MariaBarbu Blog – IDEAL şi CREAŢIE

June 2, 2007

RUGACIUNEA

Filed under: Literatura — Maria Barbu @ 12:28 am

Elena avea febră mare, şi nici măcar nu avea habar unde şi cum se îmbolnăvise. Avea frisoane şi aproape aiura. Lângă ea stătea Sorin, omul ei drag, care sosise în grabă să îi aducă nişte fiole de algocalmin, despre care el ştia că pot scădea rapid febra.

Ochii îi erau injectaţi, faţa îi ardea, buzele i se cojeau, şi, cum febra atinsese deja pragul maximal, Elena era practic inertă, iar Sorin fu nevoit să îi deschidă gura aproape cu forţa. Intrase în panică, sunase deja pe un prieten medic, şi îşi privea iubita cu spaimă şi cu un oribil sentiment de neputinţă.

Nu înţelegea ce s-ar fi putut întâmpla, pentru că în ultima săptămână fuseseră împreună clipă de clipă, iar Sorin era sănătos în timp ce Elena zăcea inconştientă şi cu o febră cumplită. Soneria zbârnâi şi Sorin îi deschise uşa doctorului, care intră şi se uită speriat spre Elena.

Sorine, spune-mi, Elena a mâncat ceva infectat, ştiu eu, lapte, ouă, sau ceva ce ar putea să aibă salmonella?

Nu ştiu, poate doar la micul dejun să fi cerut o cană de lapte şi eu să nu fi fost atent, în rest am mâncat practic aceleaşi feluri.

Doctorul îi făcu Elenei nişte injecţii şi îi spuse lui Sorin să rămână să o vegheze. Cum ar fi putut face altfel, când tot sufletul lui era plin tocmai de fiinţa acestei femei! Se simţea îngozit la gândul că e posibil ca aceste clipe care treceau să nu fie cumva în defavoarea Elenei, şi începu să se roage, cu timiditate şi cu umilinţă.

Nu se mai rugase din copilărie, era stângaci şi aproape se ruşina că trebuie să o facă acum, dar simţea că are nevoie de Dumnezeu, care e singurul în stare să-i salveze iubita. Nu ştia nici o rugăciune dar era convins că Dumnezeu va răspunde durerii lui, disperării de a-şi vedea iubita în starea aceea de inconştienţă şi de pericol.

Sorin îi mărturisi lui Dumnezeu ce mult o iubeşte pe această femeie, îi spuse cât se împotrivise la început pentru că i se păruse nepotrivită iubirea aceea, pentru o femeie mai matură decât el, mai deşteaptă, mai realizată, şi se ruga acum cu spaimă ca Dumnezeu să nu îl pedepsească pentru acea stupidă împotrivire şi să nu o ia de lângă el pe aceea pentru care acum şi-ar fi dat viaţa fără să clipească.

Pe măsură ce se ruga, din ce în ce mai fierbinte, din ce în ce mai disperat, din ce în ce mai convins că Dumnezeu trebuie să îl înţeleagă, sau să îi ceară orice în schimbul unei miraculase vindecări, din minunaţii ochi albaştri ai lui Sorin curgeau lacrimi grele, brăzdându-i obrajii acoperiţi de o barbă blondă crescută brusc, parcă hrănită de acele şiroaie de lacrimi.

La un moment dat, Sorin se ridică din genunchi, îşi încetă rugăciunea şi o privi pe Elena. Pe faţa ei frumoasă se vedea o expresie aproape radioasă. Sorin se aplecă deasupra ei şi îi sărută pleoapele, iar Elena deschise ochii, în care se citea expresia aceea a ei de fetiţă pe care o avea dimineaţa, sau după ce se ridica din braţele lui Sorin.

– Doamne, Doamne, îţi mulţumesc, Doamne! – şopti Sorin, simţind, mai mult decât înţelegând, că miracolul pentru care se rugase atât de înlăcrimat, se produsese.

Elena se ridică vioaie, şi, zărindu-l pe Sorin, îi spuse cu un zâmbet şăgalnic:

– Stii ce sete îmi e? De apă, de tine, de tot, iubitul meu drag!

– Îţi dau tot ce-ţi doreşti, iubita mea! – îi răspunse Sorin, simţind cum îngerii zburau în sufletul lui.

2 Comments »

  1. Pentru Dumnezeu, Maria, esti un geniu. Cata atentie la detalii si cu cata pasiune scrii. Incredibil! Tot ceea ce pot sa spun este ca m-ai fermecat.. m-ai impresionat profund. 🙂 Nici nu mai stiu ce as putea spune.. Bravo!

    Comment by dreamcatcher — June 2, 2007 @ 12:54 am

  2. iti multumesc din suflet, parca nu imi vine sa cred ce efect are o asemenea experienta spirituala exprimata in cuvinte!
    inca o data, multumesc!

    Comment by poeta1 — June 2, 2007 @ 12:58 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: