MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

June 3, 2007

GRADINA DE PIATRA

Filed under: Literatura — Maria Barbu @ 12:43 am

Ce ciudată era grădina aceea din vis! Parcă n-ar fi avut copaci ori tufişuri florale ci un fel de baloane de piatră, ca şi cum o lavă ar fi acoperit la un moment dat totul, şi s-ar fi pietrificat verdeaţa şi copacii, lăsându-şi doar forma să supravieţuiască în piatră.

Elena se uita pe fereastra apartamentului lui Sorin spre grădina aceea stranie, conştientizând şi reformulând cu o anume luciditate peisajul simbolic al acelei grădini, ce părea să îi transmită un mesaj cifrat despre propriul ei viitor, despre propria ei existenţă.

Dar de ce vedea acea grădină tocmai de la fereastra iubitului ei, fereastră aparţinând unei case pe care Sorin nu o locuia în realitate ci doar în vis? Era această casă din vis iubirea lor, sau grădina era iubirea, sau era viaţa?

Elena încerca să se smulgă din vis, sau mai degrabă se străduia să interpreteze visul rămânând în el, ca şi cum ar fi putut să fie posibilă trăirea lucidă şi trăirea din vis simultan, ceea ce bineînţeles că însemna că ea, Elena, ar putea transcende şi luciditatea şi visul în acelaşi timp.

Trupul Elenei se zvârcolea în cearşafuri, muşchii coapselor i se contractau spasmodic, de parcă tocmai s-ar fi pregătit să sară pe o fereastră nevăzută. Dar Sorin nu era lângă ea, şi mâinile ei îl căutau zadarnic. De altfel, nici nu fusese acolo când ea adormise, era acasă la el, chinuit de o migrenă cumplită.

Nici el nu ştia de ce îl terorizau migrenele atât de tare în ultima vreme, de parcă întregul cosmos i-ar fi fost potrivnic pentru cine ştie ce vinovăţie ascunsă. Sorin însuşi credea că nu-i mai prieşte casa în care stătea, se săturase de toţi ai lui, pe care îi vedea cum sunt cu adevărat şi-şi dădea seama cât de singur este de fapt printre ei. Simţea nevoia imperioasă de a se muta de acolo, de a avea locul lui, în care, supremul trofeu al vieţii lui, Elena, putea să troneze splendid!

Între cele două universuri lăuntrice, al Elenei şi al lui Sorin, se ţeseau zilnic miliarde de fire nevăzute, se întrepătrundeau şi se legau în mod miraculos. Chiar şi când erau la distanţă ei se simţeau atât de aproape, câmpul energetic al unuia pătrunzând şi fuzionând atât de puternic cu al celuilalt, încât ajungeau să aibă trăiri instantanee.

Era fără îndoială o excepţională compatibilitate de celulă a celor doi, ei, extratereştrii, specia aparte! Astfel încât, între visul Elenei şi dorinţa intensă a lui Sorin de a avea casa lui, părea să fie o legătură extrem de puternică, şi simbolică şi emoţională.

Între aceşti doi oameni exista o complexitate de relaţie şi de trăire cum poate numai în marile poveşti de iubire ale lumii mai puteai găsi. De aceea poate şi Sorin şi Elena erau un pic mai prudenţi, de parcă cine ştie ce pericole neştiute le-ar fi putut pândi iubirea.

Poate chiar visul Elenei, grădina cu baloane de piatră, ar fi putut însemna dorinţa lor de a construi temeinic , de a face ca această iubire să dureze cu adevărat şi nu să zboare aiurea!

Era atâta dor, atâta puritate, atâta dorinţă de desăvârşire în fiecare gest al lor, încât se părea că le ajunsese şi în adâncurile conştientului,  până în subconştient, de acolo de unde vin visele, dorinţele, iubirea, destinul.

Grădina din vis anunţa poate decizia lor de a deveni mai statornici, mai stabili, mai solizi, tocmai în această iubire ce părea să şocheze, să scandalizeze şi să surprindă mediile în care trăiseră până atunci.

Grădina din vis mai putea să fie şi ceea ce urmau să lase cândva în memoria altora, o iubire de excepţie ce avea să rămână poate pentru totdeauna întipărită ca o lavă solidificată peste freamătul fiinţei lor de acum, desăvârşind, într-o formă eternă, toată trăirea lor plină de emoţie, iubire şi nesfârşită adoraţie.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: