MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

June 28, 2007

PREPARATIVE PENTRU O “DISECTIE”

Filed under: Literatura — Maria Barbu @ 8:33 pm

 

În largul hol al hotelului Marriott, Elena îl reperă foarte rapid pe doctor. Nici nu ştia dacă era doctor cu adevărat, tot ce ştia despre el era ceea ce aflase de pe net, cu atât mai mult cu cât avusese lungi convorbiri pe messenger cu acest bărbat despre a cărui capacitate de a decripta sufletul omenesc nu se îndoia nici o clipă.

Doctorul de suflete, cum îi spunea ea, era un bărbat foarte tânăr, în ciuda faptului că toate cunostinţele lui în domeniul atât de complex al trăirilor sentimentale corespundea mai degrabă unei vârste foarte mature şi nu unei vârste atât de tinere cum era cea pe care o avea cu adevărat.

Nu foarte înalt, dar cu o figură bine definită, de un şaten închis, cu ochi pătrunzători şi cu o gură de om care ştia să îşi controleze perfect emoţiile, doctorul era un bărbat foarte drăguţ şi cu un farmec special. Şi el o recunoscuse pe Elena, mai ales pentru că îi văzuse figura în avatarele de pe messenger, dar şi pentru că intuiţia lui extraordinară i-ar fi permis oricum să o recunoască, după ţinută ori după o anume nerăbdare jucăuşă, de flacără aprinsă, pe care o avea Elena în mişcări şi în gesturi.

Reperându-se reciproc, cei doi s-au apropiat şi s-au îmbrăţişat cu o caldură pe care o au de obicei cei ce se cunosc din copilărie. Aşa se simţeau şi ei, de parcă se cunoşteau de o viaţă întreagă.

Relu, căci aşa se numea doctorul, era atât de cald, atât de plin de o intensă trăire sufletească, încât Elena simţea că nu i-ar fi putut sub nici o formă ascunde acestui om niciunul dintre secretele ei.

De altfel, motivul pentru care îl rugase pe doctor să accepte această întâlnire era faptul că Elena nu se mai descurca singură în decodificarea comportamentului misteriosului ei iubit, Sorin, şi simţea că are nevoie de ajutor. Pe un alt prieten îl rugase chiar să îi facă astrograma lui Sorin şi să o analizeze, totul în speranţa că va afla mai mult despre acest om ciudat, pe care presimţea că nu are cum să îl ţină în viaţa ei.

Elena şi Relu se hotărâră să intre într-una din braseriile hotelului, şi, stând aşezaţi comod la o masă care se umplea de tot felul de gustări aiurite comandate aproape fără să-şi dea seama de cei doi amici, se apucară să “disece” complicatul şi aproape straniul caracter al lui Sorin, de care femeia ajunsese să se teamă fără să înţeleagă de ce…..

(va urma)

6 Comments »

 1. Fragmentul pare sa lege atat de tare de realitate incat gandurile mele zboara prea repede nestiind cum si cand sa se opreasca, asupra carui aspect. Ei bine, nici nu ma asteptam sa dezvalui discutia dintre cei doi, dar am ramas cu o oarecare senzatie de frustrare din pricina misterului total pe care il transmite acest nou fragment. Nu ma asteptam ca Elena sa ia asemenea masuri, sa fie convinsa ca nu se mai descurca deloc singura incat sa apeleze la un medic specialist in “suflete” si un astrolog…. dar uite ca se poate. Offf, avalansa asta de articole despre Elena, Sorin, Mike si mai noul Relu (?), ma face sa fiu atat de curioasa si sa vreau sa apara cartea mai repede, incat mi-e greu sa ma stapanesc.
  P.S. Sper ca finalul romanului sa nu se lege atat de mult de realitate, caci eu nu prevad un final prea bun si ar fi urat ca un roman atat de spectaculos sa se termine urat.

  Comment by dreamcatcher — June 28, 2007 @ 8:49 pm

 2. Draga prietena, nu stiu ce stii tu despre aceasta realitate, dar pot sa iti marturisesc ceva: intuitia ta functioneaza perfect.
  Povestea este f legata de realitate si stradaniile mele vor merge de acum inainte in directia desprinderii de realitate pentru a-i da dreptul povestii sa se desfasoare si sa aiba un final dupa o logica proprie.
  Iti multumesc din nou pentru analiza ta f subtila, pentru incurajarile tale ca si pentru minunata nerabdare pe care o exprimi in legatura cu aparitia acestei carti!

  Comment by poeta1 — June 28, 2007 @ 9:00 pm

 3. Era destul de necesara aparitia acestui Relu, avand in vedere ca e o lupta neechilibrata intre cei doi (Elena si Sorin). Relu poate fi considerat intr-un fel asul din maneca al Elenei, pentru ca Relu are experienta lui foarte bine inchegata si poate vedea situatia mai clar nefiind nici implicat emotional. El are puterea de a se pune cumva atat in locul lui Mike cat si al lui Sorin, ceea ce ar putea-o ajuta suficient pe Elena. Tot ce mai ramane e ca Elena sa reuseasca sa foloseasca eficient acest as din maneca.

  Comment by Aurel Dragut — June 28, 2007 @ 11:57 pm

 4. Aurel, ai intuit perfect nevoia Elenei de a fi ajutata si sustinuta de cineva obiectiv si foarte priceput in complicatiile sufletesti.
  In relatia ei cu Sorin cel putin s-ar putea ca acest Relu sa aiba un cuvant f important de spus. Sa speram ca acest nod de relatii sentimentale se va desface spre desfatarea cititorilor si, desigur, spre binele intrigii intregii carti.
  Iti multumesc mult!

  Comment by poeta1 — June 29, 2007 @ 12:08 am

 5. Am ramas putin in urma cu posturile pe aici. Probabil aglomeratia din ultimele zile..sper sa recuperez curand

  Comment by c|neva — June 29, 2007 @ 1:49 am

 6. Te astept sa si spui ceva despre textul citit, chiar ma intereseaza ce parere ai despre felul in care se contureaza aceasta carte.

  Comment by poeta1 — June 29, 2007 @ 2:06 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: