MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

October 4, 2007

NATIUNEA SI MOTIUNEA

Filed under: Leadership,Lumea de azi,Politica — Maria Barbu @ 11:24 am

Nu voiam să scriu despre moţiune, pentru că am avut convingerea că este o problemă de luptă politică şi nu de interes naţional. Unde era naţiunea în toată această tevatură cu moţiunea? Chiar şi formularea, simpatică aş putea spune!, a lui Mircea Geoană, că moţiunea de cenzură priveşte interesul opiniei publice, îmi decodifică acest gest disperat, care urmărea doar persuadarea opiniei publice şi nu interesele reale ale naţiunii.

Liderii noştri de top ori din cercurile apropiate puterii par că sunt electrizaţi în ultima vreme de unele viziuni apocaliptice, care, dacă nu ar fi groteşti, ar fi putut fi realmente înspăimântătoare. Dar, slavă Domnului, încă nu este cazul să alegem formula unui guvern de uniune naţională. Adică, nu este cazul ÎNCĂ. Crizele pe care se străduiesc din răsputeri unii lideri mai războinici să le ridice la rangul maxim, să le facă explozive, să le transforme în adevărate bombe cu ceas, încă nu funcţionează, ceea ce nu înseamnă că aceste “minunate” modele de lideri generatori de crize se vor cuminţi ci, dimpotrivă, vor face toate exhibiţiile posibile şi imposibile pentru a da cu naţiunea de pământ.

Deocamdată a fost dată de pământ moţiunea. Avem deci moţiunea versus naţiunea. Pentru moment, mi se pare că a câştigat naţiunea. A mai căpătat un respiro, un răstimp cât să îşi tragă sufletul înainte de a fi trântită iar, de o altă, nouă moţiune. Mare război , mare, între naţiune şi moţiune, şi poate că, până la urmă, doritorii vor reuşi să creeze o criză de mari proporţii care va cere, va pretinde chiar, un guvern de largă respiraţie naţională”. Cât de departe se va merge oare în demagogia supremă a retoricii politice? Ei, na! Ce întrebare! Cât mai departe posibil, că naţiunea….. suportă!

10 Comments »

 1. Eu aştept să văd cât de bine îi va fi lui Geoană în partid, după ce a căzut minunea de moţiune. Căci zile bune nu îi prevăd…

  Comment by DeMaio — October 4, 2007 @ 1:23 pm

 2. @DeMaio

  deocamdata tipul a inceput sa loveasca, spasmodic , pe altii, facand excluderi din partid, ceea ce este o aberatie si o atitdine dictatoriala. Complet aiurea, ca sa nu zic altfel…

  Comment by Maria Barbu — October 4, 2007 @ 1:55 pm

 3. Eu nu ma asteptam sa iasa ceva din asta. Oricum, nu stiu de ce te chinui sa vorbesti despre o motiune care a murit din fasa. Sa fim seriosi, s-au facut niste compromisuri.

  Comment by Oana — October 4, 2007 @ 6:06 pm

 4. Oana, nici nu iti imaginezi ce eforturi s-au facut sa iasa motiunea, ce compromisuri, ce targuri nerusinate. Si ce pericol letal a reprezentat ea pentru Romania!

  Comment by Maria Barbu — October 4, 2007 @ 6:29 pm

 5. ar trebui sa ma vad cu el la sfarsitul saptamanii viitoare,dar poate ma voi da impuscat pt a nu spune ceva care ar putea face rau altora.

  Comment by ingi — October 4, 2007 @ 9:27 pm

 6. Ok, Radu, te astept sa imi dai un semn. Vezi, ai grija cum te strecori printre capcane!

  Comment by Maria Barbu — October 4, 2007 @ 10:00 pm

 7. Oare de ce lupta politică nu este o luptă pentru interesul naţional? Nu aşa ar trebui să fie? Şi, mai ales, cum vom putea noi, banali cetăţeni cu drept de vot, să facem ceva încât politica să fie spre interesul naţional? Poate că ar trebui să existe public o listă neagră cu numele demnitarului şi ce a făcut el fără a ţine seama de interesul public. Sau ce a făcut el de a încălcat legea. De exemplu: Mirecea Geoană a încălcat articolul 69 instituind votul imperativ pentru membrii PSD.

  Comment by Bibliotecaru — October 5, 2007 @ 10:26 am

 8. @Bibliotecaru

  Mircea Geoana a trecut in zona “crepusculara”, care este foarte aproape de incapacitatea politica. Ma tem ca in curand ii vom veda si pe alti lideri, de mare succes chiar, intrand in zona crepusculara a impotentei politice si a leadership-ului absurd. Vom vedea daca am sau nu aptitudini de Cassandra!

  Comment by Maria Barbu — October 5, 2007 @ 12:48 pm

 9. ma cherie
  postez aici si ref la noutate;nebunatico!
  marti,miercuri,sunt in zona .daca vrei da-mi cateva date dincolo.

  Comment by ingi — October 5, 2007 @ 4:26 pm

 10. Da, Radu. Iti trimit acum.

  Comment by Maria Barbu — October 5, 2007 @ 5:41 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: