MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

August 23, 2007

CUM VOM FI REPREZENTATI IN EUROPA?

Filed under: Politica — Maria Barbu @ 4:28 pm

Odată hotarâtă data alegerilor pentru Parlamentul European, politicienii români se apucă de ceea ce le place lor cel mai mult: să mintă. După aproape 18 ani de la căderea regimului comunist, putem vedea cum în fiecare ciclu electoral se dezvoltă, într-un mod aproape hidos, o retorică politică de o demagogie care a devenit nu doar greţoasă ci de-a dreptul periculoasă.

Din câte se pare, “băieţii” au scos de la naftalină limbajul sacadat, ieşit ca dintr-o mitralieră, pe care şi-l însuşeau pe vremea comunismului uteciştii şi activiştii la şcolile de partid. Este un discurs ce presupune un ritm ameţitor al minciunii, care exclude orice replică şi nu admite sub nici o formă contradicţia. Cel care vorbeşte astfel se consideră unicul deţinător al adevărului şi îşi permite să împroaşte în toate direcţiile, spre adversarii politici, cu invectivele cele mai violente, mai dezonorante şi mai abjecte, fără nici un fel de teamă că va trebui să răspundă în faţa justiţiei pentru ofensă ori calomnie, dat fiind că principiul bolşevic al maculării adversarului mai funcţionează încă, şi chiar cu mare succes.

Tot din şcolile de partid ale comunismului provin şi metodele de spălare a creierului pe care actualii politicieni le aplică abil şi cu mare succes, electoratul ori poporul, ca să folosim o sintagmă comunistă reluată cu mare avânt în ultima vreme, fiind îndoctrinat şi fanatizat să îi susţină numai pe auto-intitulaţii deţinători ai perfecţiunii politice.

Vom asista din nou la nişte exerciţii de retorică populistă şi la testarea unor metode noi de manipulare a poporului, metode perfecţionate desigur de cei mai abili şi mai performanţi oameni politici ai actualului moment. Ne vom îngrozi poate sau ne vom ascunde sub măştile noastre, de teama că vom fi deconspiraţi ca adversari ai aceste retorici “măreţe”. Nu aţi observat că teama a reînceput să bântuie în societatea românească precum stafia marxistă a comunismului?

Fariseismul şi minciuna se vor ambiţiona să atingă noi culmi de perfecţiune. Vă daţi seama ce spectacol fascinant ne aşteaptă? Cât despre cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European, ce să mai vorbim! Credeţi că vor fi trimişi acolo oameni de valoare, care vor şti să apere interesele României cu argumente de substanţă, cu viziune politică progresistă, cu moralitate şi sensibilitate faţă de interesul naţional într-o Europă unită în care subsidiaritatea ne-ar putea avantaja enorm, dacă am şti să aplicăm acest principiu cu inteligenţă şi loialitate?

Nu. Acolo vor fi trimişi cei piloşi, cei care sunt bine ancoraţi politic din motive care de cele mai multe ori nu au nimic a face nici cu valoarea, nici cu personalitatea, nici cu integritatea. Şi vom afla poate mai târziu că la Bruxelles nu prea este bine reprezentată România, care va rămâne perpetuu codaşa Uniunii. De ce? Ei bine, dacă vom pune această întrebare, ni se va răspunde în stilul profesionist al şcolilor de partid, cu turuiala aceea suspectă şi cu retorica minciunii fără replică. Iar în capul bieţilor alegători, ritmul sacadat al fariseismului politic va bocăni fără încetare: boc, boc, boc!!!

6 Comments »

 1. linkul “Dreamcatcher din blogroll este buşit ;), o să revin cu nişte comentarii pe subiect când o să am timp, succes cu blogul ăsta

  Comment by dante — August 23, 2007 @ 7:23 pm

 2. Merci de atentionare. Succes la examen, bafta!

  Comment by mariabarbu — August 23, 2007 @ 8:50 pm

 3. Oricum romanilor le place sa fie mintiti… Daca ai o poveste buna… reusesti… Totul tine de demagogie.

  Comment by ellaida — August 23, 2007 @ 9:48 pm

 4. De ce crezi asta? Oamenii trebuie respectati, iar romanii s-au invatat din pacate sa fie dispretuiti. A-i minti inseamna de fapt a-i dispretui. Cat de departe crezi ca se poate merge in acest fel? Destinul personal ca si destinul national se razbuna cumplit pe liderii care folosesc mijloace imorale. Vom vedea cu totii ce va fi!

  Comment by mariabarbu — August 24, 2007 @ 11:27 am

 5. bine te-am gasit!
  sistemul nostru politic ne impune liderii si reprezentantii.bineinteles ca aici contribuie si morala,valorile carateristice societatii si guvernamantului existent.un ochi rade si celalalt plange cand imi imaginez galeria europarlamentarilor romani: oana zavoranu,guta,gigi becali,s.a.m.d..
  de mai multe luni imi prezint proiectul de vot uninominal,care ar presupune atat acceptatele colegii la nivel de judet,dar pt50% din locuri,iar pt restul de 50% constituirea unei circumscriptii electorale la nivel national.astfel se ofera posibilitatea de reprezentare si a celor al caror candidat nu a fost ales in mod direct(nu neaparat persoana candidata ci partidul care este preferat de votant) nu cred ca ne putem permite eliminarea partidelor ca agenti politici,pentru ca ne-am intoarce mult in timp si in spatiul lasat liber s-ar intari prezenta sindicatelor(politizate sau nu),ong-uri,grupuri de interese sau de presiune.democratia directa este prezenta in libia,dar si la noi in raposatul fus(fdus)
  romania,stat care se vrea aproape de valorile democratiei occidentale,nu trebuie sa inventeze apa calda sau mersul pe jos. dar mai discutam,toate bune.

  Comment by ingi — August 25, 2007 @ 4:53 pm

 6. Dragul meu, ce viziune sinistra poti sa ai, cu “galeria europarlamentarilor”!!! Dar, din pacate, tare ma tem ca ai dreptate, si e aproape dureros ca intr-o tara in care valorile intelectuale reale stau intr-un anonimat impus, se expandeaza nulitatile intr-atat incat sunt gata sa treaca granita! Oribil!

  Comment by mariabarbu — August 25, 2007 @ 5:08 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: