MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

June 26, 2007

ORDINE – DEZORDINE

Filed under: Literatura — Maria Barbu @ 10:50 pm

Urmărind lumina strecurată printre perdele, Elena încerca să-şi pună ordine în gânduri. Stăteau acolo grămadă în mintea ei, ghem de gânduri, ghem de şerpi…

Ar fi vrut să fie totul mai simplu, dar nu era. Îi era foarte greu, pentru că trebuia să facă ordine în viaţa ei, să-şi cureţe locul, inima, sufletul, pe care le cam lăsase multă vreme într-o dezordine generatoare de deziluzii şi suferinţe.

Îşi complicase viaţa teribil si dezordinea de acum era un rezultat al propriilor acţiuni, deşi tot ce făcuse fusese din dorinţa de a construi ceva frumos şi trainic, precum podul de piatră din celebrul cântecel pentru copii… Dar, întocmai ca şi în cântecel, “podul de piatră s-a dărâmat, a venit apa şi l-a luat!”

Dar apa asta mare care a dărâmat podul, ce păruse de piatră, era în mare măsură schimbarea extraordinară din sufletul ei, odată ce în viaţa ei a intrat acel misterios bărbat a cărui ţinută morală şi ale cărui criterii şi exigenţe i-au schimbat practic existenţa, sau oricum sunt pe cale să îi schimbe în mod fundamental toate opţiunile.

Elena era foarte hotărâtă să facă nişte schimbări determinante, dar nu era foarte sigură ce rol putea să îi confere frumosului Mike în viaţa ei de acum înainte, căci presimţea că va trebui să se hotărască odată în ceea ce îl priveşte.

Ştia foarte bine cât de mult îşi dorea Mike să îi ofere o viaţă completă alături de el, cu tot ce era el, cu trupul, sufletul, mintea şi cariera lui. Îi dovedise asta în nenumărate rânduri, sfidând prejudecăţile tuturor celor din familia lui şi declarând sus şi tare că Elena era femeia vieţii lui.

Elenei îi plăcea grozav să îl audă cum îi sfida pe toţi cei care îndrăzneau să îi spună că totuşi femeia aceasta avea nişte ani în plus, o experienţă erotică şi existenţială oarecum încărcată, şi că oricum nu putea să fie sigur că va rămâne cu el atâta timp cât îi putuse părăsi pe alţii ….

Gândindu-se la Mike, Elena zâmbea, zâmbea cu duioşie şi cu un fior pe care îl simţea de fiecare dată când se gândea la el, acel fior care precede dorinţa…

Dar acum Elena era chiar înceţoşată, năpădită de gânduri şi de nehotărâre. Ştia că se apropie momentul deciziei şi se simţea emoţionată ca o liceeană. Trebuia să îşi redeseneze drumul vieţii şi să pornească la drum, cu un nou curaj şi cu o mai mare hotărâre.

Ce avea să decidă şi cum va împlini ceea ce îşi va propune, Elena încă nu ştia în acest moment, dar simţea că avea să ştie foarte curând…

(va urma)

7 Comments »

 1. Elena ne tine in continuare in suspans. Incearca sa iasa din situatia in care se afla si nu reuseste sa afle “reteta”. Probabil are nevoie de niste sfaturi, de cineva care poate vedea situatia mai clar decat o vede ea acum fiind coplesita de sentimente si de dilema.

  Comment by Aurel Dragut — June 26, 2007 @ 11:33 pm

 2. Acest fragment isi doreste sa ofere cititorului un fel de respiro, sustinandu-i interesul si cooptandu-l in procesul de elaborare a deciziilor pe care urmeaza sa le ia personajul Elenei, facandu-l astfel sa participe mai intens la constructia narativa. Se simte asta?

  Comment by poeta1 — June 26, 2007 @ 11:36 pm

 3. Elena incearca de fapt sa gaseasca propria-i reteta, sa isi gaseasca fericirea aceea care sa fie un adevarat pod de piatra, pe care nici o apa sa nu-l mai poata lua!

  Comment by poeta1 — June 26, 2007 @ 11:40 pm

 4. Va fi o “lucrare” la care va avea nevoie de extrem de multa energie, calm, perseverenta. Un “pod” suficient de puternic nu va putea fi creat daca ea se va grabi mai mult decat e recomandat si nu se va concentra suficient. Modul in care va plasa fiecare “piatra” va fi foarte important.

  Comment by Aurel Dragut — June 26, 2007 @ 11:51 pm

 5. Aurel, inteleg, si va trebui sa inteleaga si Elena, ca nu o rezolvare rapida este solutia, ci o rezolvare temeinica, ceea ce este mult mai dificil! Sa vedem cum va reusi ea sa fie fericita cu adevarat!!!!

  Comment by poeta1 — June 27, 2007 @ 12:15 am

 6. Unde a disparut Sorin ? Ii simt lipsa deja. Asa cum a spus si Aurel, Elena consinua sa ne tina in suspans. Imi doresc tot mai repede un fragment care sa imi satisfaca nu numai curiozitatea si toata fierberea asta care s-a adunat in mine dar sa te satisfaca si pe tine. Sunt tot mai curioasa si sper ca lamuririle sa vina cat mai curand.
  P.S. As scrie mai mult, dar scriu de la un calculator extrem de incet care imi face nervii sa se adune tot mai tare.

  Comment by dreamcatcher — June 27, 2007 @ 12:54 am

 7. Sorin nu a disparut, Doamne fereste! El este izvorul tuturor framantarilor Elenei, este iubirea ei adanca si secreta, dar ce va face Sorin pentru a o apropia pe Elena de el, sau ce va face Elena pentru a-l convinge pe Sorin de autenticitatea iubirii ei, vom vedea!!!

  Comment by poeta1 — June 27, 2007 @ 1:03 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: