MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

July 5, 2007

INTALNIRE CU DUMNEZEU SI CU DIAVOLUL

Filed under: Uncategorized — Maria Barbu @ 12:05 pm

(Mi-a plăcut atât de mult acest tag încât l-am “furat” de la eXtatic şi îl dau tuturor celor care sunt tentaţi să îl preia.)

Ce i-ai spune lui Dumnezeu dacă l-ai întâlni?
Doamne-Dumnezeule, nu mă gândeam că Te pot găsi şi în afara sufletului meu, deşi ştiam că Tu, din lumina Ta, ai făcut lumea materială, şi Te-ai lăsat întrupat în noi oamenii, ca să te contempli narscisist. Am înţeles că Tu ai făcut din Tine, Lumina absolută, universul material, atunci când am învăţat că lumina poate fi şi ondulatorie şi corpusculară, deci şi undă şi corpuscul, şi inefabilă şi materială. Atunci am înţeles că Tu ţi-ai dorit atât de mult să existe universul material încât l-ai generat din Tine însuţi. Dar pe om tot cred că Tu l-ai făcut dintr-un impuls narcisist, pentru că, altfel, omul nu este necesar naturii. Tu însuţi ai nevoie de el, ca să Te contempli, nu-i aşa?

Ce ţi-ar spune El?
Chiar crezi că numai pentru a mă contempla pe Mine v-am făcut pe voi oamenii? Ce poetă eşti, fată dragă! Nu numai pentru a Mă contempla v-am făcut, – deşi ar fi şi asta, de ce să nu recunosc!, – ci şi pentru a găsi răspunsuri la problemele lumii, de-aceea v-am dat conştiinţă. Numai prin intermediul conştiinţei voastre ajunge la Mine adevărul despre lumea mică în care voi existaţi, o lume care se multiplică infinit însă prin ecourile trăirilor voastre sufleteşti, pentru că nu ştiu dacă ai inţeles, poeto, că iubirile voastre sunt jertfele cele mai minunate pe care le pot primi, sunt imnurile de slavă la care ţin cel mai mult. Înţelegi? Asta încerc mereu să le comunic oamenilor, că Lumina şi Iubirea sunt la fel, că Dumnezeu şi Sufletul sunt una. De-aceea tu mă simţi în tine, fată dragă, dar trebuie să convingi de asta şi mulţimea de oameni care şi-au pierdut conştiinţa de sine, pe mulţii rătăciţi care se cred singuri pe lume. Să faci asta şi eu te voi susţine, să ştii!!!

Ce i-ai spune Diavolului dacă l-ai întâlni?
Tu, Diavol multiform, ce cauţi în lumea mea? Am scris despre tine că nu exişti cu adevărat, că eşti doar proiecţia subiectivă a ceea ce este în natură doar un rău obiectiv, extincţia, adică moartea, care este necesară perpetuării existenţei universului. Am spus că Dumnezeu însuşi te-a făcut ca element negativ, ca un pandant necesar al pozitivului cosmic, fără de care devenirea şi viaţa lumii materiale şi umane nu ar fi posibile.

Ce ţi-ar răspunde el?
Poţi să fii sigură că El m-a făcut, aici ai intuit perfect, dar cum mai poţi să spui că nu exist? A, ştiu, te-ai gândit că atunci când sunt răul obiectiv nu sunt Diavol, ci doar atunci când devin rău subiectiv, când intru în conştiinţă şi în suflet şi le distrug cu o infinită voluptate. Da, da, ai simţit tu ceva, că voi, poeţii, sunteţi ai dracului de intuitivi! Ah, sorry! Am zis că sunteţi ai mei, vai-vai, dar cam ăsta este adevărul, că toţi sunteţi ai mei, cu mult mai mult decât ai Lui, dar El nu ştie, pentru că a cam pierdut contactul cu voi de când eu v-am pervertit conştiinţele. Hai, recunoaşte că mă pricep al dracului de bine să vă distrug prostia asta de conştiinţă şi vă transform în nişte viermi cu figură umană…. Sau, mai rău… Vaai, ce-mi place să vă pervertesc!!! Dar şi vouă vă cam place, aşa că….. Gata, tu du-te cu El, că eu am multă treabă!!!

5 Comments »

 1. M-au intrebat mai multi prieteni ori prietene ce m-a apucat sa postez o asemenea discutie imaginara! Ei sau ele nu cred in Dumnezeu si s-au simtit aproape ofensati, sau mai stiu eu cum…
  Dar Dumnezeu poate fi si Energie , si Lumina, si Informatie, dar la nivel supra-infinit, daca se poate spune asa.
  Oricum cei care nu cred in Dumnezeu nu vor sa spuna in mod public, deci intr-un comment, acest lucru, de teama unor discutii pe care nu au de gand sa le sustina. Pacat!!!

  Comment by poeta1 — July 5, 2007 @ 5:50 pm

 2. Nu ii putem condamna in vreun fel pe ceilalti pentru modul in care gandesc. Adica faptul ca ar crede sau nu in existenta lui Dumnezeu. Nu toti suntem ca Iov (parca lui ii fusese pusa la incercare credinta in Dumnezeu), la un moment dat cedam. Prietenii tai sau prietenele tale in schimb ar fi trebuit sa zica ca ei/ele nu mai cred in Cel de Sus, pentru ca la un moment dat au crezut (exceptie facand cazul in care au avut o educatie de atei). Iar faptul ca se intampla ce se intampla pe lumea asta iar El nu intervine nu reprezinta un motiv pentru noi sa credem ca El n-ar exista. Probabil ca din cauza asta multi gresesc atunci cand spun ca nu exista Dumnezeu sau ca ei nu cred in existenta Lui. Ei merge pe o idee de genu ca Dumnezeu daca ar fi existat sigur ar fi facut ceva si se pune intrebarea: putem fi siguri ca El nu face nimic?

  Comment by Aurel Dragut — July 5, 2007 @ 6:17 pm

 3. Da, nici eu nu cred ca as fi rezistat ca Iov, dar nici nu pot sa spun ca pot exclude Divinitatea din ecuatia acestei lumi numai pt ca mie mi se pare ca …. nu exista nimic sau nimeni care sa fie deasupra lumii materiale.
  Am cunoscut un mare credincios, un erudit, mare cercetator al manuscriselor de la Marea Moarta, care spunea ca nu Dumnezeu este in lume, ci lumea este in Dumnezeu, de aceea ne putem permite sa fim necredinciosi.
  Inclin sa cred ca avea dreptate.

  Comment by poeta1 — July 5, 2007 @ 6:25 pm

 4. “Dumnezeu nu ne judeca dupa credintele noastre, ci dupa iubirea noastra”(Cronin) Cu toate acestea, daca nu credem, ne lipsim singuri de un mare ajutor.Nu Il lezam pe El, ne lezam singuri.

  Comment by Florina R. — July 5, 2007 @ 10:31 pm

 5. E limpede ca, dupa venirea lui Isus, omenirea a intrat in alta epoca, a Iubirii.
  Credinta o poti pierde poate, dar Iubirea este atat de adanc inradacinata in sufletul uman incat o pierzi odata cu viata. Dar, asa cum spui, prin Credinta putem comunica mai bine cu Divinitatea, cu Dumnezeu. Iar cine nu are credinta, nu ajunge la El!

  Comment by poeta1 — July 5, 2007 @ 11:30 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: