MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

June 25, 2007

ZI TORIDA

Filed under: Literatura — Maria Barbu @ 10:55 pm

 

Priveau amândoi desenul covorului cu motive geometrice şi se jucau, râzând, fiecare dintre ei alegându-şi o pată de culoare şi câteva linii şi apoi încercând să vadă ale cui elemente predominau pe covor…

Se simţeau relaxaţi şi împliniţi, mai ales după ce se consolaseră îndelung pentru despărţirea lor abruptă. Elenei îi mai picura încă în auz vocea lui, uşor înăbuşită, cuvintele terminate în şoaptă, zgomotul familiar al camerei în care se îmbrăţişaseră de atâtea ori…

Gata, e târziu, trebuie să fug acasă, altfel mă dau ai mei disparută şi anunţă poliţia! – spuse râzând Elena, care continua să îşi savureze lenea.

Mai rămâi, te rog, încă un pic! – îi mormăi Mike în ureche.

Nu, nu mai rămân, pentru că picul ăsta se poate transforma în cine ştie cât! – răspunse Elena zâmbind.

Aş vrea să fie o viaţă, ştii asta! – strecură Mike o mai veche cerere a lui.

Afară se făcuse întuneric, după ce caldarâmul aproape “fiersese” toată ziua sub căldura toridă. Lor însă nu le păsase nici de căldură, nici de nimic. Totul părea atât de plin de fericire, deşi în sufletul Elenei stăruia umbra celui pe care continua să îl iubească dureros de tare.

Nu putea spune că nu se simţea foarte bine acum şi aici, dar era un bine mai mult al trupului decât al sufletului. Sufletul ei rătăcea, ca şi gândurile, departe, la acel cineva fără de care se simţea incompletă. Era nedreaptă faţă de Mike, dar nu putea să îşi stăpânească iubirea aceea ascunsă adânc în inima ei.

Peste umărul bărbatului care se apleca spre ea fericit şi plin de dragoste, peste frumosul trup al lui Mike, Elena vedea silueta fragilă a celuilalt, bărbatul-înger, pe care nici nu mai îndrăznea să şi-l imagineze ca viril, şi simţi o lacrimă alunecându-i pe obraz.

Mike văzu şi el lacrima şi o interpretă în felul lui, ca pe o ofrandă adusă iubirii lui înfocate! „Ce departe putem fi uneori de acela care ne iubeşte, poate la fel de departe cum se simte şi cel pe care îl iubesc”, îşi spuse Elena cu tristeţe.

Era greu să simţi limpede tristeţea Elenei, pentru că femeia aceasta purta întotdeauna un zâmbet trist şi oarecum superior, un zâmbet melancolic, pe faţa ei frumoasă.

Se ridică din îmbrăţişarea strânsă a lui Mike, cu greu, parcă rupându-se, pentru că trebuia să recunoască sincer că acest bărbat îi mulţumea trupul mai mult decât în orice vis, şi se strecură în hainele uşoare. Se mişca aşa ca în transă şi abia vocea dragului de Mike o readuse la realitate:

Vin mâine dimineaţă să te iau! Mergem la munte, vreau să te văd liberă, liberă şi fericită, înţelegi? – spuse Mike hotărât.

Da, sigur! – îi răspunse Elena, în timp ce îşi încheia o sanda.

……Dar inima ei continua să doară, într-un fel neînţeles, de regretul de a nu fi alături de acel altcineva, pe care încerca cu tot dinadinsul să îl alunge din sine……..

(va urma)

4 Comments »

 1. Am o mare rugaminte la cei care vor sa adauge un comment!
  Ar fi bine sa se refere la text, la continutul acestuia si, daca se poate, sa fie un comentariu interesant, altfel nu-i vad utilitatea.
  Imi place sa fim prieteni, dar sa pastram o prietenie inteligenta, ca de teribilisme e plina lumea!!!!

  Comment by poeta1 — June 25, 2007 @ 11:50 pm

 2. Asta nu inseamna ca ii alung pe cei interesati, dar m-as bucura sa aflu ceva care sa aiba o anume relevanta pt mine, si, in aceeasi masura, sa reprezinte o provocare intelectuala, artistica, umana…. In sensul superior al cuvantului!

  Comment by poeta1 — June 25, 2007 @ 11:57 pm

 3. Chiar n-as vrea sa fiu in locul lui Mike desi ma stiu destul de bine din punct de vedere al puterii psihice pe care o posed. Aflarea adevarului pe care il ascunde Elena l-ar rani enorm. Am trait ceva cat de cat asemanator si mi-ar fi placut macar ca situatia sa semene mai mult cu cea pe care o povestesti aici. Ramane sa vedem daca Mike va afla ce este in inimioara Elenei, daca Elena isi va putea schimba sentimentele in vreun fel sau ce anume se va intampla cu ei diferit fata de ce am enumerat eu.

  Comment by Aurel Dragut — June 26, 2007 @ 12:13 am

 4. Nu stiu inca ce va face Elena, poate ca iubirea lui Mike va fi atat de puternica incat sa o faca sa uite de Ingerul ciudat! Sau poate ca nu…..

  Comment by poeta1 — June 26, 2007 @ 12:20 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: