. asta se intampla atunci cand incepi sa tii mai mult la bani decat la calitatea emisiunilor/stirilor/etc difuzate. protv-ul este doar una dintre televiziunile de doi bani. de fapt, daca stam sa ne gandim bine.. toate televiziunile romanesti sunt pline de porcarii. insa protv-ul se distinge prin faptul ca promoveaza manelisti.. si la propriu, si la figurat.

    Comment by lifeanthem — November 1, 2007 @ 9:22 pm

  2. Draga mea, esti delicata cand formulezi astfel…. Folosesti eufemisme, cand adevarul este mult mai cumplit.

    Comment by Maria Barbu — November 1, 2007 @ 9:33 pm

  3. Este un trafic de idei si imagini la fel de periculos ca si traficul de droguri; trebuie la fel pedepsit.

    Comment by PELERINUL — November 1, 2007 @ 9:53 pm

  4. ma intereseaza mai putin de cat de multe emisiuni pline de tigani, nunti si botezuri se dau pe acest post. ceea ce continua sa ma surprinda si sa ma socheze din ce in ce, este felul in care tot mai multa lume este atrasa de stirile de la ora 17 de parca ar fi lucruri extrem de interesante si din care poti invata multe lucruri. ugiasi, sinucigasi, pedofili, violatori, copii care tortureaza animale … astea-s subiectele zilei! ce mai urmeaza? acum au dat si filmuletul cu taximetristul labagiu … oare urmeaza sa vedem si lucruri mai explicite? mai surprinzatoare si care sa manipuleze si mai mult?
    din toate aceste motive ocolesc postul. nici filme nu mai poti viziona, publicitatea durand mult prea mult. bataie de joc! asta e! acest PROst TV demonstreaza ca prostia nu doare, caci daca s-ar fi simtit, poate ar fi schimbat ceva 😐

    Comment by luckydreamer — November 1, 2007 @ 10:18 pm

  5. @Pelerinul

    sunt complet de acord, pentru ca vad ce consecinte cumplite are un astfel de trafic de imagini, cum ii spui tu pe buna dreptate.

    Comment by Maria Barbu — November 1, 2007 @ 10:18 pm

  6. @luckydreamer

    ma bucur ca tu ai adus aici mai multe argumente, concrete, oribile, stupide, nocive. Acest PROst Tv este un post care face nesfarsite campanii de imbecilizare nationala! Si care prind al naibii de tare la multimea de gura-casca!

    Comment by Maria Barbu — November 1, 2007 @ 10:22 pm

  7. Maria, eu nu ma mai uit la Pro de vreun an si ceva. In schimb, aseara am fost la o intrunire cu cei de la apa-canal chisinau. Daca ai sti cat iubesc aia pro tv si pe base, te-ai cruci. Si daca te-ai duce la Chisinau si ai vedea cate mii de posturi tv au, numai magazine de firma, numai lucruri de calitate, ai impresia ca esti intr-o alta lume, dar mentalitatea tot de roman e.

    Comment by Oana — November 1, 2007 @ 11:11 pm

  8. Oana, aceasta spalare a creierului cu mijloace soft, Protviste , e f simpa dar si f eficienta. Stiu asta, dar tot ma mai mira cat de multa prostie pot inghiti oamenii fara sa se sature….

    Comment by Maria Barbu — November 1, 2007 @ 11:47 pm

  9. @maria: ma stii pe mine.. sunt o delicata 😛
    de acord cu dana. insa trebuie observat si alt detaliu, care este de asemenea general valabil. jurnalismul in ziua de astazi, cel putin la noi in tara, nu mai este jurnalism adevarat. nu se cauta subiecte deosebite, de calitate, ci titluri pentru “prostime”. poate fi si din cauza publicului (stii ca exista o melodie, a formatiei the cribs, intitulata ‘our bovine public’? mi se pare o descriere geniala a romanilor care se uita la pro tv la ora 17). de pauza interminabila de la filme nu mai spun.. ajung sa uit la ce ma uitam pana reincepe chestiunea. schimb postul si imi aduc aminte ce urmaream abia cand filmul e pe terminate.

    Comment by mely — November 2, 2007 @ 1:19 am

  10. Pro TV-ul se bate cu Vantul sa cumpere OTV-ul, ma intreb oare de ce ?!

    Comment by Sky-Hunter — November 5, 2007 @ 11:51 am

  11. @Sky-Hunter

    intrebarea ta este retorica, desigur, pentru ca ii stii deja raspunsul.

    Comment by Maria Barbu — November 5, 2007 @ 1:33 pm

  12. @mely

    super analiza ta. Imi place.

    Comment by Maria Barbu — November 5, 2007 @ 1:34 pm

  13. Aceiaşi televiziune are o emisiune de 5 minute: Omul care aduce cartea. Este adevărat că Dan C. Mihăilescu prezintă cărţile un pic cam laudativ, poate şi pentru că nu are timp să citească în fiecare zi o carte şi atunci citeşte şi el ce spun alţii despre carte. Este oricum o emisiune care îmi place. Păcat că o prind mai mult întâmplător şi păcat (cel de al doilea) că nu am bani sa-mi cumpăr şi cărţile şi păcat (cel de al treilea) că nu mai am, de prea mult timp, starea necesară pentru a citi.
    Relativ la ştiri şi emisiuni de tipul “Dansez pentru tine”, absolut greţoase, de mult nu mai deschid televizorul la ele. Poate să fie, nu mă mai interesează. Partea proastă este că tot felul de oameni sunt devoratori (nu consumatori) de astfel de emisiuni. A fost săptămâna trecută, ori poate cu două, trei săptămâni în urmă, o emisiune a Marinei Almăşan relativă la “comercialul” grotescului. Nişte concluzi foarte interesante s-au tras acolo. Probabil că există emisiunea undeva prin arhiva internet a TVR.

    Comment by Bibliotecaru — November 5, 2007 @ 6:43 pm

  14. @Bbliotecaru

    cele 5 minute se pierd in valurle imunde care acopera totul.

    Comment by Maria Barbu — November 5, 2007 @ 7:28 pm

  15. Cam aşa e… mai ales cu ştirile de la 5… ceva mai oribil nu cred că găseau… toţi împuşcaţi, spânzuraţi, violatele, aruncaţii de la etaj ajung la celebrele ştiri de la 5… ce-am ajuns… vai de noi…
    Să sperăm să nu ajungă şi alte televiziuni la ,,succesul” acestui post… şi să nu se gândească să aibă şi ei ştiri cu aceste subiecte… că altfel e vai de cultura românească… 😀

    Comment by Dacy — December 30, 2007 @ 2:46 pm

  16. Ma bucur ca nu sunt singura care se uita uimita la ,,emisiunile ” , mai bine zis la prostiile, idioteniile pe care le transmite protv!!! este incredibil cata multa prostie, cata incultura este promovata!!!

    sa te uiti la botezul nu stiu carui plod de asa zisa,, celebritate” de romania!!! incredibil , asa ceva nu am vazut nicaieri in lume!!!

    sau cum alte doua ,,celebritati## isi sarbatoresc ziua d enastere………incredibil!!

    in plus manele si tiganii si …………..pffffffuuuuuuuuuu incultura!! nu e de mirare ca suntem la coada europei si toti westeuropenii ne privesc cu dispret!!

    Comment by oana c. — February 10, 2008 @ 12:35 am

  17. @Oana C.

    este f trist ca e asa. Dar noi, ceilalti, ne putem recupera imaginea si demnitatea, refuzand pos-stiile aruncate de aceasta televiziune ori de oricare alta, de orice om politic ori de cine stie cine!

    Comment by Maria Barbu — February 10, 2008 @ 10:25 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Blog at WordPress.com.